aradon.ro Web analytics

Peste 1.350 de persoane și 490 de autospeciale decontaminate de echipajul CBRN al ISU Arad

De Ioana Costas

Peste 1.350 de persoane și 490 de autospeciale decontaminate de echipajul CBRN al ISU Arad

Reactualizat la:
S-a lucrat 24 de ore din 24 pentru decontaminarea personalului din linia întâi și a autospecialelor folosite în misiunile COVID-19.
Scris de Ioana Costas - S-a lucrat 24 de ore din 24 pentru decontaminarea personalului din linia întâi și a autospecialelor folosite în misiunile COVID-19.

Poligonul de instrucție al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad este locul unde se efectuează decontaminarea celor din linia întâi. Situat chiar la coborârea de pe autostradă, lângă aeroportul Arad, locul este perfect pentru acest tip de misiune. și asta deoarece autospecialele, posibil contaminate cu virusul SARS-Cov2, nu străbat municipiul pentru a ajunge în poligon, ci cobor direct de pe autostradă. Ce se întâmplă cu autospecialele și personalul din linia întâi după ce ajung în poligonul ISU Arad? Plutonier adj. șef Cristian Lango din cadrul echipajului de cercetare chimică, biologică, radiologică nucleară (CBRN) explică:
„Autospecialele ajung în punctul nostru de decontaminare, intră pe traseul indicat în poligon, moment în care personalul de pe autospecială coboară, este dezinfectat, este dezbrăcat de echipament. Avem pubele în care introducem deșeuri biologice, echipamentul infectat. Se dezinfectează și se decontaminează acele persoane, după care trecem la decontaminarea autospecialei. Această procedură implică un timp de așteptare de circa 60 de minute, timp în care personalul care este deja decontaminat și considerat curat, așteaptă în cort. Acesta este prevăzut cu sistem de încălzire, iluminare. În cort personalul se poate odihni pe timpul procedurii de decontaminare înainte de porni într-o nouă misiune”. De menționat ar fi faptul că nu s-au raportat infectări cu virusul SARS-Cov2 în rândul cadrelor medicale SMURD, nici în cadrul echipajului de CBRN care efectuează decontaminarea și nici în ceea ce-i privește pe pompierii care au intervenit la misiunile generate de pandemia de COVID-19.

În cifre, munca echipajul CBRN din cadrul ISU Arad arată astfel: 1.359 de persoane și 495 de mijloace auto din cadrul ISU, IPJJ și IJJ, decontaminate. Misiunile de decontaminare au început încă înaintea decretării stării de urgență, cât și în timpul acesteia, și continuă și acum, pe timpul stării de alertă. Iar misiunile se tot adună pe zi ce trece. Trebuie știut faptul că decontaminarea personalului și a tehnicii de intervenție s-a executat după fiecare misiune de transport a persoanelor suspecte sau confirmate, după misiunile de transport a persoanelor către centrele de carantină si după misiunile de transport persoane în sistem releu către limitele de județ sau către județele de domiciliu. Echipajul CBRN din cadrul ISU Arad este format din 12 specialiști.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Al doilea val de relaxare în România, de la 1 iunie
  Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovc Orban.

  România

  Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide pe 15 iunie
  Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii lucrează la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creşelor şi grădiniţelor. Astfel, cei de la INSP au făcut câteva recomandări.

  Local

  Controale în construcții și la plasatorii forței de muncă
  ITM a desfășurat acțiuni de informare și control, având ca obiect companii din sectorul construcțiilor și din domeniul plasării forței de muncă în străinătate. 1

  Local

  Căsătorii în pandemie? Doar 52 de cupluri și-au unit destinele
  Starea de urgență s-a resimțit și în formarea de noi familii, cu acte în regulă. Doar puțin peste 50 de căsătorii au fost oficiate timp de două luni.

  Local

  Ambulanța, cu 1.300 de cazuri mai puțin, în stare de urgență
  Cum a afectat starea de urgență numărul de solicitări primite de Serviciul de Ambulanță Arad. O comparație între lunile martie - aprilie 2019 vs 2020?

  Local

  Ionel Ciupe: „Jumătățile de măsură nu ne vor duce nicăieri”
  Consilierul municipal critică modul în care Primăria Arad vrea să corecteze hotărârea privind racordurile la rețelele edilitare, dar complică și mai mult lucrările. 1

  ARADON opinii

  Religia derogărilor și habotnicilor pe rit nou

  Local

  Aradul, un oraș cu...nevoi publice!
  Aradul, cu nevoile și...neamul. Nicio toaletă publică pe centru orașului, nici măcar o toaletă ecologică de la Podgoria până la teatru. 9

  ARADON opinii

  DE-ALE SUFLETULUI. Gabriella Gujdár, psiholog clinician: Atacul de panică (II)

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.