aradon.ro Web analyticsMarius Göndör: „Şi acest început de an şcolar reprezintă o provocare”

De Eugen Rogojan

Marius Göndör: „Şi acest început de an şcolar reprezintă o provocare”

Inspectorul Școlar General al IȘJ Arad, Marius Göndör, a transmis un mesaj elevilor, părinților și cadrelor didactice.
Scris de Eugen Rogojan - Inspectorul Școlar General al IȘJ Arad, Marius Göndör, a transmis un mesaj elevilor, părinților și cadrelor didactice.

La începutul anului școlar 2021-2022, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, Marius Göndör, a transmis un mesaj celor implicați în procesul educațional: de la elevi la profesori și părinți.

„Şi acest început de an şcolar reprezintă o provocare deoarece şi în acest an şcolar pandemia ne obligă să continuăm să trăim cu toate greutățile și frustrările pe care le generează aceasta. Cu toate acestea este în interesul copiilor noștri să începem, cu participare fizică, cursurile anului școlar.

Vom începe așadar cursurile cu participarea fizică la școală a tuturor preșcolarilor și elevilor până când rata de incidență va atinge limita de 6/1000 de locuitori, rată de incidență pe care sper să nu o atingem niciodată.

Autorități ale statului, părinți, bunici, elevi și cadre didactice, împreună formăm o echipă şi de aceea toţi avem datoria să cooperăm, să respectăm regulile de prevenire a îmbolnăvirii cu SarsCov2, în interesul educării viitorilor membri ai societății noastre. În acest moment de început vă adresez tuturor invitația la calm, luciditate, unitate în acțiune și empatie în abordarea acestei situații inedite.

Stimați părinți,

Înteleg în totalitate temerile dumneavoastră legate de siguranța medicală a copiilor dumneavoastră care mâine merg la școală. Sunt părtaș la aceste temeri deoarece și fiica mea merge mâine la școală. Însă vă rog să nu transferați către ei aceste temeri, ci însuflați-le încrederea că vom trece cu bine și sănătoși peste această perioadă, indemnați-i să respecte regulile de securitate epidemiologică. Realizați acasă triajul epidemiologic înainte de a vă trimite copilul la școală. Comunicați empatic cu unitatea de învățământ pentru a rezolva împreună problemele care inerent vor apărea în această inedită desfășurare a cursurilor.

Dragi elevi,

Școala voastră își deschide mâine porțile pentru voi. Este adevărat că debutează în niște condiții deosebite, dar pășiți cu încredere în școala voastră, trăiți bucuria revederii cu colegii și cu dascălii voștri. Întreg personalul școlii voastre a făcut eforturi deosebite pentru ca voi să simțiți cât mai puțin efectele acestei pandemiei. Voi trebuie doar să respectați minime reguli epidemiologice și să învățați. Vă doresc un an școlar sănătos și eficient!

Dragi colegi,

În primul rând doresc să vă mulțumesc pentru modul profesionist în care ați acționat în anul școlar trecut, an școlar în care cursurile s-au desfășurat preponderent on-line. Vă mulțumesc pentru eforturile depuse în vederea pregătirii unităților de învățământ pentru deschiderea cursurilor în anul școlar 2021-2022. Vă îndemn pe toți să fiți uniți și să dați dovadă de afecţiune față de elevii voștri. Comunicați empatic și constant cu elevii și părinții lor pentru rezolvarea inerentelor probleme care vor apărea în acest demers fără precedent pe care îl trăim împreună. Aș vrea să fiți de acord cu mine și să acționați în așa fel încât toată activitatea pe care o veți desfășura în această perioadă să conducă la creșterea prestigiului și recâștigarea statutului nostru de categorie socio-profesională cu rol esențial în dezvoltarea societății românești. Un an școlar eficient și sănătos tuturor!”

Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Arad ,

prof. Marius Sorin Göndör

4 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Andreea says:

  Corect! Urmeaza inca un an greu, se stie ca scoala online este foarte solicitanta atat pentru elevi cat si pentru profesori. Pe de alta parte insa, stim ca dl gondor, odata cu scoala offline, va duce dorul plocoanelor de la parintii elevilor. Primea lazi cu fructe si carne de tot felul in perioada examenelor nationale si a bacalaureatului. De bani nici nu mai are rost sa amintesc. Deci da, urmeaza inca un an greu pentru profesori.

 2. helmut says:

  goeondor demisia esti un porc PDList, ceafa groasa . Omul falkosului de la brad, imbecil si agramat!!

 3. Sorin says:

  Multumim pentru limbajul de lemn
  Cum sa vorbesti si sa nu spui nimic…

 4. Tuluz-Lotrec says:

  Da’ plicu’? Unde-i plicu’?

 5. ARADON Sport local

  Victorie pentru „galben-albastre” la revenirea fanilor 
  FCC Baschet UAV Arad s-a impus la o diferență de 22 de puncte cu KSE Târgu Secuiesc, la revenirea fanilor în tribune.

  Local

  Selecție de elevi pentru Centrul Județean de Excelență
  Între 27 septembrie și 1 noiembrie se va desfășura selecția elevilor „capabili de performanță”, pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență Arad. 1

  Local

  58% dintre profesorii arădeni sunt vaccinați
  Din totalul cadrelor didactice angajate în instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Arad, peste jumătate sunt vaccinate cu schemă completă. 4

  Local

  Aradul, peste media națională la numărul profesorilor tineri
  Procentul profesorilor tineri din totalul celor care predau în școlile din județul Arad este mai mare decât media națională. 1

  UT Arad

  Sancțiuni financiare și o excludere la UTA
  Antrenorul Laszlo Balint a anunțat care au fost măsurile propuse conducerii după rușinea de la Filiași. 10

  Local

  194 de cazuri de Covid în Arad, de vineri până sâmbătă
  De vineri până sâmbătă s-au înregistrat în județul Arad 194 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 34

  Local

  Invitație la atelierul de gravură al lui Adrian Sandu
  Asociația Grupul pentru Management şi Mediere Culturală, în parteneriat cu APA / Asociația producătorilor de Artă şi Muzeul de Artă Arad, organizează în Arad un workshop de gravură coordonat de artistul vizual Adrian Sandu.

  România

  Timiș, pe locul 4 în topul vaccinărilor pe județe, sub Cluj și Sibiu. Peste 80% din vârstnicii din România nu sunt imunizați
  Conform unor date oficiale ale autorităților, Timișul ocupă locul 4 în topul vaccinărilor anti-Covid pe județe, cu doar 32,1% din populație imunizată la mijlocul lunii septembrie. Suntem sub Cluj și Sibiu. În plus, peste 80% din persoanele din România care au trecut de 80 de ani nu au fost vaccinate. 12

  Local

  Cele mai multe focare noi de pestă porcină, în Arad
  Județul Arad conduce în topul județelor în care s-au înregistrat focare noi de pestă porcină africană (PPA), în perioada 16-22 septembrie. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.