Ognean Crîstici, deputatul minorității sârbe în Parlamentul României, E.S. Stefan Tomašević, Ambasadorul Serbiei în România, doi secretari de stat în ministerele Muncii, Angajării, Veteranilor și Politicilor Sociale, respectiv Ministerului Drepturilor Umane și Minorităților și Dialogului Social, au luat parte la evenimentul din Cetate, alături de oficialități locale din Arad.
În 1914, după atacul împotriva Serbiei, moment ce a marcat începerea Primului Război Mondial, prizonierii sârbi au fost concentrați și în Lagărul Cezaro–Crăiesc din Cetatea Aradului. În închisoarea din orașul nostru au ajuns, pe lângă militarii captivi, și mii de civili deportați din Bosnia, Herțegovina și Voivodina. Numărul celor închiși aici este incert, vehiculându-se între 30 și 50 de mii de persoane. Peste patru mii de civili și militari prizonieri de război au pierit aici, din cauza condițiilor de detenție inumană și a epidemiilor.
Trimite articolul
XNU MAI COMEMORATI CRIMINALII DE RAZBOI
-
Vezi ca esti pe dinafara!
SLAVA SERBIA!
Printr-o colaborare, public-privat, romano-sarba, s-ar putea ridica un monument! Un punct de atractie in viitiarea Cetate obiectiv turistic al Aradului! Cer prea mult!? Stiu! Nu se poate! Cetatea nu e a noastra! E a … urmasilor nostrii japonezi, mongoli….! Nu se poate si gata! Problem solve!
Banatul este Serbia .