aradon.ro Web analyticsPoliţistul Dărăbuţ, sub control judiciar

Poliţistul Dărăbuţ, sub control judiciar

Liber să păşească dincolo de pragul casei. Decizia de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar aparţine Judecătoriei Arad, însă a fost contestată.
Scris de Ioana Costas - Liber să păşească dincolo de pragul casei. Decizia de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar aparţine Judecătoriei Arad, însă a fost contestată.

În 4 noiembrie, Judecătoria Arad decidea înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile în cazul poliţistului Claudiu Dărăbuţ – aflat în arest la domiciliu din iulie, după aproximativ trei săptămâni în care a fost în arest preventiv în urma incidentului din noaptea de 12 spre 13 iunie, când agentul de poliţie a fost implicat într-o altercaţie cu poloistul Alex Băltean. În urma bătăii primite, poloistul a rămas inconştient, întins pe jos, în faţa terasei unui restaurant din centrul Aradului, poliţistul plecând de la faţa locului.
Revenind la soluţia instanţei din 4 noiembrie, se arată că: „Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, care se va lua pe o perioadă de 60 de zile începând de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Dărăbuţ Claudiu Ioan, în prezent, aflat în stare de arest la domiciliu, măsură luată prin încheierea penală din 9 iulie 2015, pronunţată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Arad, măsura înlocuirii urmând a fi pusă în aplicare efectivă la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri”.

Interdicţii

Judecătorul i-a pus în vedere inculpatului obligaţiile ce îi revin odată aflat sub control judiciar: „Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Impune inculpatului interdicţia de a depăşi limita teritorială a ţării. Impune inculpatului pe durata controlului judiciar să nu se apropie şi să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii familiei acestuia şi cu martorii Şerban Raul, Verbiţă Răzvan Petre, Dima Virgil Silviu şi Frandeş Sergiu, direct sau indirect, pe nici o cale. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

Contestaţia depusă de Alex Băltean

Contestaţia s-a judecat în 9 noiembrie la Tribunalul Arad. Judecătorii au decis să respingă, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de Băltean Alex – persoană vătămată, împotriva încheierii penale pronunţată de Judecătoria Arad din 4 noiembrie, când lui Dărăbuţ i-a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.
În schimb, Tribunalul Arad a admis o altă cerere a persoanei vătămate, cerere în care a invocat excepţii de neconstituţionalitate a unui articol din Codul de Procedură Penală, care se referă la calea de atac împotriva încheierilor prin care se dispune asupra măsurilor preventive în cursul judecăţii. În soluţia Tribunalului Arad din 9 noiembrie se arată că: „Admite cererea formulată de contestatorul-persoană vătămată Băltean Alexandru Ioan şi sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 206 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, cu referire la art. 425/1 Cod procedură penală”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Meszar anunță că nu va fi nimic spectaculos în noul sezon, chiar dacă vin noii investitori la UTA
  „Va fi continuitate și stabilitate, nicidecum performanțe sportive spectaculoase. Vom avea același buget salarial și pentru anul viitor, precum în acesta! Nu avem petro-dolari, ci bani munciți de parteneri”.

  Local

  Ultimele somaţii pe Mărului
  Au mai rămas de demolat 24 de construcții ilegale pe strada Mărului. Familiile care locuiesc aici și care sunt privite ca ultima piedică în calea modernizării nu vor primi însă alte locuințe.

  Mapamond

  Ryanair avertizează că preţurile zborurilor către Europa vor creşte în această vară
  Preţurile biletelor de avion vor creşte în această vară din cauza cererii mari pentru vacanţele pe plajă în Europa, a anunţat Ryanair.

  Local

  A murit fostul senator arădean Ioan Crețu
  3

  Local

  Zeci de baxuri cu țigări de contrabandă ascunse după lăzi cu mere, la Timișoara
  Captură însemnată a polițiștilor, la Timișoara. Oamenii legii au găsit 75 de baxuri cu țigări de contrabandă într-un autovehicul încărcat cu mere. Marfa ilegală era ascunsă în spatele lăzilor cu fructe. 1

  Local

  Mai bine de jumătate din populația județului s-a autorecenzat
  Direcția de Statistică îi sfătuiește pe arădeni să verifice în platformă, după șapte zile, dacă autorecenzarea a fost validată sau trebuie reluată.

  ARADON Sport local

  Atletico Arad are potențial juvenil
  Două finale jucate și un trofeu câștigat arată că există o rețetă a succesului.

  ARADON Sport local

  Se conturează campioanele din Liga 5

  Local

  Direcția Regională de Drumuri avertizează: se lucrează inclusiv pe autostrada Arad - Nădlac!

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.