aradon.ro Web analytics

Peste 200.000 de lei de la Primărie pentru fântâna „Cap de leu”

De Diana Duțu

Peste 200.000 de lei de la Primărie pentru fântâna „Cap de leu”

Consilierii locali municipali au aprobat documentaţia tehnico-economică a investiţiei din Parcul Eminescu.
Scris de Diana Duțu - Consilierii locali municipali au aprobat documentaţia tehnico-economică a investiţiei din Parcul Eminescu.

ARAD. Proiectul recondiţionării esplanadei din Parcul Eminescu a avansat vizibil în ultima perioadă, graţie implicării Asociaţiei Rubio Pro Copilărie Pro Viață. Platoul din partea superioară a fost pavat sub forma unei table de şah, fiind achiziţionate deja şi „piesele gigant” care vor da viaţă spaţiului. S-au refăcut jardinierele care mărginesc treptele iar la capătul acestora, pe dig, au fost montate vaze din acelaşi material. Poate cea mai aşteptată lucrare este, însă, refacerea fântânii „Cap de leu” din partea inferioară a esplanadei.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal, aleşii au aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiție „D.A.L.I. Reabilitare și modernizare ansamblu fântână <Cap de leu> din Parcul Eminescu”. Valoarea totală a investiţiei este de 204.562,88 de lei (cu TVA), durata de realizare fiind de cinci luni.

10.000 de vizitatori/an

„Acest obiectiv de investiții este amplasat în Parcul Mihai Eminescu și este vizitat de 10.000 de persoane anual. Datorită stării de degradare atât fizice, cât și a materialelor, acest obiectiv necesită intervenție de reabilitare și refuncționalizare, deoarece în prezent, atât fântâna, cât și ansamblul sunt nefuncționale. Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, se urmăresc câteva puncte principale la următoarele capitole: arhitectură, instalații electrice și instalații sanitare. După cum bine reiese și din Documentația Tehnică de Avizare a Lucrărilor (DALI) constatăm că aceste degradări au fost provocate atât pe cale naturală – cum ar fi: depuneri de mușchi și funingine a placajelor de piatră naturală, defecte și cioburi la rosturile placajului, degradări la capul de leu datorită umidității și ciclurilor de îngheț-dezgheț -, respectiv degradări parazitare prin graffiti pe frontonul și lateralele esplanadei” – arată primarul Călin Bibarţ în referatul de aprobare ataşat proiectului de hotărâre.

Lucrările prevăzute

Potrivit proiectantului, obiectivele urmărite sunt: *de a îndepărta și curăța depunerile; *de a aplica soluții de protecție corespunzătoare împotriva umidității; *de a reface bazinul de apă în formă stelară care să imite colțurile în formă de stea, a Cetății Aradului, placarea acestuia cu marmură și pavarea cu un pavaj decorativ în jurul bazinului; *de a reface finisajul pardoselii balconului de la nivelul digului și de a-l placa cu plăci de granit montate „tip şah”; *de a finisa elementele de balustradă cu microciment; *de a realiza iluminat arhitectural atât în zona basoreliefului, cât și la fundul bazinului; *recircularea apei din fântână, filtrarea și oxigenarea acesteia; *conductă preaplin, conductă golire.

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonim says:

  Alocarea acestei sume mari e fara sens atata vreme cat deja vin baietii cu rotile, biciclete skate-uri si crapa placaj, balustrade, arunca jardineiere ca sa aiba ei teren de joaca. Pregatiti intai un spatiu pentru adolescentii pasionati de exchibitiile pe rotile si roti, determinati-i sa nu mai vina in Parcul Eminescu pentru jocurile lor, ci in spatiul potrivit si alocat lor. Abia apoi cheltuiala va avea logica si veti avea sorti de reusita in pastrarea investitiei de fel mici.

  • anonim says:

   😂😂😂 specialistul pwlii isi exprima pct de vedere 😂😂😂 mai tampitule ! cine mm de cretin crezi ca se da cu scheibord-ul , bicicleta sau cu patinele cu rotile intr o fantana ???? …. nascut cretin , decedat idiot ! asta iti va scrie pe placajul de capatai … bosorog antisocial ce esti !

 2. calimero says:

  parca l-au renovat niste asociatii cu 20 000 euro??? acum se rerenoveaza????

 3. petre says:

  Inca o dovada ca ARADUL SE SCUFUNDA!!!! ”CIUMA PORTOCALIE” FALCISTA ESTE LA FEL DE DISTRUCTIVA CA CEA ROSIE SAU BRUNA!!!!!Gros obraz are primarul dezertor!!!!! Mai vine sa spuna ‘povesti”’ MIZERABIL !!!!!!!!!

 4. Gicu de la Glogovat says:

  Îmi cer scuze, dar, un cap leu poleit cu HAUR țigănesc și niște trepte de granit, sunt mai eftine.

 5. România

  1 din 4 vârstinici din România sunt afectați de singurătate
  1 din 4 persoane de peste 65 de ani din mediul urban resimte un grad ridicat de singurătate şi peste 50% se simt singuri deseori. 3 din 10 vârstnici nu au cu cine socializa sau pe cine să se poată baza în situaţii de necesitate. 28% nu interacţionează cu mai mult de 4 persoane într-o lună întreagă. 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică şi mentală, iar singurătatea le accentuează acestora problemele medicale. În luna decembrie, Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor lansează o campanie menită să atragă atenţia asupra izolării sociale şi a singurătăţii persoanelor vârstnice.

  Ştiri sportive

  Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea
  Ana-Maria Popescu își încheie după 20 de ani cariera de sportivă pentru că nu mai are motivație.

  Local

  Un arădean a fost amendat de jandarmi cu 1.000 de lei pentru injurii aduse pe o rețea de socializare
  Marți după-amiază, un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu după ce un bărbat a adus injurii și expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de către o persoană juridică pe o rețea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât și subiecților prezentați în text. 3

  Local

  Se deschid ofertele pentru pasajul din Micălaca
  CNAIR va deschide în data de 13 decembrie ofertele primite de la firme pentru finalizarea pasajului din Micălaca. 2

  Local

  Masa pe roți pentru bunicii comunității
  Un proiect pentru sufletul comunității, demarat de Cantina Sfântul Nicolae, pentru 170 de bunici din comunitatea arădeană.

  Local

  13 centre din județ – pregătite pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani
  În municipiu, lista nu a fost încă definitivată. Vaccinarea ar putea începe la mijlocul lunii decembrie. 3

  România

  Noile măsuri restrictive aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă persoanelor care sosesc în România
  Guvernul a transmis, marţi, măsurile stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru persoanele care sosesc în România în perioada sărbătorilor de iarnă.

  Mapamond

  Elveția a autorizat folosirea capsulelor SARCO pentru sinucidere asistată
  Capsulele „Sarco” induc moartea prin sufocare, fără senzația de panică. Capsulele pentru sinuciderea asistată sunt controlate de către pacient. Doar în 2020, 1300 de oameni au ales sinuciderea asistată, în Elveția. 2

  Mapamond

  Schimbare majoră în Emiratele Arabe Unite: țara își mută weekendul
  Emiratele Arabe Unite devin singurul stat din Golf care nu va mai avea un weekend de vineri până sâmbătă. UAE îşi reduc săptămâna de lucru la patru zile şi jumătate şi îşi mută weekendul care tradiţional era de vineri până sâmbătă. Schimbările vor intra în vigoare de la 1 ianuarie şi vor fi obligatorii pentru tot sectorul public. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.