aradon.ro Web analyticsCresc pensiile și alocațiile pentru copii din ianuarie 2022

Cresc pensiile și alocațiile pentru copii din ianuarie 2022

Din 1 ianuarie 2022, cresc punctul de pensie, pensiile sociale și alocațiile copiilor. În plus, pensionarii cu venituri mici vor beneficia de reduceri mai mari la medicamente.
Din 1 ianuarie 2022, cresc punctul de pensie, pensiile sociale și alocațiile copiilor. În plus, pensionarii cu venituri mici vor beneficia de reduceri mai mari la medicamente.

Potrivit BIHON.RO, din 1 ianuarie 2022, punctul de pensie crește cu 10%, ajungând la 1.586 de lei. Pensia socială minimă garantată se transformă în indemnizație socială pentru pensionari, iar valoarea ei crește de la 800 de lei la 1.000 de lei.

De asemenea, pensionarii care au pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei vor primi un ajutor social, în ianuarie 2022, astfel încât venitul lor să ajungă la 2.200 de lei. Atenție! Acest ajutor se acordă o singură dată pe an și nu se ia în calcul la stabilirea ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie.

Ajutorul se acordă diferențiat, astfel:

 • 1.200 lei pentru pensionarii sistemului public de pensii și pentru beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special cu venituri mai mici sau egale cu 1.000 lei;
 • ca diferență între nivelul de 2.200 lei și nivelul veniturilor cumulate din pensie sau din drepturile prevăzute de actele normative cu caracter special, pentru pensionarii și beneficiarii cu venituri între 1.001 – 1.600 lei inclusiv. Spre exemplu, pentru o pensie de 1.001 lei se acordă un ajutor de 1.199 lei, pentru o pensie de 1.002 lei, ajutorul va fi de 1.198 lei, iar suma acordată va scădea pe măsură ce pensia este mai mare, astfel că pentru o pensie de 1.600 de lei, ajutorul va fi de 600 de lei.

Tot în ajutorul pensionarilor vine și o măsură potrivit căreia aceștia pot beneficia de compensarea medicamentelor cu 90%, dacă au venituri sub 1.429 de lei/lună.

Alocațiile copiilor cresc și ele din 1 ianuarie 2022. Vor primi o alocație de 243 de lei copiii care au vârste cuprinse între 2 și 18 ani, dar și tinerii de peste 18 ani care urmează cursuri liceale sau profesionale, până la terminarea acestora, inclusiv pentru cei cu handicap care urmează o formă de învățământ preuniversitar prevăzută de lege, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

De asemenea, tot din 1 ianuarie 2022, crește la 600 de lei și alocația pentru copiii în vârstă de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Cei cu handicap beneficiază de această sumă până la împlinirea vârstei de 18 ani.

12 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stefan says:

  Asa a stabilit Guvernul ca un medic de familie sa primeasca 50 de lei pt executarea unui test de 2 minute cu betisorul gat si nas.Alocatia pt copil este o bataie de joc de 6, 10 ori mai mica ca in Franta, Italia

  • Unu says:

   Copiii nu merita mai mult… Sunt mici 😄😄

  • Andy says:

   Aia 50 de lei includ tot: adica si consumabile (nu doar testele ci si materialele sanitare si de protectie) se impart medic/asistenta si taxele – adica raman in mana cam 10 lei/2 persoane plus un medic consitent nu face asta in timpul programului si cu alti pacienti cu alte afectiuni sa ii fericeasca si cu covid- asta pentru o mai buna informare nu “praful in ochi” aruncat prin presa.

 2. Mocofan-club says:

  Trai pe vătrai, nenicule!

 3. Alex says:

  Un pensionar cu 1600, primeste 500
  Un pensionar cu 1601, primeste 0

  Doar PSD+PNL pot sa vina cu asa idee geniala de egalitate pt cei amarati.

 4. vdcd says:

  O gramada de firme private au dat faliment si astfel nu mai platesc impozite si taxe, dar statul creste cheltuielile.
  Da’ hoarda de oi si imbecili nu se intreaba de unde p*la mea vin banii pentru mariri.
  Din zecile de miliarde imprumutate cu dobanzi imense si care ne indatpreaza pentru 3-4 generatii, ba, handicapatilor.
  Aaa, si din amenzi in mica masura.

 5. părerea mea says:

  pe ce criterii s-a stabilit suma de 1600 lei?
  cel ce are 1615 de lei de exmplu cu ce e ”vinovat” ca sa fie exclus de la marire ?
  acest plafon mic de 1600 de lei nu cred ca e cea mai buna optiune

 6. Bobeicaelena says:

  Buna ziua.Am pensia 800 se face 1000, întrebare::eu beneficiez de cei 1200 lei (acel ajutor?)

 7. Ramona Experta says:

  Dar cei care sunt în instituțiile de stat fiind decurs de 20 de ani primesc această contribuție pentru că mai nou se susține sărăcia la modul cel mai drastic încât salariile sunt derizorii nu avem decât să ne folosim de acești copii de 20 de ani ca să ieși luăm și noi datoriile la bancă asta având în vedere că trebuie să lucrăm grădina altfel nu putem face economii de genul acesta aș vrea să știu și eu și cei care într-adevăr avem probleme de acest gen.

 8. DRE says:

  Acum, asta chiar mai e știre?
  Pe bune.

 9. criterii gresite. says:

  cel ce are 1620 de lei nu primeste nimic pt ca are 20 lei peste suma stabilita
  credeti dlor guvernanti ca e corect ?

 10. UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.