aradon.ro Web analyticsDoi procurori arădeni, eliberați din funcție de președintele țării

Reactualizat la:

Doi procurori arădeni, eliberați din funcție de președintele țării

Reactualizat la:
Este vorba despre un procuror din cadrul DIICOT Arad și un altul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț.
Scris de Ioana Costas - Este vorba despre un procuror din cadrul DIICOT Arad și un altul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț.

ARAD. La sfârșitul săptămânii, în 6 decembrie, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele privind eliberarea din funcția de procuror – prin pensionare – în ceea ce-i privește pe cei doi magistrați: Bogdan Diaconescu din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Arad și Florin Roman din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț. De-a lungul anilor în care au activat în cadrul Ministerului Public, cei doi magistrați au instrumentat sute de dosare. Dincolo de munca depusă, necontestată de nimeni, cei doi procurori au devenit cunoscuți (și) pentru declarațiile făcute în spațiul public – este vorba despre Florin Roman – dar (și) pentru comportamentul în afara serviciului – Bogdan Diaconescu. Ambii magistrați au ajuns, la un moment dat, în cariera lor, în fața Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Astfel, la începutul anului 2012, CSM a hotărât să-l sancționeze pe Florin Roman – la acea dată procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad -, pentru declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni de știri de la Antena 3. Procurorul arădean declara atunci că susține protestele din ianuarie împotriva guvernului și a președintelui țării. În urma acestei declarații, Inspecția Judiciară s-a autosesizat și a început verificările pentru a stabili dacă în cauză există indicii cu privire la săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit.c din legea nr. 303/2004, privind statutul judecătorului și procurorului (desfășurarea de activități publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu). Procurorul Roman a fost sancționat cu ”diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10 la sută pe o perioadă de trei luni”. Contactat telefonic la acea dată, magistratul ne-a declarat că cel mai probabil va înainta recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă nu deținem date despre acțiunile întreprinse ulterior de procuror în ceea ce privește decizia CSM.

“Ceartă” cu vecinul

Motivul pentru care procurorul – Bogdan Diaconescu – din cadrul DIICOT Arad a fost „cercetat”, de Inspecția Judiciară, iar apoi de Consiliul Superior al Magistraturii a fost… surprinzător. La fel de surprinzător a fost și gestul acestuia care a condus la plângerea formulată chiar de vecinul său. Se pare că procurorul a avut un schimb de replici cu vecinul său în timp ce își spăla mașina în fața casei. La un moment dat, se pare, magistratul și-ar fi stropit vecinul cu furtunul. Plângerea împotriva lui Diaconescu a ajuns la Inspecția Judiciară care a trimis dosarul spre Consiliul Superior al Magistraturii pentru abateri prevăzute de art. 99, lit. a și n din Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor. De menționat este faptul că întâmplarea a avut loc în anul 2016. Consiliul Superior al Magistraturii a decis diminuarea indemnizației de încadrare lunară brută cu 20 la sută pe o perioadă de două luni în ceea ce-l privește pe magistrat.

Acțiune disciplinară respinsă

Procurorul a declarat recurs împotriva celor hotărâte de CSM, iar completul de cinci judecători din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție a admis acțiunea procurorului DIICOT Arad și a decis să caseze hotărârile atacate, respingând acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară.

9 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. DINU says:

  Altii trebuiau sa plece atat de la Diicot cat si de la Parchet…unii care dorm pe ei si altii care sunt prieteni cu lumea politica si tin spatele infractorilor…

 2. arad66 says:

  Majoritatea trebuie demisi sa se faca ordine in tribunale deoarece toti sint minjiti si mafioti ca cei in cazul Nadas la fel cum si in cazul fabrica de zahar , a drogurilor, a celor cu tigari, a traficului de persoane, a mafiei din parlament etc etc …La inchisoare cu ei si pusi in locul lor noi curati !!

 3. Procurator says:

  ia nu mai comentati atata si mars la lucru ca mai aveti de platit pensie la inca doi ! lucrati 5 amarati ca voi sa platiti pensia unuia din astia!

 4. Gogu says:

  Scrieti si ce pensii au cei doi dilimandoci!

 5. Anka says:

  A inceput Romania normala…epurare a tuteurer celle care au indraznit sa se spuna regimului…

 6. Gerula says:

  Un bolnav psihic care s a tratat și unul care nu al luat medicamente.Diaconescu un dement care a ținut oameni nevinovați la pușcărie .Bogdane începe o viața noua pr tine nu mai ești procuror .

 7. Ratoi RIBANA says:

  Sint. Din Cenad. Jud. TIMIȘ. NR. 564. Am. Dat. În. Judecata. Angajatele. De. La. Psiatrie. Și. Psihologie. Pt. Amenințare. DOCTORIȚE.. Din. Fabrica. De. La. ZOPAS. Unde. Meritau. Sa. Între. La. Pușcărie. Din. Primul. Minut. Pt. Amenințări. Și. Traficuri de. Persoane. Și. Traficuri. De. Alte. Naturi. Internări. Prin. Psiatrie. Cerute. De. Angajatele. Zise. DOCTORIȚE. Și. Probabil. Angajați. Din. Politie. Care. Trebuia. Sa. Ia. Masuri. Nu. Sa. Își. Bata. Capul. Sa. Facă. Oameni nebuni… Inpreuna. Cu. O. Procurare. Care. Era. De Acord. În. Sanicolaul. Mare. Cu. Desfacerea. Contractului. De. Munca. Cu. Inapt. Deși. Acolo. Am. Chemat. Politia. Și. Diferite. Controloale. Care. Sau. Facut. Contra. Contabililor. Din. Firma. Pt. Înșelaciune. Și. Furt. Și. Amenințare. Cu. Doctori. Diagnosticați. Cu. Tulburări. La. Piesele. Care. Se. Făceau. În. Fabrica. La. ZOPAS. Și. Multe. Alte. Motive. Băgate. De. DOCTORIȚE. Care. Nu. Numai. Ca. În. Pușcărie. Trebuia. Sa. Între. Dar… Sint. Libere. Inpreuna. Cu. Procurarea. Care. Verdictul. Iei. Era. Ca. Nam. Fost. La. Controalele. Psihologice. Și. Psiatrie. Cerute. De. Fabrica. Pt. Calificare.. Deși. Consultările. Au. Fost. Făcute. În pușcărie. Nau. Întrat. Pt. Ce miau. Făcut. Iele. Mie. Nu. Invers. Și. Multe. Alte. Ilegalități. Daune. Morale. Și. Daune.. Pt. Înșelăciune. Și. Furt. La. Statele. De. Plata.. Și. Pt. Amenințare. Calomnie… Procurarea. Care. Trebuia. Sa. Ia. Masuri. Și. Sa. Le. BAGE. LA. PUȘCĂRIE. Nu. Le. Au. Băgat… La. Pușcărie.

 8. Ratoi RIBANA says:

  Sint. Din. CENAD.. Jud. TIMIȘ. … Am. Dat. Declarați. Impiotriva.violentelor.si.a.amenintarilolr.de.5.ani..in.Cenad…Pt.maltratarea.animalelor..si.abuzurilir… Acestora. Și. Scoaterea. Dinților. Cu. CLEȘTELE. În. Afara. Traficului. De. Alte. Traficuri… Care. Se. Fac. În. Fabrici. Cu. Doctori. În. Primul. Rind.. Și. Cu. Salvările. Bineînțeles… Traficuri. De. Persoane. Și traficuri. De. Organe… Împreună. Cu b angajatele. Din. Politi. Nu. Putem. Sa. Scrie-mi. Restul.. Și. Pe. Deasupra. Se. Mai. Daiu.si.mari.si.creaza.probleme. Și. Alte. Etc… Deși. Politia. Încurajează. Aceste. Lucruri. De. 5.ani..incontinuare csi. În. Loc. Sa. Le. BAGE. LA. PUȘCĂRIE.. Pe. Unele. De. Pe. Strada. Asta. Care. Se. Ocupa… Nai. Reușit. Sa. Ia. Masuri.. În. Nici. Un. Fel. Nu. Prea. Le. Place. Sa. Își. Facă. Treaba… Prin. CENAD. Și. Sanicolaul. Mare… De. 5.ani.se.da.declarati.sa.bage.la. Pușcărie. Traficul. Cu. Asa. Zise. Nebunie. Și. Traficul. De. Organe. … Sau. Etc…. Dacă.i. Incurajarile. Politiei.. În. Legătură.. Cu. Internarile. Care. Se. Cer. Sa. Facă. Oameni. Nebuni. Și. Iei. Sint. Mai. Implicați. În. Alte. Traficuri.. Cu.internari. Și. Alte. Etc… Și. Le. Mai. Ia. Cite. Un. Rinichi. Ca. Sa. Trebuie… Atunci. Politia. În. România… La. Ce. Mai. Exista. Ar. Fi. Trebuit. Politia din. CENAD. Nu. Numai… Ca. Păcat. Ca. Exista. Asa. Ceva.. Și. Restul. Fără. Cuvinte.

 9. România

  Bătaie între fete, după ore: Zeci de colegi le-au încurajat și nu au încercat să le oprească
  Întâmplare șocantă la Buzău! Două eleve s-au luat la bătaie sub privirile a zeci de colegi, care în loc să le despartă le-au încurajat. 1

  România

  Transportatorii vor primi 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil achiziţionat
  Aproximativ 3.000 de transportatori rutieri de marfă şi de persoane vor beneficia de o schemă de ajutor de stat de 300 milioane de lei, respectiv 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil achiziţionat în limita sumei de 400.000 de euro, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

  România

  Un pompier și-a pierdut viața într-un incendiu de vegetație. A fost lovit de autospeciala de pompieri
  Un pompier și-a pierdut viața în timpul unei intervenții de stingere a unui incendiu de vegetație, pe A1. 1

  România

  Polițiștii au descins la Primăria Timișoara
  Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș se află la această oră la sediul Primăriei Timișoara. UPDATE. Poliția cercetează concursuri de angajare aranjate.

  Local

  Dublă lansare a antologiei „Neterminatele iubiri”, la Arad și Șiria
  Una dintre povestirile incluse în acest volum este semnată de arădeanca Eugenia Crainic.

  Local

  MediCamp 2022, pledoarie pentru voluntariat
  Acţiunea Ligii Studenţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad s-a bucurat de un real succes.

  Local

  Vestul, prima regiune cu Program Regional aprobat
  Guvernul a avizat Programul Operațional Regional propus de către Regiunea Vest.

  România

  Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii despre persoanele care plătesc ramburs la livrare
  Miercuri, 18 mai, Guvernul a adoptat proiectul de OUG prin care firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii privind persoanele care plătesc ramburs la livrare pentru produsele comandate online. 1

  Local

  Accident pe Arad - Timișoara, cu trei victime încarcerate
  Un microbuz a intrat în coliziune cu un autoturism pe DN69. Două ambulanţe, un SMURD şi descarcerarea sunt la faţa locului. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.