aradon.ro Web analyticsFlori şi versuri pentru eternul feminin

Flori şi versuri pentru eternul feminin

<p>Foto Dorin Ocneriu</p>
Cu ocazia zilei de 8 Martie - Ziua Internaţională a Femeii - Muzeul oraşului Lipova a organizat o frumoasă manifestare cultural-artistică, în cadrul căreia a fost vernisată expoziţia de pictură şi tehnică mixtă intitulată sugestiv “Flori”, care poate fi vizitată până la finele lunii aprilie.
Scris de d.o - Cu ocazia zilei de 8 Martie - Ziua Internaţională a Femeii - Muzeul oraşului Lipova a organizat o frumoasă manifestare cultural-artistică, în cadrul căreia a fost vernisată expoziţia de pictură şi tehnică mixtă intitulată sugestiv “Flori”, care poate fi vizitată până la finele lunii aprilie.

În deschiderea vernisajului a luat cuvântul muzeograful Corina Dubeştean Ianota, care a spus: “Ce poate fi mai frumos decât florile? Şi pentru că toată lumea aşteaptă explozia de culori a primăverii, noi vă oferim altfel de flori, cele izvorâte din talentul şi imaginaţia unor oameni pasionaţi de culoare, care mi-au dezvăluit în premieră intenţia lor de a pune bazele unui cenaclu de arte plastice la Lipova. Vă vom încânta apoi cu un buchet de flori ale cugetului, versuri pline de emoţie, dedicate femeii şi renaşterii naturii”.
Lucrările expuse aparţin unor pictori locali, unii cunoscuţi, alţii aflaţi la primele emoţii artistice: Lenuţa Buha, Vasile Varga, Partenie Crişan, Mariana Ştefănescu , Maria Drăgan , Monica Crişan. Lor li s-au alăturat cu lucrări tinerele talente ale profesoarei Camelia Iordache de la Clubul Copiilor Lipova: Sarah Iancu, Diana Alexe, Lorena Zaha, Alexandra Bursuc, Beatrix Hallai, Larisa Paşcalău.
Al doilea moment anunţat al evenimentului a fost recitalul de poezie oferit de o parte din membrii cenaclului “Muza” din Lipova. Au citit – din creaţiile proprii şi din ale colegilor – Zenovia Lascu Broncz, Lenuţa Buha, Liliana Lupu şi Alin Păcurar, cu promisiunea de a organiza cât de curând un amplu spectacol de poezie lipovană, ocazionat de lansarea unei cărţi şi a unui nou număr al revistei “Muza”.
Primii vizitatori au fost elevii celor două licee lipovane, care şi-au felicitat colegii pentru reuşitele lor artistice şi n-au scăpat prilejul de a se fotografia alături de ei şi de lucrările lor artistice.
“Artistul este un om special, care trebuie apreciat aşa cum este el, cu bune şi cu rele, mai mult prin reuşite şi mai puţin prin nereuşite. Artistul e ca un izvor, care curge neoprit, oferindu-se tuturor, indiferent dacă cineva se opreşte sau nu să-i soarbă apa în căuşul palmei. Să dăm ocazia acestor artişti să ne bucure cu roadele creaţiei lor sincere şi să-i încurajăm în efortul lor” reţinem din cuvântul prof. Marius Iercoşan de la Liceul “Atanasie Marienescu” Lipova.
“Mă bucur că printre protagoniştii acestei sărbători a picturii şi poeziei sunt şi elevi de la liceul nostru. Sper ca pe viitor şi alţi copii talentaţi să le urmeze exemplul” aflăm de la prof. Eugen Dincă de la Liceul “Sever Bocu”.
La rândul său, sculptorul Dumitru Şerban, preşedintele filialei arădene a Uniunii Artiştilor Plastici, a adăugat: “Felicit pe toţi cei care şi-au arătat preaplinul talentului şi simţirii lor artistice, pictori şi poeţi deopotrivă, în această zi de suflet, 8 martie-Ziua Femeii. Ideea unui cenaclu de arte plastic la Lipova este una remarcabilă şi vă doresc succes în împlinirea acestui frumos demers artistic”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.