aradon.ro Web analyticsDouă zile de colocviu internațional, la Arad

Două zile de colocviu internațional, la Arad

Colocviul Internațional „ComSymbol”, organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu”, se desfășoară pe 8 și 9 noiembrie.
Scris de Eugen Rogojan - Colocviul Internațional „ComSymbol”, organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu”, se desfășoară pe 8 și 9 noiembrie.

Oaspeți din România, Franța, Belgia, Elveția, Rusia, Brazilia, Algeria, Nigeria, Spania, Cipru, Turcia, Ungaria, Camerun, Uganda și Statele Unite ale Americii vor veni, pe 8 și 9 noiembrie, la cea de-a patra ediție a Colocviului Internațional „ComSymbol”, desfășurată sub motto-ul „Mediatizarea viitorului și viitorul mediatizării”.

Patru secțiuni
Lucrările colocviului, realizate în limbile engleză și franceză, se vor desfășura pe patru secțiuni, la care vor participa peste 40 de profesori universitari și cercetători din 15 state ale lumii. Probabil cele mai importante conferințe vor fi cele susținute de Philippe Viallon, de la Universitatea din Strasbourg, Franța, și cea susținută de Haytham Safar, de la Universitatea din Mons, Belgia. Cel dintâi, șef al catedrei UNESCO „Jurnalistică și practici media. Între globalizare și diversitate culturală” de la Universitatea din Strasbourg, Franța, va vorbi despre „Social media: spre o relație umană crescută sau individualism hipertrofic?”, în timp ce cel de-al doilea, director al CERM-Centrul de Studii și Cercetare Multimedia și Studii Euro-Mediteraneene și Orientale din Mons, Belgia, va susține conferința cu tema „Urmărirea ochilor, digitizarea și mediatizarea”.

Urări de bun venit
„Este o onoare că Universitatea din Montpellier a venit să organizeze a patra ediție a colocviului. Le mulțumesc profesorilor implicați în organizare, dar și autorităților locali și naționale care au fost alături de noi”, a transmis prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV, la deschiderea colocviului. De asemenea, au cuvântat Călin Bibarț, din partea Primăriei Municipiului Arad, Lucian Cozma, din partea Instituției Prefectului Județului Arad, Doru Sinaci, din partea Consiliului Județean Arad, dar și câțiva dintre membrii echipei de organizare a colocviului.

Organizatorii
Evenimentul este organizat de Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Institutul European „Serge Moscovici” și IARSIC, parteneri științifici fiind Grupul PPGC al Universității Vale do Rio dos Sinos, Brazilia, Centrul CERM al Universității Mons, Belgia, respectiv Centrul CCIMCTR al Universității din Georgia, Statele Unite ale Americii.

DSC_0008 DSC_0011 DSC_0012 DSC_0015 DSC_0016 DSC_0021

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  ARADON Sport local

  Salbă de medalii pentru atleții arădeni la „Naționale”
  Luchianov, Coman, Both, Vidrea, Severin și Oriaku au fost pe podium la CN de seniori și U23 pentru cluburile arădene.

  România

  Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutoare de 60 milioane de euro pentru transportatorii rutieri români
  Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României cu o valoare de 60,7 milioane euro (300 milioane lei) pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia. 1

  Mapamond

  Guvernul scoţian vrea să organizeze un vot pentru independenţă în octombrie 2023
  Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a anunţat marţi planurile pentru organizarea unui al doilea referendum privind independenţa Scoţiei în octombrie anul viitor, promiţând că va lua măsuri legale pentru a asigura desfăşurarea votului dacă guvernul britanic va încerca să îl blocheze, scrie Reuters.

  România

  Încă trei cazuri de variola maimuței în România
  Ministerul Sănătății a anunțat că pe teritoriul României au fost confirmate încă trei cazuri de variola maimuței. Toți pacienții sunt din București. 1

  România

  Premierul anunţă că depozitele de gaz ale României sunt la 41% din capacitate
  Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi că depozitele de gaz ale României sunt în prezent la 41% din capacitate, dar că procentul va ajunge la 80% până la 1 noiembrie.

  Local

  Încă o investiție ratată de Arad: STIHL investește 125 de milioane de euro la Oradea
  Managementul bun al orașului Oradea și județului Bihor dă, din nou, roade. Dar și o lecție Aradului, despre cum ar trebui tratați potențialii invetitori. 5

  Local

  18 noi cazuri de Covid, în ultimele 24 de ore, la Arad
  Cazurile de Covid-19 sunt din nou în creștere, atât la nivel național, cât și european.

  Local

  Nu le pasă de nimic
  O lună, două sesizări, o amendă, o promisiunea ratată şi bălăriile cresc pe mai departe în Micălaca 300, în vecinătatea supermarketului Supeco. 1

  Advertorial

  Tipuri de salam mai puțin cunoscute, dar care merită atenția ta

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.