aradon.ro Web analytics

Proprietar de imobil din Arad, disperat de oamenii străzii

De Valentin Goran

Proprietar de imobil din Arad, disperat de oamenii străzii

Reactualizat la:
Un proprietar de imobil degradat ce servește drept loc de refugiu persoanelor fără adăpost a dat curs ofertei municipalității, prin Direcția Generală Poliția Locală Arad, de monitorizare a imobilului de către echipajele operative.
Scris de Valentin Goran - Un proprietar de imobil degradat ce servește drept loc de refugiu persoanelor fără adăpost a dat curs ofertei municipalității, prin Direcția Generală Poliția Locală Arad, de monitorizare a imobilului de către echipajele operative.

Arad. În toamna anului precedent, deținătorul legal al unui imobil degradat, situat pe strada Grigore Alexandrescu a procedat, cu bună credință, la securizarea perimetrului după ce fusese în nenumărate rânduri sancționat de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică pentru nerespectarea prevederilor HCLM 162/2006, privind gospodărirea municipiului.

Au forțat accesul în imobil

În ciuda acestui demers, persoanele fără adăpost obișnuite să se refugieze în clădire au forțat, din nou, accesul în incintă, fapt care a condus la cea de-a șasea sancțiune contravențională aplicată proprietarului, într-un interval de șase luni, de către reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Arad. Cuantumul amenzilor pe care deținătorul respectivului imobil le are de achitat pentru nerespectarea prevederilor articolului 6, alineatul 1, litera f din HCLM 162/2006 este, în momentul de față, de 12.000 de lei.

Polițiștii locali, de pază

În pofida eforturilor deținătorului legal de a izola perimetrul, trei oameni ai străzii au pătruns abuziv pentru a înnopta în imobil, fiind îndepărtați din zonă și sancționați contravențional de către polițiștii locali cu atribuții de ordine publică, în noaptea de 19 spre 20 februarie 2020, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991/R. Prin invadarea sistematică a clădirii de către oamenii străzii, aceasta a revenit la statutul de zonă de risc din punct de vedere sanitar și, totodată, un atentat la securitatea și integritatea fizică a riveranilor sau a cetățenilor aflați în tranzit în proximitatea respectivului imobil.

Încuviințare notarială

Agreată de către proprietarul imobilului, încuviințarea sa notarială ce va permite accesul echipajelor operative de ordine publică în incintă va înlesni atât monitorizarea permanentă a locației până la reabilitarea clădirii, cât și predarea persoanelor surprinse pătrunzând prin efracție către Poliția Municipiului Arad, putând face obiectul unor sesizări de natură penală, la plângerea prealabilă înaintată de proprietar.

Proiectul de colaborare dintre proprietari și Primărie, reprezentată de DGPL Arad continuă, având în vedere beneficiile conferite de acesta părților implicate, prin evitarea acumulării de amenzi de către proprietarii imobilelor vizate și posibilitatea unei abordări a acestor fapte din perspectiva legislației penale.

 

39 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Adina says:

  Nu se poate ca in plin centrul Aradului tiganimea sa fie stapina pe strada !
  Sint agresati si amenintati cetatenii care refuza sa dea bani drogatilor, care prizeaza si isi fac tigari cu halucinogene ziua in amiaza mare.
  Nimeni nu-i duce acolo unde le este locul, politia nu mai are nicio patrula .

 2. Nic says:

  E dezastru intre teatru si boul rosu ca misuna drogatii si ziua in amiaza mare si noaptea si isi fac culcus acolo. Cine ii scoate din orasul asta ca nu mai suportam ?

 3. Barb says:

  O intrebare simpla: de ce avem in fiecare zi drogati care sint pericol pe strada in Arad ?

  • Scarface says:

   Proprietarul este disperat?!? Serios? Cladirea aia zace în ruina de ani buni fără să se deranjeze cu nimic, acum că are de plătit amenzi şi impozite mărite devine disperat. Clădirea trebuie demolată pentru că in halul de degradare în care a ajuns din cauza indolenței proprietarului, nu mai poate fi salvată!!! Aşa că domnule proprietar, noi suntem cei disperați! În altă ordine de idei aş propune să se schimbe numele străzii in “strada prof. Gheorghe Falcă” e cea mai reprezentativă stradă rămasă dupa domnia sa!

 4. gelu says:

  Intr-o zi o sa fie nenorociri mari ca ramin astia fara bani de droguri. Unde sint echipajele care patruleaza pe jos ?

  • fuck rasisti says:

   sunteti niste gunaoie de oamenii aia ce fumeaza akolo sunt amarati sunt vai mama lor luati interlopi si mafioti nu cerestoriii…iar gunoaiele rasiste care tot ca in evul mediu ..cand mamika va infrica cu tigani ..akum fete voatre dugla tiganii nu fug de ei cum ari fi vrut voi ..hihihi tot pe pl de tigan sunteti voi romabilor rasisti

 5. Time says:

  Haideti la uta. Sa vedeti numa infractoi si tigani si drogati. Seara e dezastru toate birturile alea infecte si salile de jocuri aduna neoameni de aia. Si politia nimic tot acolo is.

  • anonim says:

   PL -orar de lauze. Ieri chiar langa sediul politiei din Vlaicu, un tigan cocalar si boarfa de serviciu pe care o administreaza se organizau in gura mare asupra tarifului si a masinii in care ea sa ,,activeze,,mai incolo, la Lidl o tiganca folosea un sugar ca sa cerseasca si mai jos, la Jysk trageau de oameni tigancile cu oferta de tigari.

 6. Mire says:

  Oamenii strazii si oamenii drogurilor. Ca practic is legale toate … iarba si etno si chimice si politia zero.

 7. Boboc says:

  și agresivi sunt cei drogati! aveti curaj sa mergeti singuri în zona Stației CFR, atât ziua, cât îndeosebi noaptea sau în zona Boul Roșu si in pe strazile dintre aceasta si teatru ? unde ne sunt si ce pazesc politistii de la judet si municipiu, nimeni nu stie …

 8. tudorascu says:

  Ce frumos le zice politia cu siguranta si incredere da nu vezi picior de ei. Ca au grija aia de la bou rosu sa fie plin de drog pe centru.

 9. fuck rasisti says:

  sunteti niste gunaoie de oamenii aia ce fumeaza akolo sunt amarati sunt vai mama lor luati interlopi si mafioti nu cerestoriii…iar gunoaiele rasiste care tot ca in evul mediu ..cand mamika va infrica cu tigani ..akum fete voatre dugla tiganii nu fug de ei cum ari fi vrut voi ..hihihi tot pe pl de tigan sunteti voi romabilor rasisti

  • bazi says:

   zi-ne bai drogatule pe care strada dormi ?

  • anonim says:

   Tu,fuck rasist esti un gunoi si probabil furnizorul de ,,marfa,, de te deranjeaza revolta oamenilor ce nu vor in jur trantori drogati ce in loc sa isi ia un loc de munca , cersesc, talharesc, fura,pentru bani de drog luat de la unul ca tine.

 10. dinamo says:

  SCURSURILE,PLEAVA SOCIETATII.SCOSI DIN ARAD.ANTONESCU-SAPUN AMO FACEA DIN EI,PUSCARIA E NIMIK PT ANIMALELE ASTEA.

 11. anisoara says:

  Aradul ca o satra, e infiorator. Am fost amenintata de un drogat cind am lasat masina la spalatoria auto de pe strada cu acest imobil pentru ca nu am vrut sa-i dau bani. Unde ne sint politistii pentru ce ii platim ?

 12. Minescu says:

  singura pietonală a municipiului, strada Mețianu,oglinda societății arădene. suntem asaltați de oamenii strazii, drogurile se invirt la liber in zona. nimeni nu face nimic ?????

 13. Turcas says:

  Aradul e raiul nenorocitilor care urla pe strada, se drogheaza, trag din pungi aurolac și stau în grupuri de peste 10 persoane cu alcoolul lângă ei fiind totdeauna agresivi. De pe vlaicu in boul rosu nu vezi macar un politist in patrulare, Se va sfirsi rau.

 14. ionita says:

  orasul e india nu mai e mica viena. incredibil la ce s-a ajuns.

 15. Craciun says:

  Calea Romanilor a fost luata in stapinire de tiganime. Palatele alea cu turnuri si sulite de fier forjat de la cine au luat si cum autorizatie de constructie ? Se aduna satra serile la manele la ei la bodega in bou rosu si la sala de jocuri tot acolo si politia ii evita. Nu se mai poate.

 16. ale says:

  in checheci cind intrati ca acolo e plin de droguri.

 17. Suciu says:

  E prapad in colonie la uta. Pe noapte si mai nou si ziua intre blocurile de lateral de stadion se trage din hirtie se fumeaza iarba si mai gasesti seringi lasate de niste nenorociti. Groaza sa lasi copii la joaca afara din bloc.

 18. Steli says:

  Speluncile alea de cluburi de pe centru si aradu nou cind le goleste politia ?? Ca is pline si de drogati sub 18 ani si peste virsta aia. Daca n-ar fi aia n-ar fi nici cine sa vinda. Da nu se vrea sint toti pe o mina.

 19. f.b. says:

  Sa-l condamne la arest la domiciliu si nu vor mai fi probleme cu boschetarii!

 20. Mokofanu says:

  ”…trei oameni ai străzii au pătruns abuziv pentru a înnopta în imobil, fiind îndepărtați din zonă și sancționați contravențional de către polițiștii locali”. Sancționați contravențional? Oamenii străzii? Și cum vor plăti acele amenzi, dragilor? În păduchi?

 21. Lia says:

  Aradul ca o satra. Iti este sila de ce-a ajuns orasul nostru.

 22. todor says:

  Drogatii sint focare de infectie .. le-a adus locala si doctor … zombii vii care au hepatite, sida si tuberculoza. Cum pot fi lasati in libertate printre oameni ? Cum oare ???

 23. Stanciu says:

  Ce sordid arata centru Aradului care sta sa se darame. Si seara o grmada de apartinatori ai generatiei X bine imbracati unii din ei, sub influenta stupefiantelor. Ce pazeste familia si autoritatile de ce nu fac razii si nu patruleaza numai Dumnezeu stie.

 24. Lupascu says:

  In licee si internate de facultatile alea de zero stiinta de ce nu se intra ? De la astia cu praf la nas trebuie inceputa curatenia.

 25. petre says:

  frateeee ce nenorocire de stara e aradu asta

 26. mitru says:

  Droguri si furturi si tilharii de la10 ani fac astia. Politistu e in concediu nu vezi unu pe strada cica oameni in uniforma. Nu mai trebe platit salar la asa ceva.

  • anonim says:

   Ăia si alea in uniforma ce ar trebui sa patruleze stau ciopor la cafele cu masinile ascunse in intuneric pe dupa cladiri, in masini nimeni.

 27. duki says:

  Mai rau ca-n Africa. Da de ce sa sufere aradenii ca autoritatile alese nu misca nimic ?

 28. ivan says:

  Vedeti unde va dus politia Arad care este mega corupta si se ocupa doar de afaceri si trafic de tigari netimbrate camatarie nu mai are timp sa va protejeze

 29. anonim says:

  Mai treceti si nu doar in masini si faceti inconjorul bazinului Delfinul si al Salii Polivalente sa vedeti pe sub ziduri saci de dormit si saltele ale mancatorilor de seminte veniti cu tot tribul aici.

 30. Bogdan says:

  Eu,oricum nu aștept nimic de la “autoritați”,legea…o facem noi,pe centru…cu …..grijă,când prindem câte un drogat,sau boschetar,miliția este croitorie sa și faca pa pantaloni strech..
  Stau de 3 aninin zona teatru…si s mulți drogați si țigani!mai.mulți de cat in checheci.

 31. Local

  50 de porţii de mâncare pe zi pentru medicii arădeni
  Asociaţia Toys Story, Restaurantul Ratio şi firma Italia LaGusta oferă medicilor, începând de luni, masa de prânz şi speră că şi alţi arădeni li se vor alătura. 1

  Oameni

  "Coronavirus Challenge": Un "influencer" care a lins vasul unei toalete publice - testat pozitiv COVID-19
  COVID-19: Un influencer a fost testat pozitiv cu virusul după ce a făcut „Coronavirus Challenge". Tânărul a lins un vas de toaletă

  Local

  Maşinile de poliţie ne cântă imnul naţional
  Măsură... interesantă anunţată de către reprezentanţii Poliţiei Române şi, ulterior, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad. 6

  Local

  Declaraţie online pentru ieşitul din casă, dar semnată de mână
  Putem să ne completăm declaraţia pe proprie răspundere online, dar trebuie să o semnăm de mână.

  Local

  139 de persoane în carantină și 1.775 autoizolate la domiciliu în Arad
  Direcţia de Sănătate Publică Arad anunţă faptul că, sâmbătă dimineaţa, la ora 9:00, în judeţul nostru se aflau 139 de persoane cazate în centrele de carantină.

  Local

  “Ţara arde, baba se piaptănă” pe munţii din Arad
  Măsuri pe cât de bine intenţionate, pe atât de hilare luate de către autorităţi, pentru a combate răspândirea coronavirusului. 7

  Local

  Medic de la Spitalul Județean Arad: „Dacă nu izolăm în scurt timp contacţii, ne umplem”
  E semnalul de alarmă tras de către un medic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. 34

  România

  CORONAVIRUS. 160 de noi cazuri, în România
  Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus confirmate pe teritoriul României a ajuns la 1.452.

  Local

  Minunile naturii din Arad: cerbul carpatin, surprins în „Lunca Mureșului”
  O prezență care nu poate trece neobservată: cerbul carpatin (Cervus elaphus), cel mai mare erbivor din Parcul Natural „Lunca Mureșului” Arad. Imagini video surprinzătoare, surprinse de angajații Parcului. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.