aradon.ro Web analytics

Mizeria de la Boul Roșu

Mizeria de la Boul Roșu

<p>Imagini surprinse în ianuarie 2016, repectiv februarie 2017 la numărul 19<br /> FOTO: V.G.</p>
Terenul de la numărul 19, de pe Tribunul Dobra, este în mizerie. Pe acest loc se vrea construcția unei stații de carburanți.
Scris de Valentin Goran - Terenul de la numărul 19, de pe Tribunul Dobra, este în mizerie. Pe acest loc se vrea construcția unei stații de carburanți.

Ne-am săturat de mizeria din staţia de tramvai de la Boul Roşu. Un an de zile a trecut, perioadă în care arădenii au avut o priveliște grăitoare prin mizeria, molozul și pereții sparți chiar în spatele stației de tramvai. În data de 15 ianuarie 2016, în articolul „Mizerie cu iz de demolare”, vă prezentam, la insistențele cititorilor noștri, mizeria ce colcăia până lângă balustrada stației de tramvai de pe strada Tribunul Dobra, de la Boul Roșu, direcția spre centru. Acum, după ce a trecut un an de zile, molozul a fost scos de aici, adăpostul boschetarilor spart și cam atât. Pe tot parcursul anului trecut, proprietarul acestui teren nici măcar nu s-a sinchisit să acopere de ochi trecătorilor și ai arădenilor șantierul din locația menționată. Între timp, am aflat că în acest loc se dorește construirea unei stații de carburant, dar cerințele proprietarului nu au fost pe placul Comisiei de Sistematizare a Circulației din cadrul Palatului Administrativ.

Ianuarie 2016 – 2017

În ianuarie 2016, Palatul Administrativ ne spunea: „acel spațiu este proprietate privată. Proprietarul acestui imobil deține autorizație de demolare”. Noi ne-am întrebat: „dacă s-a început demolarea, cum rămâne cu realizarea unui perimetru de siguranță al șantierului? Verifică cineva aceste aspecte? Dă cineva amenzi dacă legislația în vigoare este încălcată?”. Și așa a rămas până acum.

La un an distanță

Acum, în ianuarie 2017, am contactat din nou reprezentanții Primăriei Arad pentru a vedea ce se întâmplă cu acest imobil. „În funcție de ce își dorește proprietarul să construiască aici, el trebuie să întocmească PUZ-ul. În cursul anului trecut acesta a depus o cerere pentru Certificat de Urbanism, însă de atunci nu a mai venit cu nimic. În ceea ce privește aspectul cu vederea spre domeniul public, acest caz intră sub incidența HCLM 162/2006 ce privește gospodărirea municipiului Arad. Aplicarea acestei hotărâri cade sub incidența serviciului din cadrul Poliției Locale Arad”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon Corina Drăgici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Va fi construit un gard

Am primit promisiuni că până la jumătatea lui februarie, acest loc va fi împrejmuit cu un gard de beton. Un gard care ar fi trebuit, totuși, ridicat încă de anul trecut. „Proprietarul are autorizație de desființare emisă în regim de urgență în 29 octombrie 2015. Este vorba despre o societate comercială. În baza acelei autorizații a început demolarea. Acum proprietarul este în faza în care obține avize și acte pentru un PUZ – construcție stație carburanți. Până pe 15 februarie, proprietarul și-a luat angajamentul că va ridica un gard. Nu a reușit până acum deoarece timpul friguros nu i-a permis acest lucru”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Vrea tren gratuit până în Odessa
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă susţine extinderea programului Discover EU pe relaţia Iaşi-Chişinău-Odessa. 6

  Local

  O scrisoare spre fericirea copiilor din centrele de plasament din Arad!
  Două tinere și-au propus să transforme în daruri cererile din scrisorile adresate lui Moș Cărciun de către 40 de copii din centrele de plasament din Arad.

  Local

  FALCĂ: „Europa are în față cea mai mare provocare: redresarea între o criză sanitară și cea energetică”
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă detaliază, într-un interviu, direcțiile care vor fi susținute prin bugetul Uniunii Europene și în ce vor consta planurile de reziliență și redresare. 12

  Local

  „Priveghi” pentru stațiunea Moneasa
  Perla Munților Apuseni, stațiunea balneoclimaterică Moneasa, pare să-și trăiască de ani întregi, în lipsa oricărei oferte, ultimele zile de viață.   12

  Mapamond

  Slovenia supendă temporar vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
  Tânăra de 20 de ani a decedat din cauza unei complicaţii rare. Slovenia vrea să oprească permanent vaccinarea cu Johnson & Johnson şi AstraZeneca. 13

  Mapamond

  Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr zilnic de decese cauzate de COVID-19 din ultimele 9 luni
  Germania a raportat miercuri cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus de la jumătatea lunii februarie, în timp ce spitalele au avertizat că ţara ar putea avea 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, peste vârful înregistrat iarna trecută, anunţă Reuters. 31

  ARADON Sport local

  Bronz pe tatami la Cupa Spartan din Serbia
  SUBOTICA. Ultima competiţie a anului la care au luat startul judoka de la CS Municipal Arad (sensei Dorin Drimbe) a fost Cupa Spartan, competiţie cu caracter internaţional rezervată categoriilor U11,13 şi 15.

  România

  Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de astăzi
  Bancnota de 20 lei a intrat oficial în circulaţie. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Noua bancnotă intră în circulaţie de astăzi prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului. 8

  Local

  Covid Arad: 64 de cazuri, în 24 de ore
  Datele Direcției de Sănătate Publică Arad arată că în 24 de ore, de marți până miercuri, au fost înregistrate în județ 64 de cazuri noi de Covid-19.  33

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.