aradon.ro Web analytics


Guvernul apreciază propunerile lui Caba

Guvernul apreciază propunerile lui Caba

Reactualizat la:
În cadrul unei dezbateri naţionale, Samuel Caba a înaintat propuneri de reformare a administrației.
Scris de Simion Todoca - În cadrul unei dezbateri naţionale, Samuel Caba a înaintat propuneri de reformare a administrației.

Premierul Dacian Cioloș a inițiat o dezbatere națională pe tema celor trei piloni: funcția publică, administrația publică centrală și administrația locală. Arădeanul Samuel Caba a înaintat patru propuneri, pe temele de interes trasate de premier, la care a primit un răspuns punctual pe fiecare dintre problemele identificate cu soluțiile pe care le-a propus. Guvernul a răspuns pozitiv la propunerile privind deschiderea listelor electorale printr-un vot preferențial pe listă și inițierea unei legi a democrației de proximitate, care să asigure o participare cât mai activă a cetățenilor la deciziile administrației publice locale.„Apreciem propunerile dumneavoastră privind democraţia de proximitate, care presupune consultarea cetăţenilor de către autorităţile administraţiei publice locale, pentru identificarea necesităţilor acestora, înaintea luării unor decizii care îi privesc”, se arată în răspunsul Guvernului, semnat de către secretarul de stat Cezar Radu Soare.

„Am constatat cu satisfacție că intenția mea, de a propune idei care să conducă la democratizarea reală a vieții politice și la reducerea corupției din administrația publică locală, a avut un ecou la nivelul Guvernului. Deși la primele două propuneri nu am primit un aviz pozitiv, motivat de decizii ale Curții Constituționale care justifică starea de fapt din prezent, trebuie să remarc faptul că ultimele două propuneri au trezit interes. Pentru aceasta este nevoie, așa cum s-a precizat în răspunsul primit din partea Guvernului, de o largă consultare publică și politică, de dezbateri ale unor comisii parlamentare dar, pentru scopul final, procesul laborios este, în opinia mea, perfect justificat. Voi continua să analizez cadrul legislativ actual privind activitatea administrației locale și centrale și să propun modificări legislative, în cadrul prevăzut de lege, pentru a provoca o schimbare în bine a sistemului democratic din România, a legilor care privesc interesele cetățenilor, care trebuie să primeze în fața intereselor baronilor locali sau ale grupărilor politice”, a declarat Samuel Caba.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  ARADON Sport local

  FCC Baschet Arad și-a aflat grupele din cupă și LNBF
  „Galben-albastrele” au două adversare în prima fază din cupă și cinci în campionat.

  Local

  Creșterea salariilor profesorilor, votată de Parlament
  Plenul reunit al celor două camere din Parlamentul României – Camera Deputaților și Senat – a votat majorarea salariilor cadrelor didactice. 2

  Local

  Cinci cetăţeni din Siria şi Algeria, depistaţi la frontierele Nădlac I și II
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I şi II au depistat cinci cetăţeni din Siria și Algeria, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria. 1

  Local

  Tragere la sorți, la Tribunalul Arad
  ARAD. Tribunalul Arad anunță tragerea la sorţi a celor trei judecători din cadrul instituției care vor face parte din Biroul Electoral de circumscripţie Arad, ce se va constitui cu ocazia organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din data de  6 decembrie.

  Local

  Doar opt localități rămân cu restaurantele închise
  Lipova și Dieci sunt nou intrate pe listă, în timp ce Seleușul revine, după o săptămână de pauză. 1

  Local

  Scenariu roșu în nouă școli din municipiu și județ
  Teoretic, doar o școală va fi închisă, restul situându-se în scenariul verde sau galben. Practic, scenariul roșu se regăsește, în total, în nouă unități de învâțământ, însă vizează doar anumite clase.

  Local

  Problema deșeurilor, gestionată de specialiști
  Managementul deșeurilor este o problemă a societății actuale, tocmai de aceea este nevoie de formarea unor specialiști în domeniu. 1

  ARADON Sport local

  Bogdan Bulj așteaptă un sezon diferit
  Bogdan Bulj are deja experiență în sistemul cu turnee, după sezonul în China.

  ARADON opinii

  STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Adevăruri despre hrană
  Alimentele pe care le consumăm zilnic au un impact major asupra sănătății și a stării de bine.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.