aradon.ro Web analytics
„Prin noi înșine”, spre performanță

De Daniel Scridon

„Prin noi înșine”, spre performanță

Totul despre Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Scris de Daniel Scridon - Totul despre Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

ARAD. Facultatea de Ştiinţe Economice, Informatică și Inginerie are deja o adevărată tradiţie în peisajul economic şi academic din Arad, Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Marghita și Sebiş. Reorganizată în anul 2015, cu o tradiţie de peste 30 de ani în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, este continuatoarea a trei facultăţi distincte care au funcţionat în ultimul sfert de secol în cadrul universităţii: Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Informatică şi Facultatea de Inginerie. A fost un proces derulat în mai multe etape, impus de necesitatea obiectivă de a găsi o formă de organizare viabilă, puternică, în pas cu tendinţele existente în mediul universitar şi pe piaţa muncii, având ca misiune dezvoltarea cercetării științifice de înalt nivel și formarea resurselor umane înalt calificate în domeniile specializărilor deținute.

Calitatea educaţiei, atât teoretică, dar şi practică, este dovedită de miile de tineri care au absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie, cea mai veche dintre facultăţile private cu profil academic din ţară. Dintre absolvenții cu rezultate profesionale deosebite îi amintim pe Mircea Coza şi Romeo Dunca, prezenţi constant în Top 300 Capital, dar şi o serie de personalități din mediul politic, social, administrativ, atât la nivel judeţean, cât și național.

Prin programele de la învăţământul de licenţă şi masterat, facultatea îşi propune să faciliteze însuşirea de metode, deprinderi şi capacităţi care să le permită membrilor comunităţii universitare o autoinstruire continuă, să-şi dezvolte şi să-şi diversifice continuu preocupările consacrate compatibilizării procesului de învăţământ cu cel din ţările avansate. În planurile de învăţământ sunt incluse la toate specializările discipline fundamentale şi opţionale de impact european de profil, oferind astfel posibilitatea de formare a unor specialişti în domenii de vârf.

Ofertă diversificată

În anul universitar 2021-2022, în cadrul facultăţii vor funcționa următoarele programe:

Licență: Administrarea afacerilor (Arad), Administrarea afacerilor în limba engleză (Arad), Marketing (Arad, Satu Mare, Baia Mare, Zalău, Marghita), Contabilitate şi informatică de gestiune (Arad, Satu Mare, Baia Mare), Informatică (Arad), Silvicultură (Arad), Economia comerţului, turismului şi serviciilor (Sebiș).

Master: Administrarea afacerilor în turism şi servicii, Audit şi expertiză contabilă, Marketingul şi managementul firmei, Management şi marketing forestier, Tehnologii pentru dezvoltare web.

Postuniversitare – in domeniul administrarea afacerilor, marketing şi contabilitate.

Studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie pot beneficia de parteneriatele încheiate cu instituţii publice şi agenţi economici şi au acces gratuit la baze de date internaţionale (platforma ANELIS, Springerlink, CEEOL, Web of Science, Science Direct). De asemenea, studenţii se pot integra în ASE (Asociaţia Studenţilor Economişti) şi pot primi granturi intre 40.000 şi 100.000 de euro pentru proiecte de antreprenoriat.

„Prin abilitățile manageriale ale conducerii universității, respectiv ale d-nei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, formăm – împreună cu studenţii noştri – o echipă. Fiecare în parte şi toţi împreună tindem spre performanţă. Depinde doar de noi să o atingem. Suntem preocupaţi de îmbunătăţirea permanentă a activităţii, de dezvoltarea parteneriatelor cu mediul de afaceri, şi de menţinerea nivelului cercetării la standarde europene. Tradiţia acumulată de-a lungul timpului, experienţa corpului profesoral, baza materială modernă, diversitatea de activităţi de tip teoretic şi practic vor permite tinerilor să acumuleze competenţe profesionale solide, prin care să se integreze cât mai uşor pe o piaţă a muncii dinamică, plină de provocări” – spune prof. univ. dr. Cristian Haiduc, decanul Facultăţii de Științe Economice, Informatică și Inginerie.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Sergiu Bîlcea: „Obiectivul echipei PNL este să nu ratăm nicio finanțare europeană”
  „Echipa politică liberală vine cu direcții pentru dezvoltarea Aradului”, a punctat deputatul Sergiu Bîlcea. 3

  Local

  Apel pentru lifturile de la ORL și Reumatologie
  Licitația pentru lifturile de la spitalul ORL se va relua, după ce nicio firmă nu a răspuns solicitării făcute de administrația locală. 2

  Local

  Aradul – lider național la testarea Covid în cabinetele medicilor de familie (vezi lista)
  138 de medici de familie s-au înscris în acest program de testare. Testarea este gratuită și se realizează cu teste rapide. 6

  Local

  40.935 de dosare pentru 82 de judecători
  Pe rolul Tribunalului și al judecătoriilor din județul Arad au fost înregistrate în cursul anului 2021, 40.935 de cauze nou intrate, a căror soluționare a fost asigurată de 82 de judecători și 152 de grefieri, asistenți judiciari, agenți procedurali, aprozi, funcționari publici, şi personalul contractual angajat al instanțelor, se arată în bilanțul instituției. 1

  Local

  14,4 milioane pentru plata în avans a gazului pe martie
  Alocarea acestei sume către CET Hidrocarburi ar urma să fie votată în şedinţa CLM de joi, 27 ianuarie. 1

  Local

  Aradul vrea un nou Spital Municipal
  Un milion de lei pentru Studiul de Fezabilitate al viitorului Spital Municipal. Suma ar urma să fie bugetată în 2022. 3

  Local

  200 de ani de teologie ortodoxă arădeană
  Bicentenarul va fi marcat printr-o serie de evenimente publice, care se vor desfășura pe parcursul acestui an. 1

  Local

  1.600 de pozitivi și 4.000 de contacți își așteaptă deciziile de carantinare
  DSP spune că volumul de muncă este foarte mare, motiv pentru care a apelat, din nou la voluntari. Deciziile sunt importante pentru generarea concediilor medicale. 3

  Local

  Autoturism pe contrasens pe autostrada Arad-Nădlac. Șoferița, o tânără din Arad, amendată și lăsată fără permis
  Polițiștii Biroului de Poliție Autostradă au lăsat o tânără de 22 de ani, din Arad, fără permisul auto pentru 60 de zile și i-au aplicat, totodată, o amendă de 870 de lei. Totul, după ce șoferița a fost filmată rulând cu mașina pe autostrada Arad-Nădlac, pe contrasens. 28

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.