aradon.ro Web analytics

Doar 7 comercianţi au dat, oficial, startul reducerilor în Arad

De Diana Dutu

Doar 7 comercianţi au dat, oficial, startul reducerilor în Arad

Reactualizat la:
Dacă doriţi să vă reîmprospătaţi garderoba de toamnă-iarnă, acum aveţi la dispoziţie cele mai avantajoase oferte.
Scris de Diana Dutu - Dacă doriţi să vă reîmprospătaţi garderoba de toamnă-iarnă, acum aveţi la dispoziţie cele mai avantajoase oferte.

Şapte agenţi economici au depus la Primăria Municipiului Arad notificări de soldare, pentru începerea reducerilor începând din 15 ianuarie 2020. Potrivit legii, perioada de soldare pentru pentru produsele de toamnă-iarnă este 15 ianuarie – 15 aprilie, inclusiv.

„Vânzarea de soldare este acea vânzare însoțită sau precedată de publicitate și anunțată sub denumirea de <soldare/soldări/solduri> și care, printr-o reducere de preț, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri dintr-o structură de vânzare cu amănuntul, în scopul reînnoirii sezoniere a sortimentului de mărfuri. Produsele care pot fi supuse soldării sunt articolele de îmbracăminte, articolele de blănărie-pielărie, confecțiile, tricotajele, inclusiv lenjeria, țesăturile, marochinăria, încălțămintea și articolele sezoniere de sport-turism, precum și alte produse care vor fi stabilite prin norme ca facând parte din categoria produselor sezoniere. De reținut că orice anunț de reducere de preț exprimat în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil și fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice” – transmite Primăria Arad într-un comunicat de presă.

Reguli

Comercianții care practică reducerile de preț trebuie să ţină cont de următoarele aspecte:

*Vânzările de soldare să fie efectuate numai în cursul a două perioade pe an, având obligația să notifice la Primăria Municipiului Arad perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puțin 15 zile înainte de începerea operațiunii;

*Obligația ca pe eticheta produsului să existe atât prețul vechi, cât și prețul nou rezultat din aplicarea reducerii;

*Stocul de produse propus pentru soldare să fie constituit în prealabil;

*Vânzarea de soldare să aibă loc în structurile de vânzare în care produsele respective erau vândute in mod obișnuit;

*Documentele legale justificative care atestă că stocul de produse propus pentru soldare să fie constituit cu cel puţin 15 zile înainte de data de debut a vânzării de soldare și achitat cu cel puţin 30 de zile înainte de această dată, să fie păstrate pentru a putea fi prezentate, ori de câte ori este nevoie, organelor de control abilitate.

„Polițiștii locali cu atribuții în domeniul activităților comerciale au efectuat verificări în acest sens și vor continua monitorizarea pe toată perioada reducerilor” – precizează reprezentanţii municipalităţii.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Cristi says:

  Ba eu cred ca romanii au inebunit!!! Ce are de a face primaria si politia locala cu afacerea ta? Tu sa ceri voie si aprobare de la ei cand si ce reduceri faci? Ba da unde dracu ati mai vazut voi asa capitalism in lumea normala? Deci analfabetii de la locala au atributii in verificarea afacerilor?
  Tara de oameni nebuni,sper sa se sparga odata mizeria numita statul roman…

 2. Local

  180 de mii de lei pentru taberele Moneasa și Căsoaia
  Administrarea și curățenia taberelor de la Moneasa și Căsoaia îi va costa pe cei de la Centrul Cultural Județean Arad peste 180 de mii de lei.

  Local

  Cinci medici de familie la Șeitin
  Deși pe lista Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de familie apare cu deficit de medici, primăria din Șeitin spune că sunt cinci medici de familie care se ocupă de oamenii din comună.

  Local

  452 de arădeni aşteaptă ANL-uri
  Ei se află pe lista (actualizată) de priorităţi a solicitanţilor care au acces la locuinţele pentru tineri construite prin ANL.

  Local

  Prima rectificare bugetară pe 2020
  ARAD. Încă de la momentul votării bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pe anul 2020, se anunţau modificări apropiate.

  Local

  Lucrare nefinalizată de șase luni de zile
  Operator amendat cu 2.500 de lei și care risca o amendă de 50.000 de lei pentru că nu a readus asfaltul la starea inițială după ce l-a spart, nu s-a conformat.

  Local

  Atenuatori de impact pe autostradă
  Mai multe sisteme de siguranţă au fost montate pe autostrada Nădlac-Arad-Timişoara.

  ARADON opinii

  ARADON OPINII. De la pâine la păcănele
  „Alocațiile copiilor se mai joacă şi la păcănele”. Informarea vine chiar de la Ministerul Muncii, mai exact de la ministrul Violeta Alexandru.

  Mapamond

  Hamburger cu mucegai - reclama care anunță renunțarea la conservanți
  Un hamburger cu mucegai este prezentat în noua reclamă Burger King, companie care anunță că renunță la folosirea conservanților.

  Local

  Proiect de 4,5 milioane de lei pentru Lipova
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.