aradon.ro Web analytics
Poliția Locală Arad: „Amenzi mai multe în zonele Boul Roșu și Piața UTA”

De Ioana Costaș
Reactualizat la:

Poliția Locală Arad: „Amenzi mai multe în zonele Boul Roșu și Piața UTA”

Foto: JA
Reactualizat la:
Poliția Locală Arad reacționează în urma articolului „Parcul UTA, noua <<casă>> a oamenilor străzii”. Poliția Locală Arad reacționează în urma articolului „Parcul UTA, noua <<casă>> a oamenilor străzii”. Într-un comunicat de presă ce se dorește a fi un răspuns dat articolului publicat în 19 noiembrie, în Jurnal arădean și pe www.aradon.ro, reprezentanții instituției spun că numărul amenzilor aplicate de polițiștii locali în zonele Boul Roșu și UTA, menționate în materialul de presă, a crescut foarte mult față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce denotă prezența celor de la „Locală” în cele două puncte „fierbinți”, frecventate de oamenii străzii.
Scris de Ioana Costaș - Poliția Locală Arad reacționează în urma articolului „Parcul UTA, noua <<casă>> a oamenilor străzii”. Poliția Locală Arad reacționează în urma articolului „Parcul UTA, noua <<casă>> a oamenilor străzii”. Într-un comunicat de presă ce se dorește a fi un răspuns dat articolului publicat în 19 noiembrie, în Jurnal arădean și pe www.aradon.ro, reprezentanții instituției spun că numărul amenzilor aplicate de polițiștii locali în zonele Boul Roșu și UTA, menționate în materialul de presă, a crescut foarte mult față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce denotă prezența celor de la „Locală” în cele două puncte „fierbinți”, frecventate de oamenii străzii.

ARAD. Totodată, Poliția Locală Arad precizează că parte dintre lucrători au fost dislocați în misiuni specifice pandemiei și că, mai mult de atât, se confruntă cu un deficit de personal. Însă, chiar și așa, instituția arată în comunicatul de presă că polițiștii locali și-au intensificat controalele în ultima perioadă: „În ultimele trei luni, atât în vederea asigurării unui climat de ordine publică, cât și pentru diminuarea nemulțumirilor provocate de prezența persoanelor fără adăpost pe raza municipiului, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică și circulație, au intensificat acțiunile de prevenire a acestui fenomen prin multiplicarea raziilor prin zona supermarketurilor, pe străzi și în parcuri”.

Amenzi mai multe

Poliția Locală Arad menționează că în cele două zone prezentate în articol, numărul amenzilor a crescut în 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut. Nu menționează însă și câte dintre aceste sancțiuni contravenționale au fost achitate: „Referitor la cele două zone menționate în articol, precizăm că numărul sancțiunilor a crescut semnificativ în zona Boul Roșu, de la 48 de amenzi în cuantum de 21.221 de lei, în lunile august, septembrie, octombrie 2019, la 212 amenzi – în valoare de 66.079 de lei -, aplicate în aceeași perioadă a anului 2020. Mai mult decât atât, această zonă este monitorizată de patrule pedestre ale DGPL în intervalul orar 07:00-22:30, de luni până vineri, supravegherea zonei fiind asigurată de câte o patrulă pedestră pe schimb. Astfel de acțiuni s-au desfășurat și în perimetrul parcului din Piața UTA, cuantumul sancțiunilor fiind față de aceeași perioadă a anului trecut, în această zonă – 4.680 de lei, față de 2.760 de lei. Diferența cantitativă între numărul și valoarea proceselor verbale aplicate în cele două zone provine din diferența de alocare a echipajelor: 17 ore pe zi, pedestru, în Boul Roșu, și, prin patrulare, în arealul Aurel Vlaicu. Consecventă opțiunii sale de a scoate cât mai mult din efective în teren, Poliția Locală, prin echipajele sale pedestre, acoperă zone centrale intens populate din municipiul Arad, iar echipajele auto patrulează în cartiere”.

Lipsa de personal

Reprezentanții instituției explică ce zone ale municipiului sunt acoperite de agenți, câți polițiști locali avem și de câți mai avem nevoie: „În acest moment, DGPL dispune de un total de 92 de polițiști locali în uniformă ce realizează o varietate de activități de ordine publică, circulație, gestionare a locurilor de parcare, muncă în folosul comunității, afișare a proceselor verbale, soluționare a sesizărilor privind câinii comunitari etc. În cursul zilei, există maximum 4 patrule pedestre, prezente pe strada Mețianu, în Piața Arenei, Piața Fortuna și în cartierul Micălaca Sud. Acestora li se adaugă 9 patrule auto, ce acoperă restul zonelor municipiului. Numărul de 26 de polițiști locali în uniformă pe timp de zi rezultat se reduce lent, în ultimele săptămâni, deoarece incidența COVID-19 în rândul polițiștilor locali, încă scăzută, este, totuși, în creștere. Această situație impune atât izolarea celor bolnavi, cât și carantinarea colegilor de patrulă auto declarați drept contacte. În realitate, efectivele disponibile pentru exercitarea exclusiv a atribuțiilor de ordine publică și circulație sunt chiar mai reduse, ca urmare a implicării non-stop a 8 polițiști locali în misiuni ordonate de MAI: 6 efectuează verificarea persoanelor infectate la domiciliu, iar 2 participă la activități de descurajare a contrabandei cu produse accizabile în cartierul Aurel Vlaicu. În contextul expus, alocarea a maximum 18 polițiști locali în uniformă, pe tură, pentru toată varietatea de activități/sesizări existente în timpul zilei impune prioritizarea sarcinilor și relocarea permanentă. Până la depășirea pandemiei și consecutiva completare a 10 funcții vacante de teren pe ordine publică, Poliția Locală are 4-6 echipaje în uniformă în deficit”.

Tarafului, Gara CFR și Alfa

Poliția Locală Arad anunță că va plasa patrule pedestre și în zonele Tarafului, Gării și Alfa, însă doar după revenirea la un context normal din punct de vedere epidemiologic și de personal: „Opțiunea DGPL este ca, după revenirea la un context normal din punct de vedere epidemiologic și de personal, să fie plasate, pe timp de zi, patrule pedestre suplimentare în zonele Tarafului, Gării și Alfa. Sunt spații cu trafic pietonal intens și o mare concentrație de populație, ca și celelalte areale patrulate în prezent pedestru. Pentru zona UTA, efectele măsurilor anterior menționate va fi reducerea timpului de revenire al patrulelor auto. Totodată, dorim intensificarea colaborării în zonă cu structurile MAI, respectiv Poliția și Jandarmeria. În măsura în care problemele cauzate de oamenii străzii pot fi gestionate prin acțiuni din registrul ordinii și liniștii publice, DGPL va continua acțiunile de sancționare și îndepărtare a persoanelor fără adăpost care săvârșesc contravenții pe domeniul public al municipiului”.

Parcul UTA, noua „casă” a oamenilor străzii

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. aradean says:

  Rusine sa tot dai doar amenzi care oricum nu vor fi platite….In Alte tari sunt obligati sa poarte munca in favoarea comunitatii de nu o platesc !!

 2. #cugetdecinumairezist says:

  In urma sesizarilor despre boschetari a crescut numarul amenzilor abuzive date cetatenilor contribuabili care nu poarta masca pe strada, cam asta s-a intamplat.

 3. Billciu says:

  Dati-le in freza nu amenzi. Aia oricum nu platesc amenzile. Luati-i pe sus si trimiteti-i in localitatile lor, la Brad sau de unde vin!

 4. Dan232 says:

  Aceeași poveste, si in Paris.

 5. anonim says:

  Zau ?!? In piata Mihai Viteazul te acosteaza diversi tineri ori tiganci cu ,,tigari-tigari,, pe bulevard si la centrele comerciale de la Banu Maracine in Piata Mihai Viteazu te acosteaza tiganci cu puradei sau fara cu vesnicul ,,ia-mi si mie un detergent/lapte/sau orice altceva -pentru copii , in zona comerciala de la Polivalenta acelsi lucru., in Piata Mare la fel Ca de obicei, in jurul lor coji de seminte, mucuri si alte gunoaie. Ne-am saturat ! Puneti-i sa curete pe unde trec si trimiteti-i de unde au venit in oras

 6. Local

  Covid Arad: 696 cazuri, din peste 3 mii de teste
  3.185 de teste au fost realizate în județul Arad, de marți până miercuri. Dintre acestea, 2.626 au fost teste rapide, iar 559 au fost teste RT-PCR. 2

  Local

  Șoferiță din Arad aflată sub influența amfetaminei, implicată într-un accident
  Un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme a avut loc marți seara, pe o stradă din municipiul Arad. Incidentul s-a soldat exclusiv cu pagube materiale, potrivit IPJ Arad. Șoferii implicați în eveniment au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Nu același lucru l-a indicat și aparatul Drugtest. În urma testării, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis și amfetamină în cazul unuia dintre cei doi conducători auto, o tânără de 24 de ani, din Arad. 1

  Local

  Plecat de acasă, un bărbat din Chișineu-Criș este căutat de polițiști
  Ștefan Tolnai, în vârstă de 65 de ani, din orașul Chișineu-Criș, a plecat de acasă în seara de 25 ianuarie și nu s-a mai întors. Polițiștii îl caută.

  România

  34.255 de cazuri din peste 100 de mii de teste, în 24 de ore
  România a „doborât” recordul stabilit marți, în ceea ce privește numărul de cazuri noi de Covid-19 înregistrate. 7

  Local

  Premiaţi în „Luna Culturii la UVVG”
  Virgil Jireghie şi Televiziunea Arad au primit premiile „Ioan Slavici”, respectiv, „Mihai Eminescu”.

  ARADON Sport local

  Coman și Vidrea au început cu victorii sezonul indoor
  BUCUREȘTI. Nicolae Marian Coman și Răzvan-Gabriel Vidrea au câștigat probele de alergare de 1500 și 800 de metri la Cupa RMA București. Competiția care a deschis sezonul indoor s-a disputat în Sala „Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu”.

  Local

  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Renew Europe Group „Mă îngrozesc cât de mult s-a putut degrada orașul nostru”
  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș despre Arad, prezentul care lasă de dorit și viitorul care ar putea fi altfel. 5

  România

  Vasile Dâncu despre activarea rezerviştilor: „Nu suntem într-o asemenea situaţie”
  Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri că nu s-a discutat despre activarea rezerviştilor. Declaraţiile au fost făcute înainte de şedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care se va discuta despre criza din Ucraina. 1

  România

  Guvernul Ciucă a aprobat plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale
  Guvernul a aprobat marți plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze. Astfel, consumatorii casnici nu vor plăti mai mult de 0,80 lei/kwh la energie electrică și 0,31 lei/kw la gaze naturale. Premierul spune că a decis ridicarea nivelului de compensație. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.