ARAD. Consiliul Județean Arad continuă demersurile pe care le-a început pentru preluarea a trei obiective sportive de importanță mare din județul nostru, respectiv Sala Polivalentă, Bazinul Delfinul și Complexul de tenis Subcetate, cunoscut drept baza „Abel”. După ce Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJA, a inițiat primele discuții legat de preluarea celor trei baze sportive cu Agenția Națională pentru Sport, apar și primele reacții de la București.
„Prin Hotărârea nr. 68/27.02.2025, Consiliul Județean Arad a formulat solicitarea către Guvernul României de trecere a unor imobile aflate în domeniul public al Statului și în administrarea Agenției Naționale pentru Sport, prin Direcția Județeană de Sport Arad, în domeniul public al județului Arad. Agenția Națională pentru Sport, prin adresele nr. 2.614/14.03.2025 și nr. 4.167/23.05.2025, înregistrate la Consiliul Județean Arad cu nr. 8.062/28.03.2025, respectiv nr. 13.399/03.06.2025 a solicitat modificarea Art. 2 din hotărârea anterior menționată, prin completarea acesteia cu obligația Județului Arad de a asigura gratuitatea desfășurării activităților specifice Agenției Naționale pentru Sport și ale instituțiilor din subordinea sau coordonarea acesteia, precum și de a moderniza imobilele în termen de 5 ani de la data preluării”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Județean.
Așadar, Agenția Națională pentru Sport le-a transmis celor de la CJA că, înainte să le predea cele trei baze sportive, instituția din Arad trebuie să își asume faptul că, după preluare, va oferi cu titlu de folosință gratuită aceste baze, pentru desfășurararea unor activități. Drept urmare, Consiliul Județean a inițiat un nou proiect de hotărâre, în completarea celui din februarie, unde se menționează:
„În sensul celor de mai sus, art. 2 al Hotărârii Consiliului Județean Arad nr. 68/27.02.2025 se va modifica astfel:
– Art.2.(1) Județul Arad, prin Consiliul Județean Arad, se obligă să mențină destinația actuală a imobilelor și să asigure, în condițiile legii, gratuitatea desfășurării activităților specifice Agenției Naționale pentru Sport și ale instituțiilor din subordinea sau coordonarea acesteia. (2) Județul Arad, prin Consiliul Județean Arad, se obligă să întrețină și să modernizeze imobilele în termen de 5 ani de la data preluării și să le mențină la standardele de calitate privind desfășurarea activităților specifice, finanțarea lucrărilor necesare urmând a fi asigurată din bugetul propriu al județului Arad sau, după caz, din fonduri externe nerambursabile”.
Această nouă hotărâre va fi trimisă, ulterior, către București, acolo unde se așteaptă ca Agenția Națională pentru Sport să fie de acord să ofere o nouă șansă atât Sălii Polivalente, cât și Bazinului Delfinul și Bazei „Abel”. Asta, în condițiile în care mai-marii CJA au declarat de nenumărate ori faptul că, odată ajunse în administrarea Consiliului Județean, cele trei baze sportive vor fi modernizate.
„Transmiterea imobilelor se solicită în scopul modernizării acestora la standarde tehnice existente în acest moment în plan național și internațional și a utilizării pentru activitățile sportive. Imobilele solicitate au beneficiat, în decursul anilor, de un nivel redus al invesțițiilor realizate la aceste baze sportive, pentru întreținerea, funcționarea și modernizarea lor. În prezent, obiectivele avute în vedere nu mai corespund cerințelor de calitate și siguranță practicării diverselor activități sportive, având o stare avansată de uzură și necesitând lucrări ample de reabilitare. Totodată, neavând calitatea de proprietar, Județul Arad nu poate realiza lucrări de reabilitare și nu poate accesa fonduri cu finanțare națională sau europeană pentru lucrările de reparații necesare acestor obiective”, spun cei de la Consiliul Județean.
Trimite articolul
XSe vor termina preluarea si reparatiile la acestea pana iin 2030 ? Daca se merge in ritmul acesta, nu vad un termen mai apropiat.
Pun condiții Agenția pentru sport, CJ-ului? Ca în 5 ani să le modernizeze vă dați seama rămâne Meszar fără ce,, administra” Vai și amar de țara asta adică ii scapi de niște ruine și tot ei pun condiții să le folosească în continuare în mod gratuit.
Primăria de ce nu le-a supra impozitat pentru starea în care se află? Pe un om de rând îl supra impozitează imediat.
Vor fi preluate de CJA.
Vor fi modernizate din buget local sau fonduri.
Vor fi construite cladiri anexe cu proiectant foarte priceput.
Baza Abel va fi, ulterior, data unui operator privat pentru ca e un operator consacrat.
Preturile vor fi pe masura pentru ca trebuie sa aduca profit omului. Omului, stiti voi.
Accesul pentru fraieri va fi limitat.
Gata.
Alt obiectiv.
Cam de vreo 6 ani o tot preluati. Mie imi e foarte clar ca scopul vostru e doar sa deteriorati cladirea ca apoi sa o cumpere un pasca sau un falca pe bani de nimic 😉
Rușine mare autorităților locale și guvernamentale vis-a vis de Bazinul Olimpic,Sala Sporturilor și Patinoar.Uita-ti-va la Cluj,Oradea,Szeghed ce au reușit să facă ! Noi suntem puletii,plebea Europei.Aradul nu are nimic,nici Sala de sport,mici Bazin Olimpic,nici stadion de atletism,nici Zoo,nici Gradina botanica,nici competiții pe Mureș,absolut nimic.Mare rușine pentru Arad
Daca n-ar fi Palatul Cultural,Teatrul Ioan Slavici și UTA,n-ar exista nimic.Intrebare : Cine este Directorul Bazelor Sportive din Arad,numit pe criterii politice ? Este domnul Meszar Alexandru,conducătorul DE FACTO al UT-ei,CElL CARE Negociază cu impresarii și cu refugiații din Africa,angajați pe post de jucători de fotbal,că fotbaliști nu sunt.Atat deocamdată
-
N-avem catedrala ca in Koln.
N-avem stadion nou ca cel ce ee face in Barcelona.
Bazin olimpic ca in Budapesta. Hanbal ca in Copenhaga. Ce mai nu avem nimic. Da câți bani ați dat la buget comentatorilor?
Ca acum au gasit prin dibuire ca doar 40% din romani platesc sanatate. Da si aici vrem spitaje ca in New York.
D nul primar a promis inainte de realegerea sa la primarie in acest mandat o noua sala polivalenta in oras ce se mai aude???
Mai încet cu “modernizarea”, recondiţionaţi!