aradon.ro Web analyticsProfesori arădeni nemulțumiți că li s-a luat „dreptul” la Pfizer

De Sorina Ambrus
Reactualizat la:

Profesori arădeni nemulțumiți că li s-a luat „dreptul” la Pfizer

EPA-EFE/Sean Gallup / POOL
Reactualizat la:
DSP Arad are cunoștință despre două cazuri, în timp ce sindicatul din învățământ susține că zeci de cadre didactice au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca.
Scris de Sorina Ambrus - DSP Arad are cunoștință despre două cazuri, în timp ce sindicatul din învățământ susține că zeci de cadre didactice au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca.

Arad. Scandal între cadrele didactice arădene și Direcția de Sănătate Publică Arad pe tema vaccinării. Potrivit unui comunicat transmis de către Sindicatul Democratic Învățământ (SDÎ) Arad “zeci de cadre didactice din judeţ au renunţat la vaccinare, nemulţumite că au fost reprogramate fără acordul lor pentru alte zile şi pentru administrarea altui ser.”

Zeci de profesori, membri de sindicat, sunt foarte supăraţi pentru faptul că nu au acces la vaccinul Pfizer BioNTech pentru care s-au programat şi că urmează să fie vaccinaţi cu AstraZeneca. Unii au fost anunţaţi cu o zi înainte de data programată pentru vaccinare că sunt reprogramaţi pentru o dată ulterioară, alţii s-au prezentat la data programată în centrul de vaccinare, dar spre uimirea lor li s-a spus că nu pot fi vaccinaţi din cauză că au fost reprogramaţi, fără acordul lor, într-un alt centru de vaccinare. Prin reprogramare au constatat că rapelul este la începutul lunii mai, ceea ce denotă faptul că, deşi erau programaţi pentru vaccinare cu Pfizer BioNTech, vaccinul pe care îl vor primi este AstraZeneca. Din cauza reprogramării, mulţi colegi, membri de sindicat, au renunţat la vaccinare”, se arată în comunicatul SDÎ Arad.

Un domeniu prioritar

Potrivit sindicatului, „salariaţii din învăţământul preuniversitar fac parte dintr-un domeniu prioritar de activitate, iar prevenirea şi combaterea riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ar trebui să reprezinte o atenţie sporită din partea autorităţilor”.

Nu putem fi de acord cu acest tratament inechitabil faţă de salariaţii din educaţie, având în vedere gradul mare de risc la care sunt supuşi atât ei, cât şi elevii de la clasele la care predau. Ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă educaţia mai este cu adevărat domeniu prioritar, iar profesia de dascăl mai este respectată de către autorităţi”, se mai menţionează în comunicat.

Zecile de persoane sunt… două”

De cealaltă parte însă, Direcția de Sănătate Publică Arad, prin vocea directorului executiv dr. Horea Timiș, subliniază că, de fapt, zecile de cadre didactice despre care se vorbește în comunicatul sindicatului, sunt de fapt două persoane care ar fi fost, într-adevăr nemulțumite și au refuzat să se mai vaccineze: „Avem cunoștință despre două cadre didactice care doreau neapărat să se vaccineze cu Pfizer și au renunțat la vaccinare în momentul transferului la centrul de vaccinare special deschis pentru profesori, unde se vaccinează cu AstraZeneca. Inițial, profesorii s-au programat la mai multe centre de vaccinare. Odată cu operaționalizarea centrului de vaccinare dedicat personalului din învățământ, toate cadrele didactice înregistrate în alte centre au fost transferate către acesta. Cei mai mulți erau, într-adevăr programați la un centru Pfizer, dar capacitatea acestuia era deja depășită. Când am primit fluxurile destinate cadrelor didactice, nu știam și ce vaccinuri vom primi, pentru că nu există posibilitatea de a alege. Toți avem dreptul la vaccinare, nu la vaccinarea cu un anumit tip de vaccin. Trebuie subliniat că până în acest moment, la centrul de vaccinare din campusul UVVG, destinat personalului din învățământ, s-au vaccinat deja 460 de profesori, fără a se întâmpina niciun fel de probleme sau nemulțumiri din partea acestora. De aceea, țin să felicit toate cadrele didactice care au ales să se vaccineze și care tratează cu responsabilitate campania de vaccinare, care va duce la creșterea siguranței în școlile arădene”.

52 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Bonetti says:

  Se minte ca pe vremea comunismului, ti se da doar impresia ca e curios cineva de parerea ta. Da, au fost profesori mutati dintr-o parte in alta, planificati pt Pfizer si vaccinati cu Astra Zeneca . Si nu doar doi.
  Tolvai, sa se fi intamplat asa ceva pe vremea ,,ciumei rosii” cum ar mai fi guitat toti activistii si politrucii galbenu si haştagişti. Nu mai vorbesc de Intaiul Om al tarii. Ar fi organizat conferinte de 3 ori pe zi, sa zica, pana i se termina bateria P….S… D…. P….S….
  D….. Asa , insa , fiind pa putere, totul e excelent

  • Mda says:

   Hopa, sa nu-mi spui ca esti revoltat ca sunt batjocoriti niste oameni 😮.. sau te deranjeaza doar cand e vorba de vaccinare ? alte drepturi pot fi terfelite si la alea esti zeflemist? Hai, iesi in strada si te revolta pentru speta asta, vin si eu ca mie nu-mi place nici un fel de batjocura din partea autoritatilor.

   • Bonetti says:

    Zise un troll de cariera😂

    • Mda says:

     Ca sa ma cobor la nivelul tau pueril as zice sa nu fii papagal ca eu ti-am zis troll primul(pe buna dreptate) 😂😂😂

     • Bonetti says:

      Am inteles. Ai drepturi de autor asupra unor cuvinte😂😂😂
      Tocmai de aia am zis, expertule!

   • Bonetti says:

    Cum as putea sa fiu nemultumit ca sunt masuri luate de un Guvern legitim, investit de un Parlament rezultat al votului democratic?
    Ti se pare😂😂😂

   • SN says:

    Pentru atitudinea profund eroică, Liga Neprihăniților Luptători împotriva măștilor și a vaccinurilor a decis să-l numească liderul lor pe Mda.
    Rușine nouă că nu știm cum să apreciem măreția și erudiția sa 😉

    • anonim says:

     Bonbonettiiiii !!! mai scrii mult sub doua nik name ???? 😂😂😂😂😂 Doamne ma prost te a facut cine te a avortat 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   • Atentie la limbaj! says:

    Stimata redactie Aradon, nu ar trebui sa interveniti in moderarea unor comentarii, intrucat e un fluviu de injurii in comentariile unora, pe care si eu as putea sa-i categorisesc in fel si chip, dar nu o fac?

  • anonim says:

   Nu cred o iota din ce latri acolo ! minti cu nerusinare , doar autoritatiile spun clar ca e vorba doar de doua persoane , si ce importanta are cu ce vaccin se vaccineaza cadrele didactice ? nu tu latrai pe aici ca vaccinul AstraZeneca e foarte sigur ? atunci care e problema ??? auzi la el cum poate sa minta ca au fost mai multe persoane vaccinate cu Astrazeneca 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂……….si mai ,, cretin calificat ,, ….aaaa !!!! pardon ! academician ratat , ….cum plm de fazan sa folosesti tu cuvinte din termenii populari ? cum mai rahat uman sa spui tocmai tu …Tolvai … ??? vai de soarta ta de rebut uman !😂😂😂😂😂😂😂😂

   • Bonetti says:

    La cate spume faci se pare ca nici azi nu ai avut o zi buna la cersit😂😂😂
    Analfabet spumigen!

    • anonim says:

     😂😂😂😂😂😂😂😂bombonettiiii !!! cum dracu poti mintii in halul asta vis a vis de cadrele didactice ? 😂😂😂😂😂😂 auzi la prostanul ca au fost mai multe persoane in situatia respectiva , cand autoritatiile au spus clar ca e vorba doar de doua persoane !!!!….mincinosule 😂😂🤣🤣🤣🤣🤣

    • anonim says:

     😂😂😂😂 Bombonetti mincinosul ! 😂😂😂cum mai rama sa spui ca mint autoritatiile ???? nu ti este rusine mai molusca sa spui asa ceva ? 😂😂😂 Doar doua persoane , doua !!! au fost in situatia respectiva , de unde stii tu ca au fost mai multe ? ia spune , de unde stii ??? mincinos mic si paros ce esti 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   • Bonetti says:

    Poti sa crezi ce zice sindicatul sau ce zic autoritatile. Dar cum nu prea pricepi ce citesti pt tine e acelasi lucru. Trista viata mai trebuie sa ai , anonime. Printre straini, cersind prin intersectii, seara inapoi in cort, mai mult ca sigur, sau pe dunga santului. Cand ai terminat de invatat tabla inmultirii cu 3, mai povestim.

    • anonim says:

     🤣🤣🤣 Cum cazi in plasa ca musca in rahat !!! 😂😂😂 mai mosulica , ti am spus si ti mai spun de n ori , cu tine doar ma distrez , ma amuza cand vad cat de redus esti !!!….adica acum autoritatiile mint , ca asa spui tu , dar in alte cazuri cand altcineva spune ca autoritatiile mint , sari tu repede de cur in sus , cum ca ,NUUUUU !!! cel ce afirma ca autoritatiile mint e neinformat sau rau intentionat 😂😂😂 asta doar datorita bolii tale mintale care iti produce placere doar ca sa te contrazici indiferent de tema 😂😂😂…am un idiot de asta ca tine la servici , daca azi afirma un lucru , il las doua zile si pe urma spun si eu ce a spus el , ca idiotul sa sara iar la contrazis , nu o data a fost inregistrat cu telefonul cand era o discutie mai aprinsa , ca ulterior sa i se puna filmarea in bot 😂😂😂 desigur ca incerca sa o intoarca de radem in hohote de el cand auzi cu ce argumente vine 😂😂😂…… asa esti si tu mai Bonbonetti ! minti cu nerusinare si nu mai stii ce ai afirmat acum doua , trei sau cinci zile in urma , vai de soarta ta de epava ce esti !!!! 😂

     • Bonetti says:

      La servici, anonime. Vezi ca doar analfabetii scriu servici in loc de serviciu. Cersitul prin intersectii poate fi numit serviciu? Ca de mai mult sigur nu esti in stare😂

 2. Spurcata castă says:

  Când a fost destul Pfizer și aveau prioritate numai o mica parte au vrut sa se vaccineze.Ceilalți au vrut sa vadă dacă moare lunea vaccinată sau nu.Acuma behăie în fel și chip ca ei fiind speciali esențiali etc nu li se da vaccinul preferențial.

  • Mda says:

   Si de asta sunt spurcati ca vor sa aiba dreptul sa aleaga sau sa se convinga ca nu e periculos inainte de a se vaccina cu ceva experimental ? Mai cata empatie fata de semeni. “Responsabilitate” dar cu conditii ?🤮

  • SN says:

   Stimabile ce spurci o casta, fugi că e de rău. Când Mda rostește cuvântul magic “experimental” se cutremură Universul de mânie. Toate studiile și cercetările asupra vaccinurilor, toată expertiza celor care lucrează prin laboratoarele farmaceutice pălesc la rostirea cuvântului “experimental” 😁

   • Mda says:

    Nestimabile troll ignobil. Alea TOATE la care te inchini cu fata spre Mecca au si o alta fata. Pune mana si citeste si cate o carte, poti sa incepi cu asta: https://www.jovis.ro/Cartea-Vaccinarea-eroarea-medicala-a-secolului-Louis-de-Brouwer-M-D–289.htm … vezi ca-ti dai arama pe fata cu laboratoarele farmaceutice mult iubite, eu aleg sa-i cred pe cei care nu fac miliarde profit din asta. Ai dovezi ca nu e “experimental”? atunci ia lumineaza-ma cu dovezi cat timp asigura “imunitate” sau fa un pas in spate, nu e rusine daca esti slab pregatit

    • SN says:

     😂😂😂 Ai citit o carte și ai devenit expert. 😂😂😂

     • Mda says:

      👎 Chiar de ar fi asa e mai mult decat ce ai citit tu vreodata😂😂😂 deci nu ne luminezi cu imuniatea asigurata de vaccin? mars inapoi pe facebook🤮

     • SN says:

      @Mda…iar probleme la stomac stimabile? Regurgitezi la greu zilele astea…o fi de la informațiile de proastă calitate pe care le consumi în doze nerecomandate?
      Zău așa, bea niște zeamă de lămâie că văd că antiemeticele nu-ți plac. Or fi experimentale? 😁

    • anonim says:

     Asta e fratele geaman a idiotului de Bonbonetti 😂😂😂😂 iti dai seama ce bolnav e idiotul incat se sustine singur cu un alt cont ?😂😂😂😂😂

     • Bonetti says:

      Te recunosti?😂😂😂
      Demonstreaza ce afirmi😄

     • SN says:

      Nu am nevoie de 2 conturi stimabile. De când m-am vaccinat cu vaccinurile experimentale de care ne-a prevenit mărețul Mda, mi-a crescut o pereche de brațe și scriu la 4 mâini 😂😂😂
      Îți dai seama ce ai ratat 😉

    • anonim says:

     Mda ! idiotul asta e tot Bonbonetti 😂😂😂 dar cretinul asta e bolnav cu capul , pt fiecare persoana pe care o ataca are tot un alt nik name ! 😂😂😂 iti dai seama pana unde merge tampenia la unii oameni ? 😂😂😂 se sustine singur de pe coua conturi 😂😂😂😂

     • Mda says:

      Asa pare cu toate ca astalalt zice ca s-a voaccinat spre deosebire de Boretti. Era si normal sa-l afecteze doar la extremitati ca la sistemul nervos sau creier nu avea cum 😂😂😂😂 , de aia nu le e frica la astia de efecte secundare 😂😂😂

     • Bonetti says:

      Anonime, anonime, in loc sa-ti pregatesti repertoriul pentru maine in intersectie, pierzi vremea pe aici sustinand intelectuali ca mda😂😂😂
      A iesit ceva azi la cersit?

   • anonim says:

    Eminenta cenusie ! vrei sa spui ca aceste vaccinuri nu sunt experimentale ??? tu te auzi ce spui ? nu stiu daca din cititorii de pe aradon e cadru medical care si participa la procesul de vaccinare , insa nota trimisa de minister catre cadrele medicale spune NEGRU PE ALB , vaccinurile sunt in faza experimentala , iar cadru medical trebuie sa informeze acest aspect celui ce urmeaza sa fie vaccinat , ba mai mult de atat ! in nota respectiva se specifica ca fiecare persoana care doreste sa se vaccineze sa semneze pe propia raspundere …. asa ca da ! e un experiment ordinar ,indiferent cat rahat le place altora sa manance

    • SN says:

     Și marmota învelea ciocolata 😂😂😂

    • Mda says:

     L-ai incuiat.👍 Stai ca acum urmeaza ceva diversiune sarcastica de troll infect referitoare la persoana ta sau la a mea ca la subiect e varza 🙄

     • SN says:

      Sigur că m-a încuiat că doar nu o să pun la îndoială ce zice anonimul fără nicio sursă verificabila 😂

     • anonim says:

      😂😂😂 Mda ! auzi la inteligentu , cica fara nici o sursa verificabila , oricine are in familie un medic care participa la campania de vaccinare poate sa l intrebe pe respectivul medic daca exista sau nu acea notificare de la minister , asta daca respectivul vrea sa recunoasca , ca ma gandesc ca pentru semnare de luare la cunostiinta , nici un vaccinat nu a fost pus sa semneze ceva , …sau poate ca da , habar nu am ….cert e ca in respectiva nota se mentioneaza caci aceasta campanie e sub autoritatea armatei , au mai fost idioti care au sarit de fund in sus cand am postat cuvant cu cuvant respectiva nota , afirmand ca mint 😂 ca acum toata lumea sa stie ca , da ! armata e cea care conduce aceasta campanie , chiar daca prin presa nu sa prea specificat acest lucru decat foarte vag si de prea putine ori ….dar lasa l ca acest ,, intelectual de SN sau Bonbonetii , egal ! el stie mai bine ce si cum !😂😂😂

 3. Sonor says:

  O intrebare pentru domnul Horea Arad din Timis sau invers, ca oricum nu conteaza . Se spune ca se doreste imunizarea in regim de urgenta a celor din educatie. Cum s-a urgentat facand rapelul dupa 8 saptamani, in loc de 3?

  • Bonetti says:

   Ai dreptate, niste trantori. Propun sa dea ei bani statului si daca vor vaccin , sa-i vaccineze cu apa. Ei, dracia dracului, numai pretentii😄

 4. ady says:

  Profesorii sunt oare multumiti ca stau acasa de un an….nu predau aproape nimic…si iau salarii intregi..Acum nu e bun vaccinul…oricum nu vroiau sa se vaccineze…astia sunt cei mai mari ipocriti….!!!

  • Profu' says:

   Exact! Multi nici nu ar mai dorii sa se intoarca la clasă. E mult mai comod on-line. Banul sa vină ce conteaza ca nu muncim !

 5. Rere says:

  Cu cata ușurință minte acest personaj. Multi ne-am făcut programarea inca din ianuarie pentru Pfizer. Cu ce drept ne obliga acum la Zeneca? Ce se întâmplă cu dozele de Pfizer pentru care încă programarea îmi apare ca valabila? Pe deșteptul asta îl avem doar noi, arădenii!

 6. Agnes says:

  La AstraZrneca rapelul e dua 8 saptamani – la inceputul vacantei de vara profesorii vor fi imunizati!

 7. Felicitări says:

  Felicitări Sorinei Ambruș pentru un articol onest și documentat, felicitări sindicatului pentru curajul de a spune adevărul despre abuzurile săvărșite în învățământul arădean.

 8. anonim says:

  Eminenta cenusie ! vrei sa spui ca aceste vaccinuri nu sunt experimentale ??? tu te auzi ce spui ? nu stiu daca din cititorii de pe aradon e cadru medical care si participa la procesul de vaccinare , insa nota trimisa de minister catre cadrele medicale spune NEGRU PE ALB , vaccinurile sunt in faza experimentala , iar cadru medical trebuie sa informeze acest aspect celui ce urmeaza sa fie vaccinat , ba mai mult de atat ! in nota respectiva se specifica ca fiecare persoana care doreste sa se vaccineze sa semneze pe propia raspundere …. asa ca da ! e un experiment ordinar ,indiferent cat rahat le place altora sa manance

 9. Profesor says:

  Stimate domn Horia Timis, poate sunt doar doi care au facut scandal. In realitate sunt mult mai multi nemultumiti care stau cuminti pentru ca asa sunt educati. Iar nemultumirea vine din faptul ca prioritar inseamna de fapt un rapel la 57 de zile, nu la 21. Nu, nu sunt mofturi, e doar un drept de a se respecta ceea ce legal s-a facut prin intermediul platformei. Pe de alta parte, vad ca se da cu pietre in profesori pentru scoala online. Da, or fi si profesori care n-au facut nimic, dar sunt si cei care au petrecut si 8-9 ore in fata calculatorului pentru a face ore de calitate, a cauta diverse resurse si aplicatii, a lucra cu aplicatii necunoscute, pentru a le fi bine tuturor elevilor, nu doar unora din anumite categorii sociale. De aceea, ca profesor, sunt nemultumit ca s-a decis ,,de undeva” ca profesorii aradeni trebuie vaccinati cu Astra Zeneca, desi erau programati, legal, cu Pfizer. Speram ca cineva sa se sesizeze in acest caz si sa reprogrameze cat mai repede profesorii cu programarea din platforma la vaccinul Pfizer.

 10. Marius says:

  Și eu am 50 ani și sunt vaccinat cu serul Astra Zeneca.
  Ma întreb ca sunt ch fițele astea de 2 bani ca profesorii refuza astra zeneca . Dacă sunteți buni profesori (cum va considerați unii din voi, deși peste 80 %ma îndoiesc) citiți mai profund prospectul astea zeneca dragi profesori, care unii din voi luați banii degeaba. Lăsați Pfizer pt persoane vulnerabile peste 65 ani și mai multe boli nesimtitilor ce sunteți.

 11. Manu says:

  Trebuie să se cunoască adevărul, în sensul că este o schimbare de regulă în timpul jocului. Nu este corect să modifici verbal, o programare efectuată oficial pe platformă (19 cadre didactice dintr-o instituție) fără acordul acestora. Nu credeți minciunile declarate de DSP, că ar fi doar doi profesori. Rog coordonatorii redacției să modereze comentariile care aduc jigniri. A avut grijă actuala conducere a țării să creeze dezbinare privați contra bugetari. Da stimați cetățeni înverșunați împotriva profesorilor! De ce nu vă educați voi copiii?

 12. Nicu says:

  Se pare ca profesorii, dupa ce si-au luat titularizarea, au invatat sa se planga. In orice situatie gasesc un motiv sa se victimizeze. Cand erau locuri doar pentru ei, nu au vrut sa se vaccineze. Acum vor tratament preferential fata de ceilalti. De ce, restul tarii se poate vaccina cu AstraZeneca iar profesorii nu ?

 13. BERCHEA says:

  Taci dracului dobitoc de DSP ce esti! Voi habar nu aveti ce vaccinuri primiti, dar pacientii au dreptul sa aleaga tipul de vaccin! Mai bine recunoaste ca ati indus fals pe piata ca Astra Zeneca este bun si pentru cei peste 65 de ani, desi nu este asa! Pe de alta parte ,bai cretin al Aliantei Toxice, mai bine ai vedea ce se intampla la Ineu, unde sef este bimbirica ala de Ionescu, care este bou din nascare si nu a facut pana acum decat 60 de vaccinari! De fapt e ca tine, o marioneta pusa la DSP, habarnist si impostor!

 14. Agnes says:

  Danemarca suspendă vaccinarea cu Astra Zeneca după ce un pacient a murit din cauza unui cheag de sânge, a anunțat pe Twitter ministrul Sănătății Magnus Heunicke. Suspendarea vaccinării cu Astra Zeneca se face pe perioada în care autoritățile investighează posibile efecte secundare serioase

 15. UT Arad

  Trei utişti au fost convocați la naţionala Under 17

  România

  Aproape 80% din deţinătorii auto cu poliţe RCA la City Insurance şi-au refăcut asigurarea
  Aproape 80% din deţinătorii auto care aveau poliţe RCA la City Insurance, cu valabilitatea până după data de 11 mai 2022, şi-au reînnoit deja asigurarea RCA la o altă companie de asigurări, potrivit Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

  Local

  Peste 7.500 de sesizări privind disparițiile de copii într-un an
  De Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual – 25 mai – Poliția Română face publice date îngrijorătoare.

  ARADON Sport local

  A fost prima etapă din Crosul Cetăţilor

  Local

  Mașină de 50.000 de euro, căutată de autorităţi în Italia, găsită la Nădlac II
  Un bărbat în vârstă de 46 de ani a încercat să introducă în țară, pe la frontiera Nădlac II, un autoturism marca Range Rover Evoque, căutat de autoritățile din Italia spre confiscare.

  UT Arad

  Blestemul penaltyurilor pentru Atletico
  Arădenii termină pe locul 4 turneul final al Ligii Elitelor U15 fără să piardă în timp regulamentar de joc!

  Advertorial

  Costume de baie – vezi cele mai recente croiuri
  Nisip fierbinte, miros de briza mării, pescăruși cântând și băuturi colorate. Vacanța de vară este momentul perfect pentru a te relaxa și a te distra cu moda de vară. De asemenea, este timpul să-ți găsești costumul de baie perfect pentru femei! Stilurile și croielile de astăzi îți permit să alegi propunerea perfectă - de la un model sportiv, dintr-o singură piesă, până la un model din două piese foarte atrăgătoare.

  Local

  Situație de urgență în județ: primăriile, responsabile să adune gunoaiele
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad s-a întrunit miercuri, 25 mai, pentru a decide ce măsuri se iau în vederea asigurarea colectării deșeurilor din localitățile aflate în zona 5.

  Advertorial

  Românii ai căror venituri cresc vor plăti rate reale mai mici în 2022?
  În ultimul raport publicat de BNR cu privire la evoluția ratei inflației, se arată că la nivel global s-au înregistrat creșteri de prețuri importante în ceea ce privește bunurile de larg consum. Din păcate, dinamica acestor creșteri a depășit, în majoritatea cazurilor, valorile anticipate, urcând, astfel și mai mult deasupra țintelor de inflație stabilite de mai multe bănci centrale.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.