aradon.ro Web analytics


Sancțiuni pentru străzile sparte ale Aradului

De Sorina Ambrus

Sancțiuni pentru străzile sparte ale Aradului

Reactualizat la:
Săpăturile efectuate în ultima vreme, atât în centrul Aradului, cât și în cartiere, au lăsat în urmă trotuare sparte și carosabil nerefăcut.
Scris de Sorina Ambrus - Săpăturile efectuate în ultima vreme, atât în centrul Aradului, cât și în cartiere, au lăsat în urmă trotuare sparte și carosabil nerefăcut.

Arad. Urmare a sesizărilor venite din partea tot mai multor arădeni, Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal din cadrul Direcției Generale Poliția Locală a aplicat 26 amenzi, în valoare de 46.000 lei, în lunile august și septembrie, unor operatori de servicii din Arad, contractori de lucrări publice care au efectuat lucrări edilitar – gospodărești fără a deține aprobările prevăzute de HCLM 136/2020 (stabilirea modului de eliberare a Acordului/autorizației privind racordul la rețelele tehnico-edilitare și a Avizului de săpătură realizate pe proprietăți aparținând domeniului public al Municipiului Arad). Străzile afectate au fost Andrei Mureșanu, Libertății, Horia, Ion Creangă, Barbu Lautaru, Pompei, Dunării, Războieni, Petru Rareș, Ștefan cel Mare, N.Bălcescu, Decebal, Unirii, Muncii, Caransebeș, Orșova, M. Kogalniceanu, Condurașilor, Pionierilor, Griviței, Pădurii, Ecaterina Teodoroiu, Vârful cu Dor, bulevardele Revoluției și Iuliu Maniu.

O singură firmă – mai multe amenzi

Două treimi din amenzi au fost aplicate unei singure firme, care a ocupat și în luna august prima poziție în topul contractorilor contravenienți.

În situația în care deteriorările produse străzilor, podurilor, parcărilor, pistelor de biciclete, trotuarelor, aleilor și spațiilor verzi nu sunt remediate prin aducerea la starea inițială în termen de zece zile de la luarea la cunoștință a procesului verbal, se vor aplica sancțiuni suplimentare, cu amenzi până la 1600 lei pentru fiecare săpătură. De altfel, 4 din cele 13 procese verbale întocmite în septembrie vizau nerespectarea acestor prevederi, cuprinse în art.100 lit. ”q” din hotârâre.

Regulamentul aprobat prin HCLM 136/2020 este obligatoriu pentru persoanele fizice și juridice care execută lucrări aferente rețelelor tehnico-edilitare amplasate pe domeniul public al Municipiului Arad. Realizarea intervențiilor în teren survine doar conform condițiilor și termenelor stabilite, după caz, în Avizul de săpătură/Avizul de intervenție în regim de urgență (pentru eliminare avarii), emis de Primarul Municipiului Arad.

Avertizare

Poliția Locală Arad reamintește persoanelor juridice și fizice autorizate care execută lucrări edilitar – gospodărești pe domeniul public să se conformeze cerințelor prevăzute de HCLM nr. 136/2020 privind ridicarea materialului rezultat din săpături direct în mijloacele de transport. De asemenea, trebuie respectate normele impuse de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru a evita aplicarea măsurilor sancționatorii, în ceea ce privește obligația de semnalizare a lucrărilor care se execută pe respectivele drumuri publice.

Foto: DGPL

4 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Galatus says:

  Silcotrans ce face pe Chica Voda si pe Selimbar iar o suge si finanteaza campania liberala. Ani de zile dureaza sa reabiliteze o straduta blestemata. Cine verifica lucrarile silcorrans 😜😜 desteptarea somnorosilor din anticoruptie, trezitiva altfel intepeniti.

 2. Cosmin says:

  Nu vreau sa se termine campania electorala.. :))

 3. Fekete tulipan says:

  Strada Poetului din Vlaicu e sparta de vreo juma de an,nu stiu ce mama dracului tot stiu sa faca acolo,asa bataie de joc ca in orasul asta rar mi-a fost dat sa vad.

 4. mowgli says:

  Primii care ar trebui amendati sunt cei din primarie,in frunte cu ametitul asta de Bibi,care habar nu are ce se intampla in jurul lui. Nu putem decat sa speram ca votul de duminica o sa-i penalizeze dupa cum merita.

 5. ARADON Sport local

  Debut ezitant pentru Crișul în Liga Florilor
  Crișul Chișineu Criș a pierdut cu SCM Craiova la debutul în Liga Florilor, scor 30-19 (13-5).

  Local

  Patru tramvaie produse la Arad circulă prin Cluj
  ARAD. Municipiului Arad, unde îşi are sediul Astra Vagoane Călători, i se alătură Oradea, Timişoara, Galaţi, Cluj-Napoca. Aici pot fi văzute modernele şi silenţioasele tramvaie fabricate de producătorul arădean de material rulant. 1

  Local

  Se judecă mai puțin la Tribunal
  Scădere a volumului activității Tribunalului Arad cu peste 9 procente de la începutul acestui an.

  ARADON Sport local

  AMEFA a strâns un lot tânăr pentru turneul doi
  AMEFA Arad a marcat câte șase goluri în primele două meciuri de Superligă. 1

  Local

  Amendă dată de polițiștii arădeni pentru organizarea de activități în spațiu închis
  Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 500 de lei unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiu public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții, în timp ce alte amenzi au fost date pentru nepurtarea măștii de siguranță, totul în urma unor controale efectuate în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2. 1

  Local

  Municipiul Arad a depășit pragul de 4 cazuri la mia de locuitori
  245 de cazuri noi și 6 decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore la nivelul județului.

  Local

  Mii de locuri din cimitire, neplătite
  Gospodărirea Comunală Arad anunţă că a expirat concesiunea pentru aproape 5.000 de locuri de veci. 11

  Local

  Acțiune în trenurile și în stațiile CFR din județul Arad
  Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Arad, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Arad și reprezentanți C.F.R. au desfășurat, miercuri, 28 octombrie, o acțiune în trenurile de călători și stațiile CFR, din județul Arad, pentru limitarea efectelor pandemiei și creșterea siguranței călătorilor. 5

  UT Arad

  UTA e "pe val"! Cum va fi la Botoșani?
  Neînvinsă de patru runde, trupa lui Laszlo Balint merge încrezătoare în Moldova. "Respectăm adversarul, dar avem încredere în potențialul nostru, nu ne este frică de nicio echipă din prima ligă". 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.