aradon.ro Web analytics

S-a batut palma pentru Imperio!

Primăria va cumpăra șase tramvaie Imperio de la Astra Vagoane Călători, care a câştigat licitaţia organizată de instituţie.
Scris de Simona Butaru - Primăria va cumpăra șase tramvaie Imperio de la Astra Vagoane Călători, care a câştigat licitaţia organizată de instituţie.

ARAD. Compania arădeană Astra Vagoane Călători a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei organizată de Primăria Arad, care va cumpăra, în urma semnării contractului, șase tramvaie noi. Contractul va fi semnat în cursul acestei săptămâni. Cât vor costa cele şase tramvaie? Preţul garniturilor era estimat iniţial la 9,4 milioane de euro. Valoarea contractului va fi dată publicităţii săptămâna aceasta, la momentul semnării documentelor.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat corespondentului Mediafax că licitaţia pentru achiziţia a şase tramvaie noi a fost finalizată, iar câştigătoare este compania Astra Vagoane Călători Arad, care a oferit condiţii mai bune decât compania poloneză concurentă, Pojazdy Szynowe PESA.

A durat un an

Licitaţia pentru achiziţia a şase tramvaie noi a fost lansată de Primăria Arad în urmă cu un an, iar la vremea respectivă primarul Falcă anunţa că valoarea celor şase garnituri va fi de cel mult 9,4 milioane de euro, sumă obţinută în urma unui acord de împrumut semnat cu BERD.

Ofertele au fost deschise în 1 iulie 2013. Procedurile de evaluare a ofertelor tehnice şi a ofertelor financiare au durat, însă, mult mai mult decât se estima. Asta, deoarece în diferite etape ale licitaţiei au avut loc mai multe întâlniri cu ofertanţii, pentru clarificări de ordin tehnic. În plus, rapoartele care au fost redactate pe parcursul licitaţiei au trebuit avizate şi de către finanţator, respectiv de către departamentul de achiziţii al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Prezentat în 2011

Imperio, tramvaiul produs de Astra Vagoane Călători SA şi Siemens, a fost prezentat de firma arădeană încă din anul 2011. Imperio are podeaua complet coborâtă şi aduce pasagerilor un plus de confort pe durata călătoriei iar operatorului de transport o exploatare economică şi optimizată. Mai mult, Imperio este dotat cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, cărucioare pentru copii şi zonă de acces fără bare. Interiorul tramvaiului este impresionant, având 168 sau 240 de locuri în funcţie de numărul de module din care este format.

Tot în 2011, compania arădeană anunţa că un asemenea tramvai ar costa aproximativ 1,7 milioane de euro, dar că preţul era, tot la vremea respectivă, cu 30 la sută mai mic decât produsele similare de pe piaţa mondială.

Consum redus

La achiziţia de tramvaie, unul dintre criteriile principale prevăzute în caietul de sarcini pentru alegerea furnizorului a fost consumul redus de energie electrică.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Cifrele pandemiei: 254 de arădeni infectați cu SARS-CoV-2 au decedat în luna noiembrie
  Deși față de luna precedentă cazurile de Covid-19 s-au înjumătățit, numărul deceselor a rămas aproape neschimbat. 4

  Local

  Patinoarul, deschis începând de weekend-ul viitor
  Promisiunea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, dar este condiţionată de condiţiile meteorologice. Accesul se poate face fără certificat verde, dar masca de protecţie e obligatorie.

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului. 1

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate. 5

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean
  6

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 8

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 4

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.