aradon.ro Web analyticsParcare în jurul Bisericii Ortodoxe de la Curtici

De Diana Duțu

Parcare în jurul Bisericii Ortodoxe de la Curtici

Aşa ar trebui să arate parcarea, după lucrările de amenajare/Foto: FAN
O investiţie de 1,75 milioane de lei fără TVA, care ar urma să transforme zona într-un punct de atracţie al oraşului.
Scris de Diana Duțu - O investiţie de 1,75 milioane de lei fără TVA, care ar urma să transforme zona într-un punct de atracţie al oraşului.

CURTICI. „Astăzi am semnat contractul de execuție pentru amenajarea parcării din jurul Bisericii Ortodoxe din Curtici. În urma finalizării procedurii de licitație, societatea Inteco Holding a avut oferta cea mai avantajoasă, valoarea finală a contractului fiind în valoare de 1.751.180,30 lei + TVA” – a anunţat, la începutul acestei săptămâni, primarul Bogdan Ban.

„Amenajare Parcare Strada Revoluției – Intrare Secundară Piață Agroalimentară” – acesta e, practic, obiectul contractului.

„Necesitatea și oportunitatea investiției sunt date de faptul că parcarea este într-o stare tehnică necorespunzătoare, iar ca și consecință condițiile sunt improprii pentru desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță și confort, care implică dotarea cu mobilier, amenajarea zonelor verzi, relocarea utilităților și crearea unui număr de 22 de locuri de parcare” – se arată în descrierea investiţiei.

 

Lucrările

Ce lucrări se vor executa, efectiv? O suprafaţă de 2.869 de metri pătraţi formată din parte carosabilă, platformă pentru parcare şi alei/ trotuare va fi refăcută, după următoarea structură: balast în grosime de 30 cm, piatră spartă 20 cm, dale de piatră din piatră naturală din andezit şi din granit gri închis şi gri deschis cu grosimea de 8 cm.

În ceea ce priveşte spaţiile verzi, se are în vederea plantarea unei noi vegetații revigorante și amplasarea de grupuri statuare florale, jardiniere și aranjamente florale ornamentale. Pentru întreținerea zonelor verzi și a vegetației, se va instala un sistem de irigații discret, integrat în cadrul natural al pieţei. De asemenea, se va instala „mobilier urban adecvat, cu design deosebit și realizat din materiale tip beton, lemn sau metal, după caz”. Adică 5 bănci şi 5 coşuri de gunoi. Iluminatul se va realiza cu ajutorul a 30 de stâlpi decorativi pentru iluminat exterior, de culoarea antracitului, înalţi de 4,2 metri.

„Scopul acestui proiect este de a crește atractivitatea acestui domeniu, atât pentru rezidenți, cât și pentru turiști. Prin alocarea unor zone verzi, inclusiv bănci noi şi corpuri noi de iluminat, acesta va deveni un nou punct de atracție al oraşului, creând o nouă zonă de întâlnire și relaționare între persoane” – se arată în documentaţia ataşată procedurii de licitaţie.

 

25% sub valoarea estimată

Pentru lucrările prevăzute în contractul „Amenajare Parcare Strada Revoluției – Intrare Secundară Piață Agroalimentară”, Primăria Oraşului Curtici era dispusă să plătească 2.358.979,46 lei fără TVA. Patru agenţi economici şi-au depus ofertele la licitaţie, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Contractul a fost adjudecat de grupul Inteco Holding-Precon Electric, la preţul de 1.751.180,30 lei fără TVA. Adică mai puţin cu 25% (607.799,16 lei, în cifre exacte) faţă de valoarea estimată a contractului. Finanţarea investiţiei va fi asigurată din fonduri bugetare.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Cosmon says:

  Super! Bravo!
  PS: bunicii și părinții (decedați) sunt din / au legături cu “orașul” Curtici 😂.
  Copilăria a fost Curtici / Sofronea / Arad … știu cât de cât despre ce vorbesc mai ales ca am acolo “neamuri” …
  Era chiar urgentă realizarea asta 😂.

 2. Prenume nume says:

  Pisa.m.as pe biserica voastră

 3. Local

  Europarlamentarul Vlad Botoș cere anchetă europeană privind știrile false
  Scrisoare oficială adresată Comisiei Europene pentru combaterea campaniei de știri false cu privire la pandemia de COVID-19. 4

  Local

  Se licitează primul Fast Park! Vezi care este prețul de pornire pentru un loc de parcare
  Recons anunță preluarea cererilor pentru cele 112 locuri de parcare disponibile în Fast Park 3 din Micălaca.

  Local

  Acces doar cu certificat verde în Compania de Apă
  Şi accesul în Compania de Apă Arad va fi interzis celor care nu sunt vaccinaţi sau nu au trecut oficial prin boală. 3

  România

  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată 
  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată de Parlament.

  România

  Certificatul verde respins la limită, în  Senat
  Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a primit 67 de voturi pentru, 60 împotrivă și 2 abtineri. Pentru a fi aprobat erau necesare 69 de voturi pentru. 8

  UT Arad

  Cu Mioveniul se joacă sâmbătă, 6 noiembrie
  ARAD. A fost definitivat programul rundei cu numărul 15 din Liga 1 la fotbal, ultima a turului sezonului 2021-2022, una în care UTA joacă sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 17,30, la Mioveni.

  ARADON Sport local

  FCC Baschet UAV Arad a scăpat de o deplasare lungă 
  „Galben-albastrele” vor juca la Timișoara, duminică, returul cu Triumf Botoșani din campionat.

  ARADON Sport local

  Duminică are loc Memorialul „Ionuţ Leac”
  ARAD. Graţie Comisiei de Copii şi Juniori din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad (preşedinte Gabriel Hărduţ), cu sprijinul unor sponsori generoşi şi a familiei regretatului antrenor, a devenit o tradiţie organizarea Memorialului „Ionuţ Leac” la fotbal pentru copii.

  Local

  Transport agabaritic la frontiera Nădlac. Convoiul se va deplasa până la frontiera Giurgiu
  Un transport agabaritic va intra în România, miercuri seara, începând cu ora 20:00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Convoiul va traversa țara, destinația fiind frontiera Giurgiu.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.