aradon.ro Web analyticsInterviu cu europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Renew Europe Group „Mă îngrozesc cât de mult s-a putut degrada orașul nostru”

Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Renew Europe Group „Mă îngrozesc cât de mult s-a putut degrada orașul nostru”

Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș despre Arad, prezentul care lasă de dorit și viitorul care ar putea fi altfel.
Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș despre Arad, prezentul care lasă de dorit și viitorul care ar putea fi altfel.

JA. Aș vrea să vă întreb ce credeți despre Arad, despre starea orașului nostru?

Vlad Botoș. Din păcate, văd degradarea tot mai acută a orașului nostru, o ignorare totală a valorilor, a istoriei Aradului, a siguranței oamenilor, chiar. Mă îngrozesc cât de mult s-a putut degrada orașul nostru din cauza unei administrații total neinteresate de Arad, edificii culturale, puncte de reper importante în istoria noastră au fost abandonate, mediul economic nu este deloc sprijinit de administrație, educația este la coada preocupărilor edilului nostru.

JA. Am înțeles critica, sunteți în opoziție, dar are USR soluții viabile, ce propuneți concret arădenilor, ce ne-ar duce spre orașul modern și plin de viață pe care-l vrem cu toții?

V.B. După doi ani de pandemie, după regresul economic și divizarea societății, Aradul are nevoie, în primul rând, de vindecare. Trebuie să ne pansăm rănile, mai cu seamă rănile sociale. Ce s-a făcut în ultimii doi ani, propagarea urii, indiferența totală, minciunile, lipsa de implicare, toate acestea trebuie vindecate. Avem nevoie, în primul rând, de un om care știe să vorbească cu arădenii din orice categorie socială ar fi ei pentru că toți am fost afectați de negativism. Avem nevoie de un primar care să știe să construiască echipe, să muncească pentru un Arad mai sănătos, mai curat, să încurajeze renașterea economică și culturală și să fie deschis spre nou, spre inovație. Până la urmă știm foarte bine că ”omul sfințește locul”, iar USR Arad are și omul și programul potrivit pentru un oraș sănătos, curat, în care să prospere familiile tinere, copiii, iar pensionarii să fie îngrijiți cum li se cuvine după ani și ani de greutăți.

JA. Cum pare politica națională acum, privită de la nivelul european?

V.B. Eu nu privesc politica din România de la nivel european, sunt în țară aproape la fiecare sfârșit de săptămână, vorbesc foarte mult cu oamenii. Ceea ce se vede cunoscând politica europeană este lipsa de interes a autorităților față de problemele cu care se confruntă populația României. Avem soluții de la nivel european care puteau să ajute gospodăriile și IMM-urile să treacă de criza prețurilor din energie, avem programe pentru educație, pentru cercetare, pentru medicină. Nici unele dintre aceste soluții, care funcționează în celelalte state, nu au fost aplicate în România deși s-ar fi potrivit foarte bine.

JA. Domnule Vlad Botoș, sunteți la jumătatea mandatului, Parlamentul European tocmai și-a ales o președintă, Roberta Metsola, pe care ați susținut-o și dumneavoastră. Doamna Metsola este o femeie politician, din Malta ceva mai conservatoare decât Renew. Cum de ați ales s-o susțineți?

V.B. O cunosc personal pe Roberta Metsola, este un om puternic, cu principii solide. Ideile noastre sunt apropiate, Roberta susține Statul de Drept sau supremația unei justiții independente și funcționale, ca să-i spunem mai clar. Justiția europeană s-a pronunțat clar pentru desființarea Secției Speciale în România, în contradicție totală cu PNL și UDMR, din grupul politic al Robertei. Și în alte idei, de modernizare, dezvoltare economică, dar și implicare socială Roberta Metsola este mult mai aproape de USR decât de PNL sau UDMR. Era, așadar, alegerea firească.

29 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Jrjfu says:

  Vai saracul de tine….ce ingroziti sunteti voi politicienii din Arad de starea orasului….. mi-e si mila de voi….
  Dar ce ai facut tu ca parlamentar pt aradeni si Arad…..ca sa nu ajunga aici? Hai sa te
  auzim….!

 2. Dascal Silviu says:

  Dar cum mai stam cu mutilarea vaginala in Africa oare?
  Sper ca dupa implicarea lui Vladutz s-au rezolvat toate problemele …

 3. BAMBILICA says:

  Daca Aradul era sub conducerea voastra, era infinit mai rau! Asa ca,taci dreacu din gura …..

 4. Adrian says:

  Dl Botos este ca Raducioiu, după un an afara nu mai vorbea bine românește , așa și dansul, are impresia ca Aradul s-a degradat in ultimii 2 ani, Aradul se degradează incet dar sigur de 30 de ani! La conducerea acestui oraș și a instituțiilor lui au fost doar incompetenți, hoți, indolenți, nepricepuți,!

  • Victor says:

   Bine ar fi fost sa pot spune ca nu aveti dreptate domnule Adrian!!! Din pacate nemernicul bulucit la banul public doar pentru imbuibare a avut complice pe alegatorul,votantul aradean mancurt,nevertebrat,slugarnic,indobitocit,falcist ”pana la moarte”!!! Modul in care a fost zugravita cladirea in care a functionat cofetaria MIMOZA(PODGORIA,Revolutiei-Iuliu Maniu)reflecta calitatea ”politicianului”aradean..

 5. anotimp says:

  Falca e o legenda a acestui oras, imaginati-va cum ar fi aratat fara BERD?!
  Inca duceam multi noroiul de afara in casa! asa ca….

  • Korekt says:

   Fără BERD dar cu fonduri europene nerambursabile ar fi arătat (probabil)ca Oradea, dar trebuia dat socoteală de modul de cheltuire a banilor.

  • Marcel says:

   Evident cand esti un taranoi venit de la coada vacii, ti se pare mare realizare ca in 2022 sa ai un trotuar asfaltat in fata casei… si chiar banalul de trotuar este de o calitate de rahat, exact ca restul marilor lucrari din oras. Dar la preturi de New York…..Asa ca nu v-a mai imbatati la nesfarsit cu apa, atata stim si putem.

  • Victor says:

   ”anotimp”,BERD putea fi de ajutor daca am fi avut administratori cu dragoste si respect pentru urbe;cu tumoarea portocalie Seculici-Falca,ARADUL s-a mocirlit!!!

 6. Cozma says:

  Hai acasa Vlad si candideaza pentru functia de primar ! Sau e prea cald acolo ca si europarlamentar? Ca ma gandesc ca de aia a plecat si Gheorghe incolo …..banii vin, oamenii nu te injura, pe voi va doare fix in (stiti continuarea).

 7. coman sava says:

  Tu ta-i găsit să vorbești jigodie, mai ales că vorbești in numele unei adunături de gunoaie și oameni ai străzii, scursuri umane numite usr. Această adunătură ar trebui scoasă în afara legii să nu mai infecteze România.

 8. Eu says:

  Bravo poponarule . Ai adus soluții pentru a scoate Aradul din criza . Nimic concret doar vorbărie tipic USR . Susții copii si familia? De când ? Pana acuma știam ca susții copii făcuți de doi bărbați . Pe lângă toate astea ai adus la fonduri europene in Arad ca îți poți permite sa dai lecții . Du-te si i-ați prietenul si te plimba !!!!

 9. doru says:

  Un papagal!

 10. John says:

  Spune ca usr are oameni și soluții? Visează Domnul europarlamentar. Vedem în viitor.

  • Gudron says:

   VEDEM CU TOTII ce solutii si ce oameni are aceasta bula a minciunii si a IPOCRIZIEI: Oamenii ingheata din cauza lipsei caldurii la Tm ,unde este ipochimenul lor, Fritz,iar la Sect 1 B ,cateva luni, Clotilda lor i-a umplut de sobolani! Vladutul voiculescu si cealalta diletanta nu au facut nimic bun, iar acum vine grasanul peltic sa ne spuna ca se ingrozeste! De fapt , vine periodic ,prin presa, cu cate o mica bashina,ca sa nu-l uite fraierii, sa-l voteze din nou!

 11. Victor says:

  ”anotimp”,BERD putea fi de ajutor daca am fi avut administratori cu dragoste si respect pentru urbe;cu tumoarea portocalie Seculici-Falca,ARADUL s-a mocirlit!!!

 12. dan barna says:

  Domnule europarlamentar, aruncă un ochi spre Timișoara, oraș administrat de usristul DonimicFritz… Fără călură în case, grădinițe, școli, cu oameni pe patul de spital ce urmează tratemente chimeo la 10 grade în salon, cu intervenții chirurgicale urgente anulate deoarece în sălile de operație e mai frig ca afară, cu transportul public paralizat de greve, cu școli închise și copii trimiși să învețe în sistem online din cauza frigului din clasă. Ce a făcut până acum Dominic Fritz? Și-a tras o casă de jumătate de milion de euro,a dat contracte de milioane firmelor de apartament ale USR-ului, a blocat toate investițiile din oraș, a făcut o mulțime de numiri politice a membrilor USR în funcții bine plătite…
  Timișoara sub conducerea USR a ajuns rușinea țării. USR-ul nu e capabil să guverneze, nici la nivel local,nici național.

  • ascendis says:

   Literalmente aproape nimic din ce spui nu e adevarat, fake news =)). Timisoara e in primele 3 municipii/judete din tara la venitul mediu pe cap de locuitor, cu investitii care depasesc doar la nivel de municipiu tot judetul Arad si in care nu exista zi in care vreo multinationala mare sa nu-si deschida inca un birou. E alaturi de Cluj, Brasov, Bucuresti, Oradea etc unul din cele mai cautate orase din Romania ca trai, de aia are spor pozitiv in timp ce satul cu blocuri arad se depopuleaza pe zi ce trece si tu iti cumperi cel mai ieftin pateu din Kaufland si te plangi ca in arad nu au ramas decat repetentii si boschetarii si toate salariile sunt la nivel de minim. Distractie placuta, asta e aradul dupa 16 ani de PNL, un fel de Simeria fara viitor

 13. Falca si profesorul says:

  Eu zic că trebuie să urmăm pe președintele României care a spus mai multă treabă la la muncă români de aici se muncește foarte mult dar nu se muncește cu cu cu scopul de a rez aduce rezultate sunt foarte multe locuri de muncă în care se muncește nu zic nu dar sunt unele locuri de muncă în care nu poți să faci absolut nimic din cauza unui sistem care nu merge pe performanță mă refer pe calificarea de a de a duce un progres la locul de muncă aici trebuie rezolvată treaba pentru că sunt destui alegi dar nu sunt cei care trebuie să promoveze la locul de muncă asta este o problemă și pentru asta

 14. Curcubeu școala finanțată de orașul Arad says:

  Firmele private trebuie neapărat susținute în a da salarii bune angajaților mă refer chiar și printr-un sistem social să avantajeze salariatul încât să poată să aducă cum să zic o eficiență la locul de muncă prin prin promovarea lui în calitatea muncii asta trebuie neapărat și în susținut sistemul medical este inevitabil acest lucru neapărat în cazul acesta uitați-vă câte firme au putut să renoveze clădirile sunt destul de multe deci asta înseamnă că se poate trebuie mai multe firme care într-adevăr să-și permită să angajeze oameni asta ar fi un mare lucru ca să ca să dezvolte sau ca să poată să reușească în afacerile deschise putem să ne angajam la orice firme dar dacă tu nu poți să printr-un sistem în care România sau cel puțin orașul Arad sau județul ăla nu poate să ofere o perspectivă socială sunt atâtea cămine sunt atâtea deci să ajute firmele astea eu știu cu mâncare cu o situație materială mă refer de cazare ar fi ideal și sere s-ar putea dezvolta deci multe chestii și mergeți în fiecare sat în fiecare comună mai mare sunt atâtea instituții de nu vă puteți închipui cat ar putea să facă aceste instituții doar că le trebuie ceva o o deviză locală care se poate să-i susțină pentru mult timp asta ar fi mare mare avantaj și normal prin prin acest sistem social

  • anonim says:

   Curcubeu, Aradul avea sere si fabrici si uzine si mica industrie de nu iti ajungeau degetele mainilor sa le numeri. Unde-s ? Ce s-a intamplat cu ele dupa 1990, stii ? Inainte de 1990 valuri de muncitori se indreptau dimineata spre locurile de munca dupa ce lasau copiii la cresele si gradinitele unde plateau sume modice.Dar tu, probabil un LGBT ce faci,visezi pomeni, casa si masa gratis si munca …mai usurel?

 15. Dogaru valentin says:

  Un exemplu elocvent ar fi comuna Zăbrani cum a ajuns omul în pușcărie după ce a făcut atâtea dirigenție pentru a dezvolta să spunem așa comuna și cat decât firmele în a le oferi un sistem de mai bun de a deschide firme cum e posibil să ajungă omul ăsta în pușcărie și câte sate să mă dezvoltat tot pe depunere de proiecte e normal așa ceva neapărat ajutat să iasă din pușcărie neapărat avem nevoie de el

 16. stefan51 says:

  USR Arad are și omul și programul potrivit pentru un oraș sănătos, curat, în care să prospere familiile tinere, copiii, iar pensionarii să fie îngrijiți cum li se cuvine după ani și ani de greutăți.sa mori tu,il tineti la secret?programul si omul?da ce fac bre consilierii lu mataluta in consiliul local?dorm?se trezesc sa se agate de cite o miscare cetateneasca dupa ce un proiect fraudulos a trecut ca prin brinza in consiliu,atunci cind se vota magaria nu si-au dat seama ca e bataie de joc?sau desteptat cind au reactionat cetatenii in viata carora se intra cu cizmele? mai ciumete,am experienta bla,bla-ului comunistilor,nu ai trait pe vremea lor da ii copiezi al dracu de bine,cin te invata?tactu?o fi facut ceva scoli de partid?

 17. Roth says:

  Extraordinar, ni se ingrozeste grasanul sinecurist! Doar atat,de ce nu vine cu solutii?? De ingrozit, asta orice propagandist poate sa o faca, nu ar fi necesar sa mai fie si platit cu mii de euroi ,doar pentru frecat menta pe la PE!

 18. anonim says:

  Domnule draga, sa dai interviuri urate esti bun Dar spune ce ai facut concret pentru ca Aradul sa devina curat, ingrijit, ca PL sa isi faca datoria si sa curete orasul de vagabonzi, milogi, traficanti,infractori, ce ai facut ca sa dispara bidonvilul din zona Marului si sa nu mai primeasca CI de arad toti traficantii din sud, vagabonzii si hotii instalati pe-aici ?

 19. Cristi says:

  Un boschetar libidinos, in 2024 o sa lingi de pe jos

 20. Eu says:

  Nu se face nimic doar vorbe!

 21. Mapamond

  Clăparul de la Depeche Mode, Andrew Fletcher, a murit
  Andrew Fletcher, clăpar şi membru fondator al trupei britanice Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani. 1

  România

  A fost prins arădeanul suspectat că și-a ucis iubita. Bărbatul era în zona Gării Velența din Oradea
  Bone Ferenc, în vârstă de 43 de ani, a fost prins joi seara în zona Gării Velența.

  Mapamond

  A murit actorul american Ray Liotta. Avea doar 67 de ani
  Actorul american Raymond Allen „Ray” Liotta a murit la 67 de ani, potrivit unui anunţ publicat de Deadline.

  România

  Românii nu vor mai putea alimenta în Ungaria la prețul plafonat
  Începând de vineri, 27 mai, guvernul maghiar nu mai lasă românii să alimenteze la prețul plafonat. 2

  Mapamond

  Actorul Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru patru agresiuni sexuale
  Actorul Kevin Spacey, laureat al premiului Oscar, a fost pus sub acuzare, joi, pentru patru agresiuni sexuale împotriva a trei bărbaţi.

  Mapamond

  Întâlnire între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și premierul Finlandei, la Kiev
  Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit joi, la Kiev, cu premierul Finlandei, Sanna Marin, cu care a discutat despre necesităţile armatei ucrainene în contextul conflictului militar cu Rusia.

  Mapamond

  Rusia pregătește un echivalent rusesc al Oscarurilor
  Regizorul Mikhalkov, pro-Putin, a anunţat că Rusia îşi creează propriul Oscar eurasiatic. 1

  Local

  Zona Liberă Curtici s-a votat , fără scandal, în CJA
  Voturi fără probleme pe bugetul Zonei Libere Curtici, tarifele aplicate și desemnarea a doi noi membri.

  Local

  Încă 1,49 milioane pentru Spitalul de la Căpâlnaș
  Rectificare bugetară pentru acoperirea costurilor de pe șantierul Spitalului de la Căpâlnaș, dar și pentru drumul Sâmbăteni – Ghioroc.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.