aradon.ro Web analytics


Problema deșeurilor, gestionată de specialiști

De Andreea Pintea

Problema deșeurilor, gestionată de specialiști

Reactualizat la:
Managementul deșeurilor este o problemă a societății actuale, tocmai de aceea este nevoie de formarea unor specialiști în domeniu.
Scris de Andreea Pintea - Managementul deșeurilor este o problemă a societății actuale, tocmai de aceea este nevoie de formarea unor specialiști în domeniu.

ARAD. „Deşeurile reprezintă o problemă majoră şi complexă, dezbătută la nivel mondial şi care afectează întreaga populaţie a lumii”, explică președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Gheorghe Seculici. În acest context, CCIA Arad organizează un curs de Specialist în managementul desurilor. „Cursul este util tuturor societăţilor comerciale care generează sau produc deşeuri (indiferent de tipul lor)”, a mai punctat președintele Camerei de Comerț. Cursul se va desfășura în perioada octombrie – noiembrie 2020, fiind autorizat de Specialist în managementul deșeurilor, cod COR 325713.

La acest curs se pot înscrie absolvenții de studii superioare. „În conformitate cu prevederile Legii nr. 211/25.11.2011, art. 22, alin.3, deţinătorii/producătorii de deşeuri persoane juridice, comercianţii, precum şi operatorii economici autorizaţi din punct de vedere al protecţiei mediului pentru efectuarea operaţiunilor de colectare şi transport deşeuri „au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de prezenta lege sau să delege această obligaţie unei terţe persoane.

Tematica cursului vizează reglementări legislative în domeniu, noile directive şi responsabilități în activitate.Programul de formare se finalizează cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii şi Justitiei Sociale si al Ministrului Educatiei Nationale, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formării profesionale a adultilor”, declară managerul Centrului de Formare Profesională din cadrul CCIA Arad, prof. Carmen Crişan.

Principalele tematici abordate cuprind: * Specialist în managementul deșeurilor – rolul si locul în organizație; *Procesul de management al deșeurilor în organizație: planificarea activităților de gestionarea a deșeurilor, instruirea personalului implicat în gestiunea deșeurilor, organizarea activității de gestiune a deșeurilor, evaluarea activităților în procesul de management al deșeurilor, urmărirea și îndeplinirea responsabilităților privind gestionarea deșeurilor; *Noutăți legislative în domeniul gestiunii deșeurilor – studii de caz; * Legea 211/2011 prezentare si studii de caz; *Monitorizarea si raportarea deșeurilor – studii de caz; *Soluții practice pentru a evita încălcarea legislației de mediu în domeniul deșeurilor – studii de caz; *Gestionarea integrată a deșeurilor: tendințe europene, politica gestiunii deșeurilor în România, cadru legislativ si alte cerințe, analiza ciclului de viață al produselor, studiu de caz; *Fluxul gestiunii deșeurilor: metode de colectare, transport, depozitare, reciclare, incinerare; Managementul integrat al deșeurilor; *Managementul deșeurilor în instituțiile publice; Deșeuri periculoase: gestiunea deșeurilor periculoase, depozitarea si incinerarea deșeurilor periculoase, transportul deșeurilor periculoase, obligații ale generatorilor de deșeuri periculoase, studiu de caz.

Confirmarea înscrierii la curs se poate face la adresele de email: ccia@ccia-arad.ro sau carmen.crisan@ccia-arad.ro, iar detalii se pot obține la telefon: 0730.188.299.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Stefan51 says:

  extraordinar,domnu seculici,va rog gasiti o modalitate sa-i OBLIGATI pe cei de la retim sa vina la curs sa invete ce sa faca cu investitia de 30 000 000E pe care inconstientii din primarie leau pus-o in brate

  • Lotzi says:

   Păreți a fi ușor pe atarura. Cei 30 mil au fost acesatii de către întreg județul Arad…. RETIM gestionează doar zona 1 din 5 zone…. Iar stația de sortare deșeuri Arad nu era inclusa în SMID,pare un curs de sezon (la modă) din cauza ca ne-am asumat o țintă de reciclare la nivel național pe care se pare ca încă nu o putem realiza.

 2. miki says:

  Incepand cu America,Italia…etc…sectorul deseurilor e controlat de Mafie…..! La noi sa fie altfel….??????

 3. România

  Crişul Repede, decolmatat după 30 de ani
  Cel mai modern și performant utilaj de dragare din țară acționează pe lacul de acumulare al Prizei de Apă Oradea.

  România

  Revoltător! Profesoară filmată în timp ce își pălmuia elevii. Ministrul Educației: Trebuie să reacționăm ferm și imediat, cu toleranță zero
  O profesoară din Maramureș a fost filmată în timp ce își pălmuia elevii, potrivit unei înregistrări publicată pe contul de Facebook al lui Andy Popescu și preluată de ministrul Educației.

  ARADON Sport local

  Punct salvat la ultima fază!

  Local

  Timp de așteptare pentru automarfare, la frontiera Nădlac II. Restricțiile din țara vecină au aglomerat vama
  Ca urmare a restricțiilor impuse de autoritățile maghiare cu privire la circulația vehiculelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei, în data de 23.10.2020, care a fost declarată zi de sărbătoare naţională în ţara vecină, în 24 octombrie s-a constatat o creştere a numărului de automarfare care s-a prezentat în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară la graniţa comună.

  ARADON Sport local

  Luca Kunszabo a câştigat aurul la Cupa României

  ARADON Sport local

  Gafencu „The Blitz”, sub reflectoare!
  Trei sportivi arădeni s-au impus în gala de kickboxing „Dey Grand Prix Colosseum”.

  Local

  Avem un nou Consiliu Judeţean
  Aleşii judeţeni au depus jurământul şi şi-au preluat, astfel, mandatele. 12

  Local

  Accesul interzis în pădurile din Arad, pentru 90 de zile, din cauza pestei porcine
  Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad a hotărât, pe 24 octombrie, interzicerea accesului în zonele împădurite ale județului, din cauza pestei porcine africane. 15

  Local

  Cod galben de ceață în Arad, până la ora 10
  23 de localități din județul Arad se află sub incidența unui cod galben de ceață, până la ora 10. Vizibilitatea va scădea până la 50 de metri.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.