aradon.ro Web analytics

Militarii își deschid porțile pentru arădeni

De Valentin Goran

Militarii își deschid porțile pentru arădeni

Reactualizat la:
Se împlinesc 52 de ani de când, în urma reorganizării administrative a teritoriului țării, a luat fiinţă Centrul Militar Judeţean Arad. Arădenii sunt invitați luni, 17 februarie, la „Ziua Porților Deschise”.
Scris de Valentin Goran - Se împlinesc 52 de ani de când, în urma reorganizării administrative a teritoriului țării, a luat fiinţă Centrul Militar Judeţean Arad. Arădenii sunt invitați luni, 17 februarie, la „Ziua Porților Deschise”.

Arad. Pentru a marca acest eveniment, în data de 17 februarie, la sediul unității din municipiul Arad, strada Lucian Blaga nr. 4–6, se organizează „Ziua Porţilor Deschise”. Instituția își va deschide porțile publicului larg și reprezentanților presei, în intervalul orar 9:00 – 12:00, oferind o succintă, dar sperăm interesantă imagine a Centrului Militar Județean Arad. Sunt invitați să participe cetățenii din municipiul și județul Arad, care doresc să cunoască activitățile desfășurate de către această structură aparținând Ministerului Apărării Naționale. Accesul vizitatorilor (cetățeni români), în obiectivul militar, se va face pe baza unui act de identitate valabil (B.I./C.I. sau pașaport).

De 52 de ani, în slujba țării

Reorganizarea administrativ teritorială a presupus comasarea Comisariatelor Militare din raioanele Arad, Ineu, Gurahonţ şi Lipova, având ca bază legală Ordinul ministrului Forţelor Armate nr. M.10, din 17 februarie 1968. Începând cu acea dată, Centrul Militar Judeţean Arad îşi stabileşte garnizoana de reşedinţă în municipiul Arad.

„Ulterior, în cei 52 de ani de existență, unitatea va trece prin reorganizări și resubordonări succesive, precum și printr-o serie de transformări structurale care au modelat-o în forma actuală. În prezent, structura este menită a răspunde cerințelor Armatei României privind promovarea ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale, recrutarea candidaților pentru profesia militară și nu în ultimul rând, gestionarea resurselor militare umane și materiale ale județului Arad la mobilizare și război”, a declarat locotonent-colonel Ciprian Filimon – comandantul Centrului Militar Județean Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  21 de măsuri speciale impuse în zilele de 14 și 15 august
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad a adoptat,în cadrul unei ședințe extraordinare, nu mai puțin de 21 de măsuri specifice privind organizarea evenimentelor religioase de pe 14 și 15 august.

  Local

  COVID anulează oficial și cel mai mare târg arădean
  Târgurile și expozițiile au fost anulate. Expo Arad Internațional s-a transformat în spital de campanie și cel mai probabil așa va rămâne, în acest an.

  Local

  Marin Lupaș: „Ștrandul, gazda spectacolelor de teatru și concertelor Filarmonicii”
  Consilierul Marin Lupaș propune conducerilor instituțiilor de cultură din Arad să își desfășoare activitățile cu public pe Ștrand, într-o inițiativă de a readuce arădenii în zona pietonală a bazei de agrement. 1

  Local

  Fifor îi acuză pe liberali de „virusul hoției”
  Senatorul Mihai Fifor, la adresa PNL: „România, pe lângă virusul Sars-Cov-2, se confruntă și cu virusul hoției liberale”. 3

  Local

  Ineu: Păhuiul și poligonul de tragere – viitoare zone de agrement
  În funcție de programul fondurilor europene pentru perioada 2021-2027, Ineul ar putea avea un ștrand și o zonă verde de agrement pe locul fostei unități militare Păhui și a poligonului de tragere.

  Local

  Se schimbă prioritățile la Mâsca și Galșa
  Primăria Șiria a montat zilele aceste indicatoare de reglementare de prioritate (cedează trecerea/oprire) în localitatea Galșa, iar în zilele următoare se vor monta același tip de indicatoare și în Mâsca. 1

  Local

  „O săptămână nebună” la Arta
  Filmul „O săptămână nebună” (original – This is where I leave you) va rula sâmbătă, 15 august, pe ecranul din curtea Cinematografului Arta.

  UT Arad

  UTA, deplasare la malul Mării, în prima etapă!
  Arădenii nu au un program infernal, în prima parte a campionatului jucând doar contra unor echipe de play-out! 1

  Local

  Țigări de contrabandă descoperite de polițiștii din Ineu în trafic
  4.000 de fire de țigarete au depistat polițiștii orașului Ineu în portbagajul unui autoturism pe care l-au oprit în trafic. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.