aradon.ro Web analyticsFostul viceprimar al Aradului, Cristian Ilea, a încetat din viață la 68 de ani

De Andreea Pintea
Reactualizat la:

Fostul viceprimar al Aradului, Cristian Ilea, a încetat din viață la 68 de ani

Reactualizat la:
O boală necruțătoare i-a fost fatală lui Cristian Ilea, fost viceprimar al Aradului în anii ‘90. Acesta a încetat din viață la doar câteva zile după ce a împlinit 68 de ani.
Scris de Andreea Pintea - O boală necruțătoare i-a fost fatală lui Cristian Ilea, fost viceprimar al Aradului în anii ‘90. Acesta a încetat din viață la doar câteva zile după ce a împlinit 68 de ani.

ARAD. O veste tristă pentru Arad și administrația locală. Cel care a fost viceprimar al municipiului Arad în perioada mandatului lui Cristian Moisescu, 1992-1996, Cristian Ilea, a încetat din viață. Cristian Sorin Ilea a absolvit Liceul Ioan Slavici în 1972, iar mai apoi, în 1981, a absolvit Institutul Politehnic Timișoara, obținând calificarea de inginer chimist, viața lui fiind influențată de profesorul de chimie din liceu – Ioan Motoarcă.

Imediat după Revoluție, în ianuarie 1990, s-a înscris în PNL Arad, făcând parte din primul comitet de conducere, cu intenția de a contribui la instaurarea în România a valorilor democrației occidentale, Cristian Ilea nefiind membru PCR anterior. Tot în 1990 a obținut o bursă NATO în domeniul drepturilor omului la ONU, New York. În 1991 a participat la fondarea organizației monarhiste „Amicii Regelui Mihai”, iar în 1992 a fost ales viceprimar – susținut de PNL pe listele Convenției Democrate din România. Ulterior, după mai multe încercări de a găsi un partid care să îi reprezinte valorile pe care le susținea, Cristian Ilea a făcut pasul spre PLUS, fiind confirmat ca membru pe 17 ianuarie 2019.

La finalul anului trecut, în decembrie, Cristian Ilea a înaintat chiar și o scrisoare deschisă adresată noii conduceri adminsitrative a Aradului. În acea scrisoare, Cristian Ilea propunea „realizarea unui plan de modernizare a infrastructurii orașului cu reţele de apă potabilă, canalizare, reţele de gaz, telefonie, fibră optică, transport în comun. Prioritizarea etapelor de restaurare urbană, realizarea unui plan de refacere şi consolidare a tuturor imobilelor declarate monumente istorice, corespunzator standardelor privind rezistenţa în caz de seism”. De asemenea, fostul viceprimar a făcut o analiză a demografiei și evoluției Aradului pe toate palierele, în speranța că cei din actuala administrație vor studia datele furnizate.

Dumnezeu să îl ierte!

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. petre says:

  repede : era vaccinat ?

 2. Local

  O lună de... distanţă în relaţia arădenilor cu Primăria
  ARAD. În perioada 25 octombrie - 24 noiembrie, accesul contribuabililor în incinta Primăriei Municipiului Arad, precum și în sediile structurilor subordonate este permis doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin Covid sau rezultatul negativ al unei testări recente, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1013 din 22 octombrie 2021. 1

  Local

  Îndemn la folosirea mijloacelor online de comunicare și a celor electronice de plată
  Recomandarea vine în contextul accesului restricţionat la sediul Direcţiei Venituri, determinat de pericolul infectării cu coronavirus.

  Local

  Vot pentru plafonarea curentului şi gazelor
  Deputaţii arădeni Sergiu Bîlcea şi Glad Varga anunţă că au votat pentru plafonarea și compensarea prețului curentului și gazelor.

  Local

  Europarlamentarul Vlad Botoș cere anchetă europeană privind știrile false
  Scrisoare oficială adresată Comisiei Europene pentru combaterea campaniei de știri false cu privire la pandemia de COVID-19. 11

  Local

  Se licitează primul Fast Park! Vezi care este prețul de pornire pentru un loc de parcare
  Recons anunță preluarea cererilor pentru cele 112 locuri de parcare disponibile în Fast Park 3 din Micălaca. 3

  Local

  Acces doar cu certificat verde în Compania de Apă
  Şi accesul în Compania de Apă Arad va fi interzis celor care nu sunt vaccinaţi sau nu au trecut oficial prin boală. 7

  România

  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată 
  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată de Parlament. 1

  România

  Certificatul verde respins la limită, în  Senat
  Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru. 15

  UT Arad

  Cu Mioveniul se joacă sâmbătă, 6 noiembrie
  ARAD. A fost definitivat programul rundei cu numărul 15 din Liga 1 la fotbal, ultima a turului sezonului 2021-2022, una în care UTA joacă sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 17,30, la Mioveni.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.