aradon.ro Web analyticsS-a scumpit extinderea Urgenţelor

De Alin Gherasim

S-a scumpit extinderea Urgenţelor

Urgenţele Spitalului Judeţean/Foto: JA
Aleşii judeţeni au votat noi indicatori de preţ pentru extinderea şi modernizarea Urgenţelor, crescând valoarea lucrării.
Scris de Alin Gherasim - Aleşii judeţeni au votat noi indicatori de preţ pentru extinderea şi modernizarea Urgenţelor, crescând valoarea lucrării.

ARAD. Peste 10,5 milioane de lei este noua valoare a lucrărilor de extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. După ce, la o primă licitaţie, nicio firmă nu s-a prezentat din cauza preţului mic, Consiliul Judeţean Arad a decis să refacă indicatorii economici, crescând astfel valoarea estimată a lucrării.

Am actualizat bugetul investiției, ca urmare a creșterii prețurilor în construcții pentru materiale și echipamente ca efect al pandemiei și al altor influențe economice independente de voința noastră. Extinderea Unității de Primiri Urgențe este un proiect absolut necesar, care trebuie finalizat, pentru că avem nevoie de o unitate modernă și eficientă, dotată corespunzător pentru a face față urgențelor din întreg județul”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

1.232 de metri pătraţi

Potrivit reprezentanţilor CJA, investiţia conduce la atingerea obiectivului general de dezvoltare de ansamblu al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. După ce s-a reabilitat şi modernizat vechiul amplasament în suprafață de 615 metri pătraţi și s-a realizat un spațiu nou în suprafață de 617 metri pătraţi, secția UPU a ajuns să dispună de un spațiu de 1.232 demetri pătraţi. Amplasarea UPU la parterul corpului principal a oferit un spațiu insuficient desfășurării activităților medicale la standarde actuale, deoarece nu se asigură spațiile și circuitele funcționale necesare desfășurării activităților medicale în conformitate cu normele de funcționare și igienă în vigoare.

Achiziția publică din luna decembrie 2021, pentru atribuirea contractului având ca obiect: Execuție lucrări pentru obiectivul de investiții <Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Etapa a II-a> a fost anulată, deoarece nu a fost depusă nicio ofertă. Noua valoare a lucrărilor urmărește să asigure o participare mai largă a firmelor de execuție și, implicit, existența unei concurențe care face posibilă atribuirea lucrărilor pentru un nivel de execuție calitativ ridicat”, anunţă CJA.

7 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. curios says:

  wow” acolo nu se poarta masca?

 2. Dr.Andreescu din Sebis says:

  Sper sa nu se extindă ci o altfel de dezvoltare sunt clădiri in care are loc sa funcționeze cu o altfel de organizare sunt orașele care depind de angajati statului si cel mai important o eperinta din locurile acestea dezvolta obligatoriu organizarea im munca si infrastructura județului e neaparat nevoie de o mișcare a medicilor si angajaților pentru o dezvoltare a sănătăți deci infrastructura si interventie

 3. Dr Ududec says:

  Nu ma e nevoieeeeeeeeee

 4. Spital nevoie de ajutor says:

  Managera trebuie schimbata, este ce a mai proasta conducere din istoria spitalului!!!!

 5. ascult says:

  Mai bine un spital nou si nu carpeli.Confortul bolnavilor in saloane bine compartimentate cu utilitati de care au nevoie Traim mai rau ca pe vremuri Vrem in Europa atunci investiti in cev a nou ,noi am ramas tot in anii 1970 doar aparatura s a mai adaugat ici si colo,daca nu cumva zace ,Singurii care au spitale sunt cei de la privat,,,unde sunt investitiile statului?????in spitale noi si moderne fara sa te infectezi cu nu stiu ce microbi …UNde?????Stiu ca am scris degeaba poate in anul 2100 ……..

 6. Alin says:

  Timpu de așteptare la UPU prea mult pina intri, și pină vine rezultatele tot stai și trebuie să tot întrebi am stat 3 ore în plus fără să mai îmi facă ceva și rezultatele erau gata arăta ora pe analize cînd au fost gata, ar trebui mai mult interes din partea medicilor!!

 7. tombola lunii

  România

  7 persoane cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale
  7 persoane, dintre care doi cetăţeni străini, sunt cercetate într-un dosar de organizare de lupte între animale şi operaţiuni financiare în mod fraudulos, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii braşoveni în judeţele Braşov, Cluj şi Sălaj.

  Mapamond

  Marea Britanie şi Franţa sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei
  Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

  Local

  Festivalul Berii a adus mii de arădeni pe Ștrandul Neptun
  În primele două seri de festival, zona comercială a Ștrandului Neptun s-a umplut de lume, amintind de vremurile de altădată. 7

  Mapamond

  Generalul rus Alexander Dvornikov ar fi fost înlocuit de Vladimir Putin
  Cel mai important general rus din Ucraina pare să fi fost demis din cauza ritmului lent al progreselor din Donbas. Dacă se confirmă, demiterea generalului Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep” pentru distrugerea oraşului sirian în 2015, ar marca încă o remaniere majoră a comandamentului militar rus, sugerând că Putin este nemulţumit de modul în care se desfăşoară războiul. 2

  Local

  Cod galben de instabilitate atmosferică pentru o parte a județului Arad

  Local

  Ziua Drapelului Național al României, marcată la Arad
  Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. 4

  Local

  Femeie de 71 de ani, lovită pe trecerea de pietoni în timp ce traversa strada pe roșu
  4

  România

  România şi alte patru ţări încearcă să amâne planurile UE de a interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi diesel
  România, Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria vor să amâne cu cinci ani un plan al Uniunii Europene de interzicere efectivă a vânzării de maşini noi pe benzină şi diesel începând cu 2035, potrivit unui document consultat de Reuters. 9

  Mapamond

  Unitatea grupului G7 este în pericol pe măsură ce costul războiului din Ucraina creşte
  Problema războiului din Ucraina va domina în mod inevitabil summitul naţiunilor G7 din Bavaria. Ultimele luni au însemnat un efort financiar considerabil pentru statele occidentale care susţin înarmarea Ucrainei.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.