aradon.ro Web analyticsŞah-mat la un judecător din Arad!

Şah-mat la un judecător din Arad!

<p>De la Arad, judecător la Gurahonț</p>
Florentin Vlad, unul dintre cei mai cunoscuți judecători din Arad, „mutat” de la Tribunal la Judecătoria Gurahonț.
Scris de Ioana Costas - Florentin Vlad, unul dintre cei mai cunoscuți judecători din Arad, „mutat” de la Tribunal la Judecătoria Gurahonț.

Judecătorul Florentin Vlad a fost delegat în funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț, confirmarea oficială fiind publicată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii. Magistratul a lăsat funcția de șef Secție Penală din cadrul Tribunalului Arad – pe care o ocupa din anul 2010, conform portal.just.ro – pe cea de președinte al Judecătoriei Gurahonț. Funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț este vacantă din vara anului 2016, iar la concursul pentru ocuparea funcției a fost înregistrată o singură candidatură care a fost retrasă ulterior, astfel că s-a decis delegarea magistratului Florentin Vlad pe această funcție. Propunerea privind delegarea judecătorului arădean în funcția de președinte la Judecătoria Gurahonț a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care a avizat-o favorabil. Magistratul a fost delegat pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 1 iunie 2017 la conducerea Judecătoriei Gurahonț.

Decizia CSM

„Conducerea Curții de Apel Timișoara a înaintat Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea privind delegarea în funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț a domnului Vlad Florentin, judecător la Tribunalul Arad. Analizând propunerea formulată, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii reține următoarele: din evidențele Direcției resurse umane și organizare a CSM rezultă că funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț este vacantă de la data de 15.07.2016, iar la concursul pentru ocuparea funcțiilor vacanțe de conducere, organizat în perioada 24 martie 2017 – 28 iunie 2017, a fost înregistrată o singură candidatură care a fost retrasă ulterior. Prin decizia președintelui Curții de Apel Timișoara, domnul judecător Vlad a fost delegat de la Tribunalul Arad la Judecătoria Gurahonț, pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 1 iunie 2017. Urmare a acestei situații se reține că propunerea de delegare a domnului judecător Vlad Florentin în funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț este formulată de președintele Tribunalului Arad, fiind susținută de președintele Curții de Apel Timișoara și avizată favorabil de Colegiul de conducere al Tribunalului Arad”, se arată în hotărârea CSM din data de 25 mai 2017.

Judecătorul și polițiștii de frontieră

Numele judecătorului a fost legat recent de dosarul polițiștilor de frontieră instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție Timișoara în primăvara acestui an. În acest dosar s-a decis trimiterea rechizitoriului înapoi la DNA Timișoara spre refacere după ce s-a hotărât ca probele să fie anulate deoarece ar fi fost obținute în mod nelegal. Decizia luată de Tribunalul Arad în acest caz a fost întoarsă de către judecătorii Curții de Apel Timișoara care au decis desființarea celor hotărâte de instanța arădeană, trimițând cauza pe rol, spre judecare. Nu putem spune cu certitudine că delegarea judecătorului s-a produs din această cauză, însă este cel puțin curios că s-a decis ca șeful Secției Penale din cadrul Tribunalului Arad să fie trimis tocmai la Gurahonț pentru a soluționa cauze.

De la Tribunal la Gurahonț

Potrivit portal.just.ro, judecătorul Florentin Vlad a absolvit Universitatea „Nicolae Titulescu” Craiova, Facultatea de Drept în 1994. În anul 1996 și-a început activitatea ca judecător la Judecătoria Arad. Din anul 2006 este președinte al Judecătoriei Arad. În anul 2010 a promovat examenul în funcția de judecător la Tribunalul Arad, în același an devenind șef al Secției Penale, până în momentul în care s-a decis delegarea sa la Judecătoria Gurahonț.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  UT Arad

  Laszlo Balint: „Sunt trei puncte extrem de importante”

  Mapamond

  Aeroportul din Amsterdam, păzit de o patrulă de porci
  O patrulă de porci a fost recrutată de unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa pentru a ține gâștele departe de terenurile agricole dintre piste, relatează BBC.

  UT Arad

  UTA, victorie după o secetă de patru etape
  Roger a marcat unicul gol al meciului, după o fază în care Negru a vrut să degajeze. Mingea s-a dus peste portarul Mogoșanu. 4

  ARADON Sport local

  Dragomir și Coman, pe patru la „naționalele” de cros
  Trei atleți legitimați la CSU Arad au luat startul la Campionatele Naționale de cros

  Local

  MA(R)FA de la Muzeul de Artă Arad
  Ediția cu numărul 8 a Media Art Festival, vernisată vineri la muzeu, te invită până pe 1 noiembrie să suprapui lumile. Pe verde. 1

  Local

  Restricții prelungite cu încă 14 zile, în municipiu și la Vladimirescu
  Alte două orașe și opt comune au parte de măsuri noi, în conformitate cu noua hotărâre a CJSU. 17

  Local

  Covid Arad: 11 decese și 274 de cazuri noi
  În municipiu, incidența de infectare cu noul coronavirus se apropie de 12 cazuri la mia de locuitori. 21

  Local

  Note între 4.40 și 9, la examenul pentru directori, în Arad. Peste 60 de respinși
  192 de candidați s-au înscris la examen, 191 fiind admiși la proba scrisă. Doi dintre candidați au fost amânați, fiind izolați din cauza Covid-19. Aceștia vor susține proba scrisă pe 28 octombrie. 2

  ARADON Sport local

  Campioană mondială de sambo!
  5

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.