aradon.ro Web analyticsDonație de carte de ziua lui Eminescu

De Andreea Pintea

Donație de carte de ziua lui Eminescu

Reactualizat la:
ARAD. „Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii!” este îndemnul pe care l-a urmat Asociația pentru Reformă Civică și Democrație, prin președintele său Samuel Caba, a oferit ca donație de carte cu titlu gratuit, Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”.
Scris de Andreea Pintea - ARAD. „Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filozofia vieţii!” este îndemnul pe care l-a urmat Asociația pentru Reformă Civică și Democrație, prin președintele său Samuel Caba, a oferit ca donație de carte cu titlu gratuit, Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”.

Un număr de 32 de titluri, avându-l ca autor pe Mihai Eminescu vor ajunge aşadar la elevii arădeni.

„Am desfășurat o acțiune prin care am dorit să marcăm în mod deosebit atât ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, dar și Ziua Culturii Naționale. Prin Asociația pentru Reformă Civică și Democrație am achiziționat o serie de cărți semnate de Mihai Eminescu pe care le-am donat Bibliotecii arădene, urmând să ajungă la copiii din Arad, oferite ca premii. Aș dori să mulțumesc directorului Bibliotecii A.D. Xenopol, Doru Sinaci, pentru deschidere și colaborare. Cultura unește oamenii și acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne implicăm cu toții pentru educația și viitorul nostru ca țară. Eminescu și-a pus pecetea pe dezvoltarea României prin moștenirea literară pe care ne-a lăsat-o, moștenire pe care trebuie să o ducem mai departe”, a transmis Samuel Caba, președintele ARCD.

Adoptând cultura ca imperativ al prezentului și ca resursă inestimabilă pentru dezvoltarea durabilă într-o lume competitivă și globalizantă, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, după cum ne-a declarat d-nul dr. Doru Sinaci, director al instituției arădene, „promovează dragostea de carte și lectura ca parte integrantă a obiectivelor sale culturale și educaționale, iar mesajul transmis prin donația de carte oferită de Asociația pentru Reformă Civică și Democrație reprezintă speranța prezentului pentru ziua de mâine” deoarece volumele vor fi oferite ca premii, copiilor implicați în proiectul derulat de Secția Animație Culturală și Împrumut Carte Pentru Copii, cu ocazia zilei de naștere a marelui poet Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonim says:

  Iar se baga in seama gogosarul Caba ! daca el nu poate urca prin merite proprii i9n stima oameni8lo9r, se catara pe orice si oricine , char si pe umerii lui mihai eminescu Piei drace !

 2. Bibart says:

  Felicitări domnule Caba! Nu luati in seama comentariile răutăcioase!

 3. Local

  Trei utişti convocaţi sub tricolor!

  Local

  "Șoferul" fără permis, implicat în accidentul mortal de pe autostradă, nu a fost reținut
  El este internat la Secția de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, suferind o fractură de gambă în urma accidentului de joi seara de pe autostrada Arad-Timișoara. Tânărul urmează să fie operat. Reprezentanții Biroului Poliției Autostrăzi Vest au spus că cel care se afla la volanul autoturismului, în care mai erau șase persoane, nu a fost reținut. Nici nu se știe dacă acest lucru se va întâmpla sau nu.

  Local

  Pecica reinventează trecerea de pietoni şi o trasează pe... trotuar
  Trotuarul este marcat de zebră chiar în faţa Primăriei Pecica, până la şosea, de unde în mod normal ar trebui să înceapă. 2

  Local

  Fără tramvaie între Podgoria și Ghioroc, sâmbătă dimineață
  Compania de Transport Public a anunțat, vineri, că sâmbătă dimineață nu vor circula tramvaiele pe tronsonul Podgoria-Micălaca-Ghioroc.

  Local

  Asociațiile de proprietari – atenționate în privința actualizării documentației
  ULAL reamintește, printre altele, obligația actualizării acordului de asociere, dar și votarea regulamentului condominiului. 1

  Local

  Vor să salveze școala din Gai
  Asociația Gai-Cartierul Nostru și-a stabilit obiectivul major al anului 2021: transformarea vechii școli într-un centru educațional, cultural și social.

  Local

  Teste de antrenament pentru Bac și Evaluare. 6 mii de elevi arădeni așteptați la examene!
  Au fost publicate noi teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a ce se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

  Local

  Averile parlamentarilor. Senatorul Sergiu Vlad
  Vedem cum a evoluat, între 2016 și 2020, averea fostului deputat – actualului senator USR de Arad, Sergiu Cosmin Vlad.

  Advertorial

  Așteptarea a luat sfârșit... Glasspandoor se deschide Duminică în centrul Aradului!
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.