aradon.ro Web analytics

ARADON

ARADON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Arad
    • Evenimente
    • Comentariul zilei
    • Stiri internaţionale
    • Stiri naţionale
    • Celebritati/Lifestyle
    • Download
  • Video
  • Sport
    • UTA
    • Sport local
    • Ştiri sportive
  • Party
  • Angajari
  • Aplicatii mobile
Select Page

ARADON
Local
La vânătoare de pisici și câini, în județul Arad. 25 de mii de animale au fost „recoltate” în 5 ani

La vânătoare de pisici și câini, în județul Arad. 25 de mii de animale au fost „recoltate” în 5 ani

De Eugen Rogojan
la 8 November 2022 08:14
38 Comentarii

La vânătoare de pisici și câini, în județul Arad. 25 de mii de animale au fost „recoltate” în 5 ani

Foto: Elle Hughes/Pexels.com
8 November 2022 08:14
Legea permite vânătorilor să împuște pisicile și câinii care ajung în fondurile de vânătoare. Cel puțin 25 de mii de astfel de animale au fost „recoltate” în doar 5 ani, în județul Arad. Termenul de „recoltare” se referă fie la relocarea acestora, fie la împușcarea lor. Unul dintre fondurile cinegetice din județ recunoaște, însă, că acestea sunt împușcate „conform legii”.
Scris de Eugen Rogojan - Legea permite vânătorilor să împuște pisicile și câinii care ajung în fondurile de vânătoare. Cel puțin 25 de mii de astfel de animale au fost „recoltate” în doar 5 ani, în județul Arad. Termenul de „recoltare” se referă fie la relocarea acestora, fie la împușcarea lor. Unul dintre fondurile cinegetice din județ recunoaște, însă, că acestea sunt împușcate „conform legii”.

Trimite articolul

X

Context legal

Legea 149/2015, privind actualizarea legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic arată, la art.19, alin (3) că „Pisicile hoinare și câinii sălbatici sau hoinari găsiți pe suprafețele productive ale fondurilor cinegetice se capturează sau se împușcă fără restricții și fără obligarea la despăgubiri, iar fapta nu poate fi sancționată”. Aceeași lege arată, la art. 34 alin (1) că „În interesul protejării faunei și florei sălbatice, al conservării habitatelor naturale, pentru prevenirea producerii unor daune importante, în interesul sănatății și securitatii publice sau pentru alte rațiuni de interes public major, pe suprafetele din perimetrul intravilan, aeroporturi, gări, unități militare, recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică, a pisicilor și a câinilor hoinari se realizează în condițiile prezentei legi și ale cotelor de recoltă aprobate de gestionarul fondului cinegetic limitrof (…) la solicitarea consiliului local sau a administrației suprafeței împrejmuite, după caz, și cu acordul prealabil al proprietarului de teren.”

Animale hoinare

Conform legii, este considerat câine hoinar orice câine găsit liber în fondul cinegetic, care nu este câine de vânătoare și al cărui stăpân nu poate fi identificat în acel moment. Pisica hoinară este considerată pisica domestică găsită în fondul cinegetic, la mai mult de 200 de metri de ultima locuință. Pe scurt, orice câine sau pisică ce pleacă de acasă, dar are ghinionul să calce într-un fond cinegetic, ar putea fi împușcat/ă.

Relocare sau împușcare?

Am vrut să aflăm câte astfel de animale au fost recoltate din fondurile cinegetice arădene, în perioada 2016-2021. Întrucât „recoltarea” poate însemna fie relocarea animalului, fie împușcarea acestuia, nu știm concret câți câini și câte pisici au fost ucise pentru că au ajuns în fondurile cinegetice. Totuși, în urma discuțiilor purtate cu mai mulți vânători, care au preferat să nu-și dezvăluie identitatea, am aflat că rareori poate fi vorba despre relocare, de regulă fiind vorba despre împușcarea „animalelor hoinare”.

Singurul document din care putem afla câte pisici și câți câini au fost recoltați din fondurile cinegetice este fișa fondului cinegetic – o listă care cuprinde descrierea fondului, detalii despre suprafață, fondul de vânătoare, hrana lăsată pentru vânat, trofeele extrase de pe fondul de vânătoare, numărul animalelor inventariate, dar și „Alte specii dăunătoare recoltate” – categorie care cuprinde și pisicile și câinii. Am solicitat de la Garda Forestieră Oradea, instituție care are în subordine și județul Arad, fișele tuturor celor peste 70 de fonduri cinegetice din Arad.

Aproape 5 mii în fiecare an

Din datele transmise de Garda Forestieră Oradea am aflat că, între 2016 și 2021, din fondurile cinegetice ale județului au fost „recoltate” 8.844 de pisici hoinare și 15.746 de câini hoinari. În total, 24.590 de animale au fost relocate sau…împușcate. Făcând un calcul simplu, vedem că în fiecare zi, pe fondurile cinegetice din județul Arad, au fost recoltate 13 animale „de companie” – câini sau pisici.

Date „din pix”

Numărul real este, însă, mai mare. Asta pentru că mai multe fonduri cinegetice, cum ar fi Sânpetru, Conop, Nădab sau Cladova, raportarea numărului de câini și pisici recoltate lipsește. Iar în alte cazuri se observă clar că acestea sunt trecute „din pix”, fiind identice de la an la an. De pildă, în fișele fondurilor cinegetice Roșia și Crocna Zimbru, se arată că în perioada 2016-2019 s-ar fi recoltat, anual, câte 100 de câini și 100 de pisici, în timp ce pe fondul cinegetic Moneasa s-ar fi recoltat câte 50 de câini și 50 de pisici, în fiecare an. Așadar, fie aceste numere sunt fictive, fie vânătorii au reușit performanța de a recolta sau împușca exact același număr de câini și pisici în fiecare an.

Între 0 și 1.400

Datele furnizate de Garda Forestieră Oradea ne arată că în perioada 2016-2021, în 10 fonduri cinegetice din județ au fost recoltate peste o mie de pisici și câini. Este vorba despre fondurile cinegetice Seleuș, Aradu Nou, Nădlac, Târnova, Rovine, Apateu, Roșia, Crocna Zimbru, Mânerău și Șeitin. Acesta din urmă conduce detașat, cu 275 de pisici recoltate și 1.159 de câini recoltați în decursul celor 5 ani studiați.

La polul opus se află fondurile cinegetice Pâncota, Prunișor, Sintea, Șiria, Șușag și Tisa-Luncșoara, care au raportat 0 pisici și 0 câini recoltați. Totuși, dacă asupra altor fonduri cinegetice planează suspiciunea că ar fi raportat numerele „din pix”, nu din realitate, nici în cazul acestor fonduri cu recoltă zero nu putem fi sută la sută siguri că raportările reflectă realitatea.

„Împușcate conform legii”

Dintre toți vânătorii cu care am discutat, nimeni nu a dorit să își asume o declarație în acest sens. Unii dintre ei au recunoscut că „n-o să vezi niciun vânător că se chinuie să cheme pisica sau câinele la el, să-l mute din fond. Eventual trag în aer ca să-i alunge”. Ne ajută, însă, să ne dăm seama că rareori este vorba despre relocare, ci mai degrabă este vorba despre împușcarea acestor animale, mesajul celor de la fondul cinegetic Ghioroc.

Gestionat de Asociația Vânătorească Săgeata Verde, fondul cinegetic Ghioroc are o suprafață totală de 7.155 de hectare, mare parte fiind teren arabil aflat pe raza comunelor Ghioroc și Păuliș. La capitolul speciilor dăunătoare recoltate, cei care au completat fișa fondului cinegetic au notat doar câte o sută de coțofene vânate în 2018 și 2019. În dreptul câinilor și pisicilor hoinare, aceștia au notat următoarele:

„Câinii și pisicile hoinare găsiți pe fondul cinegetic au fost împușcați conform art. 19 alin. (3) si (4) din L. 407/2006 cu modificările și completările ulterioare; fiind o specie dăunătoare, fără cotă de recoltă, nu s-a contabilizat numărul de exemplare împușcate”.

Așadar, nu doar că au recunoscut că nu e vorba despre relocarea animalelor, ci e clar vorba despre împușcare, cei de la Ghioroc recunosc și că nici măcar nu s-au obosit să le mai numere.

Animale de pradă

E drept, atât câinii, cât și pisicile, sunt animale de pradă. Am vrut să aflăm, însă, exact, „cu ce încurcă” prezența lor într-un fond cinegetic. Ne-a răspuns la întrebare Florin Stoican, activist de mediu și specialist în sustenabilitate.

„Fiind prădători, sunt o amenințare pentru fauna sălbatică. Pisicile vânează păsări, șopârle, broaște și mamifere mici. Câinii, pe de altă parte, omoară și mănâncă în special puii erbivorelor, în special cei de căprior, dar și iepuri, păsări care cuibăresc pe sol și altele”.

O altă soluție propusă

Societatea Română de Sălbăticie, Coaliția Natura 2000 și Asociația Pentru Parteneriat Comunitar Brașov au întocmit, anul acesta, o analiză legislativă privind animalele domestice hoinare și fără stăpân din România, menționând că această problemă ar putea fi rezolvată în special prin acțiuni de sterilizare a animalelor de companie, dar și prin acțiuni de conștientizare a acestei probleme.

Trimite articolul

X
Taguri:
animale fara stapan ,
caini ,
caini fara stapan ,
fonduri cinegetice ,
fonduri de vanatoare ,
impuscare ,
judetul arad ,
lege ,
pisici ,
pisici hoinare ,
protectie fond cinegetic ,
recoltare ,
vanatoare ,
vanatori
38 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. Anonim says:
    November 8, 2022 at 8:39 am

    Da, câinii de pe câmpuri sau păduri fara stăpâni, trebuie împușcați.
    Personal am vazut cu ceva timp in urma cum o haită de câini fugareau/ urmareau o familie de cerbi in marginea Frumuseniului inspre Fantanele, erau un cerb, ciuta si un ied.

    Reply
    • Tohann says:
      November 8, 2022 at 11:18 am

      Dar vreo haita de indivizi cu pusca si cu caracter jegos ,care vanau vreun cerb sau vreo ciuta,nu cumva ai vazut??

      Ce jeguri!! Cica, stoican-activist de mediu!! Ce activist de mediu esti, buaii, ca sa protejezi soarecii si sobolanii?? Tu stii ca fara pisici ne-ar manca soarecii ..sau poate, ii vei prinde tu, activistule de mediu..?? In loc sa le protejezi fiindca SUNT DEOSEBIT DE UTILE, (asa ne invatau dascalii si la scoala,mai de mult ,e drept),voi le ucideti?? Criminalilor de animale !! In primul rand ca pisicile vaneaza doar pasarile bolnave sau ranite de aceeasi vanatori,deci sunt drept sanitari ai padurii ..

      O lege criminala data de un guvern antinational si anticrestin ,in 2015,ia vedeti care sunt acesti martzafoi condusi de un Joulien care era si discipol al lui Gregorian Bivolaru ,pe la MISA …

      Cine e fruntas la ucideri?? sheitinul?? Ia sa vedem de unde vine numele asta?? aaa,daaa, exact de la “sheitan”(diavol,demon) .. Mda, demonii au ajuns sa ucida animalele FOLOSITOARE, pe baza unei legi date de un guvern al destrabalatilor ,parinte1/parinte2 !RUSINEEE!!!Dumnezeu sa faca dreptate acestor animale ucise si sa-i rasplateasca cu exact ceea ce merita, pe acesti ucigasi de animale!

      Reply
      • Xxx says:
        November 8, 2022 at 10:11 pm

        Cîti ciini vagabonzi ai adoptat ?

        Reply
        • Tohann says:
          November 9, 2022 at 3:10 am

          ..Eu scriam despre pisici!! Sau ai fost beat cand ai citit?

          Reply
        • Tohann says:
          November 9, 2022 at 8:47 am

          Am scris despre pisici ! Sau esti beat si nu intelegi?

          Reply
      • Iorga says:
        November 9, 2022 at 11:41 am

        Bravooo d le ai punctat fff corect, blestemul sărmanelor necuvintătoare să de abată asupra lor ,acestor gunoaie, reziduuri umane care sub masca protecției mediului ucid cu cruzime aceste suflete nevinovate ,sper sa mai cadă cîteva capete de criminali in timpul acțiunii lor criminale,mai precis să se împuște între ei 😢🙏🙏🙏😭

        Reply
      • Un Vaccinat says:
        November 9, 2022 at 11:47 am

        cam frustrat de felul tau, ce are daca impusca animalele?

        Reply
        • "ugi says:
          November 9, 2022 at 3:01 pm

          …dar ce are daca ai fi tu in locul lor? Ele nu au suflet,pe ele nu le doare, ele nu au dreptul la viata, ci doar tu?? balego cu ochi !

          Reply
    • anonim says:
      November 9, 2022 at 9:18 am

      Dac nu erau coioti ca se aude ca s-au ,,relocat ,, si ei pe la noi, unde nu erau. Vagabonzii ce au umplut judetul, comunele,orasele sale si stau abuziv in orice locatie considerata nelocuita,cand vor fi relocati? Relocati inafara judetului nostru, catre locul de bastina ?

      Reply
  2. cititor says:
    November 8, 2022 at 9:39 am

    ucideti tot ce misca ! Unii se antreneaza impuscand catei si pisici. Frumos ce sa zic !

    Reply
  3. intrebare says:
    November 8, 2022 at 9:46 am

    dar cu ciorile de pe centru care fac doar mizerie si galagie ce aveti de gand dragi edili si dragi vanatori?

    Reply
    • Victor says:
      November 8, 2022 at 10:40 am

      Pentru alea face puscarie si daca le sperii. Atentie si mare grija, ca am auzit ca iti trebuie autorizatie daca vrei sa iti speli hainele, daca cumva ai fost printre norocosi…

      Reply
      • Anonim says:
        November 8, 2022 at 9:31 pm

        Am auzit de la bibi ca ciorile sunt protejate, cica asa zice o directiva europeana, bine ca impusca pisicile ca sa ne invadeze soarecii si sobolanii, probabil cei care a dat legea asta se simt mai bine intre sobolani…vorba aia…sobolan la sobolan trage.

        Reply
    • anonim says:
      November 9, 2022 at 9:25 am

      De porumbei nu pomeniti? Sunt cu miile,nu caraie dar fac o murdarie si un miros insuportabil peste intregul Arad.In plus o cladire in care se instaleaza porumbei se distruge.Si au preferinta pentru cele de patrimoniu,cu ornamente si cetarna. Pentru ei nu trebuie arma,ci navod.Dar nu le pasa de oras celor ce ar trebui sa ia masuri.

      Reply
  4. Franz says:
    November 8, 2022 at 10:25 am

    Tara de salbatici …

    Reply
  5. puiu says:
    November 8, 2022 at 11:14 am

    Sper ca ursii sa razbune regnul animal. Nu o sa inteleg niciodata
    de ce cred oamenii ca pot face ce vor. Cine sunt ei? Sunt specia
    cea mai periculoasa. Sunt pe cale sa distruga planeta. Animalele,
    plantele,pesarile se apara cum pot.

    Reply
  6. Cristian says:
    November 8, 2022 at 11:27 am

    Mai bine “recoltati” stapanii din cauza carora au ajuns cainii si pisicile sa vagabondeze

    Adevaratele bestii care trebuie “ recoltate”

    Reply
    • Nnn says:
      November 8, 2022 at 10:06 pm

      Din păcate așa este ciini abandonați rupți de foame distrug tot ce pot prinde .Pui căprioarelor cine îi plânge îi prind maidanezii și îi sfâșie de vii credetima este o priveliște înfiorătoare ciini nu sunt lupi nu știu ucide rapid urla bietele animale zeci de minute pina se sting .le mininca de vii asta ar trebui să vedeți iubitorilor de cotarle apoi sa vă aud . Cîti ciini ați adoptat comentatorilor?

      Reply
      • Ddd says:
        November 9, 2022 at 10:44 am

        Dar pisicile cati pui de caprioara prind? De ce ucideti pisicile ,care sunt foarte folositoare, javrelor criminale?

        Reply
      • Tuluz-Lotrec says:
        November 9, 2022 at 11:49 am

        Dar tu cati ai adoptat, ca tot veni vorba?

        Reply
      • Cristian says:
        November 9, 2022 at 12:04 pm

        boss, eu nu am ce caini sa adopt, am doi ai mei care i-am luat de pe strada, aruncati de pui de alti dementi.

        incearca sa vorbesti cu cei care ii arunca pe camp

        Reply
      • Cristian C says:
        November 12, 2022 at 10:22 am

        Natura are propriul mecanism de reglare , cand intervine “omul atotputernic” sistemul se distruge iremediabil. Păcat ca exemplare ca tine cu un creier care teoretic cântărește peste 1600g nu sunt în stare sa proceseze lucrul asta corect și în impotenta lor fizica cred ca le e permis sa intervină peste ceea ce natura rezolva în mod corect pentru ca are o experienta de sute de milioane de ani. Îmi mențin părerea când afirm ca trebuie sa o ai mica în pantaloni și vrei sa te simți bărbat de aia ai nevoie sa ieși la “vanaatoare” sau mai corect ucis de “placere” dar dacă tot se simt unii mai “bărbați”…Ucraina are nevoie de voluntari și garantat acolo pot experimenta efectele adrenalinei din plin…

        Reply
  7. Ioio says:
    November 8, 2022 at 1:31 pm

    Am vazut o data un lan de grau aproape de recoltat în proportie de 70% doborat de rozatoare …pisicile in afara de soareci si porumbei nu prea au treaba cu alte specii…cred ca sacalii sunt mult mai daunatori si astept o lege sa oblige fondurile de vanatoare sa despagueasca agricultorii pt pagube …sunt zone unde pe timp de iarna stau turme de zeci de caprioare× 2 kg de grau verde mancat pe zi × 2 luni ii ceva…gunoaiele de vanatori stiu doar sa profite nu sa scoata bani din buzunar pt hraba animalelor.

    Reply
  8. KFK-METAMORFORTZE says:
    November 8, 2022 at 1:44 pm

    În țară asta criminalii fac legi să omoare animale nevinovate în loc să facă legi care să pedepsească stăpânii care nu-și sterilizează animalele !
    Sterilizarea trebuie să fie gratuită, subvenționată de stat, să se taie pensiile speciale, cei prinși că abandonează animăluțe să fie pedepsiți cu amenzi penale, dacă n-au bani să facă muncă în folosul comunității !
    România n-ar trebui să fie un sat fără câini !

    Reply
    • bravo! says:
      November 8, 2022 at 2:57 pm

      Bravo Kafka! Un comentariu excelent! Ai perfecta dreptate: daca te ascunzi ca individ in spatele unor legi strambe, asta nu te face nici drept si nici uman.

      Reply
  9. Gigi says:
    November 8, 2022 at 4:43 pm

    asa mai au trofeu de pisica salbatica ilegal si o vand la straini pe mii de euro ca legea permite barbaria

    Reply
  10. anonim says:
    November 8, 2022 at 5:33 pm

    Legea 149/2015,

    Mai stiiti cine guverna in perioada aia cand sa dat aceasta lege absurda ? Puie Monta premierul PSD ucenicul lui A . Nastase ,
    Nastase mare pasionat de vanatoare , criminalii si hotii au ajuns sa guverneze …. fwtw va in gura cu legile voastre absurde cu tot , ce treaba au ma idiotilor pisicile in aceasta ecuatie ? gura mamii voastre de PSD sti cretini si ordinari

    Reply
  11. mike says:
    November 8, 2022 at 11:21 pm

    O lege barbara nicaieri in ue nu exista asa ceva e o lege facuta de un tembel cu putza mica vanatoarea ar trebui interzisa total!e barbarie

    Reply
    • @mike says:
      November 10, 2022 at 9:29 am

      de acord

      Reply
  12. Marcel says:
    November 9, 2022 at 1:30 am

    Lege barbara primitiva fara egal intr-o tara civilizata. Posibil ca este singura sansa prin care unii asa zis vanatori ( bolnavi ) ajung la orgasm. Neo vanatoritul , noua moda a frustratilor cu pwta mica.

    Reply
  13. Anca S. says:
    November 9, 2022 at 3:46 am

    Așa, vitejilor, omorâți ființe care nu se pot apăra! Spre că sufletele lor să vă bântuie!

    Reply
  14. Alexandru says:
    November 9, 2022 at 5:12 am

    Tara de primitivi.

    Reply
  15. Nutu says:
    November 9, 2022 at 6:44 am

    Foarte bine, de când e lumea s-au împușcat câinii și pisicile hoinare aflate pe fondurile de vânătoare!!!

    Reply
  16. Iorga says:
    November 9, 2022 at 11:44 am

    👍❤️🙏

    Reply
  17. Emil says:
    November 9, 2022 at 2:20 pm

    Ce caută câini și pisici pe fondul cinegetic ? Le plac nenorocitelor de animale domestice atât de mult pădurea și carnea de căprioară ? Tot din cauza proastei gestionări a autorităților au ajuns câini și pisici să fie uciși în pădure. Vânătorii sunt doar niște ucigași în serie cu suflet negru dar albiți de legi proaste.

    Reply
  18. Emi says:
    November 9, 2022 at 10:33 pm

    Criminali. Cu banii cheltuiți pe muniție mai bine le sterilizau.

    Reply
  19. ARADEAN says:
    November 10, 2022 at 12:08 pm

    REZOLVATI PROBLEMA CIORILOR DE PE CENTRU FAC GALAGIE SI MIZERIE.

    Reply
  20. puiu says:
    November 10, 2022 at 2:42 pm

    Vanator=Criminal. Oameni din comuna primitiva. Daca animalele ar avea arme si ar vana oameni
    ar fi ok? Si animalele au acelasi drept la viata ca si oamenii. Oamenii au impartit planeta , cu ce drept?
    Putin a inceput vanatoarea de oameni. In Ucraina sa-i vad pe bravii nostri vanatori. Sa scape lumea de
    criminalii rusi nu de caini si pisici. Groaznic

    Reply
  21. Cele mai citite știri

    1
    Teodora Ciunta, doar o escroacă
    2
    Prinţul Harry şi Meghan către Regele Charles al-III-lea, după ce acesta le-a retras dreptul de a locui la Frogmore Cottage: „Nu-ţi veţi mai vedea niciodată nepoţii”
    3
    O sebișeancă de 41 de ani și-a pus capăt zilelor
    4
    UPDATE. Ionuț Mureșan, asistentul care deținea o firmă de îngrijiri la domiciliu, s-a sinucis
    5
    Video Angajații DSP Arad: “Ne este frică să mai venim la lucru. Ne gândim la ce e mai rău”
    6
    Venitul minim european va crește salariul minim românesc. Anul 2024, termen limită de implementare
    7
    Povestea lui Ionuţ Mureşan: de la fericire debordantă la tragedie fără margini
    8
    VIDEO | Cum s-a petrecut accidentul de la Nădlac
    9
    Video. Accident cu 37 de mașini, pe principala autostradă a Ungariei. 19 mașini au ars
    10
    Poliția, precizări despre accidentul mortal de la Ineu

    Local

    VIDEO
    Foc la o cuvă de vopsea

    Local

    Râuri din 12 bazine hidrografice sub atenţionare de inundaţii până luni, la ora 12:00
    Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râuri din 12 bazine hidrografice, valabilă până luni la amiază.

    UT Arad

    UTA, victorie mare cu Universitatea Cluj
    Întreaga suflarea utistă respiră! Elevii lui Laszlo Balint au cucerit trei puncte extrem de importante. 3

    Local

    VIDEO
    Şi-a incendiat maşina, din greşeală, în Vladimirescu
    3

    Mapamond

    Poliţia din New York, în alertă maximă o săptămână, după istorica punere sub acuzare a lui Trump
    Poliţia din New York a intrat "în alertă maximă" înaintea înfăţişării de marţi în faţa instanţei a fostului preşedinte american Donald Trump, acuzat în dosarul unor plăţi neregulamentare făcute unei vedete porno, relatează AFP. 5

    Local

    POLITIC. Geanina Pistru, prim-vicepreședinte OFL la nivel național
    2

    Local

    Arădeni arestaţi pentru un furt comis în Bihor
    Trei arădeni sunt principalii suspecţi ai unui furt comis în comuna Tămaşda, din judeţul Bihor.

    România

    CFR retrage temporar din circulație toate locomotivele electrice similare cu cea implicată în accidentul de la Galați
    Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători a transmis într-un comunicat de presă că, având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), se retrag cu dată imediată locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați.

    Local

    Rămas bun pentru Tiberiu Ceia, de la cei care i-au îndrăgit cântecele
    Admiratorii celui care a fost Tiberiu Ceia îi pot aduce un ultim omagiu vineri, între orele 11 și 19, când trupul neînsuflețit al marelui artist va fi depus la Ansamblul Profesionist Banatul din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș (Piața Libertății). Sâmbătă, 1 aprilie, la ora 12:00, pe platoul din Cimitirul Eroilor va avea loc slujba de înmormântare.
    • Aradon.ro
      • Redactia
      • Politica de confidentialitate
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Regulament postare și moderare comentarii
    • Știri
      • Știrile județului Arad
      • Știri internaționale
      • Știri naționale
      • Celebrity/Lifestyle
    • Sport
      • UT Arad
      • Sport Local
      • Știri sportive

    aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.