aradon.ro Web analytics
Parteneriat româno-chinez la Pecica: o firmă din Shanghai e direct interesată

Parteneriat româno-chinez la Pecica: o firmă din Shanghai e direct interesată

O firmă producătoare de scutere electrice din Pecica va încheia un contract de parteneriat cu o firmă importantă din Shanghai.
Scris de Andreea Pintea - O firmă producătoare de scutere electrice din Pecica va încheia un contract de parteneriat cu o firmă importantă din Shanghai.

Înființarea Clubului Pro China la Pecica s-a dovedit a fi o măsură extrem de bună luată de Casa Româno-Chineză, prin președintele prof.univ.dr. Lizica Mihuț. Condus de primarul Petru Antal, Clubul de la Pecica a impresionat încă de la deschidere – ocazie cu care a fost prezent la Arad și fostul ambasador al Republicii Populare Chineze, E.S. Xu Feihong. „Încă de la început Clubul Pro China de la Pecica – primul club de acest gen țin țară, a primit laudele și aprecierile partenerilor noștri din China, în special a ambasadorului E.S. Xu Feihong. Acum, când încep deja să apară și rezultatele, putem să spunem fără ezitare că alegerea orașului Pecica pentru acest club a fost decizia corectă”, a punctat în cadrul unei conferințe de presă prof.univ.dr. Lizica Mihuț.

Colaborare economică

Prezent la conferință, primarul din Pecica, Petru Antal, a subliniat: „Clubul Pro-China este gândit să funcționeze pe patru paliere, având un președinte și patru coordonatori: viceprimarul Miodrag Stanoiov are obiectivele economia și relația cu mediul de afaceri, consilierul local dr. Vasile Chifor, responsabil pentru cultură, directorul Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”, prof. Eugenia Pete, coordonator în domeniul învățământ și consilierul local prof. Anca Chevereșan, responsabil de proiecte și parteneriate”.

Ei bine, pe partea economică se văd deja primele semne ale colaborării cu China. Vorbim de un parteneriat extrem de important între Pecica și o companie din Shanghai. „Colaborarea va funcționa între o firmă din Pecica, producătoare de scutere electrice, și o companie din China, mai exact din Shanghai, pe partea de comercializare. Pentru noi este un pas foarte important. Vorbim de sute de locuri de muncă și de bani la bugetul local din taxe și impozite. Ne bucurăm să vedem rezultate concrete a relaționării pe partea româno-chineză”, a mai spus Antal.

100 de scutere pe zi

Producția de la Pecica ar urma să fie de aproximativ 100 de scutere pe zi. În ceea ce privește forța de muncă, aproximativ 70% dintre angajați sunt din Pecica, iar restul sunt din Arad și chiar din Timișoara.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Premiul Național „Mihai Eminescu” a ajuns la Arad
  La cea de-a XXXI-a ediție a Zilelor Eminescu, desfășurată la Botoșani, poetului arădean Vasile Dan i-a fost înmânat acest premiu pentru cartea „O cartografie a invizibilului”.

  Local

  Arădeanul Relu Pănescu a intrat în competiția Survivor
  La 50 de ani, arădeanul a plecat în Republica Dominicană, acolo unde se desfășoară competiția televizată Survivor. 2

  Local

  Consilierul local Florin Stana a salvat un om în Munții Țarcu
  Pasionat de munte, consilierul local Florin Stana este mai mereu pe munte, împreună cu familia sa. Duminică, însă, prezența sa a fost una salvatoare pentru un schior care s-a aflat la un pas de moarte. 5

  Oameni

  Ce dietă urmează Sharon Stone de arată excepţional la 64 de ani
  La 30 de ani de la Basic Instinct, actriţa este mereu în formă datorită dietei şi a antrenamentelor pe care le urnează cu sfinţenie. 3

  Mapamond

  VIDEO. Scenă incredibilă la Bruxelles: femeie împinsă pe linia de metrou, trenul s-a oprit la câţiva metri!
  Scena, petrecută vineri, 14 ianuarie, a fost surprinsă de camerele de securitate. 4

  Mapamond

  Marea Britanie renunţă la certificatul verde din 26 ianuarie. Englezii vor avea de respectat o singură condiţie obligatorie
  Certificatul de vaccinare introdus înainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desfiinţat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările anti-Covid. Cetăţenii trebuie să respecte doar obligaţia de a purta masca în interior. Măsurile se înscriu în gândirea britanicilor, care şi-au propus să „trăiască împreună cu virusul”. 22

  Local

  COVID în Arad: trei decese în 24 de ore! Numărul internaților, în creștere
  În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul județului Arad erau înregistrate 1.533 de cazuri active. 21

  Local

  Grevă de avertisment în școli
  Miercuri între orele 11:00-13:00 profesorii din învățământul preuniversitar vor intra în grevă de avertisment. 4

  ARADON Sport local

  Narcis Jurj, convocat la naționala de futsal Under-19
  „Tricolorii” U19 vor juca două meciuri de pregătire cu selecționata similară a Moldovei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.