aradon.ro Web analytics

O stradă modernizată, alta extinsă pentru a ajunge la un bloc

De Diana Duțu

O stradă modernizată, alta extinsă pentru a ajunge la un bloc

Proiectul a trecut de votul CLM/Foto: E.C.
Investiţia aparţine celor care construiesc imobilul pe 11 niveluri din zona pasajului de la Polivalentă.
Scris de Diana Duțu - Investiţia aparţine celor care construiesc imobilul pe 11 niveluri din zona pasajului de la Polivalentă.

ARAD. Aleşii locali municipali au aprobat, în şedinţa ordinară din această lună, studiul de fezabilitate pentru extinderea străzii Iuliu Toader şi modernizarea străzii Exterioară. Acestea se află în zona pasajului de la Polivalentă, asigurând accesul spre blocul pe 11 niveluri care se construieşte acolo (calea Iuliu Maniu nr.108).

Investiţia se ridică la 150.722,14 lei (inclusiv TVA), urmând a fi realizată pe cheltuiala investitorului, într-un an de zile (4 luni Proiectare+8 luni Execuție).

Nevoi de bază”

„La nivel municipal, administraţia, prin «Strategia de dezvoltare locală a municipiului», are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economiei şi a atractivităţii judeţului Arad, reducerea disparităţilor existente între mediul urban şi rural, în scopul creării unui climat favorabil pentru locuitori, întreprinzători şi turişti. În acord cu această strategie a fost aprobat PUZ referitor la obiectul de investiţie solicitat la comanda investitorului SC Promoţii şi Construcţii Moţ SRL, adică «Construire imobil locuinţe şi prestări servicii P+8E+2ER» amplasat pe calea Iuliu Maniu la nr.108. Terenul destinat construcției este proprietate privata a SC Promoţii şi Construcţii Moţ SRL. Pentru asigurarea accesului la investiție este necesară realizarea a două străzi de acces spre incintă, respectiv str. Iuliu Toader şi strada Exterioară, prin extinderea străzii Iuliu Toader cu o lungime de 47,75 m și modernizarea străzii Exterioară pe o lungime de 25,00 m. Aceste străzi sunt amplasate în zona Micălaca, în apropierea pasajului rutier. Astfel, modernizarea drumurilor de acces la incintă, ca şi celelalte obiective, respectiv sisteme de apă/apă uzată adaptată la standarde, pentru îmbunătățirea conectivității, servicii de sănătate, reprezintă nevoi de bază pentru locuitorii din zonă. Prin prezenta investiţie se urmărește modernizarea infrastructurii rutiere de interes local, obiectiv care este în concordanță cu politica de dezvoltare atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean/ regional/ naţional” – arată reprezentanţii Primăriei Arad.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. mircea says:

  Deci regenerarea urbana din zona caii ferate Arad -Timisoara sa facut cu dedicatie ca sa fie acces cu utilajele de constructie,sa vedeti atunci murdarie in zona.

  • Dan says:

   Gresit sau, mai corect, incomplet…!

   Aproape orice proiect al Primariei Arad s-a făcut DOAR DACA EXISTA UN INTERES, fie in zona in care s-a facut lucrarea, fie CINE a facut lucrarea!!!
   De aia, a si batut, Aradul, pasul pe loc:
   DACĂ NU A FOST INTERES DE VREUN FEL (particular sau de grup), pur-și-simplu NU S-A FACUT !!! Punct.

 2. Local

  Vrea tren gratuit până în Odessa
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă susţine extinderea programului Discover EU pe relaţia Iaşi-Chişinău-Odessa. 6

  Local

  O scrisoare spre fericirea copiilor din centrele de plasament din Arad!
  Două tinere și-au propus să transforme în daruri cererile din scrisorile adresate lui Moș Cărciun de către 40 de copii din centrele de plasament din Arad.

  Local

  FALCĂ: „Europa are în față cea mai mare provocare: redresarea între o criză sanitară și cea energetică”
  Europarlamentarul Gheorghe Falcă detaliază, într-un interviu, direcțiile care vor fi susținute prin bugetul Uniunii Europene și în ce vor consta planurile de reziliență și redresare. 12

  Local

  „Priveghi” pentru stațiunea Moneasa
  Perla Munților Apuseni, stațiunea balneoclimaterică Moneasa, pare să-și trăiască de ani întregi, în lipsa oricărei oferte, ultimele zile de viață.   12

  Mapamond

  Slovenia supendă temporar vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
  Tânăra de 20 de ani a decedat din cauza unei complicaţii rare. Slovenia vrea să oprească permanent vaccinarea cu Johnson & Johnson şi AstraZeneca. 13

  Mapamond

  Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr zilnic de decese cauzate de COVID-19 din ultimele 9 luni
  Germania a raportat miercuri cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus de la jumătatea lunii februarie, în timp ce spitalele au avertizat că ţara ar putea avea 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, peste vârful înregistrat iarna trecută, anunţă Reuters. 31

  ARADON Sport local

  Bronz pe tatami la Cupa Spartan din Serbia
  SUBOTICA. Ultima competiţie a anului la care au luat startul judoka de la CS Municipal Arad (sensei Dorin Drimbe) a fost Cupa Spartan, competiţie cu caracter internaţional rezervată categoriilor U11,13 şi 15.

  România

  Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de astăzi
  Bancnota de 20 lei a intrat oficial în circulaţie. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Noua bancnotă intră în circulaţie de astăzi prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului. 8

  Local

  Covid Arad: 64 de cazuri, în 24 de ore
  Datele Direcției de Sănătate Publică Arad arată că în 24 de ore, de marți până miercuri, au fost înregistrate în județ 64 de cazuri noi de Covid-19.  33

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.