aradon.ro Web analyticsPrimăria: „Cetatea Aradului revine în patrimoniul municipiului”

De Diana Dutu

Primăria: „Cetatea Aradului revine în patrimoniul municipiului”

Urmează încheierea unui nou protocol de colaborare între Ministerul Apărării şi Primărie şi asumarea unui nou termen pentru reabilitarea imobilului din Gai unde ar urma să se mute unitatea militară.
Scris de Diana Dutu - Urmează încheierea unui nou protocol de colaborare între Ministerul Apărării şi Primărie şi asumarea unui nou termen pentru reabilitarea imobilului din Gai unde ar urma să se mute unitatea militară.

ARAD. „Cetatea Aradului revine în patrimoniul municipiului.” Acesta e anunţul postat, miercuri seara, de Primăria Municipiului Arad pe pagina de Facebook a instituţiei. Alăturat acestui mesaj, a fost publicată o adresă a Ministerului Apărării Naţionale către primarul Călin Bibarţ. Iată conţinutul acesteia:

Ca urmare a discuţiilor purtate în data de 21.01.2022 pe tema situaţiei Cetăţii Aradului, Ministerul Apărării Naţionale este de acord cu efectuarea operaţiunilor de publicitate imobiliară prin înscrierea dreptului de proprietate al Municipiului Arad şi de administrare al Consiliului Local al Municipiului Arad asupra imobilului 1187 Arad – Cetate în cartea funciară, aşa cum este prevăzut la art.1 alin.(1) din Hotărârea Guvernului nr.1100/2010 privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, condiţionate de:

*reluarea demersurilor de către autoritatea publică locală pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului 718 Arad-Gai, prin lucrări de investiţii, conform cerinţelor care au fost stabilite de Ministerul Apărării Naţionale prin nota de fundamentare a investiţiei, aşa cum este prevăzut la alin.2 (2) din Hotărârea Guvernului nr.1100/2010;

*încheierea unui nou protocol de colaborare între Ministerul Apărării Naţionale şi Municipiul Arad, în care să fie prevăzute obligaţiile părţilor şi un termen asumat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Arad, pentru reabilitarea imobilului 718 Arad-Gai;

*acordarea folosinţei necondiţionate a imobilului 1187 Arad – Cetate pentru Ministerul Apărării Naţionale, prin Unitatea Militară 01249 Arad, până la finalizarea lucrărilor la imobilul 718 Arad-Gai, aşa cum este prevăzut la art.5 alin.(2) din Hotărârea Guvernului nr. 1100/2010;

*asigurarea unor containere pe un amplasament din Cetatea Aradului şi racordarea acestora la utilităţi, destinate funcţionării Unităţii Militare 01249 Arad.

Menţionăm că acordul Ministerului Apărării Naţionale pentru efectuarea operaţiunilor de cadastru şi publicitate imobiliară a fost transmis şi către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Arad.” Documentul este semnat de ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

 

13 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Corin says:

  Stati linistiti NU va fii nimic de aici , asemenea publicatii tot au mai fost

 2. arad.zone says:

  Felicitări! Sperăm să fie de bun augur pentru întregul oraș!
  Despre istoria Bisericii franciscane din cetate puteți citi aici:
  https://www.arad.zone/blog-ar/file-din-istoria-bisericii-franciscane-din-cetatea-aradului

 3. Baba goanga says:

  Aradul nu va mai fi capabil de asemenea investiții! De abia dacă vor mai fi bani de plătit gazele la cet si iluminatul stradal!!!

 4. Aradul meu says:

  Stați flexati. Știți care este diferența între un primar roman și unul german? Romanul se agita, mediatizează, devine grandoman în exprimare și nu face în final nimic, cel german, tace și face. Asadar, mai puține vorbe și mai multe fapte.

 5. A.Rădeanu says:

  Cetatea n-are cum să REVINĂ în patrimoniul Aradului pentru că nu a fost niciodată a municipalității. Ea a fost construită ca obiectiv militar de împărăteasa Maria Tereza în sec. XVIII și a avut întotdeauna o întrebuințare militară, nu edilitară, fiind în patrimoniul armatei. Este normal ca, pentru cedarea ei, Ministerul Apărării să primească altceva în schimb.

  • anonim says:

   Cititn inceputul comentariului, credeam ca Imparateasa sau vreun urmas, a facut cerere de retrocedare, ca la noi se poarta… 🙂

 6. poseidon says:

  Dacă este adevărat că a existat o statuie ecvestră a împ.Maria Tereza?

 7. Arad says:

  Super inca o ruina… care intra in patrimoniu alaturi de fabrica Marta si teatrul vechi

 8. AnonimUnic says:

  La fosta unitate militara Gai, sunt “cazati” boschetarii. Asa are Primaria grija de Aradul asta, pe tot ce pune mana ea si S.C.Recons S.A. se transforma in faliment!

 9. calimero says:

  felicitari bibi, ocupa-te acum cu bani UE si de cetate la restaurare si de infractura din jurul cetatii, dar ar trebui facuta si o fundatie care sa o administreze, ca altfel devine o gropa de bani pentru primarie si o sursa de bani pentru paraziti, plus tot felul de impozite la stat

 10. tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 6

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.