aradon.ro Web analytics


Ineu: Păhuiul și poligonul de tragere – viitoare zone de agrement

De Sorina Ambruş

Ineu: Păhuiul și poligonul de tragere – viitoare zone de agrement

Protocolul la semnat Foto: P.I.
Reactualizat la:
În funcție de programul fondurilor europene pentru perioada 2021-2027, Ineul ar putea avea un ștrand și o zonă verde de agrement pe locul fostei unități militare Păhui și a poligonului de tragere.
Scris de Sorina Ambruş - În funcție de programul fondurilor europene pentru perioada 2021-2027, Ineul ar putea avea un ștrand și o zonă verde de agrement pe locul fostei unități militare Păhui și a poligonului de tragere.

Administrația locală a semnat protocolul de predare-primire a unității militare Păhui – fost depozit de armament și a poligonului de tragere – situate pe raza localității și aflate în proprietatea Ministerului Apărării Naționale. Planurile sunt mari pentru cele două zone, dar concretizarea lor depinde, în mare parte, de fondurile europene care vor fi puse la dispoziția comunităților locale în sesiunea 2021-2027.
„Prima condiție pentru a putea accesa fonduri europene pentru astfel de investiții este aceea de a fi proprietar al terenului, de aceea am încercat să urgentăm procedurile, pentru a putea fi eligibili pentru noua sesiune de finanțare. Urmează ca și repezentanții ministerului apărării să parafeze documentele și după aceea putem începe demersurile pentru atragerea de fonduri”, a precizat Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

Ștrand și zonă de agrement
Unitatea militară se întinde pe o suprafață de aproximativ 10 hectare și se intenționează transformarea ei într-un ștrand, după modelul celor din Ungaria, pentru că se află într-o zonă mai izolată și cu mult spațiu verde. Clădirile aflate pe terenul respectiv sunt nefuncționale și primăria încearcă să le dea o destinație, dar până atunci trebuie organizat un sistem de pază pentru a evita eventualele distrugeri.
De cealaltă parte, poligonul – situat la baza Dealului Mocrei – este văzut de către administrația locală ca o destinație perfectă pentru amenajarea unui loc de relaxare în natură, unde doritorii să poată organiza un picnic, să poată face un grătar la iarbă verde. Pentru a facilita accesul în zonă se intenționează realizarea unui proiect pentru prelungirea cu 18 km a pistei de biciclete cu un traseu pe Dealul Viilor.

Un prim pas
Deși mai e cale lungă pentru ca toate acestea să devină realitate, primul pas a fost făcut, iar autoritățile locale sunt optimiste cu privire la soluțiile ce se pot găsi pentru cele două amplasamente.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. el says:

  abureli de alegeri,primu si ultimu strand a luat foc inainte de functionare.

 2. Local

  Un ceaun pentru o șansă: sâmbătă de la 17:00 la Port Arthur
  Grupul „Gătim împreună pentru o lume mai bună” continuă acțiunile caritabile. Așa că astăzi, 19 septembrie, bucătarii vor pregăti un ceaun Székely Gulyás pentru o șansă.

  România

  Crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara în lupta cu Covid-19. Scrisoarea lui Gabriel, 25 de ani, asistent medical
  Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale publică o nouă scrisoare din seria: „Crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara în lupta cu Covid-19”. Ne scrie Gabriel, 25 de ani, sergent, asistent medical.

  Local

  fARAD – festivalul documentarelor românești cu tema „Acasă”
  fARAD 7 prezintă între 24 și 26 septembrie o selecție a celor mai bune documentare românești recente, reunite sub tematica „Acasă”.

  Local

  Aradul pe lista orașelor sondate în duminica alegerilor
  CURS, Avangarde și BCS au fost acreditate pentru a face sondaje în duminica alegerilor. Aradul se află și el pe lista orașelor sondate.

  UT Arad

  Se știe bugetul de salarii de la UTA
  Alexandru Meszar a anunțat că jucătorii încasează 100.000 de euro pe lună din contracte. Dacă mai adaugi antrenorii și stafful medical, plus angajații clubului, primele de joc și impozitele, își dai seama de ce UTA așteaptă cu „sufletul la gură” banii de la Primărie! 2

  Local

  Intervenție ISU în centrul Aradului: pericol pe strada Vasile Goldiș!
  ARAD. Vineri seara Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a intervenit în centrul Aradului. 5

  România

  Elevii vor face cursuri online în preajma alegerilor. Cel puțin 3 zile vor sta acasă!
  Alegerile locale îi vor muta pe elevi, timp de cel puțin trei zile, în online. Anunțul a fost făcut de către ministrul educației, Monica Anisie. 2

  ARADON Sport local

  CSU Arad nu mai joacă în CN de rugby în șapte, înghețat
  Formația arădeană a încheiat competiția pe locul 5.

  ARADON Sport local

  Șah Club Vados Arad a luat argintul în Superligă
  ACS Șah Club Vados Arad a urcat pe treapta a doua a podiumului în Superligă, după bronzul la șah blitz.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.