„Proiectul-mamut” de la Ineu, adjudecat de Tehnodomus

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:

„Proiectul-mamut” de la Ineu, adjudecat de Tehnodomus

Reactualizat la:
Tehnodomus și-a adjudecat un nou contract bănos: realizarea proiectului de „reducere a emisiilor de carbon” în Ineu, în valoare de 11,4 milioane de lei fără TVA.
Scris de Eugen Rogojan - Tehnodomus și-a adjudecat un nou contract bănos: realizarea proiectului de „reducere a emisiilor de carbon” în Ineu, în valoare de 11,4 milioane de lei fără TVA.

INEU. În octombrie 2020 scriam că a fost lansată procedura de atribuire a execuției lucrărilor de construcții și instalații în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în zona urbană Ineu”. Proiectul se ridică la valoarea de 11,4 milioane de lei, finanțarea venind prin Programul Operațional Regional. Contractul a fost încheiat, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, pe data de 11 ianuarie 2021, câștigătoare a licitației fiind cunoscuta firmă Tehnodomus. Aceasta a fost, de altfel, și singura ofertă depusă în cadrul licitației. Oferta financiară depusă de Tehnodomus a fost cu aproximativ 16 mii de lei mai mică decât limita maximă admisă.

În cadrul proiectului vor fi construite piste de biciclete în lungime totală de aproape 13 kilometri, vor fi construite trei platforme de închiriat biciclete și parcare autoturisme (una de tip Park and Ride), vor fi construite opt stații de autobuz, va fi construită și amenajată o intersecție între strada Decebal și Centura Sud (240 de metri), va fi asfaltată și pavată strada Decebal (509 metri), va fi construită o copertină de garare pentru autobuze, va fi construit un pod peste Crișul Alb (80 de metri), va fi construită o pasarelă pietonală peste Canalul Gut (24 de metri).

Conform licitației lansate în octombrie anul trecut, „proiectul va contribui la îndeplinirea obiectivului de reducere a emisiilor de carbon în zonele urbane bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Acesta va contribui la îndeplinirea obiectivului general al POR 2014-2020, de creștere a competitivității economice și îmbunătățire a condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a condițiilor infrastructurale și a serviciilor, care să asigure o dezvoltare sustenabilă a regiunilor, capabile să gestioneze în mod eficient resursele, să valorifice potențialul lor de inovare și de asimilare a progresului tehnologic. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea emisiilor de carbon și de alte gaze cu efect de seră provenite din transportul rutier motorizat, de la nivelul orașului Ineu”.

Recent, Tehnodomus a semnat un contract cu Complexul Muzeal Arad, pentru reabilitarea părții de Palat Cultural în care instituția își desfășoară activitatea. Tot Tehnodomus a lucrat și la construcția pasajului de la CET de pe centura Aradului și a pasarelei de la Ștrand, la reabilitarea Colegiului Economic, Podului Decebal, la modernizarea stadionului UTA, iar acum lucrează la reabilitarea fațadelor Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și, teoretic, la construirea noului Palat al Copiilor, proiect ce stagnează, însă, din lipsă de fonduri. Pe lângă toate astea, Tehnodomus a câștigat și licitația pentru restaurarea și reabilitarea funcțională a Cetății Ineului, program finanțat tot prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Suma totală a acestui contract se ridică la aproape 19 milioane de lei cu TVA inclus.

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Robyy says:

  Ma da ăștia îs peste tot. Nu contează ca nu termina lucrările la timp sau fac lucru de mântuială ei i-au lucrări pe banda rulanta. Prin Bihor nu au lucrări? La cum sa dus vestea cred ca nu ii lasă nici sa între în județ nu sa mai participe la vreo oferta.

  • aradean says:

   Chiar ei au facut centura Oradei, dar conteaza si controalele si presiunea pe care o pune administratia locala. Acolo se fac controale si la predarea proiectului primaria nu este absenta, cum e la noi.
   In curtea unui bloc de pe revolutiei firma din oradea care a predat lucrarea a spus ca n-a avut nici macar un control in 5 luni de munca. predarea lucrarii a fost facuta catre…locatari, nu administratie

 2. un simplu arădean says:

  Ați dat o palmă la un kăkat

 3. Florian says:

  Au mai fost fost firme dar nu au fost acceptate. .

 4. Iulian says:

  Cu acest proiect se va polua mai mult decat “beneficiile” aduse. Bani cheltuiti degeaba. Nici macar primarul care teoretic si practic ar trebui sa dea un exemplu nu ii capabil sa mearga pe jos sau cu bicicleta, si nu face 15 min pe jos pana la primarie. Asta-i Romania.

 5. ARADON Sport local

  Revine fotbalul judeţean?
  13 martie este data avansată pentru începerea unui sezon hibrid de Liga 4.

  Local

  Lansarea platformei StudentErasmus.uvvg.ro
  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş" din Arad lansează platforma digitală prin care studenţii UVVG pot aplica online pentru mobilităţile Erasmus+ de studiu şi practică.

  Local

  Caută salvarea de la retrogradare
  CERMEI. Cu doar 7 puncte strânse din 30 posibile, Lunca Teuz Cermei ocupă locul 8 din 10 echipe, având emoţii cu menţinerea în eşalonul trei al fotbalului românesc.

  Mapamond

  Germania, în lockdown sever până pe 14 februarie
  Măsuri tot mai aspre în Germania, unde s-a extins lockdown-ul până pe 14 februarie. 6

  România

  Un polițist din Vaslui s-a fotografiat în lenjerie intimă și cu un morcov în anus, apoi a distribuit pozele
  Scandal în toată regula la IPJ Vaslui, acolo unde – teoretic – la șefia instituției a fost împuternicit fostul șef al Poliției Arad, comisar șef Ioan Tamaș. Un poliţist din cadrul inspectoratului s-a fotografiat – cu ajutorul unui selfie stick - în timpul unui joc erotic, îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov în anus și a distribuit pozele unor apropiați – conform adevărul.ro. Fotografiile au fost distribuite mai departe. 9

  UT Arad

  UTA, altă față la meciul cu Voluntari
  Elevii lui Laszlo Balint au jucat mult mai avântat față de ce știam noi. Au arătat că știe să atace! Mai laborioși la mijlocul terenului. 2

  Local

  Alfa, sub copitele porcilor
  De ani de zile, locuitorii cartierului nu reuşesc să scape de animalele de casă lăsate libere de locuitori de pe strada Mărului. 18

  Local

  Temperare pe expresul Arad-Oradea
  Toţi cei patru parteneri ai acordului încheiat pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea schimbă acordul. 14

  Local

  Municipalitatea vrea să intre în Bursa Româna de Mărfuri
  Astfel s-ar putea achiziţiona energie electrică de pe piaţa liberă la preţ mai mic decât cel standard oferit. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.