aradon.ro Web analyticsDigitalizarea vine prin telefon la Lipova

De Andreea Pintea

Digitalizarea vine prin telefon la Lipova

Administrația locală din Lipova a lansat o aplicație digitală, CityHealth, prin care intenționează să rezolve problemele orașului.
Scris de Andreea Pintea - Administrația locală din Lipova a lansat o aplicație digitală, CityHealth, prin care intenționează să rezolve problemele orașului.

LIPOVA. O aplicație pentru dispozitivele mobile ar urma să înlesnească relația administrație – cetățean, în Lipova. Administrația din Lipova a anunțat că aplicația „CityHealth” este funcțională, fiind „un nou pas spre digitalizare și pentru diversificarea metodelor de comunicare și relaționare cu cetățenii”. Așadar, Lipova pune la dispoziția locuitorilor săi o aplicație mobilă „prin care cetățenii se pot implica în soluționarea problemelor la nivel de comunitate și pot sesiza problemele pe care le întâmpină”.

Aplicația este una oferită în mod gratuit, iar prin intermediul ei „locuitorii pot transmite rapid sesizări, au acces la informații de maxim interes, sunt la curent cu ultimele noutăți, sunt conectați la dezvoltarea orașului și implicați direct în acest proces”. În plus, autoritățile mai explică și că „reprezentanții administrației publice vor putea informa cetățenii în timp real cu privire la evenimente, acțiuni sau situații de interes public și trimite atenționări în caz de situații de urgență, pentru a lua măsuri imediate”.

Guvernarea locală

Orașul Lipova urmează pas cu pas drumul modernizării, a digitalizării serviciilor oferite cetățenilor săi, acestea fiind unele din principalele obiective ale noastre, ca autoritate locală, în vederea asigurării unei guvernări locale de înaltă calitate și care să ofere cetățenilor noștri un viitor frumos, sigur și condiții optime de trai. Un prim pas în acest sens este aplicația CityHealth, o aplicație mobilă, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, care va oferi cetățenilor lipovani începând cu luna iulie a anului 2021, o nouă cale de a comunica în timp real cu administrația locală. Această aplicație este doar una din măsurile implementate pe care Primăria Orașului Lipova alege să le utilizeze pentru dezvoltarea comunității și implicarea cetățenilor în acest proces”, a declarat primarul din Lipova, Florin Pera.

Activă în alte 40 de localități

Platforma CityHealth face parte dintr-un pachet de soluții pentru comunități ale viitorului, facilitând implicarea directă a cetățenilor alături de administrația locală la găsirea de soluții în timp real la problemele locuitorilor. Aplicația este utilizată în mod activ în peste 40 de localități.

Probleme din Șoimoș

La doar câteva ore de la lansarea aplicației au apărut și primele probleme, sesizate de această dată pe rețelele de socializare. Locuitori din Șoimoș au sesizat faptul că potrivit aplicației Șoimoșul se află în afara orașului Lipova.

„Rugăm insistent Primăria orașului Lipova să ne scoată de sub birurile de oraș, trecând la impozite de comună sau sat pentru noi, cei din Șoimoș. Atâta timp cât noi nu avem voie să avem acces la toate facilitățile orașului nostru preaiubit, inclusiv această aplicație. Sau noi suntem ai orașului doar când e nevoie de voturi și la impozite!”, au transmis lipovanii.

În luna martie a acestui an Jurnal arădean și aradon.ro au ridicat problema Șoimoșului și Radnei, primăria Lipova precizând la acel moment: „Împreună cu juriştii Primăriei, am studiat problema şi am clarificat: Radna şi Şoimoş sunt localităţi componente ale Unităţii Administrativ-Teritoriale Lipova. Deci nu sunt cartiere, cum mulţi au crezut ani la rând. Totuşi, e neobişnuit şi ne întrebăm şi noi de ce în actele de indentitate ale locuitorilor UAT Lipova nu există menţionate localităţile Radna şi Şoimoş. La adresă este menţionat doar oraşul Lipova”.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ion2 says:

  Apa si canalul in Soimos tot prin telefon o sa vina?

 2. Local

  UPDATE. Groapa de gunoi de la CET, în flăcări 
  Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a Aradului, de lângă CET, la doar câteva zile după ce pompierii au stins un alt incendiu. 2

  ARADON Sport local

  Oriaku a dominat aruncarea suliței la CN U20
  Vannessa Oriaku a câștigat cu peste zece metri avans, iar Andrei Severin a obținut medalia de bronz la masculin.

  Local

  Sute de locuri libere în liceele din Arad
  Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din județul Arad, în urma repartizării computerizate. 4

  Local

  Aglomerație și ore de așteptare, la intrarea în țară
  Câteva mii de persoane au intrat, în decurs de 24 de ore, în țară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac. 8

  Local

  Cod portocaliu de caniculă, la Arad. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
  O mare parte dintre județele țării se va afla, duminică, sub incidența unui cod portocaliu de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius. 7

  Local

  Două cazuri noi de Covid-19 în județul Arad
  Județul a raportat, de vineri dimineață până duminică dimineață, un număr de două cazuri noi de infecție. 7

  ARADON Sport local

  O nouă carte despre istoria sportului arădean
  165 de foto-documente din colecţia lui Iosif Sârbuţ puse într-o carte coordonată de Ionel Costin.

  Local

  Restricții de circulație pe drumurile naționale, duminică și luni
  Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile naționale, duminică și luni, între orele 12 și 20. 1

  Local

  Secvențe urbane la Sala Clio
  Asociația Foto Club Arad organizează, la Sala Clio, expoziția „Secvențe urbane – Urban Frames”, cu participarea a 50 de artiști din 4 țări.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.