Vineri, în sala de ședințe a Primăriei Vladimirescu, s-a desfășurat ședința de constituire a noului Consiliu Local, urmată de alegerea viceprimarului. Era previzibilă o ședință explozivă, având în vedere faptul că primarul Ioan Crișan nu avea majoritate pentru a-și impune viceprimarul, respectiv, Mihai Mang, PNL având doar 8 consilieri față de 9 ai opoziției. Toate calculele arătau că vicele va fi de la opoziție, ALDE, PSD și Noua Dreaptă având 9 consilieri. Cu toate acestea, a ieșit Mihai Mang, propus de către PNL. Candidatul Noii Drepte a avut două voturi, iar cel al PSD-6. L-am întrebat pe primarul Ioan Crișan de unde a venit al IX-lea vot. Răspuns : „Nu știu, nu am negociat cu nimeni, am lăsat totul la aprecierea consilierilor. Spre deosebire de alții, eu cred că niciun partid nu s-a născut cu gândul de a face rău, ci, dimpotrivă, pentru a face bine. Că indivizii care vremelnic conduc un partid vor să se cațere pe scara socială prin intermediul politicului, este un adevăr cunoscut. Mă bucur că la Vladimirescu s-a demonstrat odată în plus că oamenii care au intrat în Consiliul Local chiar vor să-i reprezinte și să-i ajute pe toți cetățenii. Indiferent de culoarea politică, toți consilierii au deschisă ușa Primăriei, atât eu cât și viceprimarul Mang suntem deschiși la dialog. Poate că voi fi considerat retrograd, poate că voi fi acuzat de trădare, dar rămân consecvent pincipiilor pe care trebuie să le aibă un conductor de obște. Pe primul loc între acele principii este cinstea, corectitudinea, cuvântul dat. Un fost consilier spunea că primarul Ioan Crișan trădează. Fără să vrea, a spus un adevăr cu jumătate de măsură. Niciodată primarul Ioan Crișan nu va susține interesul privat al cuiva, dacă acesta nu este fundamentat cu dovezi că acesta aduce beneficii comunității. Vă garantez că nimeni din Consiliul Local Vladimirescu nu va mai face opoziție politică. Ultima etapă a luptei politice s-a consumat. De aici încolo, interesul comunității revine pe primul loc”.
Rarisim: consiliu fără negocieri!
Rarisim: consiliu fără negocieri!
Viceprimarul de la Vladimirescu a fost ales deși partidul său nu are majoritate.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Inspecția Judiciară va efectua verificări cu privire la săvârșirea unei eventuale abateri disciplinare de către judecătorul de la Curtea de Apel Ploiești care a admis, joi, cererea de suspendare a hotărârii CCR prin care au fost anulate alegerile prezidențiale, informează Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
România
Sâmbătă va fi zi de doliu național pe teritoriul României, în memoria Papei Francisc.
România
Deciziile Curții Constituționale a României sunt definitive și nu sunt supuse niciunei căi de atac, a declarat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr. Tudorel Toader, fost judecător la CRR și fost ministru al Justiției.
Mapamond
Mormântul Papei Francisc, de la bazilica Santa Maria Maggiore din centrul Romei, va fi realizat din marmură și va purta o singură inscripție „Franciscus”, adică Francisc în latină, a anunțat joi Vaticanul, transmite AFP.
România
Activitatea tuturor birourilor electorale continuă în temeiul și pentru executarea măsurilor prevăzute de actele normative și a celor administrative cu caracter normativ care vizează actuala procedură de alegere a președintelui României, a anunțat joi Biroul Electoral Central.
5
Local
Rezultatele extragerilor loto din data de 24-04-2025 sunt următoarele:
România
Un judecător de la Curtea de Apel Ploiești a admis o cerere prin care se solicita suspendarea hotărârii CCR din 6 decembrie 2024 prin care au fost anulate alegerile prezidențiale.
4
Ştiri sportive
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, joi, că regula 5+6, prin care cluburile din prima ligă sunt obligate să folosească minimum 5 jucători români formați la nivel național pe toată durata unui meci, a fost modificată de Comitetul Executiv al FRF, astfel încât din următorul sezon al Superligii grupările care nu o vor respecta vor fi sancționate cu 150.000 de euro.
1
Mapamond
Aproximativ 82.000 de litri de petrol s-au deversat în timpul transferului pe o barjă pe Dunăre, la circa 20 km de capitala sârbă Belgrad, provocând un risc de poluare a fluviului, a confirmat joi pentru AFP institutul care analizează probele de apă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!