aradon.ro Web analyticsS-a pus parafa pe Alianța Vestului pentru Sănătate Publică

De Sorina Ambruș
Reactualizat la:

S-a pus parafa pe Alianța Vestului pentru Sănătate Publică

Foto: FAN
Reactualizat la:
Directorii Direcțiilor de Sănătate Publică din Arad, Timiș și Hunedoara au semnat protocolul de colaborare pe principalele obiective stabilite.
Scris de Sorina Ambruș - Directorii Direcțiilor de Sănătate Publică din Arad, Timiș și Hunedoara au semnat protocolul de colaborare pe principalele obiective stabilite.

ARAD. Alianța Vestului pentru Sănătate Publică din care fac parte direcțiile de sănătate publică din Arad, Timiș și Hunedoara, s-a constituit miercuri oficial, prin semnarea unui protocol de colaborare între cele trei instituții de către dr. Timiş Horea Sorin – DSP Arad, ec. Mezei Ioan Sebastian – DSP Hunedoara și dr. Cioca Flavius – DSP Timiș. Primele discuții referitoare la acest parteneriat au avut loc la Arad, în urmă cu două săptămâni, când cei trei directori au trasat principalele direcții de colaborare.

Strategie de sănătate

Principalul obiectiv este implementarea unei Strategii de Sănătate pe Regiunea VEST într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, pe șase componente strategice, și anume: * digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de eHealth; *analiza nevoilor de servicii medicale; * optimizarea transferurilor interjudețene a pacienților; *optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune; * realizarea unor echipe comune de control interjudețene și elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

Digitalizarea, prima prioritate

Digitalizarea este prima prioritate a acestei colaborări, având în vedere că transformarea digitală a sistemului de sănătate oferă mijloace de eliminare a compartimentării acestuia, prin facilitarea punerii în comun a informațiilor între autoritățile de sănătate publică.

“Mijloacele sigure și rapide de transmitere a informațiilor colectate de diferiți agenți reprezintă o condiție necesară pentru coordonarea serviciilor de asistență medicală și pentru tratamentul global al pacientului. Procesul de digitalizare se raportează la accesul rapid, schimbul și partajarea de date care facilitează adoptarea unei decizii medicale. Schimbul de date electronic între profesioniștii din domeniul sănătății generează plus-valoare directă pentru calitatea asistenței medicale. Întâlnirea de lucru a a avut loc la sediul Direcției de Sănătate Publică Timiș, iar la finalul acesteia a fost semnat un protocol interjudețean de colaborare, într-o zi importantă și cu semnificație istorică pentru regiunea noastră (Acum 303 ani, în 21 iulie 1718 a fost semnat Tratatul de la Passarowitz, fapt ce marchează începutul dezvoltării moderne a Banatului). Această acțiune comună reprezintă un prim pas în eficientizarea și reducerea timpului de soluționare a cererilor cetățenilor, constituind un progres în sănătatea publică”, precizează directorul DSP Timiș, Flavius Cioca.

Susținere din partea UMF

Totodată, în cursul zilei de miercuri, la sediul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, a avut loc o întâlnire de lucru cu prof.univ. dr. Octavian Crețu, rectorul instituției, ocazie cu care au fost trecute în revistă necesitățile sistemului medical din cele 3 județe, în vederea asigurării unei bune colaborări între instituția de învățământ și direcțiile de sănătate publică. În prezent, pe lângă locațiile de învățământ ale Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara existente în Timișoara și Lugoj, funcționează în Deva o unitate de învățământ – extensie a aceleiași universități, care pregătește asistenți de medicină generală cu licență.

4 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Helmut says:

  Alianța pulii . Nu mai știți cum să furați porcilor.

 2. Succes says:

  Se reconstituie încet regiunea banat,jumate judet alipit de banat jumate la crisana

 3. Clara says:

  DSP ARAD are probleme mai stringente de rezolvat,nu semnarea de hartii si aparitii televizate!
  Mai au si Facebook,ca na, se plictisesc…
  Timpul trece,leafa vine!

 4. contribuabil says:

  cand nu prea ai ce face faci comisii, comitete , aliante sedinte etc etc …. Bravo !

 5. România

  Carantină de noapte în Timișoara, Dumbrăvița și Giroc. Alte două localităti din Timiș vor fi in carantină totală
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, noi măsuri anti-Covid pentru localitățile unde incidența a crescut peste anumite praguri. Timișoara, Giroc, Ghiroda, Dumbrăvița, dar și alte localități vor avea carantina de noapte în weekend, iar Bucovăț și Moravița carantină în toate zilele săptămânii.

  Local

  166 de cazuri noi de Covid în județul Arad
  Județul a înregistrat în 24 de ore, de marți până miercuri, 166 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2. 9

  România

  Începând cu 2022, magazinele vor fi obligate să afișeze cel mai mic preț pentru produsul redus în ultimele 30 de zile
  Dacă nu se conformează comercianţii pot plăti amenzi de la 7.000 de lei la 35.000 de lei.

  ARADON Sport local

  Brittany Lewis aduce experiență sub panoul arădean
  Americanca de 32 de ani poate evolua atât ca extremă de forță, cât și ca pivot.

  ARADON Sport local

  Iulia Bagi, campioană la seniori în premieră
  Tiriștii de la CSM Arad au obținut cinci medalii la Campionatul Național de seniori de glonț.

  Local

  Hotărâre...nehotărâtă, la Lipova. Au schimbat nomenclatorul stradal, apoi au renunțat la modificări
  „S-a schimbat modificarea” la Lipova, unde Primăria Orașului a decis să aprobe nomenclatorul stradal, pe care câteva zile mai târziu...l-a anulat. 4

  ARADON Sport local

  Fără tabel nu se (mai) poate juca în fotbalul judeţean!
  ARAD. Reguli mai stricte şi în fotbalul judeţean. Pe fondul creșterii exponențiale a gradului de contaminare a populației cu virusul SARS-COV 2 și din dorinţa de a creşte şansele de desfășurare a campionatelor în curs, AJF Arad solicită afiliaţilor aplicarea corectă a protocolului medical aflat în vigoare. 1

  ARADON Sport local

  Se naşte o nouă generaţie de înotători
  Prof. Sebastian Lucaci şi colegii lui de la CSŞ Gloria Arad şlefuiesc viitorii campioni.

  Local

  Măsuri preventive pentru elevii bătăuși: trei reținuți, iar al patrulea a fost internat la Psihiatrie
  Doi dintre agresori au fost reținuți pentru 24 de ore, un alt elev care a participat la bătaie, în vârstă de 13 ani, a fost internat la Secția Neuropsihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean Arad, iar cel care a filmat scena violentă a fost, de asemenea, reținut. 6

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.