aradon.ro Web analytics

Luni începe curăţenia de primăvară

De Diana Dutu

Luni începe curăţenia de primăvară

Reactualizat la:
Campania iniţiată de Primăria Municipiului Arad se derulează pe parcursul a şapte săptămâni.
Scris de Diana Dutu - Campania iniţiată de Primăria Municipiului Arad se derulează pe parcursul a şapte săptămâni.

ARAD. Municipalitatea anunţă startul acțiunii edilitare „Curăţenia de primăvară”. Acţiunea de salubrizare începe luni, 17 februarie 2020, şi se va desfăşura după un program bine stabilit care, totuşi, „poate suferi mici modificări numai în caz de condiţii meteo nefavorabile” – transmite Primăria.

Calendar

Anul acesta „Curăţenia de primăvară” va începe din zona centrală a municipiului, partea stângă și zona Gării CFR, în intervalul 17–21 februarie. Cinci zile de „curăţenie de primăvară” sunt programate în zona centru dreapta și zona Polivalentă. Concret, vorbim despre intervalul 24-28 februarie 2020.

Conform calendarului acțiunii edilitare, urmează cartierul Alfa, unde se va interveni în zilele de 2 și 3 martie 2020. În următoarele două zile (4 și 5 martie 2020) se face curățenie în cartierele Confecții și Pârneava, apoi în cartierul Grădiște și pe Calea 6 Vânători (6 – 9 martie 2020), Calea Romanilor și Drăgășani (10 și 11 martie 2020) și cartierele Aradul Nou și Sînicolau Mic (12 și 13 martie 2020).

Urmează zona Calea Aurel Vlaicu partea stângă, inclusiv Cartierul Bujac, între 16 și 20 martie 2020, apoi alte cinci zile de „curăţenie de primăvară”, tot pe Calea Aurel Vlaicu, dar de această dată pe partea dreaptă, inclusiv cartierul Gai, între 23 și 27 martie 2020.

Ultimele 5 zile ale tradiţionalei acţiuni „Curăţenia de primăvară” au fost rezervate cartierului Micălaca. În zona 100-200-500, echipele edilitare ar trebui să ajungă în 30 şi 31 martie, iar între 1 şi 3 aprilie se va interveni în Micălaca, zona 300.

Lucrări

În fiecare din cele zece zone din municipiu sunt programate toaletări, recepări, tăieri de arbori și curățări ale zonelor verzi izolate, care nu aparțin blocurilor sau caselor. Străzile vor fi măturare şi spălate, iar carosabilul de lângă bordură va fi curățat. Platformele gospodăreşti vor fi igienizate.

La nivelul canalizării pluviale se vor executa lucrări de întreținere, gurile de scurgere vor fi curăţate, se vor înlocui grătarele, vor fi amplasate guri de scurgere din material compozit şi se vor înlocui capacele căminelor de vizitare din materiale compozite. De asemenea, se vor înlocui capacele căminelor de vizitare din oțel.

Totodată, se vor executa reparaţii şi lucrări de întreţinere a iluminatului public, corpurile de iluminat defecte şi becurile arse vor fi înlocuite. În egală măsură, echipele Elba vor verifica modul în care funcţionează iluminatul public.

Nu în ultimul rând locurile de joacă vor trece şi ele printr-o serie de lucrări de întreţinere şi reparaţii, iar fântânile arteziene vor fi curățate și va fi verificată funcționalitatea lor și a cișmelelor.

Noutăţi

Ca o noutate, anul acesta, cu ocazia „Curăţeniei de primăvară”, cetățenii se vor putea debarasa și de deșeurile rezultate în urma construcțiilor, dar și de cele voluminoase. Tot ce trebuie să facă este să le depoziteze la platformele gospodărești, dar numai pe durata zilelor rezervate acțiunii edilitare în fiecare zonă în parte.

În ceea ce privește colectarea deșeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEE), campania RoREC este programată să se desfășoare între 28 martie și 4 aprilie. Tot ca o noutate, în restul perioadei de curățenie există la sediul Retim de pe 6 Vânători un container pentru depozitarea DEE pus la dispoziție în mod gratuit, zilnic între orele 8.00 și 16.00.

Parteneri

Și anul acesta, partenerii Primăriei Municipiului Arad în acţiunea ecologică de curăţenie generală de primăvară sunt: Salubritate Deva, Gospodărirea Comunală Arad, Elba, Retim Ecologic Service, RoREC Asociația Română pentru Reciclare, Compania de Apă, Paniprod, Rogera Prest, SC Tanssam SRL.

„Să nu uităm însă că acţiunea <Curăţenia de primăvară> este şi o datorie civică a cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari/ locatari, agenţilor economici. Îi invităm cu această ocazie să se alăture demersului municipalităţii, iar celor care au făcut-o deja cu ocazia acţiunilor similare anterioare, le mulţumim pentru sprijinul acordat. Până la urmă, Aradul poate fi mai curat cu ajutorul fiecăruia dintre noi!” – transmit reprezentanţii municipalităţii.

 

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonim says:

  Nimic despre faptul ca acolo unde s-au demontat garaje sunt si perimetre alocate spatiului verde, de unde cei cu asfaltarea si bordurile au luat un strat de pamant ce ar trebui acum inlocuit dupa cum s-a si promis de primarie. Degeaba vor asociatiile de locatari sa-si cumpere alte flori, sa planteze, sa inierbeze straturile, caci pamantul necesar plantelor a fost luat de santieristi odata cu resturile de asfalt vechi, iar spatiile odata verzi si inflorite arata acum deplorabil si de neamenajat fara pamant. Sunt movile de pamant ingramadite de ani de zile in zona fostului CPL si acolo unde s-a permis deschidere de balastiere pe arabil, de ce suntem mintiti sistematica spunandu-ni-se ca nu au de unde lua niste pamant ?

 2. Pitagora de la Intim says:

  Bai fratilor de lopata si grebla, traiasca familia sefului vostru mare cartofar din neam in neam,intrati pe strada Barbu Lautaru incepind de la nr1 si curatati strada dar nu uitati sa chemati la ghelmeza si pe cei de la apele romane. Deblocati strada de gunoaie si curatati dolma de pe BarbuLautaru. Cei interesati de investiti imobiliare tabarati urgent pina nu se scumpeste zona.

 3. Ferenc says:

  Puneti la treaba si asistatii sociali, care doar stausi scuipa seminte. Nu uitati de malul Muresului.
  Pomii lasati-i in seama celor care se pricep la ceea ce inseamna toaletarea unui pom. Taiati doar a proasta. Ganditi-va cum v-ar sta daca parul v-i l-ar tunde nu un, asa numit, stilist ci femeia de la wc-ul public

 4. Local

  PNL Arad îşi anunţă obiectivele pentru alegerile din acest an
  Gheorghe Falcă a declarat că, în jurul datei de 8 martie, vor fi anunţate obiectivele PNL Arad pentru alegerile locale şi cele parlamentare.

  Local

  Un SMURD pentru Nădlac
  ARAD. În şedinţa Consiliului Judeţean Arad, a fost adoptată o hotărâre prin care o ambulanţă SMURD de tip B va ajunge în oraşul Nădlac, urmând să deservească zona de vest a judeţului.

  Local

  Un tânăr căutat de DIICOT Arad a spus că are simptome de coronavirus și a fost dus la spital
  Un tânăr de 25 de ani, din Suceava, la care polițiștii au făcut percheziții, vineri, 28 februarie, în baza unui mandat emis de DIICOT Arad, le-a spus oamenilor legii că s-a întors recent din Italia și are simptome de coronavirus. Acesta a fost dus la spital. 1

  Local

  Banii înapoi pe un proiect european
  Consiliul Judeţean Arad va plăti o corecţie financiară de peste 50.000 de euro pentru un proiect european.

  Local

  „Big brother” a iscat tensiuni în CLM
  Cele 15 milioane de euro, la cât a fost evaluat sistemul de supraveghere video a oraşului, i-au nemulţumit pe unii dintre aleşii locali. 7

  Local

  Falcă, în comisia care negociază urmările Brexitului
  Europarlamentarul arădean va face parte din comisia Parlamentului European care va negocia interesele cetăţenilor europeni din Anglia. 4

  Local

  Vizită inopinată a secretarului de stat pe tăierile ilegale de arbori
  Două zone, în care erau indicate nereguli, au făcut obiectul vizitei secretarului de stat de la Ministerul Mediului și a autorităților locale. 3

  Local

  Apel lansat către studenții arădeni
  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad salută inițiativa europarlamentarului Gheorghe Falcă de a implica tineri studenți în activitatea cabinetului europarlamentar.

  România

  Femeie din Timișoara cu coronavirus! Sunt trei cazuri în România!
  Testele au confirmat! O femeie de 38 de ani din Timișoara are coronavirus. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.