aradon.ro Web analyticsINTERVIU JA. Cristian Branc, primarul comunei Seleuș: „Împreună suntem mai puternici pentru Seleuş”

INTERVIU JA. Cristian Branc, primarul comunei Seleuș: „Împreună suntem mai puternici pentru Seleuş”

Primarul Seleuşului, Cristian Branc, despre proiectele puse în practică, dar și despre ceea ce își propune să realizeze în viitor.
Scris de M.P. - Primarul Seleuşului, Cristian Branc, despre proiectele puse în practică, dar și despre ceea ce își propune să realizeze în viitor.

JURNAL ARĂDEAN. Sunteți de opt ani primar al comunei Seleuș. Cum a fost această perioadă și ce proiecte importante ați pus în practică?

CRISTIAN BRANC. A fost o perioadă în care s-a muncit mult și s-au realizat proiecte serioase pentru oamenii din Seleuș. Am venit la primărie cu dorința de a face ceva pentru oameni, iar schimbările sunt vizibile. Pot spune că în această perioadă a fost un volum mare de muncă, depus de echipa mea din Primărie. Pe de altă parte, au existat rezultate notabile, pe care oricine le poate vedea cu ochiul liber. Comuna Seleuș s-a schimbat radical în acești opt ani, iar schimbarea de care vorbesc este una pozitivă.

Concret, despre ce proiecte vorbiți?

CRISTIAN BRANC. Au fost foarte multe. Voi trece în revistă doar câteva dintre acestea, pe care le consider mai importante. De departe cel mai important proiect a fost cel prin care am accesat 2,5 milioane de euro, fonduri europene, proiect ce a presupus asfaltarea drumului Iermeții, asfaltarea unor drumuri din comună, căminul cultural din Moroda și realizarea unui after-scool în Seleuș. Un alt proiect important a fost acela prin care am asfaltat peste opt kilometri de drumuri și cel prin care am finalizat aducțiunea de apă. De asemenea, modernizarea tuturor școlilor din comună a fost un proiect important, având în vedere faptul că peste 300 de copii învață în aceste unități.

Ce proiecte aveți în derulare și cât sunt ele de importante pentru oamenii din Seleuș?

CRISTIAN BRANC. Vreau să vă spun că din punctul meu de vedere toate proiectele sunt importante. Unele au o greutate mai mare, dar să știți că toate sunt făcute cu scopul de a ajuta oamenii din Seleuș, Iermata și Moroda. Revenind la proiecte, în derulare avem asfaltarea unor drumuri din comună, investiție ce se ridică la două milioane de euro. Un alt proiect este cel al noii grădinițe care se ridică în Seleuș și valorează 700.000 de lei. Acesta va fi finalizat în cursul lunii septembrie, iar copiii de grădiniță vor avea condiții mult mai bune pentru a-și desfășura activitatea. Un alt proiect este cel de ridicare a unei capele în Seleuș, proiect ce urmează a fi avizat de Consiliul Județean Arad. Cert este că la Seleuș se muncește, proiecte există, iar beneficiarii vor fi locuitorii.

Ce vă propuneți să faceți în perioada următoare? Ce obiective mai aveți de realizat?

CRISTIAN BRANC. Obiective am multe și îmi doresc să le pun în practică în anii care vor veni. Acestea vizează finalizarea asfaltărilor, astfel încât toată comuna să aibă drumuri de bună calitate. După ce se va finaliza proiectul aflat acum în lucru (n.r. de asfaltare) vom continua cu partea a doua, prin care vom finaliza asfaltarea în toate localitățile comunei noastre. De asemenea, extinderea rețelei de apă și introducerea canalizării în toată comuna Seleuș reprezintă un proiect de viitor. Proiectul A fost depus la Ministerul Dezvoltării și depășește ca valoare trei milioane de euro. Vor fi două magistrale și subtraversări, astfel că nu vor fi afectate trotuarele din fața caselor.

Un alt lucru important este cel prin care ne propunem ca în localitatea Moroda, în sediul vechii primării, să amenajăm un dispensar medical ultramodern și un punct de lucru pentru Primăria Seleuș, acolo unde oamenii vor veni să își obțină certificatele de producător, adeverințe, să plătească impozitele, etc.

De asemenea, școlile din Seleuș, Iermata și Moroda vor fi modernizate, printr-un proiect de peste 500.000 de euro. În acest fel, prin depunerea acestui proiect, am evitat desființarea școlii din localitatea Moroda.

Tot la capitolul educație, îmi propun ca din toamna acestui an să extindem programul after-scool pentru toată școala. Îmi propun să susținem din bugetul local acest demers, astfel încât nici un părinte să nu mai bage mâna în buzunar. Doresc să avem after-scool gratuit, și mă voi gândi la o soluție pentru a pune în practică acest lucru.

Există anumite probleme cu crescătorii de animale din comună?

CRISTIAN BRANC. Există unele probleme din pricina unor modificări legislative. Pășunea de aproximativ 1.300 de hectare este concesionată către Asociația Crescătorilor de Animale. Din subvenția primită de la APIA se întreținea pășunea, se plătea paza și se cosea, iar fânul era dat gratuit crescătorilor de animale. Acum nu se mai poate depune la APIA cererea pentru subvenție decât în mod individual. M-am sfătuit cu consilierii mei și am ajuns la concluzia că asociația va trebui să semneze un contract cu fiecare crescător pentru plata unei redevențe către Primăria Seleuș, deoarece în comună sunt 136 crescători de animale și aproximativ 3.000 de locuitori. Este normal ca toți cetățenii să beneficieze de avuția comunei. Pășunea fiind intabulată, va trebui plătită o redevență, conform legii, de 40 de euro pe hectar, urmând ca din diferența primită ca subvenție crescătorii de animale să întrețină pășunea în mod corespunzător.

Având în vedere această situație, îi invit pe crescătorii de animale la o discuție care va avea loc duminică, 10 aprilie, ora 14 la Căminul Cultural Seleuș.

În ceea ce privește politica, veți continua cu aceeași echipă de consilieri locali?

CRISTIAN BRANC. Echipa a rămas cu același spirit de echipă, pentru binele comunei Seleuș, dar viața merge înainte și, din păcate, unii din vechea echipă au ales alt drum în viață. În momentul de față cred că avem o echipă mult mai puternică decât în 2012. Important este ca seleușenii să vină alături de mine, așa cum au făcut-o de fiecare dată. Împreună suntem mai puternici și putem obține rezultate importante pentru comunitatea noastră.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  VIDEO. Incendiu puternic la o hală, în Calea Dorobanților din Timișoara
  Intervenție a pompierilor, duminică după-masă, la o hală din Timișoara, după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări. UPDATE. Pompierii au localizat incendiul și nu există risc de propagare

  ARADON Sport local

  Piroș s-a impus din nou la scor
  „Leoaicele” au câștigat cu 6-0 în ultimul meci de pe propriul teren în acest campionat.

  Local

  Foto. Un nou accident pe autostrada Arad-Timișoara
  Accidentul rutier a avut loc duminică după masa, pe autostrada Arad-Timișoara, pe raza județului Timiș. Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, dar traficul rutier se desfășoară cu o oarecare dificultate. 1

  România

  Nunţi între minori la Strehaia
  Strehaia este o localitate în care predomină populaţia de etnie romă şi unde căsătoria de la fragedă vârstă, interzisă de legea din România, este posibilă aici datorită tradiţiilor.

  România

  A început Roland Garros: Sorana Cîrstea este prima jucătoare a turneului care s-a calificat în turul doi
  La al doilea turneu de Mare Şlem al anului, Sorana Cîrstea, eliminată în turul 4 la ediţia trecută, a trecut azi, în ărimul tur, de Tatjana Maria, după o oră şi 4 minute, scor 6-3, 6-3.

  ARADON Sport local

  Lipova și Crișul nu au reușit să câștige nici în ultima etapă

  Mapamond

  S-a aflat cât primea Gerhard Schröder de pe urma postului din consiliul de conducere al Rosneft
  Fostul cancelar german a renunţat la funcţia sa în gigantul petrolier rus, după ce Bundestagul i-a revocat biroul şi personalul. 3

  Mapamond

  Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente
  Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente. O criză energetică va urma rapid unei crize alimentare dacă Ucraina nu va primi ajutor pentru a-şi debloca porturile, spune preşedintele. 5

  România

  Au vopsit balustradele podului cu tot cu mașinile parcate sub el, dar și pe cele aflate în trafic
  O echipă de muncitori a reușit să vopsească balustradele podului de la Otopeni cu tot cu mașinile parcate sub, dar și cu cele aflate în trecere. 5

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.