aradon.ro Web analyticsMircea Onel a pierdut definitiv procesul cu Spitalul Județean

De Sorina Ambrus

Mircea Onel a pierdut definitiv procesul cu Spitalul Județean

Fostul director medical al Spitalului Județean a solicitat despăgubiri în valoare de 100 de mii de lei, după schimbarea sa din funcție. Sentința Curții de Apel este definitivă.
Scris de Sorina Ambrus - Fostul director medical al Spitalului Județean a solicitat despăgubiri în valoare de 100 de mii de lei, după schimbarea sa din funcție. Sentința Curții de Apel este definitivă.

ARAD. Curtea de Apel Timișoara a respins apelul lui Mircea Onel, fostul director al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în procesul pe care acesta l-a deschis anul trecut împotriva unității medicale, dar și a managerul acesteia, Florina Ionescu. Reamintim că Mircea Onel a solicitat, prin intermediul instanței, constatarea revocării abuzive din calitatea de director medical al SCJU și obligarea părților la „plata daunelor materiale în cuantum de 50.442 de lei, echivalentul contravalorii salariului pe cele patru luni rămase de executat în funcția de director medical”. De asemenea, Onel a mai solicitat și daune morale „în sumă egală valoric (n.n. cu salariul pe patru luni) pentru prejudiciul de imagine ce mi-a fost creat ca urmare a afirmațiilor neadevărate în raport de care s-a dispus adoptarea hotărârii de revocare a subsemnatului.”

După ce, în primă instanță, Tribunalul Arad a respins acțiunea civilă atât împotriva unității medicale, cât și a managerului instituției, Onel a făcut recurs la Curtea de Apel Timișoara, care a dat următoarea soluție, publicată pe site-ul portaljust.ro, miercuri, 18 mai: “Soluția pe scurt: Respinge apelul declarat de către reclamantul-apelant Onel Alexandru Fica Mircea împotriva Sentinţei civile nr. 50/19.01.2022, pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 1740/108/2021, în contradictoriu cu pârâţii-intimaţi Ionescu Florina şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Fără cheltuieli de judecată în apel.” Sentința este definitivă.

Sentința în primă instanță

Nici în primă instanță Mircea Onel nu a primit câștig de cauză, ba mai mult, a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 2.975 de lei către managerul interimar al SCJU, Florina Ionescu. Iată ce spune sentința Tribunalului Arad: „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâta Ionescu Florina prin întâmpinare şi în consecinţă: Respinge acţiunea civilă formulată de reclamantul Onel Alexandru Fica Mircea în contradictoriu cu pârâta Ionescu Florina, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge acţiunea civilă formulată de reclamantul Onel Alexandru Fica Mircea împotriva pârâtului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, având ca obiect acţiune în constatare şi pretenţii. Obligă reclamantul la plata către pârâta Ionescu Florina a cheltuielilor de judecată în sumă de 2.975 lei reprezentând onorariu avocat. Cu drept de apel, prin depunerea cererii de apel la Tribunalul Arad în termen de 10 de zile de la comunicare.”

Motivele înlocuirii lui Onel

La momentul schimbării sale din funcție, prin vot unanim al Consiliului de Administrație al SCJUA, directorului medical i s-au reproșat neverificarea fișelor de observație ale pacienților, care erau nesemnate, modul în care erau organizate gărzile, lipsa deciziilor și propunerilor pentru îmbunătățirea activității în secțiile Covid-19, dar și neinternarea unui număr de 33 de pacienți care au fost duși cu ambulanțele la Spitalul Județean. Despre o parte dintre aceste aspecte, Onel spunea, la acel moment, că nu sunt atribuțiile lui directe. Referitor la îmbunătățirea activității pe Covid, directorul medical a susținut că a venit în repetate rânduri cu măsuri și soluții, iar în privința celor 33 de pacienți, că nu s-ar fi impus neapărat internarea lor.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  tombola lunii

  Local

  Au tăiat copacii pe sub care s-a săpat, la Podgoria
  În luna aprilie, scriam că în curtea unui bloc din zona Podgoria muncitorii au săpat prin rădăcinile unor copaci. Acum, arborii au ajuns lemn de foc.

  Local

  Înșelăciune cu ponturi la pariuri sportive la Vărșand
  Un tânăr de 21 de ani, din județul Gorj, a înșelat un bărbat din Vărșand cu 5.000 de lei, promițându-i că în schimbul banilor îi oferă ponturi la pariuri sportive. Totul s-a desfășurat online, în perioada 19-28 ianuarie 2021, gorjeanul folosind un cont fals pentru a-și duce la îndeplinire înșelăciunea. Acum, este cercetat de polițiștii din Chișineu-Criș.

  Mapamond

  Cântăreţul R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual
  Cântăreţul american R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual, informează BBC.

  ARADON Sport local

  Cristian Pilan, ales în Comisia FRF pentru Liga 3!
  PECICA. Cristian Pilan, directorul sportiv al grupării de Liga 3, Progresul Pecica se bucură de apreciere în rândul federalilor, dovadă nominalizarea lui de a face parte din Comisia FRF pentru Liga 3.

  ARADON Sport local

  Ştim datele de start ale noului sezon fotbalistic
  BUCUREŞTI. Reunit miercuri, 29 iunie, Comitetul Executiv al FRF a definitivat programul sezonului fotbalistic 2022-2023.

  Local

  Notele finale la Evaluarea Națională, publicate: 115 au fost mărite
  Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor, au fost publicate. Conform sintezei publicate de Ministerul Educației, numărul mediilor mai mari de 5 din județ a rămas neschimbat.

  România

  Aglomerație mare în arestul IPJ Timiș. Polițiștii au fost nevoiți să apeleze la ajutorul colegilor din Caraș-Severin
  Arestul IPJ Timiș de pe bulevardul Take Ionescu din Timișoara este plin de suspecți, iar polițiștii au fost nevoiți să apeleze la ajutorul colegilor lor din Caraș-Severin pentru a ține persoanele reținute sau arestate.

  România

  Incendiu la un autobuz cu pasageri în Oradea. 10 pasageri și șoferul au ieșit la timp din autobuz
  Incendiul a avut loc marți dimineața, la un autobuz OTL care circula pe șoseaua Borșului din Oradea.

  ARADON Sport local

  Bănățenii s-au impus la Fan Tour Open Arad 
  Perechile din Reșița și Timișoara au câștigat competiția de pe nisipul arădean. 

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.