aradon.ro Web analytics

Militarii își deschid porțile pentru arădeni

De Valentin Goran

Militarii își deschid porțile pentru arădeni

Reactualizat la:
Se împlinesc 52 de ani de când, în urma reorganizării administrative a teritoriului țării, a luat fiinţă Centrul Militar Judeţean Arad. Arădenii sunt invitați luni, 17 februarie, la „Ziua Porților Deschise”.
Scris de Valentin Goran - Se împlinesc 52 de ani de când, în urma reorganizării administrative a teritoriului țării, a luat fiinţă Centrul Militar Judeţean Arad. Arădenii sunt invitați luni, 17 februarie, la „Ziua Porților Deschise”.

Arad. Pentru a marca acest eveniment, în data de 17 februarie, la sediul unității din municipiul Arad, strada Lucian Blaga nr. 4–6, se organizează „Ziua Porţilor Deschise”. Instituția își va deschide porțile publicului larg și reprezentanților presei, în intervalul orar 9:00 – 12:00, oferind o succintă, dar sperăm interesantă imagine a Centrului Militar Județean Arad. Sunt invitați să participe cetățenii din municipiul și județul Arad, care doresc să cunoască activitățile desfășurate de către această structură aparținând Ministerului Apărării Naționale. Accesul vizitatorilor (cetățeni români), în obiectivul militar, se va face pe baza unui act de identitate valabil (B.I./C.I. sau pașaport).

De 52 de ani, în slujba țării

Reorganizarea administrativ teritorială a presupus comasarea Comisariatelor Militare din raioanele Arad, Ineu, Gurahonţ şi Lipova, având ca bază legală Ordinul ministrului Forţelor Armate nr. M.10, din 17 februarie 1968. Începând cu acea dată, Centrul Militar Judeţean Arad îşi stabileşte garnizoana de reşedinţă în municipiul Arad.

„Ulterior, în cei 52 de ani de existență, unitatea va trece prin reorganizări și resubordonări succesive, precum și printr-o serie de transformări structurale care au modelat-o în forma actuală. În prezent, structura este menită a răspunde cerințelor Armatei României privind promovarea ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale, recrutarea candidaților pentru profesia militară și nu în ultimul rând, gestionarea resurselor militare umane și materiale ale județului Arad la mobilizare și război”, a declarat locotonent-colonel Ciprian Filimon – comandantul Centrului Militar Județean Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  PNL Arad îşi anunţă obiectivele pentru alegerile din acest an
  Gheorghe Falcă a declarat că, în jurul datei de 8 martie, vor fi anunţate obiectivele PNL Arad pentru alegerile locale şi cele parlamentare.

  Local

  Un SMURD pentru Nădlac
  ARAD. În şedinţa Consiliului Judeţean Arad, a fost adoptată o hotărâre prin care o ambulanţă SMURD de tip B va ajunge în oraşul Nădlac, urmând să deservească zona de vest a judeţului.

  Local

  Un tânăr căutat de DIICOT Arad a spus că are simptome de coronavirus și a fost dus la spital
  Un tânăr de 25 de ani, din Suceava, la care polițiștii au făcut percheziții, vineri, 28 februarie, în baza unui mandat emis de DIICOT Arad, le-a spus oamenilor legii că s-a întors recent din Italia și are simptome de coronavirus. Acesta a fost dus la spital. 1

  Local

  Banii înapoi pe un proiect european
  Consiliul Judeţean Arad va plăti o corecţie financiară de peste 50.000 de euro pentru un proiect european.

  Local

  „Big brother” a iscat tensiuni în CLM
  Cele 15 milioane de euro, la cât a fost evaluat sistemul de supraveghere video a oraşului, i-au nemulţumit pe unii dintre aleşii locali. 7

  Local

  Falcă, în comisia care negociază urmările Brexitului
  Europarlamentarul arădean va face parte din comisia Parlamentului European care va negocia interesele cetăţenilor europeni din Anglia. 3

  Local

  Vizită inopinată a secretarului de stat pe tăierile ilegale de arbori
  Două zone, în care erau indicate nereguli, au făcut obiectul vizitei secretarului de stat de la Ministerul Mediului și a autorităților locale. 3

  Local

  Apel lansat către studenții arădeni
  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad salută inițiativa europarlamentarului Gheorghe Falcă de a implica tineri studenți în activitatea cabinetului europarlamentar.

  România

  Femeie din Timișoara cu coronavirus! Sunt trei cazuri în România!
  Testele au confirmat! O femeie de 38 de ani din Timișoara are coronavirus. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.