aradon.ro Web analyticsLa permise și pașapoarte, cu certificat verde sau test negativ

De Sorina Ambruș

La permise și pașapoarte, cu certificat verde sau test negativ

Cu certificat verde/Foto: FAN
În situații urgente, la pașapoarte pot fi primite și persoanele care nu au certificat verde, după analizarea necesității.
Scris de Sorina Ambruș - În situații urgente, la pașapoarte pot fi primite și persoanele care nu au certificat verde, după analizarea necesității.

ARAD. Începând cu data de 25.10.2021, în urma intrării în vigoare a noilor măsuri restrictive, accesul în incinta sediilor centrale și județene ale Direcției Generale de Pașapoarte, este permis în baza certificatului digital, pentru persoanele: * vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; *care prezintă un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 ore sau un rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 ore; *se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada situațiilor prevăzute mai sus se face prin intermediul unui document pe suport hârtie sau în format electronic care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Excepțiile de la regulă

Prin excepție de la situațiile prevăzute mai sus, este permis accesul următoarelor persoane: avocaților pentru exercitarea activităților prevăzute la art. 3 din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările următoarele și persoanelor care au vârsta mai mica sau egală cu 12 ani și sunt însoțite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani și care face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. De asemenea, este permis accesul la serviciile publice prestate de Direcția Generală de Pașapoarte în situații urgente și persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2. Situațiile urgente vor fi analizate punctual la nivelul Direcției Generale de Pașapoarte.

Cererile de eliberare a comunicărilor de furnizare de date din RNEPS, de eliberare a adeverințelor pentru scutirea de taxe vamale, istoric pașapoarte, exercitarea dreptului la liberă circulație, pot fi transmise și prin poștă sau prin adresa de email dgp.relatiipublice@mai.gov.ro.

La fel la Permise

Aceleași reguli de acces se aplică și în cadrul Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

8 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tjv says:

  Si la buletine?

 2. Ike says:

  Nah ce mai ziceti acum smecherilor nevaccinati

  • T says:

   Comunistii au fost pui micutii…pe linga astia de astazi ..nazisti in toata regula

  • Fără răbdare. says:

   Păi zicem că comportamentul celor de la ghiseul de permise lasă de dorit. Indiferent de moment unii vorbesc si se comporta cu oamenii mai rau ca in lagăr.

 3. Rahat says:

  Pe baza a ce ? Nu există lege . Nu există Guvern , voi v-ați tâmpit puneți botul la toate c@caturile ?

 4. Falconeti says:

  Eu ma duc cu test PCR.. Dar ei au test?? Dacă ma ducă ei și ma inbolnavesc??? Cum îmi poți solicita ceva.. Dacă tunu ai nevoie??? Pe ei cine ii verifica dacă au testul făcut… Atenție!!!! Exista atâtea articole a cei vaccinați pot transmite boala sau o pot avea.. De acea mie cine îmi garantează ca ei nu sunt infectați și sa o transmită????? Și totuși ii de mirare ca nu au lăsat ca doar dacă ești vacinat sau ai trecut prin boala..

 5. Vasile says:

  De unde știm dacă cei care pretind aceste reguli, sânt vaccinați…

 6. Pitagora de la Intim says:

  Curvele de la superbet sint nevaccinati dar pretind sa fi vaccinat în calitate de client.

 7. tombola lunii

  UT Arad

  Greșelile au costat-o pe UTA cu Vojvodina
  „Bătrâna Doamnă” a pierdut cu 1-2 amicalul cu Vojvodina Novi Sad, primind ambele goluri după greșeli individuale. 1

  Advertorial

  PNL se opune suprataxării
  3

  Local

  Incendiu la un lan de grâu între Horia și Arad. Focul a pornit de la un utilaj agricol
  10 hectare de grâu și 5 hectare de miriște au ars în urma incendiului. Focul a pornit de la un utilaj agricol, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. 1

  UT Arad

  Atacantul Postolachi a semnat cu UTA pe trei ani!
  1

  UT Arad

  Fidelitate răsplătită cu autografe de la utişti!

  Local

  12 intoxicați cu alcool și trei consumatori de substanțe interzise, în weekend, la Urgențe

  ARADON Sport local

  Felnacul începe acasă aventura din Cupa României

  Local

  E-mailuri false în numele Fiscului. Nu le deschideți!
  2

  Local

  Fără apă caldă, pe mai multe străzi din centrul Aradului
  1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.