aradon.ro Web analytics


Luni începe curăţenia de primăvară

De Diana Dutu

Luni începe curăţenia de primăvară

Reactualizat la:
Campania iniţiată de Primăria Municipiului Arad se derulează pe parcursul a şapte săptămâni.
Scris de Diana Dutu - Campania iniţiată de Primăria Municipiului Arad se derulează pe parcursul a şapte săptămâni.

ARAD. Municipalitatea anunţă startul acțiunii edilitare „Curăţenia de primăvară”. Acţiunea de salubrizare începe luni, 17 februarie 2020, şi se va desfăşura după un program bine stabilit care, totuşi, „poate suferi mici modificări numai în caz de condiţii meteo nefavorabile” – transmite Primăria.

Calendar

Anul acesta „Curăţenia de primăvară” va începe din zona centrală a municipiului, partea stângă și zona Gării CFR, în intervalul 17–21 februarie. Cinci zile de „curăţenie de primăvară” sunt programate în zona centru dreapta și zona Polivalentă. Concret, vorbim despre intervalul 24-28 februarie 2020.

Conform calendarului acțiunii edilitare, urmează cartierul Alfa, unde se va interveni în zilele de 2 și 3 martie 2020. În următoarele două zile (4 și 5 martie 2020) se face curățenie în cartierele Confecții și Pârneava, apoi în cartierul Grădiște și pe Calea 6 Vânători (6 – 9 martie 2020), Calea Romanilor și Drăgășani (10 și 11 martie 2020) și cartierele Aradul Nou și Sînicolau Mic (12 și 13 martie 2020).

Urmează zona Calea Aurel Vlaicu partea stângă, inclusiv Cartierul Bujac, între 16 și 20 martie 2020, apoi alte cinci zile de „curăţenie de primăvară”, tot pe Calea Aurel Vlaicu, dar de această dată pe partea dreaptă, inclusiv cartierul Gai, între 23 și 27 martie 2020.

Ultimele 5 zile ale tradiţionalei acţiuni „Curăţenia de primăvară” au fost rezervate cartierului Micălaca. În zona 100-200-500, echipele edilitare ar trebui să ajungă în 30 şi 31 martie, iar între 1 şi 3 aprilie se va interveni în Micălaca, zona 300.

Lucrări

În fiecare din cele zece zone din municipiu sunt programate toaletări, recepări, tăieri de arbori și curățări ale zonelor verzi izolate, care nu aparțin blocurilor sau caselor. Străzile vor fi măturare şi spălate, iar carosabilul de lângă bordură va fi curățat. Platformele gospodăreşti vor fi igienizate.

La nivelul canalizării pluviale se vor executa lucrări de întreținere, gurile de scurgere vor fi curăţate, se vor înlocui grătarele, vor fi amplasate guri de scurgere din material compozit şi se vor înlocui capacele căminelor de vizitare din materiale compozite. De asemenea, se vor înlocui capacele căminelor de vizitare din oțel.

Totodată, se vor executa reparaţii şi lucrări de întreţinere a iluminatului public, corpurile de iluminat defecte şi becurile arse vor fi înlocuite. În egală măsură, echipele Elba vor verifica modul în care funcţionează iluminatul public.

Nu în ultimul rând locurile de joacă vor trece şi ele printr-o serie de lucrări de întreţinere şi reparaţii, iar fântânile arteziene vor fi curățate și va fi verificată funcționalitatea lor și a cișmelelor.

Noutăţi

Ca o noutate, anul acesta, cu ocazia „Curăţeniei de primăvară”, cetățenii se vor putea debarasa și de deșeurile rezultate în urma construcțiilor, dar și de cele voluminoase. Tot ce trebuie să facă este să le depoziteze la platformele gospodărești, dar numai pe durata zilelor rezervate acțiunii edilitare în fiecare zonă în parte.

În ceea ce privește colectarea deșeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEE), campania RoREC este programată să se desfășoare între 28 martie și 4 aprilie. Tot ca o noutate, în restul perioadei de curățenie există la sediul Retim de pe 6 Vânători un container pentru depozitarea DEE pus la dispoziție în mod gratuit, zilnic între orele 8.00 și 16.00.

Parteneri

Și anul acesta, partenerii Primăriei Municipiului Arad în acţiunea ecologică de curăţenie generală de primăvară sunt: Salubritate Deva, Gospodărirea Comunală Arad, Elba, Retim Ecologic Service, RoREC Asociația Română pentru Reciclare, Compania de Apă, Paniprod, Rogera Prest, SC Tanssam SRL.

„Să nu uităm însă că acţiunea <Curăţenia de primăvară> este şi o datorie civică a cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari/ locatari, agenţilor economici. Îi invităm cu această ocazie să se alăture demersului municipalităţii, iar celor care au făcut-o deja cu ocazia acţiunilor similare anterioare, le mulţumim pentru sprijinul acordat. Până la urmă, Aradul poate fi mai curat cu ajutorul fiecăruia dintre noi!” – transmit reprezentanţii municipalităţii.

 

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonim says:

  Nimic despre faptul ca acolo unde s-au demontat garaje sunt si perimetre alocate spatiului verde, de unde cei cu asfaltarea si bordurile au luat un strat de pamant ce ar trebui acum inlocuit dupa cum s-a si promis de primarie. Degeaba vor asociatiile de locatari sa-si cumpere alte flori, sa planteze, sa inierbeze straturile, caci pamantul necesar plantelor a fost luat de santieristi odata cu resturile de asfalt vechi, iar spatiile odata verzi si inflorite arata acum deplorabil si de neamenajat fara pamant. Sunt movile de pamant ingramadite de ani de zile in zona fostului CPL si acolo unde s-a permis deschidere de balastiere pe arabil, de ce suntem mintiti sistematica spunandu-ni-se ca nu au de unde lua niste pamant ?

 2. Pitagora de la Intim says:

  Bai fratilor de lopata si grebla, traiasca familia sefului vostru mare cartofar din neam in neam,intrati pe strada Barbu Lautaru incepind de la nr1 si curatati strada dar nu uitati sa chemati la ghelmeza si pe cei de la apele romane. Deblocati strada de gunoaie si curatati dolma de pe BarbuLautaru. Cei interesati de investiti imobiliare tabarati urgent pina nu se scumpeste zona.

 3. Ferenc says:

  Puneti la treaba si asistatii sociali, care doar stausi scuipa seminte. Nu uitati de malul Muresului.
  Pomii lasati-i in seama celor care se pricep la ceea ce inseamna toaletarea unui pom. Taiati doar a proasta. Ganditi-va cum v-ar sta daca parul v-i l-ar tunde nu un, asa numit, stilist ci femeia de la wc-ul public

 4. România

  Măsuri excepționale pentru urna mobilă
  În condițiile pandemieie regulile deplasării urnei speciale de vot se modifică și ele. Atenție, însă, cererile se depun sâmbătă 26 septembrie, între orele 18.00 și 20.00 la secția de votare aferentă solicitantului.

  Local

  Fără capital minim la SRL
  Un proiect de lege ar putea permine înființarea de SRL-uri fără un capital social minim.

  Local

  Alin Iovănuț cere să-și ispășească pedeapsa în Marea Britanie
  Depistat de polițiști în Londra, în urmă cu aproximativ o lună de zile, Alin Iovănuț nu a fost încă extrădat.

  Local

  Se retrag de la alegeri
  Peste o sută de preşedinţi de secţii de votare sau locţiitori ai acestora au depus cereri de retragere de la alegeri, după ce au fost desemnaţi prin tragere la sorţi.

  ARADON opinii

  DE-ALE SUFLETULUI. Gabriella Gujdár, psiholog clinician: Câștigurile care ne rămân în urma pierderilor
  Nu există om pe lumea asta care să nu fi pierdut vreodată ceva în viața lui. Sau pe cineva.

  Local

  Au găsit constructor pentru Casa Urbarială
  Primăria Orașului Sântana a atribuit contractul de aproape cinci milioane de lei pentru reabilitarea Casei Urbariale și transformarea ei în centru cultural.

  Advertorial

  Administrația PNL modernizează încă 200 km de drumuri județene în următorii patru ani! (P)
  Administrația PNL a județului Arad va moderniza încă 200 km de drumuri județene în următorii patru ani. Cu asta, se ajunge la 650 km, adică 55% din totalul rețelei de drumuri județene din județul Arad!

  Local

  Reținut pentru accidentul de pe Bulevardul Nicolae Titulescu
  Șoferul care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni, cu autoutilitara pe care o conducea, pe Bulevardul Nicolae Titulescu va fi propus spre arestare. Avea o alcoolemie de 2,05 g/l alcool pur în sânge. 10

  Local

  Media Art Festival, de la finalul lunii
  Ediția de anul acesta a Media Art Festival va fi o combinație de evenimente online și offline, în care vor fi prezentate 50 de filme experimentale.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.