aradon.ro Web analyticsCriminalul din Vlaicu a fost trimis în judecată. Riscă 20 de ani de închisoare

De Ioana Costaș

Criminalul din Vlaicu a fost trimis în judecată. Riscă 20 de ani de închisoare

Tânărul care a omorât-o pe fiica concubinei sale a fost trimis în judecată. Cauza se va judeca la Tribunalul Arad.
Scris de Ioana Costaș - Tânărul care a omorât-o pe fiica concubinei sale a fost trimis în judecată. Cauza se va judeca la Tribunalul Arad.

ARAD. Tânărul de 23 de ani care a omorât-o pe fetița concubinei sale la sfârșitul lunii octombrie, după ce a lovit-o cu capul de perete, iar apoi i-a abandonat trupul neînsuflețit pe un teren aflat în apropierea cimitirului din cartierul Bujac, și l-a incendiat, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de omor, profanare de cadavre și violență în familie. Cel mai probabil, procesul acestuia va începe anul viitor. Tânărul riscă 20 de ani de închisoare pentru faptele sale.Crima pe care acesta a comis-o a zguduit comunitatea arădeană. În timp ce concubina sa era internată la spitalul matern, unde i-a născut un copil, tânărul îi ucidea fiica. În vârstă de 4 ani, Antonia și-a găsit sfârșitul după ce cel care trebuia să aibă grijă de ea și de fratele ei mai mic – copiii fiind ai concubinei criminalului – a dat-o de două ori cu capul de perete, în apartamentul în care locuiau în Vlaicu, cu chirie. Panicat pentru că nu mai respira, tânărul a spălat-o pe fetiță, a încercat să o resusciteze – conform declarațiilor lui – însă, când și-a dat seama că nu mai respiră, i-a pus cadavrul într-un geamantan. A chemat un taxi și s-a deplasat, avându-l cu el pe fratele Antoniei, pe un teren aflat în apropierea cimitirului din cartierul Bujac. Acolo a decis să lase cadavrul copilei. Nu înainte de a-i da foc cu ajutorul a două sticluțe de acetonă pe care le-a găsit în apartament.Totul, lângă fratele Antoniei, căruia i-a înmânat telefonul mobil pentru a se uita la desene, acestea având menirea de a-i distrage atenția. Cadavrul fetiței a fost descoperit două zile mai târziu, de un bărbat care își plimba câinele. Patrupedul i-a adus proprietarului laba unui picior, bărbatul crezând inițial că este vorba despre o păpușă. A plecat, însă a revenit în scurt timp în acel loc și a găsit cadavrul fetei incendiat în zona membrelor inferioare. A anunțat autoritățile.Procurorul și polițiștii, sesizați

„Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a fost sesizat la data de 30.10.2021 despre faptul că, în municipiul Arad, în cartierul Bujac, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat şi că despre acest eveniment au fost anunţaţi prin serviciul SNUAU 112, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M.Arad – Secţia 1 Urbană Vlaicu. După ce au ajuns la faţa locului, aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul IPJ Arad – Serviciul de Investigații Criminale. Aceştia ajunşi la faţa locului, după izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri. Lucrătorilor de poliţie, primii sesizaţi la locul faptei, li s-a comunicat să marcheze locul faptei şi să efectueze doar acte de urmărire penală urgente, în sensul strângerii datelor şi informaţiilor cu privire la existenţa infracţiunii şi identificarea persoanelor, care au legătură cu fapta, referitoare la administrarea probelor şi principiul loialităţii administrării acestora. De asemenea, s-a transmis lucrătorilor de poliţie judiciară să efectueze investigaţii specifice pentru identificarea tuturor camerelor de supraveghere amplasate pe spaţii private sau publice, în vederea eventualei valorificări ale imaginilor stocate. S-a întocmit procesul-verbal de cercetare la faţa locului, cu precizarea că datorită întunericului aceasta a fost întreruptă şi continuată în data de 31.10.2021. De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv: depozit subunghial de la ambele mâini cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului”, s-a arătat într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul (PT) Arad.

Câteva zile până la identificareTimp de câteva zile, nimeni nu a revendicat cadavrul, nimeni nu declarat dispariția vreunui copil care să aibă aceleași semnalmente cu cele ale fetiței decedate. Cercetările s-au concentrat pe copiii dispăruți, pe minorii aflați în centre de plasamente, pe copiii care erau plasați la asistenții maternali, urmând ca apoi să fie verificați și copiii cu handicap aflați în evidențe, iar în cele din urmă Antonia ar fi fost identificată. Și asta deoarece fetița fusese diagnosticată cu autism, iar mama sa era trecută ca asistentul ei personal, primind și o indemnizație în acest sens. Fetița a fost identificată după ce anchetatorii au decis să-i facă public portretul. A durat doar câteva ore până când cineva să o recunoască și să sesizeze Poliția.

„În seara zilei de 1 noiembrie, ora 20:30, o persoană s-a prezentat la sediul IPJ Arad şi a comunicat că a recunoscut, în fotografiile publicate în mass-media, faptul că respectivul cadavrul ar aparţine numitei Antonia, în vârstă de 4 ani, care este fiica unei persoane care locuieşte cu concubinul ei C.F.B. în vârstă de 23 ani, care lucrează ocazional şi este cunoscut ca şi consumator de droguri. Ca urmare a acestora, organele de poliţie au efectuat verificări la adresa menţionată, iar cele sesizate s-au confirmat”, a mai precizat PT Arad.

Tânărul a fost ridicat din apartament de polițiști. Împreună cu el se afla și concubina sa. Aceasta numai ce fusese externată din spital, împreună cu bebelușul pe care-l adusese pe lume.Varianta accidentuluiFemeia aflase de la iubitul ei, în momentul în care a început să întrebe unde este Antonia, că a avut loc un accident. Aceasta este varianta pe care tânărul i-a spus-o concubinei: că avusese loc un accident, că și-a ieșit din fire, și Antonia nu mai este. Cei doi au decis, conform declarațiilor tânărului, că acesta trebuia să se predea Poliției, să spună ce s-a întâmplat. ”Predarea” urma să aibă loc a doua zi dimineața, însă polițiștii le-a bătut la ușă cu o seară înainte.Tânărul a fost condus la audieri, fiind reținut în cauză, iar apoi arestat preventiv. Nu a recunoscut crima și a explicat că de fapt este vorba despre un accident, că fetița a căzut în baie și s-a lovit la cap. Și-a recunoscut fapta doar a doua zi de dimineață. Femeia a fost condusă într-un loc pus la dispoziție de DGASPC Arad. Aici a primit consiliere de specialitate și urma să fie ajutată să-și găsească un loc de muncă. În fapt, femeia a aflat ce s-a întâmplat cu adevărat cu fiica ei după ce iubitul ei a fost arestat.Procurorul de caz, Pavel Palcu, a exclus ideea ca mama să fi fost la fața locului și a precizat că inculpatul a recunoscut că era sub influența drogurilor. În ceea ce privește firul de păr găsit în pumnul fetiței, expertiza a relevat faptul că acesta îi aparținea minorei. De asemenea, în urma expertizei, a fost exclusă și posibilitatea ca victima să fi fost agresată sexual.Cu ocazia reconstituirii faptei, ceea ce a implicat aducerea tânărului la locul faptei pentru a explica anchetatorilor ce a făcut și cum a făcut, pas cu pas, acesta a declarat:

„Regret! Mi-aș da viața să o aduc înapoi! Am iubit-o atât de mult pe Antonia! Eram influențat de droguri. N-a fost cu intenție… Regret ce am făcut!”.

29 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Catalin says:

  Doar 20 de ani de inchisoare risca nenorocitul asta? Doar atat pentru viata unui copil nevinovat ucis cu salbaticie ? Suntem defecti rau ca natiune daca asa intelegem dreptatea.

  • Piuir says:

   Si in 14 e liber. Avem niste legi facute de hoti pentru hoti si criminali. Si nu ia nimeni atitudine. Nu sunt singulare cazurile in care criminalii eliberatinpentru buna purtare ucid din nou. Sangele ala se afla pe maine celor care stabilesc pedepsele, dar nu le pasa, ca ei sunt manjiti cu multe altele…

  • Unu says:

   20 ani pentru un suflet inocent, de ce nu ii dați nenorocitului închisoare pe viata sau sa fie spânzurat la.fel ca bosketaru ala din Caracal? Nu cred ca exista roman sa nu dorească ceea ce am scris eu mai sus…..

 2. Maria says:

  Fii tare Florin,am discutat cu fratele Timotei si ne-a asigurat ca in maxim 6 ani vei fi eliberat.

  • Dacian Wolf says:

   Dar ce fel de cult sunteti voi, biserica lui Charles Manson? Vedeti-va de manipularea voastra reilgioasa si de cand fratele Timotei le are cu manipularea legii? Rusine secatntilor, de altfel cultele religioase din tagma voastra au facut multe crime si sinucideri in grup cu un adaose de pedofilie. Masacrul din Jonestown, Secta Davidienilor si multe altele. Cum poate interveni o congregatie a Domnului in asa ceva? Rusine ipocriziei religioase. 6ani? Fratele vostru Timotei ar trebui sa impara celula cu calaul asta.

   Porunca numarul 6: “Sa nu ucizi” Va suna cunoscuta?

   Sau voi aveti dreptul sa le incalcati pentru ca va credeti precuviosi?

   • swede says:

    “Maria” este un personaj care, la fel ca tine, uraste “sectantii” (desigur, prin “sectanti” se refera la membrii unui cult recunoscut oficial…probabil la fel ca tine). Intamplarea e ca tu – necitind articolul precedent pe aceesi tema, in care a fost demascata in sectiunea de comentarii – ai fost troll-uit la modul epic.

    Ma rog – nu e bas intamplare, pana la urma – pentru ca ar fi aici de discutat si despre inteligenta…

    • Dacian Wolf says:

     Da, am lucruri mult mai bune de facut decat sa stau toata ziua pe Aradon, de exemplu munca si sa urmaresc pe X sau Y, pacat ca existenta unora e asa aburda si fac din asta un tel al vietii lor
     Nu ruasc sectantii dar urasc tampitii, totusi pt ca e Craciunul am decis sa fac un act de bunatate si sa iti acord atentie

     • Swede says:

      Ai facut un act de a demonstra ca ai inteligenta modesta :).

     • Dacian Wolf says:

      Cel ma inteligent cedeaza, cu prostul nu te poti pune ca are mintea odihnita si e as in imbecititate
      Asa ca iti dau dreptate

     • Swede says:

      @Dacian Wolf
      “Cel mai inteligent cedeaza.” Cea mai facila, “lowest hanging fruit” – ca iti place – forma de “calificare” si autoflatare.

      Asta e ziua ta de scris trivialitati? Adresate unui prost care este in stare sa scrie corect romaneste, spre deosebire de inteligenta sclipitoare care il desconsidera?

      Kafkian “dialogul” nostru, mon cher! Esti haios. Hai ca incep sa ma atasez de tine :).

    • Maria says:

     @swede , stii bine ca si tu esti pastor si stii cum se procedeaza. A gresit si fratele Florin si noi,comunitatea penticostala nu il lasam la greu caci si el ne-a ajutat cu o donatie de 8000 de euro cand a venit din Franta.O sa isi faca pedeapsa si dupa il asteptam sa revina in rugaciune alaturi de noi.Comunitatea nostra nu poate lasa un frate la greu.

     • Swede says:

      “Maria”, uite. Stiu ca ai denumirea oficiala (nu asta pe “forum”) de “drept-credincios” (da, am folosit genul corect) si, pentru acest teatru ieftin, ar trebui sa iti fie rusine fiindca…te descalifici de la aceasta.

      Eu ce ortodocsi seriosi stiu (preoti, profesori universitari sau mireni) trateaza minciuna drept pacat, si se abtin de la ea. Simplu. Nu…ii dau drumul, din gura sau din varf de degete, iar apoi merg la spovedanie. Nu asa functioneaza treburile.

      Stiu bine ca sunt pastor, dar (pre)conditia e sa primesc o lovitura zdravana la cap si sa am o pierdere de memorie :).

      Deocamdata, imi castig banii mai trivial, pentru ca am luat calea Politehnicii. Povara pastoratiei ar fi prea mare pentru mine. Duhovnic nu poate fi oricine.

      As dori sa fii genul de ortodox pe care sa il pot respecta si imbratisa. Tu, insa, reproduci ca un magnetofon ce ai scris si dincolo. Caracterul tau e ala afisat sub anonimitate, cand nu te vede nimeni. De la mine citire.

     • Swede says:

      L-ai troll-uit pe lupul dacic, cu mine e mai greu. Imi place exactitatea chirurgicala. Deh, deformare profesionala.

      E interesant ca zici ca penticostalii nu lasa un frate la greu. (La celalalt articol sustineai ca il scot cei din aceasta biserica fictiva de sub urmarirea penala – acum tre’ sa faca puscaria: uite ca naratiunea ta evolueaza. Aplauze.)

      Cred ca si ei ti-ar da dreptate, in privinta unuia. Conform lui 1 Corinteni 5:11, pacatul in forma continuata (trairea in curvie) il descalifica pe cel in cauza de la calitatea de “frate”. Asta daca ar fi fost membru in aceasta biserica fictiva – ceea ce nu este.

      Ma bucur ca am lamurit confuzia, “Maria”.

      Si voua va spune preotul ca trairea in neoranduiala va descalifica de la a fi drept-credinciosi, nu? Si daca nu va spune, iti spun eu.

   • Dacian Wolf says:

    Cand castigi 20£ pe ora din munca de briou atunci discuta cu mine despre inteligenta si ce potential are creierul tau, haters gonna hate!

    • Swede says:

     Atat iti spun: de un interviu cu mine nu ai fi trecut, pentru o pozitie de suport tehnic (nu altceva mai rasarit). Trist daca acesta este nivelul pentru orice functie care implica o catusi de putina responsabilitate. Mi s-a mai zis ca sunt pretentios, ca trebuie “sa ma adaptez vremurilor”.

     In afara de aceasta, inainte sa cred ce declara omul despre propria-i inteligenta, ma uit sa vad daca nu cumva este…semidoct. Vad ca scrii mediocru (nici nu ma refer neaparat la continut, ca ne impiedicam deja in forma)? Ti-am pus stampila.

     Daca puneam aici diploma si un “fluturas” de salar (facut in Romania) ai fi zis ca fabulez. Asta fiindca ai facut apel la “arma fudulului” (…), lauda ieftina (evident, neverificabila) – insa e fix de nivelul tau intelectual, cand o dai in “haters gonna hate”. Cum poti fi, la 14 ani, responsabil pentru altii :)?

     Deci, stimabile lupusor plouat, ca sa o dau si eu in englezisme: “Take the L”, si cauta pe cineva de “calibrul” tau :). Este evident, si fara rautate, ca ne situam pe paliere…diferite.

     • Dacian Wolf says:

      E salariu facut in Romania, si daca ai fi in pozita in care sustii ai fi ocupat cu altele, dar viata ta e investigarea comentatorilor de pe aradon, cu asta iti pierzi timpul, viata energia… iti da un tel in viata, cand ai putea sa te faci util atat pt tine cat si pentru altii, dar te las in pace ca ai minte odhinita, si da e ziua mea libera, ai ceva improtiva? plus ca nu am spus ca urasc sectanitii per se, ci doar stupiditatea cauzata de religie care maniupleaza oamenii si spala criminalli in fata legii

     • Swede says:

      Boss. Nu cere nu stiu ce efort deosebit ca, pe langa job, sa mai citesti si presa. “Diagnosticul” tau ar trebui sa tina cont de acest fapt banal.

      “Viata mea” nu e pe aradon – rar de tot comentez. (Te poti lamuri de valoarea de adevar a acestei afirmatii.) Doar dau peste nas alora care au ceva cu sectantii (dupa cum “am luat aparararea” si am vorbit cu consideratie, tot timpul, despre cei din alte culte).

      Aici am stabilit ca nu e vorba de niciun spalat al nimanui, ca e vorba despre ceva fictiv, asa ca nemultumirea ta nu isi are locul.

      In rest? Ce sa zic…bine ca esti tolerant, desi, sa-mi fie cu iertare, numai asta nu reiese din prima ta postare. Doar daca banuiai ca “Maria” e membra a vreunei secte gen “Stonecutters” din “The Simpsons”. Sau dai inapoi, sau ai darul de a fi vag…pe cat se poate de vag.

      In fine, ai dreptate: discutia asta s-a prelungit prea mult. Ti-a dat “Maria” de treaba si, indirect, si mie. Avem altele mai bune de facut.

      Las aciditatea la o parte, iti dau credit daca asa sustii ca ar fi cazul, si iti doresc toate cele bune.

    • nebunu' says:

     Ce sti face de 20£ pe ora? videochat… papusica

    • Dacian Wolf says:

     Si eu iti doresc toate cele bune Swede si sarbatori fericite, voiam sa mentionez doar de asa numite calauze spirituale in comentariul meu care sunt ncurati in morala, de suflet doar Dumnezeu poate judeca, dar un om ce omoara o fetita cu intentie, nu are clementa in ochii mei si nici cine il apara. Toate cele bune!

     • Swede says:

      Am inteles.

      Sincer, nu asa am interpretat initial, dar vad pana la urma ca esti de buna-credinta. Prin urmare, doresc sa imi cer scuze pentru ca te-am “citit” gresit si am fost atat de acid.

     • Swede says:

      Si eu zic ce am zis si dincolo, fiindca suntem in asentiment: f. bine, sa se indrepte…din spatele gratiilor. Sa spuna multam ca e doar atat!

      Sa imi fie cu iertare, dar, ca om, uneori puscaria mi se pare o pedeapsa prea usoara pentru unii.

      Da, cred ca si cel mai depravat om se poate schimba…asta mi-as si dori…pana una-alta, sa isi plateasca intai amarata asta de datorie pe care societatea, prea ingaduitoare, i-o cere.

      Dumnezeu e judecatorul suprem…aia e problema lui cea mai mare. Daca nu acum, va fi mai incolo.

 3. jack says:

  dupa 3 ani va fi eliberatp pr buna purtare legi de kkt

 4. Etc says:

  Poate n-ar fi rau de vazut filmul “A time to kill”.,..

  • Un cetățean says:

   Ar trebui sa i se de-a pe viață condamnarea. A luat o viață, atunci pe viață să fie închis. O sa îl găsească sfârșitul lumii în penitenciar.

 5. Un cetățean says:

  Nu va mai ieși de acolo niciodată. Acolo în penitenciar îl va găsi sfârșitul lunii,care nu este departe.

 6. Talibanu says:

  Daca îl baga pe Arad nu stiu dar în sud îs bine primiți ucigașii de copii, spor la margarină tigane

 7. Galatus says:

  De Crăciun merita un dar din partea moșului Galatus🤗 Orice păcătos merita o atentie, pentru el sa găsit un dar pe masura: Leaganul lui Iuda livrat prin Fancurier.

 8. România

  Bătaie între fete, după ore: Zeci de colegi le-au încurajat și nu au încercat să le oprească
  Întâmplare șocantă la Buzău! Două eleve s-au luat la bătaie sub privirile a zeci de colegi, care în loc să le despartă le-au încurajat.

  România

  Transportatorii vor primi 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil achiziţionat
  Aproximativ 3.000 de transportatori rutieri de marfă şi de persoane vor beneficia de o schemă de ajutor de stat de 300 milioane de lei, respectiv 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil achiziţionat în limita sumei de 400.000 de euro, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

  România

  Un pompier și-a pierdut viața într-un incendiu de vegetație. A fost lovit de autospeciala de pompieri
  Un pompier și-a pierdut viața în timpul unei intervenții de stingere a unui incendiu de vegetație, pe A1.

  România

  Polițiștii au descins la Primăria Timișoara
  Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș se află la această oră la sediul Primăriei Timișoara. UPDATE. Poliția cercetează concursuri de angajare aranjate.

  Local

  Dublă lansare a antologiei „Neterminatele iubiri”, la Arad și Șiria
  Una dintre povestirile incluse în acest volum este semnată de arădeanca Eugenia Crainic.

  Local

  MediCamp 2022, pledoarie pentru voluntariat
  Acţiunea Ligii Studenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad s-a bucurat de un real succes.

  Local

  Vestul, prima regiune cu Program Regional aprobat
  Guvernul a avizat Programul Operațional Regional propus de către Regiunea Vest.

  România

  Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii despre persoanele care plătesc ramburs la livrare
  Miercuri, 18 mai, Guvernul a adoptat proiectul de OUG prin care firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii privind persoanele care plătesc ramburs la livrare pentru produsele comandate online. 1

  Local

  Accident pe Arad - Timișoara, cu trei victime încarcerate
  Un microbuz a intrat în coliziune cu un autoturism pe DN69. Două ambulanţe, un SMURD şi descarcerarea sunt la faţa locului. 9

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.