aradon.ro Web analyticsO mamă şi-a luat copiii şi a plecat de acasă din cauza abuzurilor soţului

O mamă şi-a luat copiii şi a plecat de acasă din cauza abuzurilor soţului

<p>FOTO: C.C.</p>
Reactualizat la:
O femeie cu patru copii, fete cu vârstele de 7, 8, 12 şi 17 ani, a plecat de acasă, de spaimă, după ce capul familiei le-a abuzat fizic sau emoțional.
Scris de Cristi Cotuna - O femeie cu patru copii, fete cu vârstele de 7, 8, 12 şi 17 ani, a plecat de acasă, de spaimă, după ce capul familiei le-a abuzat fizic sau emoțional.

La rugăminţile fetelor, mama si-a luat copilele si a fugit pentru a scăpa de bătăi şi scandaluri. Şi-au găsit scăparea după o noapte petrecută în gară, iar acum par să-şi fi găsit liniştea, după ce o femeie le-a permis să locuiască în casa ei de la ţară.

„Am decis să plecă din cauza scandalurilor. Cel mai mult copiii au decis. Noi ne-am mai împăcat pentru copii. Când dădeam de greu, el tot spunea să nu las fetele fără tată, dar cu tată le-a fost mult mai greu, pentru că el bea. Fetele au spus că dacă nu mă despart de tati ele sună la protecţia copilului”, a spus mama celor patru fete.

Iar de aici şi până la decizia de a pleca nu a mai fost decât un pas, mai ales că în timpul ultimului scandal, bărbatul, beat criţă, a sărit la bătaie şi a şi dat foc hainelor şi jucăriilor fetelor.

Au dormit în gară

„Am plecat din Vărădia de Mureş după amiază. Am ieşit la ocazie. Un domn poliţist a oprit şi ne-a dus până în Arad, în 25 februarie. Am stat în gară o noapte. Dimineaţa am fost la poliţia TF, le-am spus că sunt cu fetele, că nu au dormit, că nu aveau voie să stea întinse pe bănci. Au stat în fund toată noaptea, am plecat nemâncate. Au sunat şi au venit de la «mame abuzate» şi ne-au luat şi ne-au dus într-un centru unde am stat o lună de zile”, a povestit femeia. Până la urmă, femeia şi cele patru fete ale sale, Marta, de 7 ani, Emanuela, de 8, Diana, de 12 ani şi Ioana, de 17 ani, au ajuns să locuiască în casa unei femei plecate la muncă în Spania. Aici, comunitatea şi oamenii de bine care au aflat despre necazul lor, le-au întins o mână de ajutor, în condiţiile în care ele nu au niciun venit. „Nu pot să spun că mai am lipsă de ceva, frigider, maşină de spălat, aragaz. Ar fi nevoie de un telefon sau un calculator şi internet, pentru că fetelor li se cere la şcoală”, a spus femeia.

Dorinţa de Paşte: o locuinţă

Copiii merg la şcoală şi se străduiesc să îşi facă lecţiile, chiar dacă, de multe ori, condiţiile în care învaţă nu sunt dintre cele mai prielnice. „Eu vreau să îmi aducă iepuraşul un loc unde să stăm, o locuinţă”, este dorinţa aprigă a uneia dintre cele patru surori. Dacă îşi vor găsi un loc al lor, fetele şi mama acestora şi-ar dori să poată să îşi recupereze şi bunurile lăsate în gospodăria pe care, până de curând, o numeau casă. Acolo mai au două capre şi o vacă, animale pe care le-au primit de la o fundaţie.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Se caută morfina de la Spitalul Județean
  Peste 6000 de doze de morfină folosite pe o secție ATI Covid a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, secție care numără...12 paturi. Au fost folosite doze triple la pacienții internați sau unde s-a „dus” opioidul?

  Local

  UPDATE. Trafic oprit pe DN7, între Săvârșin și Birchiș în urma unui accident în care au fost implicate două camioane
  Circulația este deviată pe DJ 707 A. Accidentul rutier nu s-a soldat cu victime. 

  Local

  Dezastru la concursul pentru controlori la Nădlac
  Doar 5 din 31 de candidaţi au reuşit să treacă de proba scrisă pentru postul de controlor de trafic la Nădlac II. 1

  Local

  Se deschide, cu întârziere, ştrandul din Curtici
  CURTICI. Bugetul votat târziu, dar şi unele lucrări care au trebuit realizate pentru obţinerea autorizaţiilor necesare au făcut ca ştrandul de la Curtici să nu se deschidă în luna mai, cum se întâmpla de obicei, ci, în cel mai fericit caz, în a doua parte a lunii iunie.

  Oameni

  Indianul cu cea mai numeroasă familie din lume a decedat. Bărbatul a lăsat în urmă 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi
  Ziona Chana, indianul cu 38 de soţii, 89 de copii şi 36 de nepoţi, a murit duminică. Bărbatul ar ar fi suferit de diabet şi hipertensiune. 2

  Local

  „Opal”, centru de zi pentru adulţi cu dizabilităţi
  O investiţie de 680.842,54 de lei, inaugurată luni de DGASPC Arad, pe strada Mierlei din cartierul Grădişte. 1

  Local

  Membri noi în Comisia de ordine publică
  2

  Local

  A venit a doua tranșă de bani pentru plata personalului din centrele de vaccinare
  Suma de două milioane de lei acoperă, la zi, cheltuielile cu personalul și facturile aferente activității în centre. 1

  Local

  USR continuă cu Sergiu Vlad la Municipiu
  Conferința municipală de alegeri a USR Municipiul Arad s-a desfășurat sâmbătă, iar Sergiu Vlad continuă în fruntea organizației. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.