aradon.ro Web analytics



S-a pus parafa pe Alianța Vestului pentru Sănătate Publică

De Sorina Ambruș
Reactualizat la:

S-a pus parafa pe Alianța Vestului pentru Sănătate Publică

Foto: FAN
Reactualizat la:
Directorii Direcțiilor de Sănătate Publică din Arad, Timiș și Hunedoara au semnat protocolul de colaborare pe principalele obiective stabilite.
Scris de Sorina Ambruș - Directorii Direcțiilor de Sănătate Publică din Arad, Timiș și Hunedoara au semnat protocolul de colaborare pe principalele obiective stabilite.

ARAD. Alianța Vestului pentru Sănătate Publică din care fac parte direcțiile de sănătate publică din Arad, Timiș și Hunedoara, s-a constituit miercuri oficial, prin semnarea unui protocol de colaborare între cele trei instituții de către dr. Timiş Horea Sorin – DSP Arad, ec. Mezei Ioan Sebastian – DSP Hunedoara și dr. Cioca Flavius – DSP Timiș. Primele discuții referitoare la acest parteneriat au avut loc la Arad, în urmă cu două săptămâni, când cei trei directori au trasat principalele direcții de colaborare.

Strategie de sănătate

Principalul obiectiv este implementarea unei Strategii de Sănătate pe Regiunea VEST într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, pe șase componente strategice, și anume: * digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de eHealth; *analiza nevoilor de servicii medicale; * optimizarea transferurilor interjudețene a pacienților; *optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune; * realizarea unor echipe comune de control interjudețene și elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

Digitalizarea, prima prioritate

Digitalizarea este prima prioritate a acestei colaborări, având în vedere că transformarea digitală a sistemului de sănătate oferă mijloace de eliminare a compartimentării acestuia, prin facilitarea punerii în comun a informațiilor între autoritățile de sănătate publică.

“Mijloacele sigure și rapide de transmitere a informațiilor colectate de diferiți agenți reprezintă o condiție necesară pentru coordonarea serviciilor de asistență medicală și pentru tratamentul global al pacientului. Procesul de digitalizare se raportează la accesul rapid, schimbul și partajarea de date care facilitează adoptarea unei decizii medicale. Schimbul de date electronic între profesioniștii din domeniul sănătății generează plus-valoare directă pentru calitatea asistenței medicale. Întâlnirea de lucru a a avut loc la sediul Direcției de Sănătate Publică Timiș, iar la finalul acesteia a fost semnat un protocol interjudețean de colaborare, într-o zi importantă și cu semnificație istorică pentru regiunea noastră (Acum 303 ani, în 21 iulie 1718 a fost semnat Tratatul de la Passarowitz, fapt ce marchează începutul dezvoltării moderne a Banatului). Această acțiune comună reprezintă un prim pas în eficientizarea și reducerea timpului de soluționare a cererilor cetățenilor, constituind un progres în sănătatea publică”, precizează directorul DSP Timiș, Flavius Cioca.

Susținere din partea UMF

Totodată, în cursul zilei de miercuri, la sediul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, a avut loc o întâlnire de lucru cu prof.univ. dr. Octavian Crețu, rectorul instituției, ocazie cu care au fost trecute în revistă necesitățile sistemului medical din cele 3 județe, în vederea asigurării unei bune colaborări între instituția de învățământ și direcțiile de sănătate publică. În prezent, pe lângă locațiile de învățământ ale Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara existente în Timișoara și Lugoj, funcționează în Deva o unitate de învățământ – extensie a aceleiași universități, care pregătește asistenți de medicină generală cu licență.

4 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Helmut says:

  Alianța pulii . Nu mai știți cum să furați porcilor.

 2. Succes says:

  Se reconstituie încet regiunea banat,jumate judet alipit de banat jumate la crisana

 3. Clara says:

  DSP ARAD are probleme mai stringente de rezolvat,nu semnarea de hartii si aparitii televizate!
  Mai au si Facebook,ca na, se plictisesc…
  Timpul trece,leafa vine!

 4. contribuabil says:

  cand nu prea ai ce face faci comisii, comitete , aliante sedinte etc etc …. Bravo !

 5. Local

  UPDATE. Groapa de gunoi de la CET, în flăcări 
  Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a Aradului, de lângă CET, la doar câteva zile după ce pompierii au stins un alt incendiu. 2

  ARADON Sport local

  Oriaku a dominat aruncarea suliței la CN U20
  Vannessa Oriaku a câștigat cu peste zece metri avans, iar Andrei Severin a obținut medalia de bronz la masculin.

  Local

  Sute de locuri libere în liceele din Arad
  Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din județul Arad, în urma repartizării computerizate. 4

  Local

  Aglomerație și ore de așteptare, la intrarea în țară
  Câteva mii de persoane au intrat, în decurs de 24 de ore, în țară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac. 9

  Local

  Cod portocaliu de caniculă, la Arad. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade
  O mare parte dintre județele țării se va afla, duminică, sub incidența unui cod portocaliu de caniculă. Temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius. 7

  Local

  Două cazuri noi de Covid-19 în județul Arad
  Județul a raportat, de vineri dimineață până duminică dimineață, un număr de două cazuri noi de infecție. 7

  ARADON Sport local

  O nouă carte despre istoria sportului arădean
  165 de foto-documente din colecţia lui Iosif Sârbuţ puse într-o carte coordonată de Ionel Costin.

  Local

  Restricții de circulație pe drumurile naționale, duminică și luni
  Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu vor avea voie să circule pe drumurile naționale, duminică și luni, între orele 12 și 20. 1

  Local

  Secvențe urbane la Sala Clio
  Asociația Foto Club Arad organizează, la Sala Clio, expoziția „Secvențe urbane – Urban Frames”, cu participarea a 50 de artiști din 4 țări.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.