aradon.ro Web analytics

Mai puțin de jumătate dintre profesorii arădeni folosesc platforme educaționale

De Eugen Rogojan

Mai puțin de jumătate dintre profesorii arădeni folosesc platforme educaționale

O analiză privind stadiul de întrebuințare a platformelor de învățare online realizată de Ministerul Educației și Cercetării arată că doar 43.94% dintre profesorii arădeni chestionați folosesc platformele educaționale.
Scris de Eugen Rogojan - O analiză privind stadiul de întrebuințare a platformelor de învățare online realizată de Ministerul Educației și Cercetării arată că doar 43.94% dintre profesorii arădeni chestionați folosesc platformele educaționale.

Analiza stadiului de întrebuințare a platformelor de învățare online, la nivel național, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat a fost efectuată de experții e-learning din cadrul proiectului CRED. Analiza a fost făcută pe 4.910 unități de învățământ din toată țara, adică aproximativ 91% din total. Dintre cele 4.910 unități de învățământ, 2.998 au transmis că folosesc platforme educaționale, iar 1.912 au transmis că nu fac acest lucru. Județul cu cele mai multe unități care folosesc platforme este Argeș – 153 din 178, iar cel cu cele mai puține este Vaslui – 18 din 104. De cealaltă parte, județul cu cele mai multe unități de învățământ care au transmis că nu folosesc platforme educaționale este tot Vaslui – cu 86 din 104, în timp ce județele cu cele mai puține școli care nu folosesc astfel de platforme sunt Călărași și Teleorman, cu câte 8 din 82, respectiv 100.

În județul Arad au răspuns chestionarului doar 59 de unități de învățământ – printre cele mai puține din țară – 22 declarând că folosesc platforme de învățare online, 37 declarând că nu folosesc.

În ceea ce privește cadrele didactice, 61.31% din cele 193 de mii care au răspuns chestionarului – adică 118 mii – au declarat că folosesc astfel de platforme. Cel mai mic procent de utilizatori este în Vaslui – 22,87% din cei aproape patru mii de profesori, iar județul cu cel mai mare procent de utilizatori este Argeș, cu 89,99% din cei 6.576 de profesori care au răspuns.

În cazul Aradului au răspuns în total 2.178 de profesori, doar 957 dintre aceștia declarând că utilizează platforme de e-learning, reprezentând 43,94% din total.

Dintre unitățile de învățământ din țară care folosesc platforme educaționale, 1.724 au declarat că utilizează Gsuite (Google), 681 au declarat că folosesc Adservio (platformă românească, 572 Office365 (Microsoft), 180 Kinderpedia (platformă multinațională), iar alte 142 utilizează Edu24. Pe lângă aceste platforme, realizatorii analizei menționează că „Un număr important de răspunsuri se referă la alte platforme și instrumente, respondenții menționând Zoom (222 mențiuni), Whatsapp (67 mențiuni), Moodle (22 mențiuni), Facebook (30 mențiuni), ASQ (18 mențiuni), Classroom (193 mențiuni) etc.”.

6 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gigi says:

  Aș fi curios câți dintre respondenți au folosit platformele în cauză. Sunt părinte de copil căruia i s-a pus la dispoziție accesul la o astfel de platformă, dar complet ignorată de educator, comunicarea făcându-se tot prin Whatsapp și Meet.
  Eu sper că, după atâtea luni de inactivitate și atâtea luni avute la dispoziție, începerea școlii să ne găsească sistemul educațional mult mai pregătit. Efectiv nu le-aș mai putea găsi scuze și, ca părinte, voi fi mult mai vocal dacă voi vedea aceleași bâlbe…

  • alex ciorna says:

   Daaaaa, toti profesorii in vara asta s-au preocupat sa se perfectioneze pe platforme !!!!! pe dracu’! Toti s-au preocupat sa cheltuie banii de pe cardurile de vacanta !!!! Sa-i vezi cum mananca si beau platind cu cardurile de vacanta !!!! Iar cei din fabrici sunt in somaj tehnic.

 2. xx@xx.xx says:

  A trecut ceva vreme, dar cea mai buna platforma educationala era cea pe care se incarcau balotii de paie atunci cind in vacanta de vara la 14 ani munceai de iti rupeai spatele sa iti faci bani de o pereche de blugi.

 3. Profesor says:

  Adaervio cea mai complexa !

 4. Laurentiu says:

  Într-adevăr, cea mai buna platforma este Adservio, cea mai complexa !

 5. UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului.

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate.

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 1

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 2

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere.

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” revin în fața fanilor cu Phoenix
  FCC Baschet UAV Arad repetă formula cu o dublă la Arad și Timișoara cu Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

  Local

  Grădiniţa nouă, aproape gata
  O grădiniţă nouă, în valoare de aproximativ două milioane de lei, este aproape finalizată în comuna Zărand.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.