aradon.ro Web analyticsFalcă: “Aradul este atractiv pentru investitori”

De Alin Gherasim

Falcă: “Aradul este atractiv pentru investitori”

Gheorghe Falcă/Foto: JA
Aradul este atractiv pentru investitori, drept dovadă stând deschiderea unei noi fabrici în judeţul nostru.
Scris de Alin Gherasim - Aradul este atractiv pentru investitori, drept dovadă stând deschiderea unei noi fabrici în judeţul nostru.

ARAD. Europarlamentarul Gheorghe Falcă spune că Aradul este un punct important pe harta dezvoltării economice, dovadă stând inaugurarea unei noi fabrici în judeţul nostru, la Zimandu Nou.

„Aradul este un punct important pe harta dezvoltării economice, iar investitorii care aleg să facă investiții de milioane de euro în județul nostru confirmă acest fapt. Recent, o nouă fabrică de producție a fost inaugurată în județ, la Zimandu Nou. Symmetrica, cel mai mare producător autohton de pavele și borduri, a investit în fabrica de la Arad aproximativ 6 milioane de euro. O investiție care se va resimți în nivelul de trai al arădenilor, în dezvoltarea județului și oferă, de asemenea, o stabilitate economică a zonei. Fabrica de la Zimandu Nou va asigura zona de Sud-Vest a țării. Aradul dovedește că este atractiv pentru marii investitori și că investițiile în infrastructura județului au fost esențiale pentru atragerea companiilor. Astăzi în Arad vorbim de companii care aduc milioane de euro, care oferă locuri de muncă și stabilitate comunității noastre. Dezvoltarea județului, atragerea de fonduri europene și implicarea Aradului în proiecte de mare anvergură sunt, cu siguranță, puncte forte pentru noi și pentru economia locală. Astăzi putem să vorbim în Arad de zone industriale puternic dezvoltate, de investiții majore în zone noi economice și de un județ puternic care are capacitatea de a se dezvolta și de a atrage investiții noi chiar și după un an al pandemiei”, a transmis Gheorghe Falcă.

46 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonimescu says:

  Cat de nesimtit sa fii sa te lauzi cu investitiile privatilor ?
  Bai rahat de Apuseni, pe caldura asta in Arad functioneaza o singura cismea, in piat Avram Iancu.
  De toaletele pubilce lipsa, nu mai amintesc.

 2. Abcd says:

  Eroul nostru eroul Aradului

 3. Fji says:

  Cica atractiv ….pai ma orbetule tu ai fost pe la tm sa vezi cate fabrici se deschid? Tm care nu are renumele Aradului in industrie.
  Pai normal ca merg acolo ….. aici in Arad trebuie sa ungi multe rotite din partid ca sa poti investi.
  Prietenii (pnl isti )stiu de ce…!

 4. gigi says:

  De aceea preferă Timișoara ?

 5. Nowhereman says:

  6 milioane den euro investitie in fabrica de pavele este –
  1 – investitie minora
  2- investiitie in industrie de low technology – sa faci pavele este ceva ca o betoniera mai mare care amesteca niste ingrediente si le formeaza/coloreaza/usuca sa le vanda cu 10 euro/mp.
  3- industrie low profil
  4- max 50 angajati
  Cum va inflori economia Aradului si cum vor fi aradenii superprofitori dupa o asemenea gigantica investitie, ma apuca rasu’plansu’. Daca asemenea discursuri cu limba de rumegus mai impresioneaza pe cineva ar fi trist. In curand o sa fim instiintati ca in Arad s-a deschis cea mai mare saormarie si cea mai mare langoserie din bestul Romaniei care a creat locuri de munca si a adus stabilitate regionala.

  • Garneata says:

   Bai candelabru, daca 6 milioane de euro este o investitie minora, atunci ma gndesc ca inalt prea sfintia ta de sarantoc ai investit mai mult, cat ?

   • Dan says:

    Aici nu e vorba de “eu”, “tu”, “el”, “ea”, ci dr firme serioase, “cu greutate” , cu sute sau mii de angajati si capital de sute de milioane de euro…!
    ALEA sunt ADEVARATE INVESTITII; restul e “parfum de roze” !

    Clar si pt tine?

 6. Ursache Iola says:

  Degeaba ze deschid fabrici ca salariile pt.muncitori sunt mici . Probabil pe la birouri ssu inginerii au salarii bunicele dar muncitorul de rand nu. Iar Atadul intreadevar arsta jalnic ! Murdsr plin de cersetori fara regului , conduita, bun simt. Peste tot excremente umane ( lipsa toaleteloe publice ) pavajul remontat anapoda dupa ce firma DIGI a spart toate trotuarele s.a.m.d …

 7. Nealcosu says:

  Bai contesta-tastarilor! Ati inteles! El nu e faraon de comună! Baaaa! E ditamai faraon de Crisana! Are grija de TOT JUDETUL ARAD! Nu-i pupati voi mana! Pupatii picioarele! Și acuma ca va face drum expres către Oradea, sau mai neaoș, Nagyarad, puteti sa-i comandați statuie!

 8. Dudu says:

  So trezit porcusoru de guineeia sa vb de investiti doamne mi scarba ca am fost contemporan cu amimalu asta.

 9. teddy-eddy says:

  Mda!
  De mai bine de 14 ani, Aradul este sub oblăduirea unui … moțogan nu -ii, bănățean sau crișănean nu-i, oltean nu-i, moldovean nici pe atât … poate marțian, chiar după muie.
  Și a adus Aradul la gradul de comuă oareșcare. Și cu ce s-a ales el în ăști ani de bugetar … Unde-i Legea 18 de pe vremuri ??????????????????????????????????????????????????

  • Un cetățean says:

   Aradul este atractiv ptr investitori!!!!Firma de pavaje!!!!!Pai dacă asta fac dragii noștri politicieni ca altceva nu stiu , schimba pavaje, astea sunt investițiile in Arad!Dar câte firme au închis și s-au relocat sau și-au redus activitatea, nu spune ?

  • Pwlanul says:

   Esti varza!Mars in moldova prostovane!

 10. helmut says:

  boule, iarasi apari ???

 11. Florin Spreizer says:

  Slăbuț azi a arart l pro tv în Timișoara investiții de 1miliard euro Porsche IT Amazon Huawei Ericsson și a 4 fabrica Continental. No COMENT.

 12. marcel says:

  Si din nou ai uitat sa iti iei pilulele…….

 13. Vico says:

  Totuși de ce evita investitorii Arad? Cauze posibile: o dezvoltare haotica,zonele industriale se amesteca cu cartierele,astfel ca nu pot sa se extindă nici unele nici altele.Se mai poate datora și piedicilor birocratice,greu cu obținerea avizelor,pana nu se unge peste tot,Stabilirea de firme poluante cu munca necalificata și produse fără grad de tehnologie inglobat mare, nu e o performanta.Iar faptul ca betonezi,faci parcuri,și alte dezvoltări edilitare,fără locuri de munca,nu înseamnă ca oprești exodul oamenilor spre zone mai bune,unde pot munci și câștigă mai bine.Atragerea de firme ce aduc cât mai multe locuri de munca în activități nepoluante,bine plătite reprezintă cheia succesului.

 14. Cetatean says:

  Singura problema ca investitori seriosi ocolesc, pe departe, atat judetul, cat si municipiul Arad.
  Rugam pe d-l Falca sa nominalizeze numele concernelor industriale care au venit sau doresc sa vina la Arad.
  In rest, Aradul este atractiv, la investitii in traficul e tigari si de droguri.

 15. Marian says:

  Da,ce bine ! străinii vin și deschid noi fabrici in Arad in țară ,iar industria noastă este in …..sapă de lemn,pe butuci……cum să nu ne bucurăm că țara noastră nu mai produce aproape nimic iar noi devenim sclavi șmekerilor care ne plătesc un sfert din salariile care l-ar plăti in țara lor,iar prețurile facturilor noastre ,a alimentelor etc. sunt la nivelul celor mai avansate țări,adică a investitorilor străini,mare bucurie nu-i așa ?! Mai că nu-mi vine să țopăi intr-un picior de bucurie ,mai ales când văd că de la cine ni se trage, vai și amar de mama lui !!! Aștia ca el ne duc țara la pierzare🤔😔😯😭⚠️

 16. Daniel says:

  Aradul este atractiv pentru investitorii ce fac trafic de țigării 😂😂😂, și campanii

 17. aradean says:

  Nesimtitul asta vorbeste ??? Cind Mercedes vroia sa deschida fabrica in Aradf si nu in Ungaria mafiotul le ceruse sume fabuloase ca ciubuc si crezind ca cei de la Mercedes sunt fraieri si il umpla cu bani !! Ei au decis atunci sa deschida in Ungaria si asa a pierdut Aradul o investitie nu doar uriasa pentru oras ce ar fi dus sume mari in oras ci si numeroase locuri de munca !! Deci pina ce hotul spune asa ceva sa nu mai minta ca din cauza lui a ajuns cel mai sarac oras din zona cu cele mai mici salarii !! Mafia Falcone controleaza toaté si fura cit de mult !!

  • Rat pack says:

   Cei de la Mrrcedes au avut nevoie de resurse umane nu doar pentru productie ci si pentru cercetare si invovatie.In Romania nu sunt asa oameni calificati si nici suficienti.
   De accea au ales Ungaria.Tot acolo au dus si Audi,Volkswagen si BMV si Mercedes.Afaceriile astea adevarate se fac la nivel inalt si pe criterii politice unde Romania nu are nici o sansa.

 18. Bia says:

  Băi nesimțitule, tu te crezi in. Oradea??? E cale lungă pt Arad ca să ajungă precum Oradea!!!!

 19. BELEAVSKI says:

  Din nefericire, tu hotule, nu esti atractiv defel!

 20. anonim says:

  Ruinatorule , ne scutesti ?

 21. TinuZerezezeanu says:

  Hai ca acuma ti-a facut Dragnea loc

 22. Ion says:

  Ii adevarata vorba aia: Parul destept paraseste capul prost!

 23. Local

  PNL Arad a votat moţiunile ambilor candidaţi pentru şefia partidului
  ARAD. Organizaţia Judeţeană PNL Arad a aprobat, prin vot, susţinerea moţiunilor ambilor candidaţi la preşedinţia partidului, atât moţiunea cu care candidează Ludovic Orban, cât şi moţiunea cu care candidează Florin Cîţu. În adresa transmisă către Comisia de Organizare a Congresului PNL, secretariatul general al PNL Arad anunţă că moţiunea „România Liberală”, care aparţine premierului Florin Cîţu, a primit 73 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 3 abţineri. 2

  Local

  S-a deschis o nouă secţie Covid în Arad
  ARAD. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad anunţă că a fost deschisă o nouă secţie Covid-19 la unitatea medicală din oraşul nostru. Secţia Medicină Internă II, care are 37 de paturi, a devenit, de vineri, secţie Covid.

  Local

  Bani pentru proiectele PNDL
  ARAD. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea anunţă că Guvernul a alocat aproape 400 de milioane de lei pentru plata facturilor proiectelor demarate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I şi II. În total, 539 de obiective de investiţii din întreaga ţară vor beneficia de aceste fonduri. 1

  România

  Cum se descarcă certificatul verde COVID-19? Documentul care va deveni vital în zilele viitoare
  Certificatul verde este necesar doar în localităţile unde incidenţa este cuprinsă între 3 şi 6 la mie. În localităţile unde incidenţa va fi cuprinsă între 3 şi 6 la mie certificatul verde, care atestă vaccinare, trecerea prin boală sau testarea, va fi obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiţii sportive, nunţi sau botezuri. Operatorii economici vor folosi aplicaţia „Check DCC" pentru a verifica codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene.

  România

  Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se impune obligativitatea prezentării certificatului verde pentru anumite activități, dacă rata de incidență ajunge la 3 la mie
  Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori. 5

  Local

  CCIA Arad ar putea să adere la Federaţia Camerelor de Comerţ Dunărene
  Un acord în acest sens a fost exprimat de preşedintele Gheorghe Seculici, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii DCCF. 3

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” vor juca acasă dubla din cupă
  FCC Baschet UAV Arad a anunțat un nou parteneriat cu UTA pentru abonați. 1

  Local

  2.886 de persoane locuiesc fără forme legale în municipiul Arad
  Acestea au fost descoperite de poliţiştii locali, în urma verificării a 1.122 de asociații de proprietari. 9

  ARADON Sport local

  Mai moare o echipă în sportul arădean!
  Echipa de polo CS AMEFA nu s-a înscris în Superliga Naţională. Primarului Călin Bibarţ îi place rolul de „gropar”. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.