aradon.ro Web analyticsÎn căutarea unui... hub de artă contemporană în Arad

În căutarea unui... hub de artă contemporană în Arad

Conferinţele pe teme artistice, timp de ouă zile, la Teba, la bienala de artă contemporană Art Encounters.
Scris de Adriana Barbu - Conferinţele pe teme artistice, timp de ouă zile, la Teba, la bienala de artă contemporană Art Encounters.

E vremea conferinţelor la Bienala de artă contemporană ArtEncounters, care are loc la Arad, dar mai ales la Timişoara, până pe 31 octombrie. Discuţiile arădene despre artă vor avea loc pe 23 şi 24 octombrie 2015, la Teba, şi fac referire în principal la un vis arădean al unor tineri: „un viitor centru pentru artă contemporană în Arad. Strategii și obstacole, viziuni și perspective” („Hub de Artă Contemporană – Arad. Dezvoltarea unui plan Prima Tăietură: Învățare Și Ascultare”).

„La conferințe vor participa directori și curatori ai unor instituții de artă contemporană din diferite țări europene, majoritar est-europene, care vor împărtăși din experiența lor în crearea și dezvoltarea unor astfel de instituții, provocările, oportunitățile și obstacolele în activitatea acestora”, se arată în comunicatul Centrului Municipal de Cultură Arad. Cine vor fi vorbitorii? Anda Ionescu, de la Asociația CitiZenit (Arad), Iara Boubnova – curator, de la Institutul de Artă Contemporană Sofia (Bulgaria), Zoran Eric – curator, Muzeul de Artă Contemporană Belgrad (Serbia), Gabriele Horn – director, Kunstwerke Berlin (Germania), Anya Medvedeva – director, Platforma pentru Inițiative Culturale Izolyatsia Kiev (Ucraina), Zofia Ploska – curator, Muzeul de Artă Modernă Varșovia (Polonia), Slaven Tolj – director, Muzeul de Artă Contemporană Rijeka (Croația), Baerbel Vischer – curator, Muzeul de Arte Aplicate Viena (Austria).

Programul conferințelor

Totul va începe vineri, 23 octombrie, de la ora 17.00, când introducerea îi va aparţine Andei Ionescu („Promisiune și speranță pentru un Hub de Artă Contemporană la Arad”), urmată de Gabriele Horn („Ce putem învăța de la o instituție cu experiență precum Kunstwerke din Berlin?”), Baerbel Vischer („Flexibilitate și inovație într-o instituție de artă – structuri cu vechime ca avantaj sau obstacol pentru activitățile culturale?”), Slaven Tolj („Cum să îmbinăm interesele locale și regionale cu cele ale comunității internaționale?”). Sâmbătă, 24 octombrie, discuţiile se poartă de dimineaţă, de la 10.00, cu Zofia Ploska („Planificarea și constituirea unei instituții poate întâmpina obstacole și întârzieri”), Iara Boubnova („Cum să învățăm din eșecuri și să dezvoltăm noi strategii”), Zoran Eric („Ca Muzeu în mișcare în timpul reconstrucției, va fi posibilă menținerea unei asemenea flexibilități?), Anya Medvedeva („O organizație non-guvernamentală poate fi un model de Hub de Artă în Arad?”). Pe cei interesaţi, fabrica Teba îi aşteaptă, de această dată, şi cu planuri de viitor.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  15 milioane pentru proiectul de revitalizare a zonei Mărului
  Locul de agrement va fi realizat de către Thaibau Construct, la o valoare care depășește 15 milioane de lei.

  Local

  Poliția caută șefi pentru județ
  Șapte poziții pentru șef de poliție, respectiv șef de post sunt scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

  Local

  Coșmarul de pe șine: trenul de la Mangalia a ajuns cu 11 ore întârziere la Arad!
  27 de ore pentru cei 850 de kilometri care desparte Mangalia de Arad. Trenul care ar trebui să-i ducă pe arădeni la mare este un coșmar pe șine.

  Advertorial

  Un nou cartier în Arad? O nouă zonă de case?
  Contextul pandemiei ne-a făcut să vedem diferit lucrurile, să apreciem cu totul altfel conceptul locuirii și recunoaștem că o parte din noi tânjește, în secret, după comuniunea cu natura!

  Local

  Platforme de cântărire pe drumurile judeţene
  Patru platforme pentru verificarea tonajelor vehiculelor ar urma să apară pe drumurile judeţene circulate de camioanele supraîncărcate.

  Local

  O nouă hală a CCIA, lângă Expo
  Proiectul e la început de drum: Primăria a fost informată în legătură cu intenţia elaborării PUZ-ului.

  Local

  Nicio şansă pentru „Ghiba Birta”
  Constructorul care se ocupă de reabilitarea clădirii liceului nu dă semne că va respecta termenul din contract. 1

  Local

  Doar 3.9% dintre blocurile din Arad sunt reabilitate termic
  Primăria Municipiului Arad a lansat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a studiilor DALI pentru reabilitarea termică a 26 de blocuri. 1

  Local

  Biserică pentru penticostalii din cartierul Gai
  Deocamdată, municipalitatea a reglementat situaţia terenului de pe strada Faurilor, pe care urmează să se costruiască lăcaşul de cult. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.