aradon.ro Web analyticsCosmin Mladin, presupusul lider al contrabandei cu țigări din Arad, în arest la domiciliu

De Ioana Costaș

Cosmin Mladin, presupusul lider al contrabandei cu țigări din Arad, în arest la domiciliu

Nu doar în ceea ce-l privește pe Mladin a fost luată această măsură, ci și pe numele celor care fuseseră arestați preventiv în dosar, în urma perchezițiilor efectuate de DIICOT – Structura Centrală, în 13 iulie. Prin urmare, aceștia își vor petrece sărbătorile de iarnă acasă.
Scris de Ioana Costaș - Nu doar în ceea ce-l privește pe Mladin a fost luată această măsură, ci și pe numele celor care fuseseră arestați preventiv în dosar, în urma perchezițiilor efectuate de DIICOT – Structura Centrală, în 13 iulie. Prin urmare, aceștia își vor petrece sărbătorile de iarnă acasă.

ARAD. Potrivit informațiilor pe care le deținem, Cosmin Mladin a fost, în fapt, ultimul pe numele căruia s-a luat această măsură: cea a înlocuirii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Înainte cu câteva zile, Costea Gheorghe zis „Mambo” și Daniel Copil au fost plasați sub măsura preventivă a arestului la domiciliu. În fapt, toate persoanele arestate preventiv în dosar au fost plasate sub măsura arestului la domiciliu.15 persoane au fost propuse spre arestare preventivă, în urma perchezițiilor. Este vorba despre Crișan Constantin Doru, Macovei Nicoleta Mădălina, Otlăcan Sebastian Ioan, Bocan Emilian, Costea Gheorghe Marius, zis ”Mambo”, Creț Darius, Toncian Dan, zis ”Jokeru”, Bellegia Leonardo, Ganea Alin, Cruț Ioan, Tamaș Arpad, Orban Ferenc Roland, Ivan Ciprian Traian, Palaghiță Vasile și Lipot Laurențiu. Inițial, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a decis ca doar împotriva a trei persoane să fie impuse măsuri preventive. Instanța a decis ca Crișan Constantin Doru, Macovei Nicoleta Mădălina și Costea Gheorghe Marius – zis “Mambo”, să fie plasați sub măsura controlului judiciar. Curtea de Apel București a judecat contestația în ceea ce privește măsurile preventive luate în cauză de Tribunalul București și a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a opt inculpați: Orban Ferenc-Roland, Ganea Alin, Tamaș Arpad, Crișan Constantin Dorin, Macovei Nicoleta Mădălina, Costea Gheorghe Marius – zis “Mambo”, Palaghiță Vasile și Otlăcan Sebastian Ioan.Ulterior, în arest preventiv au ajuns și Cosmin Mladin și Daniel Copil. La momentul desfășurării perchezițiilor, cei doi nu au fost de găsit. Au fost depistați ulterior, de polițiști, la 10 zile de la momentul desfășurării perchezițiilor. Sub măsura preventivă a controlului judiciar, în acest dosar, au mai fost plasați: Găvruță Dorel Crăciun, Șușca Vasile Florin, Moșneag Ioan Gabriel, Moț Ionel Gheorghe, Anton Marius Octavian, Sbîrcea Marius Dorin, Sabou Victor Vlad și Popa Dorin Florin.Legat de perchezițiile de la Arad, Poliția Română a precizat – într-un comunicat de presă – că:

„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracțional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferența semnificativă a prețului de piață a țigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, față de prețul celor din spațiul Uniunii Europene, ar fi achiziționat cantități importante de țigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani. Țigările achiziționate din Ucraina, Republica Moldova și Serbia ar fi fost încărcate în autotrenuri aparținând unor societăți de transport, controlate de segmentul extern al grupării – cetățeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării. O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) și, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia, autoritățile engleze reușind să captureze, până în prezent, țigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline. La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și la sediul I.P.J. Arad, vor fi conduse, în vederea audierii, 90 de persoane. Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie (HMRC), din Ungaria (NTCA), Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și al Direcției Regionale a Vămilor Timișoara”.

17 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tamerlan says:

  Daca a fugit și s-a ascuns o dată, hai să-l lăsăm la domiciliu??!
  Intervin pilele puternice din miliție care și-au luat atâția ani dreptul.
  Grupare din 2017 ce glumă bună. Erau în domeniu de cel puțin 10 ani, însă plătind cotizațiile la timp era o vacă foarte grasa de muls.
  Dacă cunoști tabla împărțirii afacerilor ilicite funcționează cu succes.

 2. Radu says:

  În acest punct se încheie aproape totul, acesta este tabloul activității polițienești, a procurorilor, a sistemului de justiție în ansamblulul lui! De aceea suntem unde suntem, dar și pentru că prostie, incompetență, lene și mai ales corupție.
  La Arad s-a produs o execuție în stil mafiot, cu surle și trâmbițe, despre ce vorbim? 🙂

 3. aradean 1 says:

  era si clar ca cei mai ordinari criminali ca acest imbecil moldovean sa scape cu basmaua curata !!! Mai mari criminali ca judecatorii din Romania nu prea vezi

 4. Molnar says:

  Eu cred că e o glumă.nu poate fi adevărat așa ceva.capii mafiei lăsați liberi?și totuși dacă e adevărat că judecătorii i-au eliberat,ce fac procurorii?și dacă aceștia reușesc să fugă din țară,ce se va întâmpla cu judecătorul care i-au eliberat?

  • Louisa says:

   Nu mai inteleg nimic, care e diferenta intre acest la domiciliu sau carantina la domiciliu.

  • Notarul says:

   judecătorul se va pensiona și se va mulțumi cu o pensie de peste o suta de milioane vechi, în fiecare lună, mulți ani de aici încolo. Bani de coșul zilnic, ca situația materială și-a asigurat-o din șpăgile exorbitante în anii cât a “judecat”.

 5. Grivei says:

  Merita sa fi infractor in Romanica.

 6. SKYman says:

  Welcome in the JUNGLE “RO-MA-NIA”,
  Rai ptr. Coruptie, Spagá, Curvásaguri si Ticálosie
  MONEY Talk´s

 7. Cinstit says:

  Daaa așa e, cei ce au pile și fac milioane de euro din țigări sau droguri, au arest la domiciliu iar cei ce fac fapte mult mai nesemnificative fata de cei in cauza , și nu fac atata profit, iau ani grei de pușcărie, unde e dreptatea in țara asta de RAHAT!????!!?? Nu e!!! Va zic eu fraților, apucați-va de contrabanda, construiți vreo 2-3 blocuri, Achiziționați vreo 2-3 Bentley, și după aia va alegeți de 2 luni de arest și vreo 3 luni de arest la domiciliu, va garantez eu ca merita decât sa lucrați o viața la privat sau la stat!!!! Vai și amar de autoritățile statului roman!!! Plecați fraților cât mai repede din țara asta de mafioți, traficanți și interlopi de 2 lei!!!!

 8. Un cetatean says:

  A gasit gruparea Mladin cui sa dea cele 5 milioane de euro, Lanevschi ai gasit ceva lipitura prin Codrin, daca tot l-a avansat, sau il vreti fugit pe Mladin, sa nu poata vorbi, ca si restul de învinuiți !!!!!!!!
  DNA sper ca nu dormiti pe voi !!!!!!!

 9. Stefan says:

  Sa retineti!…Statul a desfintat Regia Tutunului Bucuresti, Sucursala Arad, Gradiste si Centrala Ind Tutunului romanesc Fca de Tigari Timisoara .Au ramas fara subiectulmunciti, cultivarea Tutunului mii si mii de fermieri…Tutunul de import, din Asia e sub calitativ, tigarile Kent ai disparut de pe piata vest.europeana.Au saracit mii si Bugetul tarii, s-au imbogatit cateva zeci.Aceleasi zeci care paraziteaza Romania ultimilor 70 de ani

 10. Anonim says:

  Numi vine sa cred. Mladin a fost acuzat si denuntat ca a vrut sa fuga cand sa emis mandat pe numele lui iar de asasinat nu se mai aude nimic.
  Pe scurt: un transport de al lui Mladin a fost capturat pentru ca cineva la denuntat. Denuntatorul a fost asasinat dupa cateva zile. Apoi sa emis mandat de arestare pentru grup Mafiot si contrabanda de tigari pe numele lui Mladin dar acesta a fugit. Dupa cateva zile a fost arestat. In timp ce a fost arestat el a fost anchetat in paralel pentru omor unde probabil ca erau probe impotriva lui. A mai fost acuzat si denuntat ca a vrut sa se sustraga arestarii. Dupa toate astea este eliberat la domiciliu?
  Se vede ca o ajuns Codrin Gavra la putere?

 11. Pana says:

  Acuma pentru ca sunt lasati liberi se va intampla exact cum sa intamplat cu Mirza. A fost prins transportand tigarile lui Mladin si a fost dat afara din politie. Dupa cateva luni el este gasit lucrand din nou la poarta. Din acel moment toti politistii au prins incredere in el.

 12. Cenzura says:

  La articolele de pe aradon cand se comenteaza un articol nu am vazut sa fie lasat in asteptare pentru a se aproba. La articolele lui Mladin si speedline nu mi sau aprobat cateva comentarii normale iar cele aprobate sunt verificate. Dc cenzurati presa? Dc la alte articole nu se mai verifica?

 13. Ioan says:

  Zeci de mii de ” cetățeni cinstiți ” ajută la scoaterea (furtul ) din țară a bunurilor ,banilor , și valorilor . ” infractorii ” din articol aduc în țară euro (spun procurorii ) .Este benefic pt România? Sau nu ?Sau DA ? Legea este pt români sau …?

  “Spuneti-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se ingradira
  Cu-averea și mărirea în cercul lor de legi;
  Prin bunuri ce furară ,în veci vezi cum conspira
  Contra celor ce dânșii la lucru-i osândiți
  Și le subjuga munca vieții lor întregi ( Mihai Eminescu )
  SA VA GÂNDIȚI LA ASTA

 14. UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.