aradon.ro Web analyticsInterviu JA. Cu deputatul PNL Sergiu Bîlcea „Rețeaua Solidarității dăruiește speranță”

Interviu JA. Cu deputatul PNL Sergiu Bîlcea „Rețeaua Solidarității dăruiește speranță”

Despre bunătate, despre solidaritate, despre implicare în viața socială, despre recunoașterea valorilor, dar și despre politică și bani europeni, în preajma Crăciunului, cu Sergiu Bîlcea.
Despre bunătate, despre solidaritate, despre implicare în viața socială, despre recunoașterea valorilor, dar și despre politică și bani europeni, în preajma Crăciunului, cu Sergiu Bîlcea.

JURNAL ARĂDEAN. Domnule deputat Sergiu Bîlcea, în ultimii ani ați fost puternic implicat în acțiuni sociale, prin intermediul Rețelei Solidarității. Cum a apărut această idee

SERGIU BÎLCEA. Oamenii se adună și se ajută la greu. În primăvara anului trecut, pandemia ne-a pus în fața unor tragedii și trebuie să recunoaștem că frica, îngrijorarea erau peste tot. Am fost impresionat să văd că, în timp ce unii încercau să caute vinovați, să acuze, foarte mulți oameni și multe asociații civice au vrut să ajute. Unii dintre ei nu știau ce să facă, cum se pot implica. Așa a apărut Rețeaua Solidarității, o platformă care asigura legătura între autorități, societatea civilă și cei care aveau nevoie de ajutor. La început, am adunat donații și voluntari să îi ajute pe cei aflați în izolare. Apoi am distribuit măști, am adunat materiale medicale necesare. Important este însă că s-a creat o legătură puternică între oameni, bazată pe solidaritate, pe implicare. O rețea care leagă oameni și care se adaptează la nevoile de moment. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și se implică alături de noi, ei dăruiesc nu doar alimente sau materiale medicale, iar Rețeaua Solidarității dăruiește speranță.

JA. Mai este nevoie astăzi de Rețeaua Solidarității?

S.B. Da, cu siguranță! Cu toate greutățile, cu toate dramele, cred că oamenii s-au obișnuit cu pandemia, cu valurile succesive. Cu toate acestea, oamenii vor din tot sufletul să se întoarcă la viața normală, care înseamnă mai multă siguranță atât din punct de vedere medical, cât și social. Este o iarnă dificilă, cu un trai mai scump pentru fiecare familie, de aceea am considerat că Rețeaua Solidarității trebuie să ajute familiile cu venituri mai mici. Împreună cu asociații civice, am reactivat depozitul pentru alimente și m-am bucurat să văd că atât de mulți oameni, asociații, firme, vor să ajute. Am reușit să ducem alimente de bază pentru sute de familii în pragul sărbătorilor, le oferim un ajutor, dar și o mână întinsă cu prietenie, mesajul că nu sunt singuri, fac parte dintr-o comunitate ca o familie.

JA. În ultima perioadă, prin diploma „Arădeni cu care ne mândrim” ați subliniat meritele celor care se implică în proiecte sociale…

S.B. Trebuie să spunem „mulțumesc!” Trebuie să vorbim mai mult despre exemplele pozitive, despre oamenii care dăruiesc, care oferă exemple, care dovedesc solidaritate. Acestea au fost gândurile mele când am pornit proiectul „Arădeni cu care ne mândrim”. Am spus că trebuie să arătăm recunoștință oamenilor obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Astăzi dacă ne uităm în urmă, chiar putem fi mândri de arădenii care au primit această diplomă: oameni care au salvat vieți, care dăruiesc speranță, care obțin performanțe prin care contribuie la o societate educată. Într-o societate în care există multă critică și multă adversitate, cred că este bine să arătăm exemplele pozitive, faptele bune care inspiră și dau încredere în viitor.

JA. Pentru că sunteți deputat, trebuie să recunoaștem că lumea nu se uită cu prea multă încredere și speranță la politică…

S.B. Faptele trebuie să vorbească în anii care urmează. De aceea, eu urmăresc cu mare atenție proiectele mari, care pot să transforme în anii care vin comunitatea noastră. Avem șansa fondurilor europene, care ne pot ajuta să relansăm economia și să oferim servicii mai bune pentru oameni. Sunt partener în realizarea unor proiecte concrete, cum este drumul expres Arad – Oradea, care va scoate și traficul greu din Gai, centura de sud-est cu pasaj peste calea ferată și pod peste Mureș, reabilitarea căii ferate Arad – Timișoara, care înseamnă un nou pod feroviar peste Mureș, un nou pasaj peste calea ferată spre Vladimirescu, devierea unei părți a traficului feroviar din Micălaca. Încrederea oamenilor se poate câștiga prin reforme, prin digitalizare, prin construcția de noi parcuri, așa cum este cel din Micălaca zona 300, prin valorificarea Cetății, a Malului Mureșului. Banii au fost întotdeauna o barieră pentru astfel de obiective, acum avem fondurile europene și depinde în mare măsură de noi se le utilizăm pentru proiecte care înseamnă o viață mai bună și mai multă încredere în viitor.

„Faptele trebuie să vorbească în anii care urmează” – Sergiu Bîlcea

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gunoierul says:

  Cand il vad, mi se deblocheaza intestinele.

 2. ionescu says:

  IARASI APARE JAVRA ASTA?

 3. UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.