aradon.ro Web analyticsMartori la tragedia de pe lacul Ghioroc: “S-a înecat la mal! Am văzut cum ies bulbuci din apă!”

De Ioana Costas
Reactualizat la:

Martori la tragedia de pe lacul Ghioroc: “S-a înecat la mal! Am văzut cum ies bulbuci din apă!”

Reactualizat la:
Un alt tânăr și-a găsit sfârșitul în lacul Ghioroc. S-a întâmplat în această seară. Mărturiile celor care au asistat atât la scena înecului, dar și la ceea ce a urmat, sunt șocante. Când au văzut că tânărul se îneacă, oamenii au strigat după ajutor, câțiva tineri au sărit în ajutor, dar nu au reușit să-l găsească. Pe salvamari ia-i de unde nu-s. „Sunt în stare de șoc. Un om a murit în fața mea și nimănui nu i-a păsat. În ce lume trăim?”, ne-a spus unul dintre martorii tragediei.
Scris de Ioana Costas - Un alt tânăr și-a găsit sfârșitul în lacul Ghioroc. S-a întâmplat în această seară. Mărturiile celor care au asistat atât la scena înecului, dar și la ceea ce a urmat, sunt șocante. Când au văzut că tânărul se îneacă, oamenii au strigat după ajutor, câțiva tineri au sărit în ajutor, dar nu au reușit să-l găsească. Pe salvamari ia-i de unde nu-s. „Sunt în stare de șoc. Un om a murit în fața mea și nimănui nu i-a păsat. În ce lume trăim?”, ne-a spus unul dintre martorii tragediei.

GHIOROC. Unul dintre martorii tragediei ne-a sunat și ne-a povestit ceea ce a văzut în această seară: „Eram pe plajă și cineva a spus că se îneacă. Am văzut că lasă capul în apă. Am strigat să-l ajute cineva, eu nu știu să înot și nu am intrat în apă. Am văzut cum ies bulbuci și mi-am spus că și-a dat ultima suflare. A sărit un băiat în apă după el, dar nu a reușit să-l găsească.

Unde erau salvamarii? Un băiat mi-a spus că e salvamar, dar că e salvamar voluntar, că nu primește bani. Și mi-a mai spus că e pus steagul roșu pe plajă, care înseamnă că nu ai voie în apă. Așa a spus!

Atunci cum e deschisă plaja? Am sunat la 112. Poliția a venit în 15 minute, salvarea după 20 de minute și pompierii după 35 de minute. Au venit, s-au mișcat foarte încet, ca și când nu le păsa. S-au echipat. A durat o oră totul, ca să-l găsească după cinci minute de căutări, la mal.

Cum e posibil să moară oameni și să nu le pese? Nu mai au suflet, nu mai au nimic. Sunt foarte reci. L-au scos și nici măcar nu l-au resuscitat. L-au controlat și au pus pătura aceea galbenă peste el. Era la 10 pași de mal și nu a putut fi salvat. Sunt în stare de șoc! Înainte de a intra în apă l-am văzut pe băiat la bar, era cu încă un bărbat. Consumaseră băuturi alcoolice. Și chiar mi-a trecut prin cap că poate face ceva, că i se întâmplă ceva. Știu că băiatul înecat e din Covăsânț…”

Scafandrii ISU Arad caută un bărbat care a intrat în lacul Ghioroc și nu a mai ieșit. Trupul neînsuflețit al bărbatului, găsit de scafandri

47 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Balena says:

  Nu mai intrati in Mures sau Ghioroc !

  • prudent says:

   Nu mai intrati nici in Crisuri (zilele trecute in Aradon s-a scris despre un aradean inecat in Cris), nici in mare sau orice apa mai ales daca pe langa ca nu stii sa inoti mai si consumi bauturi alcoolice inainte (asa cum spune un martor citat in articol). Si mai ales nu mai mergeti cu viteze ametitoare cu motocicletele, nici chiar cu autoturismele ca doar zilnic se petrec accidente.

  • We love Arad says:

   Ce salvamari ma?Bine ca avem 20 de lei intrare pa bidi strand “paragina” Inca ceva!Sforile vieti nu sunt in mainile noastre.Insa…cel putin 3 salvamari ar trebui pe plaja Ghioroc.Da cine Hristos sa-i plateasca pe merit sa isi iubeasca meseria?De jos pana sus…daca nu e pasiune ceea ce faci defapt esti degeaba.Cine sa il salveze ca de atatea vorbe de zmei se caca pe ei sa faca ce ar fi trebuit.Unde-i sangele stramosilor mortilor vostri?P’anost pamant…

   • Saul says:

    Ai dreptate ”We love Arad” Trebuie muncit din pasiune și Hristos te va răsplătii.
    Ps. Spune și lui Gigi Becalii , și el este la fel de credincios

  • ajung decesele in apele mortii! avem nevoie de reglementari si alternative corecte! says:

   ai dreptate. este foarte periculos. cu atat mai mult cu cat in lipsa unui management bun, astfel de tragedii se vor repeta. si mai tragic este ca o primarie trage foloase materiale de pe administrarea “criminala” a lacului din ghioroc. am citit declaratia primarului din ghioroc. ce caracter de om are acest primar al ghirocului. mda, de vina este mortul! totusi, in aceasta declaratie nu au auzin fraza <regretam decesul acestei persoane tinere de 28 de ani, si trimitem condoleante familiei tanarului care si.a pierdut viata intr.un mod absurd. noi, ca autoritate a statului si ca administratie a acestui patrimoniu am luat toate masurile necesare pentru ca astfel de tragedii sa nu existe prin: angajarea a 7 salvamari, bla, bla, bla,… . ulterior acestei tragedii am hotarat urmatoarele: angajarea pe schimburi a x salvamari, acoperind astfel toata perioada zilei de la rasarit la apus, delimitarea precisa a unei zone" sigure" pentru scaldat pentru cei care nu stiu sa inoate, etc.

   in schimb tot ce am auzit a fost: de vina a fost mortul. care mai si consumase bauturi alcolice! JALNIC!

   o persoana de 28 ani a murit. avand in vedere ca lacul ghioroc nu este un lac fara administratie, (lac salbatic), persoanele care administreaza acest lac sunt strict raspunzatoare pentru aceasta tragedie. se incaseaza bani pentru dreptul de a te scalda in acest lac, iar din moment ce exista foloase materiale obtinute exista si responsabitatea fata de serviciile oferite. nu exista an in care sa nu fie decese in acesta scaldatoare. a sosit momentul ca cineva sa raspunda penal pentru aceste tragedii. personal consider ca se puteau face mult mai multe pentru acest lac, nu doar realizarea de mai multe locuri de parcare, pentru atragerea mai multor oameni care sa fie taxati. in primul rand trebuia extinsa suprafata utila de scaldat. raportat la numarul de persoane care vin la sfarsit de saptamana sa se scalde constatam ca nici 5% nu pot concomitent sa se scalde in zona unde apa ajunge pana la 1,2_1,5 m. este o chestiune de timp pana vor fi iarasi decese, dar pana atunci bani se incaseaza! daca o persoana se ineaca in piscina unui hotel, toata conducerea este cercetata penal pentru mai multe aspecte, iar in cazul in care toate au fost bine puse la punct se ajunge la condamnarea pentru "ucidere din culpa, cu suspendare". voi urmarii acest caz!

 2. user says:

  este o vorba romaneasca foarte potrivita in aceste situatii “nu stiu, nu ma bag”! poti sa ai apa de 300 de metrii sub tine, daca sti sa inoti nu te ineci.! decat daca faci vreun infarct de la socul termic. nu va mai bagati oameni buni in ape salbatice daca nu stiti sa inotati, mergeti pe strand.. e trist ca tot la o saptamana doua cineva se ineaca la Ghioroc.. nu e responsabilitatea nimanui sa stea seara pe plaja sa se uite care cum intra in apa.!

  • Ghiocel de toamnă says:

   Am mai spus,si mai repet….plasa de a lungul plajei,pereti laterali si fund de plasa la maxim 1.8m…altfel tot vor muri copii sau adulti,weekendul viitor poate fi o persoana dtaga ție,cititorule.

   • Gabi says:

    Ce plasa, de pescuit vrei sa te ageti de plasa si sa nu putem iesi? faci pereti la o balta, unde ai vazut asa ceva? Cred faci confuzie , nu e un bazin de innot

  • milioane de lei anual de pe urma baltii ghioroc pentru autoritatile locale! says:

   te contrazic! este responsabilitatea celor ce administreaza acest loc si obtin astfel foloase materiale. din moment ce s.a investit masiv in campanii de PR nationale inclusiv la media de prime time la tv cu audiente maxime, da, cineva trebuie sa raspunda penal. se incaseaza milioane de lei anual de pe urma acestei balti. este un lucru ok, atata timp cat raspunderea este asumata si bine reglementata. iar faptul ca exista necesitatea din partea cetatenilor de a fii supravegheati in timp ce fac seara baie, acestia trebuie supravegheati sau interzis aceesul.

 3. Diana says:

  Mergeți la strand daca vreti sa va racoriti…eu stiu ca e mai scump dar macar e mai curat ca si ghiorocul unde te scalzi in apa de pe toti care au murit acolo(avand in vedere ca nu e curgătoare)si pestii.eu numa cand ma gandesc la asta nu mai imi vine sa pun picior in apa aia.

 4. paduraru says:

  o natiw de idioti…moldoveni fomisti olteni nespalati toti au pretentii dar.le.pute pielea a mexicani blackxicani

  • Cosmin says:

   Ce texte-s astea? Mah, eu am prins vreme cand profesorii nu mai aveau voie sa loveasca dar nu existau inca telefoane. Si cand cate-un prost ca tine scotea o perla din asta extraordinara cand ii futea una dupa cap.

   Auzi la el, lepra, cum combina el ce aude pe internet ca e cool sa injuri cu ce crede el ca-s problemele lui de aradean.. Daca iti luai palme peste bot la timp ca n-ai zis “saru’mana” la intrare acuma nu mai aberai in halul asta.

  • erika says:

   Esti tampit, idiot sau retardat.Aici e vorba de un tanar care s-a inecat , nu de rasismul imputit din capul tau cel prost.

 5. guga says:

  alt drogat

 6. Autori says:

  Autori morali,cel puțin, sunt cei care permit activitatea de ștrand și baie cind nu ai salvamari pregătiți sa intervii. Bine ca se raportează la București ca avem perla vestului. Poate o pățesc odată și copiii lor,sa vedem ce zic !

 7. Petrica says:

  Nu înțeleg de ce mai este deschis publicului locul acesta….atâția oameni au murit acolo…ar trebui închis!!!

  • Dani O says:

   Eu zic să închidem și drumurile din Romania că doar au murit destui in accidente ! Hmm,ce zici ? … Nu te mai hrănești că au murit oameni înecați cu mâncare ? … Cine nu știe să înoate sa stea pe plaja și consumatorii de băuturi alcoolice nu ar trebui lăsați în apă de către însoțitori, prieteni sau trecători !

  • Aradean says:

   Oamenii care au murit au fost niste idioti de zile mari. Macar am scăpat de ei.

 8. Kata says:

  Prostia ucide… Cine draq ii duc acolo la baie mai ales ca zi de zi se îneacă oameni acolo.? !? Autoritățile. Ar fitrebui sa închidă balta aia nu sa dea autorizație de plaja, dar repet prostia ucide!

 9. Aparat says:

  Am inteles ca un asa zis salvamar, spune că steagul rosu era ridicat. Păi oameni buni , acesta este arborat tot timpul,si încă de la intrarea pe plaja este un anunț mare si lat. “APA ADANCA SCALDATUL INTERZIS”
  Asa ca daca intrati in apa o faceti pe cont propriu. A avut grija autoritatiile ca sa scape basma curata.

 10. Joni says:

  Punct de crucea roșie și 2 turnuri salvamar tuva ceapa-n gura ca bani faceți, s-aude nene Cionca, tu care tot promovezi ghiorocu da nu ești instare sa pui condiții de siguranță. Dacă as avea putere mâine as închide stațiunea pana nu va faceți temele

 11. alt anonim says:

  Administratia publica locala are jumatate din vina. Ii place sa incaseze taxa de intrare si parcare, taxe de la agentii economici de pe plaja. Dar sa NU asiguri siguranta ( cat de cat, ca mai sunt si teribilisti intre cei ce vin la baie), este inacceptabil. Sa NU ai un program fix pentru plaja si baie ( ex. 8-21), orar in cadrul caruia sa asiguri supravegherea populatiei cu 3 salvamari in barci pe apa si 2 pe plaja, inacceptabil deasemenea. Sa NU asiguri 10 metri de intrare lina in balta pentru siguranta copiilor si a celor ce nu stiu sa inoate, inaceptabil. Marcarea cu geamanduri a zonei de siguranta obligatorie. Un sfert de vina are DSP ca a dat autorizatie pentru activitati care NU asigura siguranta publica. Iar celalalt sfert de vina apartine populatiei care merge inconstienta la un loc de imbaiere “publica”, pentru care plateste o taxa si care NU ii asigura nimic de fapt. Doar accesul la malul unei balti. Mai departe fiecare cu norocul lui… si inevitabil, tragedii an de an.

  • Aradean says:

   Esti nebun. In Grecia pe plaje nu există nici un salvamar!!!! Fiecare trebuie sa stie limitele sale. Am fost la plaja unde era malul abrupt. La 2-3 metri deja apa avea 3-4m atâncime. Nici dracu nu avea trebă ce faci. Daca nu esti in stare nu intra. Foarte simplu. Dati vina tot timpul pe altii. Din moment ce la Ghioroc exista panou pe care scrie cu litere(nu cu hieroglife) ca nu ai ce cauta in apă atunci nu ai ce cauta. Daca totusi te bagi este pe propria raspundere.

   • cine si cum raspunde penal?! says:

    cineva trebuie sa raspunda! un tanar de 28 ani a murit! o viata de om s.a dus. indiferent ca a consumat sau nu bauturi alcolice. autoritatile trebuie sa raspunda. ajunge cu bataia de joc. nu suntem acum 30 de ani. cat despre domnul aradean, observ cum incearca cu disperare sa joace rolul avocatului primarului si a autoritatilor locale din ghioroc. (oare este platit cu carte de munca de catre primar?_) legat de plajele din grecia, da sunt unele cu maluri abrupte, dar grecia este o tara speciala cu multe insule. iar ce este cel mai important IN GRECIA toate locuri in care exista taxare pe plaja au salvamari. iar toate autoritatile care au plaje in administrare raspund pentru buna functionare a acestora. iar accesul celor care nu doresc sa platesca sezlongurile nu este ingradit prin diverse metode cum este la ghioroc. tu ca autoritate a statului daca observi anumite situatii posibil periculoase trebuie sa iei toate masurile pt. ca accidente sa nu se produca. un drum are gropi trebuie reparat. daca este rupt sau au cazut bolovani sau copaci este inchis.

 12. MOON says:

  EXISTA SALVAMARI . SALVAMARUL A SARIT ÎN AJUTOR . SALVAMARII NU LUCREAZĂ NONSTOP.

  • alt anonim says:

   De aceea trebuie sa existe un program bine stabilit. Iar in afara programului, accesul pe zona taxata sa fie interzis. Salvamarii sa fie suficienti si bine pregatiti, iar in timpul programului sa fie in alerta tot timpul ( nu racoritoare, nu fete, nu tigari, etc… )

 13. nu se poate! says:

  asta cu inecatul la mal suna a bulibaseala…
  Daca ai vazut bulbucii de ce nu ai sarit sa il salvezi? Mai ales ca era la mal – conform propriei declaratii. Erai prea ocupat cu filmarea evenimentului?

  • laura says:

   Omul a spus clar ca nu știe sa înoate! Risca sa moara și el. Exista tehnici speciale de salvare. Dacă nu le respecți si cel mai bun salvamar poate murii, pentru ca cel ce se ineaca are tentinta de a se agata de salvator si al baga sub apa pentru a ieși el. Ar trebui sa citi bine un articol si sa va documentați inainte de a comenta.

 14. Neon says:

  Si daca stii inota bine dar te temi de apa ai mari sanse sa te ineci.

 15. Geraldina says:

  Am fost sâmbăta la Ghioroc, am stat de la ora 13 pana la 18 chiar lângă locul amenajat salvamarilor și nu am văzut decât o domnișoară care si-a făcut câteva poze și a dispărut. Nu părea oricum sa fie salvamar…

 16. Florica vlaicu says:

  Balta aia e deja bantuita.
  Te trag fantomele sub apa.

 17. Florin Spreizer says:

  INCISA BALTA DEFINITIV.

 18. Seba says:

  Cine are vreo vina ca toți se cred un fel de zmei… Cat despre salvamari da ei chiar exista ca și voluntari plus încă câțiva care niciodată nu ezitam sa sărim după cineva doar ca lumea nu știe cum sa anunțe un înec. În cazul băiatului de 19 ani cu toți am aflat după 10 minute… Cand primele 10 20 de secunde sunt vitale.. La o adâncime de 2 metri vizibilitatea fără echipament e zero iar gândiți-vă ca acei câțiva salvamari care exista stau pe aici ca și voluntari din timpul lor liber as ca nu mai judecați aiurea. Prostia se plătește uneori cu viata

 19. NICU says:

  Pun si eu o intrebare , oare care dintre autoritati trebuie sesizate pentru a se semnala toate neregulile care sunt la acea balta ? se face publicitate falsa inducandu-se oarecum o siguranta la acea balta..Vad ca pe autoritati nu le intereseaza siguranta cetateanului care merge cu buna credinta sa se relaxeze ,in schimb moartea il paste la tot pasul datorita nepasarii autoritatilor fata de masurile de siguranta care trebuie impuse si respectate.Semnalizarea trebuie facuta prin toate mijloacele acustice si vizuale , panouri de avertizare , steaguri, personal calificat, avertizare sonora,balize in apa care sa semnalizeze adancimea apei , plasa de protectie etc. Ce treaba e si cu mascariciul de primar din Ghioroc , un traseist politic … , ce caracter poate avea o persoana care schimba partidul “dupa cum bate vantul”.

 20. galceava dorel says:

  Propun ca litoralul vestului sa isi schimbe denumirea si sa devina litoralulmortii….

 21. Anonima says:

  Balta Ghioroc nu ar trebui sa fie pt baie clar 😤doar pt pescuit ,Interzis Înotatul …e o balastiera (nu cunosti balta ,sunt locuri la mal adanci )dar cine sa inchidă plaja 🤔Primarul din Ghioroc🤣?el de acolo căștiga 20ron taxa masina +sezlonguri +chirii gherete .Dar sa facă conditti sa puna un orar de la ora x păna la y nuuuu iar de la 22 seara controale si amenzi ,iar ziu a 2-3 salvamari (cum pune un baiat sa stea in soare sa incaseze bani pt a parca masina asa poate din aceei bani stranși sa plateasca Salvamari.repet e o balastiera o balta periculoasa )si pe strand mergi si bei o bere la terasa sa nu bagam ca omul a baut ,80%beau deci nu fiți răi ,problema e vrei sa faci cică din Ghioroc Marea din Vestul Țări dar conditii 0 .Măi Primare din Ghioroc scoateți curul din birou si fă ceva nu doar aștepta încasarile😤.Rușine sa iti fie ,atăta timp cat platesti parcare ,e plaja …..terase nu poti zice ca omul se baga pe propria raspundere repet e cu intrare masina parcata platesti sezlong la fel .deci ori se inchide definitiv aceea balta ori pui salvamari 🤔daca nu saptamanal citim înecul unei persoane .sa speram ca urmatorul va fii cel raspunzator de aceasta balta (poate asa s-ar rezolva ceva )nu vreau sa fiu rea si înjurata dar nu se ea nici o masură,interesul e doar doar sa le vina banii 😤 si intra in buzunarul cuiva banii multi de pe aceea balta (balastiera)

 22. Mda says:

  Jos balta Ghioroc!!!

 23. aaa says:

  banii sa iasa…atat conteaza la noi…chiar daca sunt ultimii bani

 24. Danezu says:

  e o balastiera , nu e lac, mare , ocean, nu ai o briza acolo, te sufoci de la caldura, apa rece de te pisi pe tine, risti sa mori daca vrei sa inoti, si se mai lauda la tv ca in fiecare an vin 120 000 de imbecili acolo, nu are nici o treaba cu litoralul, aia nu e plaja, plaja de litoral e facuta din scoici sfarmate de valuri, aia e nisip de la balastiera, daca pui 2 palmieri si o gagica ce plimba printre ei, nu esti in bahamas, hai nu fiti nesimtiti, barem puneti nisip si in lac, sa duceti zona de scaldat de lungime 20 m minim, la o adancime de pana la 1,5 m, nu cred ca e prea greu, gasesti nisip in mures sau e saracie si de nisip? Salvamari trebuie neaparat cu echipament/pluta, turnuri, caiac/barci rame/motor.NU e fita sa ai salvamari, fita e sa pui palmieri aia in zona de campie, eu nu merg acolo, imi e mila de amaratii astia, voua nu prea.

 25. Local

  Mașini furate, oprite la vamă: BMW și Audi găsite la Borș, Alfa Romeo depistat la Arad. Valoarea autoturismelor depășește 45.000 euro
  Două mașini furate din străinătate au fost găsite miercuri, la doar câteva ore distanță, la frontiera de la Borș II. Un Alfa Romeo a fost depista la Vama Turnu din Arad.

  ARADON Sport local

  Se ştiu optimile Cupei României
  ARAD. 18 echipe din fotbalul județean au rămas în cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, faza judeţeană, ediţia 2022-2023.

  ARADON Sport local

  Condițiile pentru fani la jocurile „galben-albastrelor”
  Suporterii nu vor mai putea să interacționeze cu jucătoarele pentru poze și autografe pe teren.

  Local

  150 de cazuri noi și 1.154 active în județul Arad
  De miercuri până joi s-au înregistrat în județ 150 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

  România

  Vaccinații vor putea circula liber indiferent de gradul de infectare din localitate
  ARAD. Guvernul a aprobat la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență o serie de măsuri menite să reglementeze inadvertențele apărute la depășirea pragului de patru cazuri la mia de locuitori și introducerea activităților în baza certificatului verde între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. 11

  Local

  Podurile de pe Arad-Oradea, la reparat
  ARAD. Va urma cel puţin o lună de zile de lucrări şi trafic aglomerat pe DN 79 Arad-Oradea. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă faptul că pe această şosea vor începe lucrările de reparaţii ale podurilor, respectiv la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie.

  Local

  Afgani ascunși printre anvelope, descoperiți la frontiera Nădlac II
  Zece cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 14 și 41 de ani, au fost găsiți de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, ascunși în remorca unui camion care transporta anvelope în Germania. 1

  Local

  Fostul primar din Zăbrani îşi caută libertatea
  Dosarul în care Marian Toader a fost condamnat pentru fapte de corupţie se reia la Înalta Curte. 3

  Local

  Două pistoale și zeci de cartușe letale deținute ilegal de un bărbat, la Pecica
  Un bărbat din Pecica a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, după ce aceștia au găsit la domiciliul pecicanului două arme și zeci de cartușe letale. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.