aradon.ro Web analytics
Poliția locală împarte notificări pentru asociațiile de locatari

De Sorina Ambrus

Poliția locală împarte notificări pentru asociațiile de locatari

Dacă nu se vor constitui în asociații de proprietari până la sfârșitul anului, riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei.
Scris de Sorina Ambrus - Dacă nu se vor constitui în asociații de proprietari până la sfârșitul anului, riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Evidența Persoanelor au identificat, în cursul acestui an, 35 asociații de locatari care nu s-au constituit în asociații de proprietari în conformitate cu prevederilor Legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, informează Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Începând cu luna noiembrie a.c., deținătorii apartamentelor din imobilele respective sunt notificați asupra faptului că au depășit termenul legal de 12 luni pentru acest demers. Înființarea, organizarea și funcționarea unei asociații de proprietari este obligatorie la condominiile cu minimum trei apartamente și la condominiile cu locuințe aflate în proprietatea a cel puțin trei persoane fizice/juridice.

Amenzi de până la 1.000 de lei

În cadrul asociației este obligatorie constituireaadunării generale și desemenarea președintelui și a cenzorului. La asociațiile de proprietari din condominiile cu mai mult de zece unități de proprietate imobiliară sunt obligatorii adunarea generală, comitetul executiv, președintele, cenzorul sau comisia de cenzori. La asociațiile de proprietari din condominiile cu maximum zece unități de proprietate imobiliară, președintele asociației de proprietari poate fi și administrator.

Consecința neluării măsurilor de organizare și funcționare cu privire la administrarea și gestionarea proprietății comune este răspunderea juridică a tuturor proprietarilor. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 lei, de către primari sau de către împuterniciții acestora ori de către Poliția Locală.

Notificarea – primul pas

“Ca și în cazul altor deficiențe înregistrate în ceea ce privește constituirea ori funcționarea asociațiilor de proprietari din Municipiul Arad, Primăria Arad, prin intermediul Direcției Generale Poliția Locală, procedează inițial la notificarea formei de asociere a locatarilor/proprietarilor. Până în prezent, sancțiunea amenzii a avut doar un caracter excepțional, la contravenții precum absența contului unic, inexistența unor organe obligatorii autorizate ale asociației etc. După finalizarea acestei campanii de notificare a asociațiilor și de emitere a comunicatelor privind problemele întâlnite cel mai frecvent, se va proceda la aplicarea amenzilor prevăzute în Legea 196/2018”, se mai arată în comunicatul celor de la locală.

 

19 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Anonim says:

  Vrajeala pnl-ista !!! Dreptul la libera asociere nu e obligatia la asociere….pulitia locala mananca cacat !!!

  • ala says:

   Domnule, ai dreptate. Ca pe vremuri, pr control.Asta nu e democratie, e orice aqltceva.

   • anonim says:

    Au fost sa controleze cartea de imobil, apoi de trei ori s-au controlat unii pe altii daca au fost. Caraghiosi cu scoala pe sponci, sau fara scoala angajati pe pile de partid

  • Dd says:

   👍👍👍

   La fel ca si cu climele…

   Voi nu vedeți că Bibarț si acoliții lui au o răfuială continuă cu locatarii vechilor case si blocuri, dar TAC CHITIC și sunt în cårdășie continuă cu “noi dezvoltatori imobiliari” , de fapt mult pesoane fizice care trag țepe în nume propriu (eludarea TVA-ului si altor taxe), cu cladiri care NU RESPECTĂ NR DE LOCURI DE PARCARE NECESAR LOCATARILOR, regimul de înălțime al zonei, drumurile de acces, calitatea materialelor si corecta dimensionare si REDIMENSIONARE A UTILITĂȚILOR, Autorizațiile de Construcție, etc. …

   Astea toate nu se văd…, cum nu se vede NESFÂRȘITA ȚEAPĂ cu Sistemul de Termoficare arădean (două CETuri “pe butuci”, rețeaua “varză” , tarife cosmice de ani de zile, zeci de milioane de euro cheltuiți degeaba , iar DNA-ul continuă să tacă…! 😡

   Si-atunci Poliția Locală, de fapt POLIȚIA PERSONALĂ a camarilei PNL-iste, se ocupă de tot felul de rahaturi, TERORIZÂND CETĂȚENII , cu tot felul de tembelisme…

   Bă jigodiilor, dar starea infectă a straźilor din Arad (că trebuie anual să refac timoneria la mașină), nu o vedeți?
   Dar mizeria de la ghenele de gunoi n-o vedeți?
   Dar abuzurile si aberațiile de trafic din zona Boul Roșu, Tribunul Dobra, B-dul Decebal, P-ta Avram Iancu, Grigore Alexandrescu, etc . nu le vedeți?
   Dar reparatiile “de rahat” făcute la carosabil, de firmele de reparații si interventii la utilități, nu le vedeți?

   Băăă…, da’ aveți dreptate !
   Boii de arădeni CHIAR VĂ MERITĂ !!! 👍👍👍

   Și, încă, din plin…!

   PS: cât de cretin și dobitoc să fi, ca să ai pretenția ca trei proprietari care poate nici nu se cunosc sau chiar nu se suportă, dar, conjunctural, stau la același nr de casă (sau în aceeași cladire) să formeze, cică, “o Asociatie de Prorietari” ?
   Poate doi dintre ei sunt si plecati din țară sau din localitate, și cu cine “mama voastră” ati vrea să facă Asociație ăla unul singur, rămas …?

   Băăă, voi i-ați depăsit CU MULT pe comuniștii lui Cesușescu !!!

  • anonim says:

   Asta e treaba ULALA, nu a PL care a lasat orasul prada vagabonzilor , cersetorilor si bisnitarilor

 2. io says:

  Aradul e un oras sigur, nu avem boschetari, drogati, hoti, contrabandisti etc. Asociatiile de proprietari sunt marea problema a orasului, nu au ceva hàrțoage. Eroica si vigilenta militie locala isi face datoria si ne apara de pensionarii de la bloc care nu isi gasesc hârtiile. Bravo lor, belitorilor de bani pt. buget.! Tot inainte, militienii nostri “dragi”!

  • Ivona Ivona says:

   Exact asa…. PE langa asta daca mergi prin cartiere mai marginase e sarakie mare…. Zona Alfa, Cadas, Marului. Gunoaiele stau in mormane mari la capatul orasului, Mureselul pute de zor… Sunt conditii foarte naspa in Arad de multi ani… Stazile sunt asfaltate ca dracu, piscina olimpica sub pasarele…. PE centru tot drogati, vagabonzi, dubiosi…. Arata orasul ca vai de noi….. Si important e asociatiile de blocuri… Din cauza lor toate problemele…. (nu stau la bloc)

 3. Patrascu says:

  Pe strada Barbu Lautaru incepind din colonie spre Alfa. Presa
  cu garda de mediu, politia locala și inspectoratul în constructi sint așteptate cu nerăbdare. Mulți aradeni pariază pe moartea totala a angajaților acestor cuiburi de vipere

 4. Baron says:

  Politia Locala are teme de casa,target de incasari amenzi,plan local…Ce si cine se trezeste cu sarcini,la prima ora a diminetii?…Azi prea multe frunze cazute.maine,cine stie?O institutie paravan de incompetenta crasa,totala si Recons,la fel..Niste simpli executanti…Unde este separatia acestor incompetenti?Nu reusesc sa starpeasca boschetarii,cersetorii,gunoaiele societatii,dar lovesc in noi,contribuabilii de bun simt…Sunt geana la parcare langa Piata Mihai Viteazul,la semne de oprire…Nu ii vad pe cei care te trag de maneca,sa-mi vanda tigari…Pe astia nu ii vede nimeni…asta sa-mi explice mie Politia Locala,apoi mai discutam…

 5. Ghiocel de toamnă says:

  Alooooooo!!!!!voi cum va cacați dimineata,scoate ti legi?
  Scoateți mai bine țiganii de oe centru din apartamentele voastre(primariei)ca ne distrug habitatul…sunt ca o pată(negativa)in centru,scoatetii sau mărițile chiria,că numai figuri au in țeastă,si mai scoateți dracului cazinourile si pacanelele din centru!!
  Asta ar trebui sa va preocupe,NU PORCARIILE ALEA DE IDEI ALE VOASTRE!!?
  NUMA TAXE ,NUMA IMPOZITE!NUMA AMENZI PT TE MIRI CE….
  DECI,PINA IN DECEMBRIE,AVETI TERMEN STIMATI FUNCTIONARI AI PRIMARIEI SA LUAȚI MĂSURI IN PRIVINȚA ȚIGANILOR DIN CENTRUL ORAȘULUI(CHIRIASII VOSTRII PE CARE NU I POATE SCOATE NIMENI AFARA ,DIN CAUZA LEGILOR VECHI!)BOSCHETARILOR DIN ALTE ZONE ALE ȚARII….

  • timis says:

   pai de unde sa ia si ei un ban cinstit si muncit daca nu de la noi cei care muncim , ca doar nu de la cersetori, curve, drogati, cei care vand tigari cu tirul?????? daca muncesti te vede pt ca ai carte de munca, te impoziteaza si te taxeaza….daca faci afaceri ilegale nu te vede nimeni si castigi cat vrei, nu platesti taxe si impozite. statul ia bani de la cel care e prost si munceste cinstit.

  • anonim says:

   Bravo Ghiocel !Felicitari pentru comentariul pertinent si pentru adevarurile spuse.

   • Ghiocel de toamnă says:

    Mulțumesc ,Anonimule,dar pîna la rezolvarea care se lasa asteptata,sufera pe linga mine si alte familii in cauza,”cotropiti”de țiganii din Avram Ianci “Plazza”,mizwria boschetarilor,lasati sa terorizeze prin prezență si flegmele pe trotuar…
    Asteptam toti cei din Avram Iancu aa se ia masuri.

 6. Alin says:

  Ati citit legea? Legea 196/2018

  Legea spune cum se organizeaza o asociatie de proprietari. NICAIERI nu spune ca este OBLIGATORIU sa faci o asociatie. Este un alt ABUZ al POLITIEI LOCALE. Directorul securist ( fost sef SRI) aplica totul la limita legii si ameninta oamenii cu amenzi. Se va termina odata si odata si mandatul actualului primar. Sper sa ajungeti sa fiti judecati pentru ABUZURILE PE CARE LE FACETI.

  BIBART … mandatul tau trece. Altul nu mai vezi.

 7. Mortdecai says:

  Constitutia
  Art. 40 – Dreptul de asociere
  (1) Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere.

  Declaratia Universala a Drepturilor Omului – ratificata de Romania
  ART. 20

  1. Orice persoană are dreptul la libertatea de întrunire şi de asociere paşnică.

  2. Nimeni nu poate fi silit să facă parte dintr-o asociaţie.

  Ce cacat de lege invoca militienii locali? Seful politiei locale ar trebui condamnat pentru abuz in serviciu in forma calificata la fel toti militienii care isi permit sa streseze proprietarii cu aberatiile lor de cretini retardati.

  • anonim says:

   Politia Locala ar trebui desfiinatata, angajatii iau salarii parfumate fara sa faca nimic pentru siguranta cetateanului in acest oras invadat de tigani, transfugi clandestini si bisnitari din alte zone de tara. Mizeria din oras li se datoreaza in intregime.

   • Mortdecai says:

    Politia locala sunt in realitate, ca in evul mediu, bătăușii seniorului de moșie. De crezi că ar vrea seniorul de moșie să-și desființeze slugile cu parul?
    Poate că o inițiativă locală ar pune presiune pe politrucii din Arad … dar cine? Nu mai avem societate civilă. Toată societatea civilă a fost redusă la șmecheriile lui Glad Varga și cele cu strângerile de fonduri a lui Niyeki.
    Ar trebui demarat cu înființarea unui ONG civic deschis, nu de familie. Te bagi? Eu mă bag dar trebuie să fim măcar 3 nenorociți din cei 160.000 din Arad.
    Poate se bagă și alții!? Ar fi bine-veniți!
    .. să vedem înghesuiala …

 8. anonim says:

  PL mai bine ar curata orasul de vagabonzii instalati in jurul pietelor si fac pe parcagiii, pe tianii itineranti ce ne intorc pe dos lazile de gunoi si de cersetorii ce se agata de masini si de oameni si de nu le dai blestema . Ar fi bine ca PL in loc sa terorizeze asociatiile de proprietari sa isi vada de treaba si sa adune din pietele agroalimentare contarbandistii de tigari, parfumuri,rufe vechi. PL ar face bine sa amendeze amendeze pe cei ce se fac ca matura orasul dar nu o fac, mai ales in jurul lacului de la Padurice pe bulevardul revolutiei si zona garii,. Asta ar fi treaba PL, nu sa faca teroare cu cei ce respecta normele sociale si isi vad te treaba lor.

 9. Petru says:

  Lege făcută pe genunchi de necunoscători ai problemelor asociatiilor, încarcă birocratic inutil asociatiile. Presedintii de bloc isi bagă picioarele, nu vrea nimeni sa isi mai ia pe cap birocratii imputite

 10. Local

  77 de ofertanți pe 29 de parcele scose la licitație de Primăria Ineu
  Suprafețele de teren se află pe fosta locație a unității militare din oraș și au suprafețe cuprinse între 449 și 600 de metri pătrați.

  Local

  Covid Arad: 696 cazuri, din peste 3 mii de teste
  3.185 de teste au fost realizate în județul Arad, de marți până miercuri. Dintre acestea, 2.626 au fost teste rapide, iar 559 au fost teste RT-PCR. 2

  Local

  Șoferiță din Arad aflată sub influența amfetaminei, implicată într-un accident
  Un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme a avut loc marți seara, pe o stradă din municipiul Arad. Incidentul s-a soldat exclusiv cu pagube materiale, potrivit IPJ Arad. Șoferii implicați în eveniment au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Nu același lucru l-a indicat și aparatul Drugtest. În urma testării, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis și amfetamină în cazul unuia dintre cei doi conducători auto, o tânără de 24 de ani, din Arad. 1

  Local

  Plecat de acasă, un bărbat din Chișineu-Criș este căutat de polițiști
  Ștefan Tolnai, în vârstă de 65 de ani, din orașul Chișineu-Criș, a plecat de acasă în seara de 25 ianuarie și nu s-a mai întors. Polițiștii îl caută.

  România

  34.255 de cazuri din peste 100 de mii de teste, în 24 de ore
  România a „doborât” recordul stabilit marți, în ceea ce privește numărul de cazuri noi de Covid-19 înregistrate. 7

  Local

  Premiaţi în „Luna Culturii la UVVG”
  Virgil Jireghie şi Televiziunea Arad au primit premiile „Ioan Slavici”, respectiv, „Mihai Eminescu”. 1

  ARADON Sport local

  Coman și Vidrea au început cu victorii sezonul indoor
  BUCUREȘTI. Nicolae Marian Coman și Răzvan-Gabriel Vidrea au câștigat probele de alergare de 1500 și 800 de metri la Cupa RMA București. Competiția care a deschis sezonul indoor s-a disputat în Sala „Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu”.

  Local

  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Renew Europe Group „Mă îngrozesc cât de mult s-a putut degrada orașul nostru”
  Interviu cu europarlamentarul Vlad Botoș despre Arad, prezentul care lasă de dorit și viitorul care ar putea fi altfel. 6

  România

  Vasile Dâncu despre activarea rezerviştilor: „Nu suntem într-o asemenea situaţie”
  Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri că nu s-a discutat despre activarea rezerviştilor. Declaraţiile au fost făcute înainte de şedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care se va discuta despre criza din Ucraina. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.