aradon.ro Web analyticsGrădinița „Regina-Mamă Elena”, inaugurată la Săvârșin

De Eugen Rogojan

Grădinița „Regina-Mamă Elena”, inaugurată la Săvârșin

Foto: Familia Regală
Reactualizat la:
Vineri, 26 februarie, a fost inaugurată la Săvârșin Grădinița „Regina-Mamă Elena”, în prezența MS Margareta și ASR Principelui Radu.
Scris de Eugen Rogojan - Vineri, 26 februarie, a fost inaugurată la Săvârșin Grădinița „Regina-Mamă Elena”, în prezența MS Margareta și ASR Principelui Radu.

Alături de cei doi membri ai Casei Regale a României, la inaugurare au fost prezenți Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârșin, prof. Luminița Costea, directorul Liceului Tehnologic „Regele Mihai I” din Săvârșin, dar și reprezentanți ai Consiliului Județean Arad, Inspectoratului Școlar Județean, Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Bibliotecii Județene, membri ai Consiliului Local Săvârșin și reprezentanți ai sponsorilor proiectului.

„Placa purtând numele Reginei a fost dezvelită de Majestatea Sa Margareta și de primarul comunei, dl. Ioan Vodicean. Majestatea Sa a oferit nou-înființatei grădinițe un tablou cu portretul bunicii sale realizat de artistul plastic Valentin Tănase, precum și cărți cu povestea vieții Reginei Elena fiecărui copil înscris la grădiniță. Părintele paroh din Săvârșin Călin Mădăluță a oficiat o scurtă slujbă de sfințire a instituției de învățământ”, scrie Familia Regală a României pe pagina sa de Facebook.

Construcția grădiniței din Săvârșin a fost realizată cu fonduri europene obținute de administrația locală, iar amenajările interioare s-au făcut cu sprijinul unor sponsori.

Foto: Familia Regală

 

64 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Traian says:

  Felicitări Casei Regale a României, este un exemplu de implicare și dăruire pentru comunitatea savarsineana

  • grig says:

   Romania e republica, Traiane. Noi nu avem casa regala. Mihaita a abdicat inainte sa fie casatorit.

   • sattan 666 says:

    si it-i place in ce tara traiesti? esti multumit? daca da inseamna ca esti intr-o ureche!

   • Da n says:

    Dacă ai avea putina cultură generală, regele Mihai, s-a născut rege și a murit tot rege. Casa regală a României a înfăptuit mai multe pentru tara noastra, decât toți politruci și parvenitii pe care i-a avut Romania.

    • anonim says:

     Mai ametitule !!!! ce plm a infaptuit casa ta regala ? ia spune macar o realizare pe care poti sa o atribui acestor mocofani ? mai ametitul pwlii ! ia citeste aici si sa ne spui cine era la conducerea Romaniei in respectivele perioade https://ro.wikipedia.org/wiki/Pierderi_teritoriale_ale_Rom%C3%A2niei 1907 – Rascoala taraneasca din RO , mii de tarani sunt ucisi si alte mii raman fara cocioabe , iar alte mii sunt aruncati in temnita , cine plm a fost pe tron , a condus romania ? tradarea maresalului I.Antonescu si uciderea lui , cine a contribuit la aceasta crima ?…auzi la idiotul ! realizarile casei regale 😂 casa ta regala a realizat exact o pwla , niste lipitori pe spatele poporului roman exact ca si niste comunistii

     • Someru says:

      @anonim, trbuie sa citesti si sa intelegi ceea ce ai citit pentru asta… Uite, esti romanul cu care sunt mandru ca sunt conational!!!

     • Alin says:

      Exact cuvintele pe care le folosesti, denota cultura de care dai dovada !!!! atat stii, atat vorbesti, din pacate. Pe nimeni din Casa Regala a Romaniei nu am auzit sa vorbeasca cum vorbesti tu. Din fericire, Da n a avut dreptate !

    • grig says:

     Ma Da ne, cine dracu l-a instalat pe tron pe Mihaita dupa 1990dupa ce el a abdicat? ABDICÁ, abdíc, vb. I. Intranz. A renunța la tron. ♦ Fig. A renunța la ceva, a ceda (în fața greutăților). – Din fr. abdiquer, lat. abdicare.

     sursa: DEX ’09 (2009) adăugată de LauraGellner acțiuni

   • anonim says:

    👌👍👍👍

  • roman says:

   Traiane pune mana si citeste constitutia Romaniei si vezi ce scrie acolo Romania este stat republican .Nu scrie acolo nimic de existenta oficiala a vreunei case regale /foste sau actuale/!!

  • localnic says:

   Implicare ? cum ? spune nea Traiane sa stim! A ajutat familii sarace cu cate ceva ,pt traiul zilnic sau a donat scolii ,ori dispensarului , sau comunei, ceva util? Poate ca a facut asa ceva dar nu se stie Spune-ne tu !

 2. cetatean says:

  Ce sa zic ?
  Copilasii aveau mare nevoie de acel tablou din partea urmasilor fostului rege si or sa citeasca si povestea vietii reginei mamă.
  Cat priveste dotarile si sponsorizarile s-au gasit alti sponsori plus bani europeni .
  Mult fast si panglica taiata de familia fostului rege pt donatia acelui tablou si cateva carti …………..toate de un real folos pt copilasi ! Sustin !

 3. sattan 666 says:

  rumuniilor suntet-i jalnici , altceva ce sa spun?
  lipsiti de bun simt, lipsiti de orice urma de empatie…

 4. Traian says:

  Casa Regală a ajutat după puteri sătenii, de sărbători le oferă produse strict necesare de igienă, de exemplu. Au încurajat sătenii sa se branșeze la rețeaua de apă potabilă și să renunțe la toaletele din fundul curții.
  In timpul pandemiei au postat poze minunate pe net și astfel au îmbărbătat sătenii. De asemenea sătenilor le a dat curaj faptul că membrii casei regale au stat la savarsin in cele mai negre clipe ale pandemiei

  • sattan 666 says:

   nu are rost la cretinii veniti de peste munti sa le explici nimic!

  • răspuns d-lui Traian says:

   Asa e cum spui draga Traienică
   Incurajările si indicatiile pretioase sunt de un real folos mai ales pt familiile sărace , este? / vezi că a murit ăla cu indicatiile pretioase dacă nu stiai/
   Poate mai de folos era o sponsorizare cu o căruta de lemne din pădurile de mii de hectare detinute acum de familia fostului rege in zona Săvârsin si Bata sau de o sponsorizare cu ceva materiale de constructii ca oamenii
   săraci să isi poată muta oamenii toaleta din curte in casă asa cum spui matale.
   Da a stat familia fostului rege in pandemie acolo in Săvârsin doar că in cu totul alte conditii decât majoritatea locuitorilor din zonă.
   Asa că las-o jos că măcăne.
   PS Vezi că numele localității Săvârsin se scrie cu literă mare!

 5. sattan 666 says:

  care at-i venit de peste munti, de prin curul moldovei , abtinetiv-a ! chiar nu avet-i ce chiraii pe aici!

 6. Alin says:

  Felicitari Casei Regale a Romaniei !!!Bine faceti !!!! faceti in continuare tot asa. Frumos !!! Ce faceti voi, din pacate, multi nu pot aprecia, pentru ca atat le este puterea. Felicitari Traian !!!

 7. Silviu says:

  Hoții de lemne, braconierii și putorile satului nu au la inimă casa regală. Casa regală îți oferă un serviciu demn,motivat financiar și cu posibilitatea de a avansa dar e mai ușor să îi birfesti.
  Este foarte bun ordinul de a se interzice ,, plimbările” în pădure datorita pestei porcine, sub acest paravan al culesului de ciuper i se fură lemne,chiar și casa regală fiind afectată de defrișările ilegale.
  Dar se va găsi ac de cojocul acestor hoți,pădurarii ocolului silvic regal,o instituție de elită cu tradiție din vremea regilor ii va pune la punct.
  La fel și pe poluatori.

 8. Victoria says:

  Cred că cel mai bine s-ar numi aceasta grădinița faimoasa “Spiru Haret”cel ce poate fi mereu amintit că “părintele grădinițelor “începând cu 1 Decembrie 1897”.

 9. anonim says:

  Nu inteleg unde pwla mea e meritul actorilor astia de doi lei ce isi spun altete regale , in aceasta ecuatie a respectivei gradinite ???????? adica constructia sa realizat cu fonduri europene , dotarile si amenajarile interioare s au facut cu ajutorul unor sponzori … care e totusi contributia acestor personaje ????????????? Mult le mai plac unora sa se traga in poze si sa apara ca mari filantropi cand ei in schimb ……

  • mihai says:

   Astia nu sunt filantropi. Nu sunt in stare sa isi plateasca nici macar impozitul pe bunurile pe care le au. Si-au rezolvat sa nu plateasca impozitul pe proprietati cu tupeu infect. Oricine nu plateste impozitul pe proprietate risca sa isi piarda proprietatea. Aceste personaje cu sange albastru au smecherito romaneste sa nu plateasca nici un leu pentru castelele care le patroneaza.

 10. Bonetti says:

  Daca Regele Mihai I a fost un atat de bun roman cum se declara si cum este considerat de unii, de ce nici una dintre cele cinci fete nu stia in 1989 limba romana?

  • lui Bonetti says:

   da, ce acum stiu bine romaneste toate fetele fostului rege?

  • Jina says:

   Dar de ce nu te intrebi si daca era ok asa cum stia Raducioiu limba romana dupa ce a stat si el vreo 3 luni prin Italia. Aduti aminte cum stalcea limba romana cand s-a dat jos din avion, la scara avionului !!! Rusine…….

  • Jina says:

   Lasa, bine ca stia Raducioiu limba romana la trei luni de jucat fotbal in Italia, la scara avionului vorbea execrabil limba romana. Rusine !!!!

   • Bonetti says:

    Extraordinara comparatia cu Raducioiu. 😂
    E clar ca multi dintre cei care comenteaza pe aici sunt din alt film, ca sa ma exprim elegant.
    Dupa celebra zicere ,,Rusine , Dinu Patriciu!” avem si ,, Rusine, Florin Radu Raducioiu!”😂😂😂

 11. Bonetti says:

  Pe ce criterii asa zisa Casa regala are in proprietate aproape 20000 de ha de padure?

  • Andrei says:

   Ți-e ciudă ca tu nu ai? :))
   Eu cred ca au 30000 de h!
   Papagalule, casa regala, regina Maria a înfăptuit unirea, dacă nu era casa regala treceam încă Dunărea cu barca. Ce au construit ei, Carol I, Ferdinand, ăștia de abia întrețin! După 100 de ani schimbam linia de tren.. Cu ce a trădat Regele Mihai? Rusii au venit peste noi ca un tăvălug, am fost părăsiți de marile puteri ( Anglia, SUA, iar Germania și Italia au pierdut războiul), ce putea face Mihai? România a fost vândută rușilor pe un șervețel de către Churchill! Te puteai opune? La grevă regală comuniștii au arestat o mie de oameni, în special studenți, regele Mihai era un copil de 21 de ani, guvernul era prosovietic.. Un act de abdicare semnat sub amenințare nu e valabil. Regele a rămas rege până la moarte!
   Trăiască Ilici!

   • Bonetti says:

    Draga Andrei, multe dintre realizarile pe care le mentionezi s-au petrecut intr-un context extern extrem de favorabil. Fortand putin lucrurile s-ar fi infaptuit si daca le trin era un balot de paie. Pe de alta parte pe langa monarh existau oameni politici care au si ei meritele lor.
    Treceam Dunarea cu barca? Probabil te referi la Podul de la Cernavoda. Asa si in timpul regimului comunist s-a construit la greu. Mai bine sau mai prost, si asta e adevarat.
    Asa ca intreb din nou: pe ce criterii asa zisa Casa regala( o utopie, ca doar nu om fi republico-monarhie) are in proprietate 20000de ha de padure?
    Si un sfat: scrie dara sa faci spume la gura si sa jignesti, doar pentru ca cineva isi pune intrebari.

    • Alin says:

     De unde stii ca are 20000 Ha ??? le-ai masurat tu cu metrul ???? le-ai vazut extrasele de carte funciara si ai adunat suprafetele ??? Scuze, nu am precizat ce e acela un extras de carte funciara …..

     • Bonetti says:

      Mare pacat ca nu ai precizat ce e un extras de carte funciara, ca deja plecasem spre Biblioteca. 😃Informatiile despre proprietatile Casei regale sunt publice.
      Am uitat sa precizez ce inseamna ca sunt publice😂😂😂😂

    • Jina says:

     Da, chiar asa, daca tot stii ca are 20000 Ha, hai vino cu dovezi ! Eu zic ca am un elicopter in curte, chiar ar trebui sa ma creada cineva ??? Dovezi, vino cu dovezi !!adica scrie numerele de carte funciara ale imobilelor, ca noi ceilalti, sa putem aduna suprafetele si sa obtinem cele 20000 Ha.

     • Bonetti says:

      Cat platesti impozit pe elicopter😂😂😂

     • Jina says:

      Daca am elicopter inseamna ca imi permit sa-l intretin si sa-i platesc impozit. Problema unora este ca fac afirmatii despre altii, fara sa aduca in sprijin nici macar o dovada. Asa ca se poate spune orice despre oricine, cat timp nu vii si cu dovezi, toate acele afirmatii raman la stadiul de afirmatii, asa sa ne aflam in treaba.

     • Bonetti says:

      @Jina
      Pricepi ca informatiile sunt publice?
      E asa de greu de priceput?

   • Bonetti says:

    Mi-e o ciuda de nu mai pot😂😂😂

   • Bonetti says:

    Daca tot idealizezi acea forma de guvernamant ce zici de camarila regala a regelui Carol al II-lea. Cat despre afirmatia ca la 21 de ani regele Mihai I era un copil ce sa mai zic? Copil era cand s-a instituit regenta regala,in 1927, pe fondul crizei dinastice( cred ca si asta o treci tot la plusuri).

   • Alin says:

    Iti dai seama ca, crapa fierea in unii ca nu au ei 20000 Ha de teren. Practic asta-i problema.

    • Bonetti says:

     Cu siguranta asta e problema, isi rod unghiile de necaz😂😂😂
     Oare unii si gandesc atunci cand se trezesc elucubrand ? Adica, altfel spus au discernamant, pricep ce se intampla in jurul lor?

 12. remarca says:

  Vazind postarile,este clar ca romanul e o specie care “‘musteste de cultura”‘,cu toate ca peste jumatate din ei sunt analfabeti.Poate fi o explicatie a locului intre popoarele Europei,caci ale lumii nu mai spun.

  • Someru says:

   @caci remarca, tu esti profu de romana? ;:))) Scrie in plm corect daca tot te dai cult. Esti cult, vai mama ta, nici sa scrii nu stii… Nici in dex nu gasesc caci/gte caci :)) Ai vrut sa scrii câca? ca nu inteleg… :))) prostane ce esti…

  • Alin says:

   Bravo ! bine ai scris ! habar nu au de istorie si cultura, afla ei ceva de pe wikipedia si hop top intra pe aici si isi dau cu pararea ! jalnici sunt unii din ei ….

 13. teddy-eddy says:

  Măi Rogojane, nu mai scrie prostii. Nu este M.S. Margareta, este eventual Altețai Sa. Părinții, simpli cetățeni elvețieni, tatăl ex rege, abdicat, mama , în nici un caz Regină … Mihai a declarat-o CUSTODE (paznic) al coroanei regale …

 14. UT Arad

  Oficiali ai UTA-ei, trimişi în judecată pentru dare de mită
  Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a trei persoane acuzate de dare de mită, doi dintre ei fiind reprezentanţi ai clubului UTA. 1

  Local

  5 zile pentru cererile APIA
  ARAD. 18.137 de cereri de plată au depus fermierii arădeni la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Arad, ceea ce înseamnă 86,79% din totalul estimat, pentru o suprafață totală de 251.467,61 ha.

  Local

  Au fost administrate primele doze de vaccin produs de Johnson&Johnson
  70 de persoane au primit doza unică de vaccin Janssen, în cabinetele medicilor de familie din municipiu și județ. În ultimele 24 de ore, au fost imunizate 1992 de persoane, cele mai multe cu Pfizer.

  Local

  Jurnal de vaccinare: Șeitinul se imunizează cu serul Janssen
  Medicii de familie au început administrarea dozelor de vaccin Janssen. La Șeitin s-au făcut liste și medicii explică: „Este o modalitate de prevenire a bolii”.

  Local

  Supraveghere video pentru Fast Park-ul din Alfa
  Primăria intenţionează să instaleze sisteme de monitorizare şi în celelalte parcări supraetajate, pe măsură ce acestea vor fi date în folosinţă.

  Advertorial

  Comunicat de presă
  Începere implementare măsura “Granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor” - VERBITA TRUCK SRL .

  ARADON Sport local

  Avem trei echipe de junioare
  UTA, Piroș și Viitorul vor reprezenta Aradul în întrecerile juvenile de fotbal feminin.

  ARADON Sport local

  Atletico 2012, medaliată cu argint
  CHEILE GRĂDIŞTEI. 24 de echipe împărţite în şase grupe au luat startul la un puternic turneu de fotbal rezervat echipelor cu jucători născuţi în anul 2012 sau mai mici.

  Local

  Miting la Judecătorie
  ARAD. Câţiva oameni s-au adunat miercuri dimineaţa în faţa Palatului de Justiţie din Arad pentru a susţine cauza lui Ovidiu Costea, poliţistul arădean condamnat pentru fapte de corupţie, care încearcă, la distanţă de cinci ani de zile de la sentinţă, să îşi dovedească nevinovăţia. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.